Įkraunama...
Įkraunama...

Vasariniai mamų džiaugsmai ir rūpesčiai :)

QUOTE(Tino @ 2015 09 06, 13:55)

mamos, o per kiek laiko vaikai išmoksta valgyt? nuryt maistą? ar iki metų ir vyksta terliojimasis ištisinis?  g.gif

Tino 4u.gif

labai skirtingai vaikučiai pradeda valgyti.
Bet su savo mažylės patirtimi tikrai negaliu Tavęs nudžiuginti. Maniškė nors dieną jau 3 kartus valgo kitą maistą, bet pieno vis dar daug reikia. Aišku, aš visada tik iš krūties maitinau, tai gal irgi turi įtakos. Bet tik labai neseniai jau daugiau tų košių pradėjo suvalgyti ir tai tik teletabių pagalba. O taip tai toks tik pažaidimas būdavo. doh.gif
O naktimis tai paskutinį mėnesį visai pablūdusi, kas 2-3 val valgo iš krūties. ir nežinau ką daryti. Nors vakare jau visą bliūdą košės sumaitinu, tai nuo 9 iki 1-2 val nakties tik pratempia ir valgyti reikia doh.gif
Mūsų gydytoja sako, kad iki metų pagrindinis vaiko maistas yra motinos pienas, tai aš ir kenčiu. Nes ir primaitinti neskubėjau. Daržovienes nuo 6 mėn. pradėjome ragauti, grūdines košes nuo 8 mėn., varškę, jogurtą tik nuo 10 mėn.

O dar buvo etapai kai dantys dygo, tai šaukštelio ir košių artyn prie burnos neprisileido doh.gif

Bet visi etapai praeina wub.gif
Atsakyti
QUOTE(Vega56 @ 2015 09 06, 13:45)
BURBULIACIJA, o kelinta pabudo taip uzmigdyti?

Uzmigo 7, pirma kart prabudo 00.30, greit pavalge ir vel uzmigo 1 val. Nuo 1 miegojo dar iki 4, po to valanda budravo, ir vel nuo 5 miegojo iki 7 4u.gif
Atsakyti
Eikit sau, gal ir geras tas rezimas, bet kaip ji pasiekt, neisivaizduoju, kaip uzmigdyt vaika nakciai 19 val blink.gif ir kad keliasi budraut 4 val tai man cia ne variantas schmoll.gif maniskis uzmuega 12 val., apie 5 valgo ir be jokiu budravimu toliau miega iki kazkur 6.30-7.00. Gal tik pirma diena taip budravo, Burbiacija, gal ziurek isuvaziuos i ritma ir bus ok thumbup.gif o kaop tu juos guldai nakciai? Kaip jiems pasakyt, kad cia jau nakciai miegokit? biggrin.gif nes maniskis tai atsibu da ir viskas, o nakciai miega kada pats nori verysad.gif
Atsakyti
QUOTE(Vega56 @ 2015 09 06, 13:32)
TINO paziurek sumani mama ten yra valgymo igudziu kalendorius, nemoku i cia nukopint. blush2.gif
Gal kaunietes kada noretu kur susibegt su vaikais? ax.gif

ačiū 4u.gif bet kad nieko labia detalaus ten arba aš nerandu blush2.gif

norėčiau, bet turbūt mano norai su galimybėm nesutaps hihihi.gif kad mum va pasivaikščiot išeit darosi sunku, kai lauke valandą reikia kalbėtis arba ant rankų nešiot doh.gif

QUOTE(burbuliacija @ 2015 09 06, 14:37)
Tino, tiesa dar del to maisto valgymo, o tu negirdejus yra tokios kaip vos ne geriamos koses. Jas is buteliuko duodi vis dar, bet jos labai socios ir daug tirstesnes nei pienas, vaikai uzsipildo gerai nuo ju. Gal tokios jum butu gerai pradziai kad butu sotesnes ir miegotu geriau, na ir po truputi toliau mokintumetes valgyt g.gif

man kai kas kalbėjo, kad reiks duot iš buteliuko, bet kad visur rašo jau duot su šaukštu, tai ką aš žinau g.gif gal dar vyresnių vaikų mamos patars ką nors konkrečiau apie tas košes ir ar duot ką nors tiesiai iš buteliukų ar iškart su šaukštu bandyt.

