Įkraunama...
Įkraunama...

Vasariniai mamų džiaugsmai ir rūpesčiai :)

QUOTE(Karmensita @ 2015 09 05, 12:37)
Dėkui už šiltą priėmimą smile.gif Rami ji dieną, naktį ne:) Buvo sunku, kai po fototerapijos lempomis dėl geltos laikė, mat ji naktim praktiškai nemiegodavo, tik valgė ir mane už soskę naudojo (ir dabar tas pats), o nemiegančios po tom lempom nepaguldysi, tai ir prireikė fototerapijos šešių dienų, kai kitiems užtenka dviejų. Bijojau, kaip grįžus katės priims naują gyventoją, o pasirodo, katės jos bijo ir yra labai atsargios:D
Norėjau paklausti, ką jūs darot (darėt), kai naujagimis žagsi? Labai dažnai maniškė pavalgius žagsi, net ir atrūginta. Ligoninėj vieni sakė duot krūtį, kad atsigertų, kiti, kad kaip tik neduoti nieko..

Karmensita - nu dabar turesim mes apue ka ir cia padiskutuot lotuliukas.gif maniskis zagsi kaip isprotejes po kiekvieno maitinimo, daktare sako kad tiesiog pavalgius jam spaudziama diafragma ir esmes nieko cia nepakeisi, reikia islaukti kada nebespaus biggrin.gif nu papas padeda tol kol baigi maitint ir vel jis gi zagseti pradeda biggrin.gif as irgi nzn ka daryt rolleyes.gif
kate mano irgi baisiausiai bijo, kaip nesava biggrin.gif
Atisa buk zmogus nuramink mane - tavo vaikinas nevalgus pasitaike, nu maniskiai abudu tokie, ypac pana. Berniukas stipresnis, jis ir is papo daugiau istraukia, sveriau tai apie 40 ml/gr jis istraukia, dar duodu nutraukto pieno kiek nusitraukiu ir jeigu vistiek truksta tai misinio duodu biggrin.gif o pana tai is papo irgi pagaliau ismoko imti wub.gif thumbup.gif bet ji istraukia apie 30 gr max ir maty pavargsta kaip tokia coliuke ir jau nei nutraukto nei misinio nebeigrusi doh.gif o miega abudu ilgiausiai, zadinu vistiek kas 3-4 h, maitinu, kas liko nusitraukiu ir taip viskas ir kartojasi bigsmile.gif neturiu to pieno daug, labai uzknisa verysad.gif max po nakties padarius ilgesne pertraukia nesuitraukiant nusitraukiu apie 100 ml, nu dar is papo jie isvalgo bendrai apie 50 ml tai kas cia tera kai pagal normas jie kiekvienas jau po 120 ml turi suritint, o gaunasi kad bicas suvalgo 60-70 per karta, o pana isvis pasitenkina tais papuko lasais 20-30 ml unsure.gif
beje mano jie ziauriai ramus kol kas, bando apgaut ir mus jie kad geruciai bus biggrin.gif neverkia isvis, tik biski irgi panasu kad nakti su diena pamaise biggrin.gif nakti isalke kaip beprociai ir neduoda teveliams pailset biggrin.gif
Atsakyti
QUOTE(Krown @ 2015 09 05, 15:51)
isprotejes po kiekvieno maitinimo, daktare sako kad tiesiog pavalgius jam spaudziama diafragma ir esmes nieko cia nepakeisi, reikia islaukti kada nebespaus  biggrin.gif  nu papas padeda tol kol baigi maitint ir vel jis gi zagseti pradeda  biggrin.gif  as irgi nzn ka daryt  rolleyes.gif
kate mano irgi baisiausiai bijo, kaip nesava  biggrin.gif
Atisa buk zmogus nuramink mane - tavo vaikinas nevalgus pasitaike, nu maniskiai abudu tokie, ypac pana. Berniukas stipresnis, jis ir is papo daugiau istraukia, sveriau tai apie 40 ml/gr jis

