Čia aš, turėjusi daug stygų, visos nutrūko.
Jaučiuos labai šūdinai. Galvos nebepanešu, nebepadeda nė jokie nimesiliai, nė dolmenai. Širdį permušinėja, vos pasivelku, dar asocialė, nerimas užeina truputį kas. Norisi verkti. Nepaisant viso to, parsitįsiau knygų religine tematika. Pasiėmiau knygutę, kur surašytos maldos sergant. Buvo knyga ir apie depresiją (maldos ir pan, įžvalgos), bet nepasiėmiau, nes gėda buvo, ta, kuri knygas užrašinėja, pažįsta mane (nieko asmeniško, bet vis tiek), kažkodėl "subuksavau" ir nepasiėmiau. Žiūriu autike į senutes, kurios stovi ir nesisėda į užleistas vietas, turi jėgų, kalbasi, šypsosi, kikena, žiūriu į jauną moterį-čigonę, besisšenkučiuojančią su vyriškiu ir be skrupulų gurkšnojančią alų iš plastmasinio litrinio butelio ir mąstau atlošusi į auto sėdynę savo skaudančią galvą - aš jau dabar, tik tiek metų sulaukusi, klipata nelaiminga, praradusi sveikatą, nervus, gyvenimo džiaugsmą (ne visada), viltį (irgi ne visada). Giluminė desperacija, mamos pasėta many, tų visų įvykių, mane suluošinusių. Aš nenoriu dejuoti, nenoriu pasiteisinimų, bet kaip, kaip man išmokti save tokią priimti, susitaikyti, džiaugtis, kai.....Bandau, ieškau atsakymų, žinau, kad yra žmonių, kurie sugeba ir stipriai kentėdami skleisti viltį, šypsotis.....Mano siela stipriai serga.Jai nepadės jokie vaistai. Dar - aš bailė. Bijau sunkios fizinės ligos, kančių, bijau jausti klaikią tuštumą ir vienatvę, kai likčiau viena su liga, žiūrėčiau į savo vaikus, vyrą ir žinočiau, kad esame skirtinguose krantuose ir niekada nebesusitiksime. Žinoma, kasdien apie tai nemąstau, bet pagalvoju kartais - o jeigu.... Iš kitos pusės viliuos, kad Dievas, pažindamas mane tokią, sužeistą, bijančią, nenormalią neduos man tokių išbandymų. Aš nebeturiu saugiklių, nebeturiu jėgų patirti dar ką nors, kai ir kasdienybę vos panešu. O gal atsitiks kaip tik taip. Kartais pagalvoju, kad geriau jau numirčiau, kažkaip greit, neskausmingai. Nes jei negaliu jaustis ir gyventi pilnavertiškai, vis sunkiau atlieku savo darbus, panešu atsakomybes, tai kam toks gyvenimas, bet nenorėčiau baigti taip, kaip mama......O viduje vis sukirba, kad, nepaisant mano kovos su savim, ieškojimo vilties, galiu pabaigti kada nors tyliai ir nekrikščioniškai, apimta visiškos nevilties ir emocijos.
Papildyta:
QUOTE(deraramos @ 2015 09 08, 20:02)
Sveikos. Man šiandien labai negera. Visą dieną drebėjau iš nervų, nes vadovai vis kažką tariasi tarpusavyje, vis slapukauja, vis užsidarę... Aišku, aš susireikšminu ir galvoju, kad liečia mane. O pati darbuojuos ir kalbu linksmu balseliu su jais.. Mintyse galvodama, kad jie manęs nekenčia, niekina, o aš vis tiek lendu jiems į rudą vietą. Hiperbolizavau. Grįžtant tiek sunervino marozai trulike, kad negaliu. Aišku, visą negatyvą sugėrė draugas, nebeišlaikiau po visos dienos įtampos. Įskaudinau jį, nuliūdinau ir neturėjau jėgų taisyti padėtį. Žliumbiau kaip išplakta. Norėjau numirti. Man pakrikę nervai. Ir čia po tos išganingosios lexo tabletės. Ryt einu vėl pas tą kietą psichiatrą, pakomentuos psichologės testus. Sakysiu, kad nė velnio negerėja man. Bet kaip gali gerėti, kai aš į galvą įsikalus, kad mane šmeižia, kad blogai galvoja, neigiamai vertina, nuolat prikimba.. Gal man šizofrenija

Bet pagrįstai aš galvoju, taip manau. Ir vis tiek įsikibus laikausi, nes nenoriu pakartoti pernai rudens ir žiemos. Tada aš buvau zombis-daržovė-grūdas pamirštas dirvoj-neišskridęs paukštis. Ne žmogus. Man reikia žmogaus rolės. Būti "normalia", "kaip visi", priimta ir vertinama (teigiamai). Bet nemoku to gauti, pasiekti, parodyti, įrodyti tiek sau, tiek kitiems. Negi visada liksiu tokia nevykėle, kuri plaukia po ledu ir baksnoja į ledą ir niekaip neranda eketės? Ir nenorinti būti žuvimi. O paukščiu. Hmmm... Paprastai taip nerašau. Gal ir ruduo kaltas. Man mažai saulės. Bet ir pati tik sėdžiu namie su baisiu bliuzonu ir dažniausiai po kaldra, prieblandoj. Užsitingėjau jau kelios savaitės. Motyvuoju galvos skausmais. Bet kuo toliau, tuo sunkiau prisiversti kažką daryti. Tikiu, kad nieko neturiu. O jei ir ką turiu, tai visiškai nevertinu, nesaugau, nepuoselėju, nekuriu, netausoju. Rudens ramybė, lietingas oras=depresija į trasą. Ne, man vis dar adaptacinis sutrikimas. Kur tie ledai?
O tu pas psichologą vaikštai? Tas tavo nuolat pateikiamas žmogaus vertės siejimas su darbu, noras bet kokia kaina būti pripažintai, netgi jaučiant darbe didelį diskomfortą, turi šaknis. Gal pokalbiai tau padėtų didinti savivertę, pasijausti gerai pačiai su savimi, nebijant ieškoti savęs, būti savim, nes tas buvimas normaliu yra sąlyginis.Geriau norėti būti savimi, surasti savo vietą, sau patinkantį darbą. O santykiuose normaliai jautiesi su kitais žmonėmis, išskyrus draugą?