QUOTE(papūgiukė @ 2015 09 06, 15:21)
labai skirtingai vaikučiai pradeda valgyti.
Bet su savo mažylės patirtimi tikrai negaliu Tavęs nudžiuginti.

Bet visi etapai praeina wub.gif

doh.gif doh.gif oi, tikrai kiekvienas etapas sunkus savaip.

tikrai čia geroji žinia thumbup.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Tino: 06 rugsėjo 2015 - 17:12
QUOTE(Atisa @ 2015 09 06, 16:29)
Eikit sau, gal ir geras tas rezimas, bet kaip ji pasiekt, neisivaizduoju, kaip uzmigdyt vaika nakciai 19 val  blink.gif  ir kad keliasi budraut 4 val tai man cia ne variantas  schmoll.gif maniskis uzmuega 12 val., apie 5 valgo ir be jokiu budravimu toliau miega iki kazkur 6.30-7.00. Gal tik pirma diena taip budravo, Burbiacija, gal ziurek isuvaziuos i ritma ir bus ok  thumbup.gif o kaop tu juos guldai nakciai? Kaip jiems pasakyt, kad cia jau nakciai miegokit?  biggrin.gif  nes maniskis tai atsibu da ir viskas, o nakciai miega kada pats nori  verysad.gif

Tai tame ir esme kad maniskiai jau 7 kai uzmiega tai ir miega ilgai. As is pradziu juos zadindavau kokia 8 kad dar pabudraut ir nakciai bent 10 eit, bet jiems jau naktis turbut 7 patiems atrodo. Nes kai tempdavau vakara, jie visad irzlus budavo. tai man atrodo maniskiams naturaliai 7 jau nakciai gaunas.. aisku tas budravimas 4 ryto tai sh, bet budavo kad ir 10 sugugldyti prabunda pakukuot panasiu laiku, tai manau cia tiesiog isaugt turi 4u.gif

O tai taviskis ka iki 12 veikia? 4u.gif
Papildyta:
QUOTE(Tino @ 2015 09 06, 17:11)
ačiū 4u.gif bet kad nieko labia detalaus ten arba aš nerandu  blush2.gif

man kai kas kalbėjo, kad reiks duot iš buteliuko, bet kad visur rašo jau duot su šaukštu, tai ką aš

Manau nieko blogo nebutu jei puse is buteliu valgytumete puse su sauksteliais mokintumetes. Juk nieko tokio mokintis palaipsniuj 4u.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo burbuliacija: 06 rugsėjo 2015 - 17:23

QUOTE(burbuliacija @ 2015 09 06, 19:26)
O tai taviskis ka iki 12 veikia?  4u.gif

Tai taip ir tempia-uzmiega, atsikrlia, pavalgo, vel pasnaudzia.. o jau kokia 23 val. jau jai uzmiega, ir neveatsibunda rolleyes.gif

Tino, valgem iskart su sauksteliu..o jas ten per buteliai? blush2.gif
Atsakyti
Tas migdymas septintą vakaro pas mus buvo labai ilgai. Bet vasarėjant persistūmėm kažkaip ir eina miegot 20:30-21:00. Septintą užmigdavo, kėlėsi apie 23:00 pavalgyt ir tada dar du kartus naktį valgė. Buvo gerai. Mes su vyru per tuos mėnesius nemažai vokiečių kalbos išmokom. Aišku, buvo ir tų keistų etapų, kai ketvirtą ryto norėdavo žaist. Bet neilgai. O va pradėjo dantys dygti ir psio...baigėsi tie du kartai per naktį. Bet iš vakaro aš vis dar turiu kelias valandas kažkokiem darbam nudirbt. Nes dieną nieko nenudirbu...
Tino, tikrai, gal tos skystos košės būtų variantas. Pasižvalgyk pardėse tinkamų pirmam primaitinimui nuo 4 mėnesių. Ypač nakčiai gerai būtų. O gal ir mišinys koks tiktų vienam sotesniam kartui? Mano draugė tai nuo dviejų mėnesių tiesiog duodavo nakčiai mišinuko, nors pieno buvo normaliai. Tai jos vaikis iki ryto pradėjo miegot. Tą pati ir su dukra darė ir vėl tas pats - miegojo iki ryto.