Krown, man atrodo kad jie normaliai dar visai valgo pagal savo amziu. 120 juk kazkur tik antram menesy turi suvalgyt, o 11 dienu tai man atrodo gal max 60-90. viskas normaliai man atrodo 4u.gif

Nu ramus ramus jie pradzioj pas visus biggrin.gif tikras charakteris man atrodo po kokio menesio tik pasirodo biggrin.gif Na bet linkiu kad daug nepasikeistu mirksiukas.gif

Tino, man vis kyla klausimas del to rezimo i kuri jus ivede ligoninej- kas 3 val valgydint ir t.t, reiskia ir miegai tik ilgiausiai 3 val gali testis? Jums nesake iki kokio amziaus tokio rezimo laikytis? nes nu visur raso kad jau 3-4 mensiu vaikas gali be kelimosi ismiegot 6-7 valandas. Ir net ragina juos palikti tiek miegoti nakti, nezadint, kad kuo greiciau ta diena nuo nakties atskirtu. KAikur dar raso kad ilgai keliant vaikus tom nustatytom valandom , jie pripranta naktim valgyt gaut, ir po to sunku ta iproti isvaryt unsure.gif Na cia tik toks pastebejimas is salies, nes rasai kad chaosas ir bardakas pas jus, bet vis laikotes to kudykisko rezimo, o pagal ju amziu jis jau turetu buti siek tiek kitoks ( pagal visa literatura) 4u.gif
Atsakyti
Sveikos,
Natalija uzuojauta del miego, as su keliom valandom miego pradedu nuzombiaut, stiprybes 4u.gif
QUOTE(RositaK @ 2015 09 05, 07:40)
Dvynukienės, o kaip jūs nuo gimimo migdot abu mažylius-dedat iškart į atskiras lovytes, ar migdot pradžioj kartu vienoj lovytėj?  blush2.gif  4u.gif

Mes dar vienoj miegam, bet galvoju uz poros savaiteliubjau darysim perestroika.

Krown, aisku as bijau prisisneket, bet maniskiai zinok vis dar ramus, tai kad rasyk i savo noru lenta apie ramiux vaikus, taip ir bus biggrin.gif
Laukiu nesulaukiu kada jie nakti ilgiau ismiegos. Pamaitinu apie 12.30 ir apie 4 jau triuksmas prasideda... Vienas brolis lyg ir ilgiau linkes pamiegot, bet kai vienas zyzalioja, pradedu ji maitint, antrasis matau irgi budintis pradeda, vistiek kad ir tyliai viska darau bet surmulys yra, tai ir isibudina vaikas doh.gif
Pakeiciau soskes i 2 nr tai nors greiciau truputi pavalgo.
Atsakyti
QUOTE(burbuliacija @ 2015 09 05, 17:31)
Tino, man vis kyla klausimas del to rezimo i kuri jus ivede ligoninej- kas  3 val valgydint ir t.t, reiskia ir miegai tik ilgiausiai 3 val gali testis? Jums nesake iki kokio amziaus tokio rezimo laikytis? nes nu visur raso kad jau 3-4 mensiu vaikas gali be kelimosi ismiegot 6-7 valandas.

