QUOTE(GalvaPoSmėliu @ 2015 09 02, 12:46)
bučki, septynstyge,
ačiū už gražius žodžius, paramą, paguodą (kad ne tik aš einu iš proto). Aš grupinę terapiją lankau jau trečias mėnuo, dukrą nuvedžiau pas psichologę (buvo dar tik dukart), po poros savaičių pradėsiu lankyti tėvystės kursus. Dar eičiau individualiai (o gal vietoj grupinės bandyti), bet bijau, kad finansai neišneš, o kuo daugiau investuoju laiko į gydymąsi, tuo mažiau laiko lieka tiesiog buvimui. Buvimui namie, su vaiku. Ir vėl lakstymas laukais. Žinokit, man pirmą dieną skambino socialinė jau

Į prailgintą neis, o jei paleisiu namo, žinau, kad 5 min kelią eis 3 val.
Į artimųjų pusę žiūrėti nenoriu. gal kada papasakosiu kodėl.
su draugu issiskyriau ka tik. draugių turiu labai mazai, bet jos visos labai uzimtos.
tad, turbut
vienintele pagalba, kurios man siuo metu labai reiktu, auklyte 2-3 k per savaite vakarais po 2-3 val - mano terapijai, kursams, darbui. ne uz dyka, zinoma.
nezinau, kartais sakau sau, kad as stipri ir viskas bus gerai, bet kartais jauciu, kaip vaziuoju smarkiai zemyn, labiausiai jauciu beviltiskuma del dukros, nes su kiekviena diena vis kazkas blogo atsitinka ir as NEZINAU, ka daryti.
Na, taigi tu šaunuolė, tik žiūrėk, kad ne per daug tų terapijų ir gydymųsi prisiimtum, pamažu, pamažu, svarbu nuosekliai. Tau ne tas pats, eini, ieškai pagalbos, o kad būna duobių - normalu, juo labiau, kad ką tik skyrybas išgyvenai, čia bet kam labai labai sunku būtų. Štai aš nerandu nei laiko, nei jėgų, nei finansų vaikščiot terapijoms ar net nemokamai ligoninėn. Tiesiog nepavčiau. Kažkaad vaikščiojau kaip į darbą į dienos stacionarą, kai labai blogai buvo, bet dabar nėra taip blogai ir nėr kada, reikia žiūrėt tik, kad nenusirisčiau. Vis tik negaliu be raminamų tokio ritmo, tokio gyvenimo ištverti, gėriau. Kiek vaikų apllink mačiau, nė vienų tokių kaip mano

Tas dukros klykimas toooooks garsus ir žvėriškas, kad aš jau nebegaliu jos balso girdėti, net purto mane, drebu, iškart nerimas, per 10 min su savo isterijom ir klykimu mus su vyru iki drebulio nuvaro. O dabar abu kai nuolat konfliktuoja - ta spiegia, tas nenusileidžia, visiškai susitapatinęs su sese, nesielgia pagal savo amžių, kopijuoja ją taip pat rėkdamas, daužydamas kojomis žemėn. Žodžiu - beprotnamis, bet koks sveikas žmogus po savaitės su jais nuprotėtų. Durniausia,kad neturim galimybės nuo jų atitrūkti periodiškai, savaitgaliai man - pargaras, išbandymas, nes reikia maltis su jais ir klausytis rietenų, pramogauti nėra už ką, enbent retai ir paskaičiuotai, auklėms pinigų irgi nėra. Galva, mes sūnų reikalui esant ne pirmi metai jau vieną paliekam namie 2-4 valandoms. Aisku, pagal įstatymus negalima, bla bla, tai tegu valstybė tada ir padeda susitvarkyti su šiom situacijom, jei taip labai ir rūpi jai. Ir jokių skandalų nėra, tik blogai, kad prasėdi prie kompo ar TV, kompą jau paslėpėm, slaptažodį įvedėm, reikės ir su TV kažką galvot. Dabar labai sunkus metas su dukra, ji per maza, juos dviese palikti per rizikinga, tai va, tokia situacija.
QUOTE(Daniella @ 2015 09 02, 15:15)
Laikykis
Gerai, kad isiskyrei, atsigausi....