papūgiuke, kaip einasi? 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(burbuliacija @ 2015 09 06, 18:26)
Tai tame ir esme kad maniskiai jau 7 kai uzmiega tai ir miega ilgai.

Manau nieko blogo nebutu jei puse is buteliu valgytumete puse su sauksteliais mokintumetes. Juk nieko tokio mokintis palaipsniuj  4u.gif

nu bet maniškės pavalgo 20-21val. ir akys stačios, praeina kokia valanda ir tik tada užmiega to savo pusvalandinio miego, 23-24val. pavalgo ir jau tada užmiega nakčiai. o juk po 21 val. akys stačios, nieko nepadarom doh.gif

tai dabar tik po 10-20ml kokios tyrelės užvalgo, bet daugiau išsimozoja, o paskui pieno valgo. užtai ir sakau, kad beviltiška norėt, kad pavalgytų naujoviškai bent 100ml

QUOTE(Atisa @ 2015 09 06, 18:51)
Tino, valgem iskart su sauksteliu..o jas ten per buteliai?  blush2.gif

tai tie patys, kaip suprantu, tik gal su didesne skylute.

beje, aš paskutiniu metu irgi atrdau, kad po traukimo pientraukiu dar lieka pieno, tai paspaudinėju su ranka ir galiausiai nutraukiu tiek pat, kiek anksčiau.

QUOTE(Natalija_V @ 2015 09 06, 19:11)
Tino, tikrai, gal tos skystos košės būtų variantas. Pasižvalgyk pardėse tinkamų pirmam primaitinimui nuo 4 mėnesių. Ypač nakčiai gerai būtų. O gal ir mišinys koks tiktų vienam sotesniam kartui? Mano draugė tai nuo dviejų mėnesių tiesiog duodavo nakčiai mišinuko, nors pieno buvo normaliai. Tai jos vaikis iki ryto pradėjo miegot. Tą pati ir su dukra darė ir vėl tas pats - miegojo iki ryto.

tiksliai, mišinuką duodavom pradžioj nakčiai, kad sočiau būtų ir miegotų, tai ir dabar vos ne tas pats lieka.

va ir dabar prabudo abi klykdamos, pasirodo nori valgyt, nė nemirktelėję suvalgė po 50ml blink.gif vadinasi, nori valgyt daugiau, bet per maitinimus nesuvalgo daugiau nei 120ml. nesuprantu aš jau nieko. doh.gif kaip norėčiau užsimigdyt 21val. ir kad miegotų iki 9val. su keletu maitinimų, bet be stačių akių. ech, pasvajokim ir praeis. rolleyes.gif
Atsakyti
Tino zinok gal praleidi ta uzmigdymo laika? As nuo Gina ford ipratau paskutini poguli 16-17 val o paskui 19 val ir miegot turi iki 21.45( jei krutim) jei is buteliuko tai 22.30 pakelt pervystyt pamaitint ir tada jau do utra turetu buti, aisku nebuna bet maniskis nuo seniai iprato 19-20 val eit o paskui jau tik pavalgo. Tiesa jei viena diena pabunda po 45 min tai ir kitas pradeda prabudinet, issimusa. Bet tada vistiek tik pienelio pasiulau, atruginu ir vel i lova . Ir tikrai kai pabusdavo jei atgal neuzlauziu ir budrauja iki 22.30 tai buna nesamone tada pabudineja isvis nakti doh.gif mano vakar 20 val paguldytas keles 23.30, 2.00 ir 5.00 , 6.30 ir iki 8.30( bet dabar jis siaip "isejes", budavo kelias 23.30, 4.00 ir jau 7.00 ir dar pasnaudziam kartu iki 9.00 tai cia kai normaliai pavalgydavo dienom), be budravimu jokiu, itin retai sukvailioja, bet tada laikaus vel knygos patarimu-snekina sypsosi neziuriu, ir nakti vengt akiu kontakto raso, tai ir uzgesinus sviesa dar pasivarto ir uzmiega ramiai. Tai gal del to ankstyvo miego ir iskart iprates uzmigt nakties metu g.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Edena: 06 rugsėjo 2015 - 19:08
QUOTE(Tino @ 2015 09 06, 18:43)
nu bet maniškės pavalgo 20-21val. ir akys stačios, praeina kokia valanda ir tik tada užmiega to savo pusvalandinio miego, 23-24val. pavalgo ir jau tada užmiega nakčiai. o juk po 21 val. akys stačios, nieko nepadarom  doh.gif