oi ne ne, gal ne taip supratai, - mes režimo kas 3val. laikomės dienom, o naktį jos jau seniai išmiega ilgiau nei 3val., t.y. 3-4mėn. pradėjo miegot ir 4- ir 5 valandas, tai prašokdavom vieną maitinimą ir tuo labai džiagėmės, o va dabar nebeištveria ilgiau, dėl ko ir pikta, kad dekraduojam šitoj srity smile.gif o dienom tai ilgiau neištveria, tai valgom kas 3val., bet juk normaliai ir gaunasi pusryčiai, priešpiečiai, pietūs, pavakariai ir vakarienė.
ir dar kaip norėčiau, kad dienom ilgiau miegotų, bet dažniausiai tas 30-40min. dėl to lauke būna problematiška būt, kai nemiega - bendraut tenka, o dabar kai bus šalčiau, tai negerai traukt į lauką.
Atsakyti
QUOTE(Tino @ 2015 09 05, 17:09)
oi ne ne, gal ne taip supratai, - mes režimo kas 3val. laikomės dienom, o naktį jos jau seniai išmiega ilgiau nei 3val., t.y. 3-4mėn. pradėjo miegot ir 4- ir 5 valandas, tai prašokdavom vieną maitinimą ir tuo labai džiagėmės, o va dabar nebeištveria ilgiau, dėl ko ir pikta, kad dekraduojam šitoj srity smile.gif o dienom tai ilgiau neištveria, tai valgom kas 3val., bet juk normaliai ir gaunasi pusryčiai, priešpiečiai, pietūs, pavakariai ir vakarienė.
ir dar kaip norėčiau, kad dienom ilgiau miegotų, bet dažniausiai tas 30-40min. dėl to lauke būna problematiška būt, kai nemiega - bendraut tenka, o dabar kai bus šalčiau, tai negerai traukt į lauką.

Aa, nu jo, tada ne taip supratau doh.gif Tai gerai kad nors naktim nereik kas 3 val maitint (nu arba nereikedavo) gal tikrai jau jom pieno neuztenka ir nemiega gerai. Gali but dar ir dantuku pradzia. Ech, jei ne vieni malonumai, tai kiti doh.gif
Atsakyti
QUOTE(Tino @ 2015 09 05, 17:09)

Tino isvada tokia , kad be priezasties, jis nuo ryto nebevalgo, issisiepes viskas gerai guguoja, nu artyn buteliuka ir bliauna. Taip siandein visa diena, net (.) neeme, nupirkau nauja buteliuka panasiausia i jo ciulptuka - neima. Nu dzin. Istraukiau is stalciaus toki "kosmosini" Playtex buteliuka kur is amerikos atsiunte buvo - net nebuvau ispakavusbet as jo nenaudojau nes jis su tokiais vienkartiniais maiseliais naudojas ( tinginiams amerikonams kad plauti nereiketu ) ir PAEME blink.gif blink.gif blink.gif atrodo soske nieko kitokio nu bet paeme ir GODZIAI valge valge dar vyras greit danese piena dar dapylem zodziu priraite ir iskart uzmigo visas jau tokiom raudonom akim vargsiukas sad.gif((( tai bet valioo nu ziuresim gal dabar ir kitus vel ims, jeigu ne, teks visa savo Browns kolekcija i marcias isleist sad.gif ir liksiu su vienu buteliuku "is kosmoso" biggrin.gif

Aciu burbuliacija uz nuoroda, einu skaityt apie ritmus lens.gif

Natalija tikrai medalis ir rekordas nemigos, man jau 4 val ir kita diena as jau kaip zombis sad.gif
Siandien susitariau su vyru kad as miegosiu kitam kambary jis kelsis kiek reiks o as jau kai issimiegosiu prabudus perimsiu vaikiuko budejima is jo, tai tikiuosi pavyks pailseti wub.gif
Atsakyti
paskaiciau apie tuos ritmus.. mes 7 val ir guldom viskas butu ok bet kartais pabunda7.45 ir daryk ka nori.. ir taip buna 50%vakaru.. dabar tai isvis issiderinom per visa diena suvalge nuo paryciu apie 500 ml tai nakti aisku tiek kilnosis vel..nes nedavalge. visiska krize ir issiderinimas matyt uzburtas ratas, pats visai giliai nepamiega pervarges ir nevalgo..nezinau tik dar kaip iseisim is to rato jau neviltis ima, ir ligu prisigalvojau. ir prakaituoja nemazai jau D padidinau bet gal nepasisavina..

tiesa, jis riaugalioja daznai net ir po 2 val ir senesnio dar maitinimo, toks vaizdas kad skrandis irgi streikuoja, daktaras sako gal netoleruoja kazko bet as nieko mityboj nekeiciau juk ne pirmas menesis mums..
Atsakyti
Emmm...Tai čia nepertraukto miego dvi valandos, vistiek gi susirenku po pusvalandį, po valandą, tai ir išgyvenu. Blogiausia, kad neužmiegu, kai ji žinda ar čiunkina, nes man tai nelabai malonus jausmas, toks erzinantis. Prisitaiko tas organizmas. Aišku, ryte aš sunkiai smegenim dirbu, vis pamirštu kur ir ko ėjau, liežuvis lėtai vartosi. Gerai, kad nereikia į darbą eit.