Nors situacija tik iš čia žinau.
Man irgi panašiai buvo tik vaikai buvo du ir aš dirbau namie, artmųjų nebuvo, draugų arti irgi nelabai. Bet kokių čiudų esu prikrėtus, baisu atsimint. Tikrai baisiau buvo negu pas tave. Topas buvo, kai pranešiau vaikam, kad žudysiuos - pergąsdinau nejuokais. Bet tada kažkaip pačią prablaivino, ir taip jau dar kitos aplinkybės susiklostė, kad tapo lūžio tašku, nuo kurio pradėjo kažkiek viskas gerėt.
Socialinę siųsk toliau (ačiū Dievui pas mus nebuvo, būtų rimtai atėmę vaikus) - tris dienas vaikas turi teisę neit į mokyklą su mamos rašteliu. O jei ir penkias nenueis, nieko neatsitiks. Nekrikščioniškai siūlau pameluot

, kad sergat, išvykę ar dar kas.
Toliau, žviegimas ruošiant pamokas tai čia ko gero normalus reiškinys. Mes žviegiam kartu, iki pernai taip buvo, įtariu kad ir šiemet bus. Atsimenu, dukra mokės Trakų pilį, nu neina nors pasiusk... o bliauna, verkia, cypia, dar labiau nesigauna.... iki pirmos nakties

Sunus panašiai rusišką eilėraštį mokės... BET viena paguoda, kaip bebūtų keista, su metais auga ir protas. Pernai šeštokė jau kai ką ir pati padarydavo be žviegimo, ir net gerai padarydavo.

Šiemet tikiuosi bus dar daugiau to proto. Beje, mum gerai veikia finansinio skaitinimo sistema

už dešimtukus ir devintukus (pas mus pažymiai buvo nuo pradinių klasių, jie buvo raidės, bet visi žinojo atitikmenis).
Žviegimas ruošiantis į mokyklą tapo toks įprastas, kad nuo kokios ketvirtos ar penktos klasės yra kaip rytinis fonas. Vėlgi, žviegia mergina, vaikinas nežviegia (jo taktika TYLIAI NEDARYT, gal praplauks ir daryt nereiks). Žviegimas stiprėja rudenį ir žiemą prieš atostogas, kai būna pavargę. O aš jeigu būnu naktį dirbus, tai žviegiu garsiau už visus. BET... KAŽKAIP... ar laikas, ar Dievo malonė ar dar kas.... tarsi rodo, kad visgi tai nėra kažkas superbaisaus, nes, pvz., kitose srityse su vaikais (tfu tfu) susikalbam ir pasikalbam, ir matau kai kur tuos daigus, kuriuos stengiausi įsodint...
Kodėl mergina neis į prailgintą? Jeigu nėra kažkokių baisių patyčių (aš todėl neidavau) galima įkalbėt. Gerai ta prailginta.
Dar irgi iš patirties. Gal ir gerai kursai ir pan, bet mum veiksmingiausias būdas atrast bendrą kalbą ir spręsti problemas - kartu praleistas laikas. Labai gerai yra kartu kur nors vykti, ir nebūtinai į užsienį

. Jei yra galimybių - porai dienų ar dienai į kokią vaikui įdomią vietą, pas jus Vilniuj tiek VISKO, o jei nėra ir tokių galimybių - tiesiog kartu eit apsipirkt ir pan. Dar pas mus vienas labai veiksmingas būdas yra kai gulasi vakare, visokie ritualai. Aš einu pas juos į lovas, po kelias minutes guliu šalia, berniukui reikia kokį dvidešimt kartų kartot kad jį labai myliu (LAIMINGAS KOKS), merginai (kuri jau už mane beveik aukštesnė) pasakot kokią įdomią istoriją, kad ir pvz iš lietryčio straipsnį apie paauglius komentuot ar dar ką ir kokus penkis kartus kartot kad myliu.
Paklodė, tuoj dar pagalvosiu BET VISKAS PRAEINA ir, kaip bebūtų keista, vaikai reaguoja daug sveikiau, negu, pvz., įtikinėja šiuolaikinė literatūra. Tokiais atvejais kaip mūsų mes esam atrama vieni kitiems, ugdom vieni kitų savivertę (tiek aš vaikų, tiek vaikai mano) ir VISI mokomės besąlygiškai mylėt.
Kokia tu nuostabi mama, ne tobula, bet nuostabi savo netobulumu, kantrybe, besąlygiška meile, nuoširdumu, mokėjimu akcentuoti svarbiausius dalykus vaikams ir jie tai jaučia. Išgyvenai labai sunkų laikotarpį ir dabar savo stiprybės dėka skini, mano manymu, labai gražius vaisius