Nu jo, jei akys stacios sunku uzlauzt. Zinoma, jus ir valgymo grafiko jei visad to paties laiketes, ir jom 21 valgyt priklauso, tai jos jau ir laukia jo. Mano kazkaip niekad nebuvo grieztas grafikas, jis slankiodavo diena is dienos, bet valgydavom kas 2-4 val, kaip iseidavo, todel gal dabar ner problemu tokiu dideliu. Ir isvis su 3 menesiu sukaktim abu automatiskai padidino doze, taip idomu. Pavalgymas paskutinis dabar gaunas 18 val, o tada jie man vakar prabudo tik 00.30, nors va Edena raso kad turetu keltis anksciau doh.gif
Si vakara mergyte uzmigo tvarkingai 19 val, o benriukas durniuoja. Diena irgi prastai miegojo, ir dabar sunku uzlauzt ji. Na bet aisku, nereik noret per 2 dienas kad viskas eitus kaip per sviesta. Ir aplamai kaip per sviesta niekad su kudikiais neina juk biggrin.gif
Atsakyti
QUOTE(burbuliacija @ 2015 09 06, 19:26)
Nu jo, jei akys stacios sunku uzlauzt. Zinoma, jus ir valgymo grafiko jei visad to paties laiketes, ir jom 21 valgyt priklauso, tai jos jau ir laukia jo. Mano kazkaip niekad nebuvo grieztas grafikas, jis slankiodavo diena is dienos, bet valgydavom kas 2-4 val, kaip iseidavo, todel gal dabar ner problemu tokiu dideliu. Ir isvis su 3 menesiu sukaktim abu automatiskai padidino doze, taip idomu.  Pavalgymas paskutinis dabar gaunas 18 val, o tada jie man vakar prabudo tik 00.30, nors va Edena raso kad turetu keltis anksciau doh.gif
Si vakara mergyte uzmigo tvarkingai 19 val, o benriukas durniuoja. Diena irgi prastai miegojo, ir dabar sunku uzlauzt ji. Na bet aisku, nereik noret per 2 dienas kad viskas eitus kaip per sviesta. Ir aplamai kaip per sviesta niekad su kudikiais neina juk biggrin.gif

Ne tai cia pagal ta gina ford man rodos paskui nesvarbu kada pabunda svarbu migdyti 7/8, nu ziuresim kaip cia mums toliau, mano jei nepilnai pries 7 pavalgo tai va ir dabar pabudo 8, suraite dar doze ir dabar jau kietai atrodo imigo. O su vaikais ypac kai "reikia" tai niekada taip nebuna biggrin.gif
Atsakyti
Ne nezinau kaip mums prieiti reiktu prie to migdymo 19.00... Anksciau budavo 21.30 maudom, valgom ir miegam 22.00. Kelias kaip kada. Buna 4, buna 5, bet buna ir 6 paskutiniu metu. Siandien valanda viska paankstinau ir uzmigo 21.00. Tai ziuresiu kada kelsis. Siaip as nakciai visad duodu misinuka, nes nuo mano pieno po poros val pabustu, labai jau jis liesas matyt.

TINO, tai galim parke pas tave pasivaiksciot :-D
Atsakyti