Edena, nu įdomiai, kad paėmė iš kito buteliuko... blink.gif Kažin kokį skirtumą pajuto?
Atsakyti
QUOTE(Natalija_V @ 2015 09 05, 19:31)
Emmm...Tai čia nepertraukto miego dvi valandos, vistiek gi susirenku po pusvalandį, po valandą, tai ir išgyvenu. Blogiausia, kad neužmiegu, kai ji žinda ar čiunkina, nes man tai nelabai malonus jausmas, toks erzinantis. Prisitaiko tas organizmas. Aišku, ryte aš sunkiai smegenim dirbu, vis pamirštu kur ir ko ėjau, liežuvis lėtai vartosi. Gerai, kad nereikia į darbą eit.

Edena, nu įdomiai, kad paėmė iš kito buteliuko...  blink.gif  Kažin kokį skirtumą pajuto?

Zalio supratimo neturiu, tik itariu kad dar greiciau bega pro ji ..nakciai suruosiau musu senuosius, na bandysiu vistiek su jais nakti tai valgo. Nu jis gal dar stambesnis nes jo ciulptukas toks apvalus nemazas tai gal liezuviu neapkabina mazesnio soskio kai nervuotas buna.. Nu tas ir sunkiausia kad neaiskios priezastys tik bandymai pamaitint ir speliojimai doh.gif
Atsakyti
Labas vakarelis, ziuriu linksminates visos su savo maziais doh.gif biggrin.gif
Uzuojauta visoms nedamiegojusioms 4u.gif as miegu nuo 12.00 iki kazkur 4.30, tada kol pamaitinu ir nusitraukiu buna netoli 6, tada 6.30 keliuosi vel su visam jau doh.gif ir vistiek as tokia amzinai nedamiegojus, tai kaip ti tempi, Natalija_V, neisivaizduoju 4u.gif ir joks miegas dalimis neatpirks normalaus istisinio miego, joks nusnudimas diena nekompensuos miego nakti..kai visi miega, o tu paryciais bludiji..mane tai zudo doh.gif
Edena, gero tau miegelio sianakt 4u.gif beje, ana savaite palikau MV vaika ir nuejau miegot i kita kambari paryciais, tai abu vyrai iki 8.30 parpe blink.gif nu ****, kai as bunu, tai butinai 6.30 turi keltis doh.gif
Krown, kai tavo tokio amziaus, tai kad gerai suvalgo 4u.gif maniskus dabar tik iveikia 70 ml, o svenciu valandom 95 bigsmile.gif deja, nepaguosiu siuo klausimu. Mums nei kiek apetitas nepagerejo.. i diena vos vos perlipam 600 ml, o sndn tik 580 suvalge doh.gif ziuresim, kaip bus su svoriu kita men g.gif
Atsakyti
QUOTE(Edena @ 2015 09 05, 19:13)
paskaiciau apie tuos ritmus.. mes 7 val ir guldom viskas butu ok bet kartais pabunda7.45 ir daryk ka nori.. ir taip buna 50%vakaru.. dabar tai isvis issiderinom per visa diena suvalge nuo paryciu apie 500 ml tai nakti aisku tiek kilnosis vel..nes nedavalge. visiska krize ir issiderinimas matyt uzburtas ratas, pats visai giliai nepamiega pervarges ir  nevalgo..nezinau tik dar kaip iseisim is to rato jau neviltis ima, ir ligu prisigalvojau. ir prakaituoja nemazai jau D padidinau bet gal nepasisavina..
tiesa, jis riaugalioja daznai net ir po 2 val ir senesnio dar maitinimo, toks vaizdas kad skrandis irgi streikuoja, daktaras sako gal netoleruoja kazko bet as nieko mityboj nekeiciau juk ne pirmas menesis mums..