Ačiū, kad pasidalinai. Apskritai tu man visad su ramybe, viltimi ir įkvėpimu asocijuojiesi
QUOTE(bučkis @ 2015 09 02, 16:32)
galva-mano dar ir kalasi. kuo toliau tuo labiau. parsivedziau po pamoku tai tik ir girdziu mamaaaaa jis ta,mamaaaaa ji ana, mamaaaa jis pirmas......hrrrrr...sakiau dar nors vienas zodis-abu gimtadieniu nesvesit. turejau ramia valanda.
o kaip mes su broliu kaldavomes. jis turetu manes nekest. ziauriai. negaliu pagalvot kad maniskiai taip. nors matau kad neisvengiamai, kai liks kitais metais abu namie.
gerai, kad tau padeda pareiškimai, kad gimtadieniu nesves. musiskiams dzin
QUOTE(Night13 @ 2015 09 02, 17:32)
Man rods mama juos gerdavo.
MR pas mane ir naktimis įjungta jau 3m, nesvarbu, kad miegu, nesiklausau. Tas žinojimas, jei pabusiu, bus šalia tos prasmingos maldos ir kalbos. Nuolat ten nesimeldžia, man atrodo, kaip tik retai. Nekaip tik kai vienuolės tą daro.
Seniau paryčiais tokią klierikų giesmę leisdavo, ten, kažkaip "sveika, sužadėtine mergeeeeeleeee", tai kartais klaikdavau, kartais vos ne žvengdavau.
O su jumis irgi tėvai sėdėdavo prie pamokų? Su manim, ne.

Bet gal kad paruošdavau ir taip. Mama man išugdė vieną savybę tik, - jei neįstengdavau normaliai išmokt kokio eilėraščio, siūlydavo prikelt pusvalandžiu anksčiau (ji iki pat vidurinės baigimo mane ir žadindavo, ir arbatą darydavo, ir rūpindavos, kad sumuštinį susikiščiau). Ir tikrai, tada kažkaip stebuklingai ryte viską prisimindavau. Iki šiol taip darau su darbu, tik jau reikia nebe pusvalandžio, o kokių 2val.
Su tuo nusileidimu, man išniro memuaras, kaip griebdavau sesei už plaukų, kai suerzindavau, ir ji man įsikibdavo. Bliaudavau, kad skauda. Sakydavo, paleisk, ir aš paleisiu. Spėkit, ar paleisdavau...
Ir, spėkit, ar pakliuvau šiandien pas psichę. Nx. Neturiu kitų žodžių.
Be to, kažko šlubuoju, skauda kanopą. Išoriškai nieko nėr ant kojos. Nesuprantu, iš kur tas klipatizmas. Bet greičiausiai dėl avalynės. Nors kas skauda ir be batų vaikštant.
Darbe net silpna pasidarė. Sako ryte: ar padarysi tą ir tą darbą. Gerai, kad sėdėjau.... Toks jausmas, kad nedaug trūko, kad imčiau alpėt. Vakar tą darbą davė. Blyn, ten tikrai ne 1 ir ne 2 dienų darbas. Namo jau nesivilksiu. Bet, ačiūdie, užteko proto apsigint.
Su manim irgi nesėdėdavo ruošiant pamokas. Buvau stropi, pati viską pasidarydavau, nereikėjo kontroliuoti, netgi vyresnėse klasėse netikrindavo pažymių knygelės, tekdavo kartais net pačiai pasirašyti. Visiškai pasitikėjo manimi, gerai mokiausi, apskritai jokių problemų nekildavo dė to. Buvau labai jautri, tai jei iškildavo santykių problemų (su mokytojais ar mokiniais), mama iškart jausdavo, permatydavo ir šiaip taip išklausdavo, kas nutikdavo, pasakodavaus labai nennoriai ir neiškart.
Bliamba, vėl spiegia ant viso namo, nebegaliu
Night, tau gal koją skauda, nes prisišokinėjai su šokdyne, kažką pasinarinai?