Tikrai kad idomus dalykai su tavo vaikinu vyksta g.gif na bet dabar svarbiausia is ko valgo is to ir duokit, kad tik privalgytu ir sotus butu, jei sotus bus gal ir miegos geriau, duok dieve. kaip sunku kai taip pasikeicia viskas nei is sio nei is to doh.gif juk seniau viskas gerai su jo miegais ir valgymu buvo unsure.gif
Kiek skaitinejaus cia uzvakar kai maniskiai durniavo, nu tai tiem augimo suoliams daug pokyciu nurasoma. Vieni silpniau pasireiskia ir per pora dienu gali praeiti, kiti raso ir pora sav gali testis. Nu tikiuosi rasi atsakymus greitai 4u.gif Na ir saunu kad vyras pailset duos thumbup.gif

Nu as saviskius sumikdziau siandien ta 7 val kaip ten raso, ziuresim kas cia nakti bus biggrin.gif
Papildyta:
QUOTE(Atisa @ 2015 09 05, 21:55)
Labas vakarelis, ziuriu linksminates visos su savo maziais  doh.gif  biggrin.gif
Uzuojauta visoms nedamiegojusioms  4u.gif as miegu nuo 12.00 iki kazkur 4.30, tada kol pamaitinu ir nusitraukiu buna netoli 6, tada 6.30 keliuosi vel su visam jau  doh.gif ir  vistiek as tokia amzinai nedamiegojus, tai kaip ti tempi, Natalija_V, neisivaizduoju  4u.gif ir joks miegas dalimis neatpirks normalaus istisinio miego, joks nusnudimas diena nekompensuos miego nakti..kai visi miega, o tu paryciais bludiji..mane tai zudo  doh.gif
Edena, gero tau miegelio sianakt  4u.gif beje, ana savaite palikau MV vaika ir nuejau miegot i kita kambari paryciais, tai abu vyrai iki 8.30 parpe blink.gif  nu ****, kai as bunu, tai butinai 6.30 turi keltis  doh.gif
Krown, kai tavo tokio amziaus, tai kad gerai suvalgo  4u.gif maniskus dabar tik iveikia 70 ml, o svenciu valandom 95  bigsmile.gif  deja, nepaguosiu siuo klausimu. Mums nei kiek apetitas nepagerejo.. i diena vos vos perlipam 600 ml, o sndn tik 580 suvalge  doh.gif  ziuresim, kaip bus su svoriu kita men  g.gif

Atisiuk, mano irgi rytai prasideda apie 6.30 drinks_cheers.gif doh.gif Butent ir raso kad pagal tokiu maziuku leliuku bioritma ju diena prasideda 6.30. na ir miegot atseit turi eit 6.30 vakare.. Na as buna prasedziu iki kokiu 7.30-8 kol jie ten budrauja ir tada vel guluos; nes tokiu metu jie jau pirmam miegeliuj uzsnusta. Na jei pavyksta, nes daznai buna kad po 6.30 jie kazkodel pradeda pas mane miegot ne vienodu laiku, bet jei pavyksta kad kartu uzmiega, tada guluos ir as. O siaip tai jei vakarais eis miegot apie 7, tai ir as gulsiuos su vistom doh.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo burbuliacija: 05 rugsėjo 2015 - 21:57
QUOTE(Atisa @ 2015 09 05, 23:55)
tai abu vyrai iki 8.30 parpe blink.gif  nu ****, kai as bunu, tai t]

hmm, tik dabar pastebejau, ko cia man zvaigzduciu pridejo, gi nerasiau keiksmazodziu g.gif tik blynus sutrumpintai biggrin.gif
Atsakyti