Įkraunama...
Įkraunama...

Vasariniai mamų džiaugsmai ir rūpesčiai :)

QUOTE(burbuliacija @ 2015 09 14, 09:55)
Kaip kitoms panasaus 'amziaus', Vega, Edena?  na Edena plezuose vartosi, tai gal jai ne tas galvoj dabar  biggrin.gif
4u.gif

Man jau kelios dienos irgi atrodo, kad daugiau ju issukuoju verysad.gif nenoriu, tokius ilgus uzsiauginau...

Afrodite, jei pradesi taip viska imt i sirdi tai gali iskart uzsidaryt ten kur sienos paminkstintos. mirksiukas.gif koks kieno reikalas primaitinai, nutraukei ar dar ka padarei?!!! Juk vaiko badu nemarini, ne vienas uzaugo ant misinio ir sveikas. Kiti mp maitinami serga. Taip, kad maziau klausyk visokiu bobu aiskinimu. O as delto tiesiog vengiu tokiu temu, nes tos visazines jau per gerkle lenda. Taip, kad dziaukis E ir baik cia asarot, nes jei tikrai atjungs neta negalesi su mumis bendraut mirksiukas.gif 4u.gif
Atsakyti
Mergytes,ar visos gavot,kurios praset?Jei kuri negavot,rasykit i az. 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(burbuliacija @ 2015 09 14, 10:55)
Nu ka ir dar prasidejoo tas 3 menesiu po plauku slinkimas. Nera taip kad saujom slinktu bet jau krenta krenta, tikiuosi neisibeges labai g.gif  Tino, kaip tau su tais plaukais, dar ju liko?  biggrin.gif Ir kiek tesias tas slinkimas ?

Kaip kitoms panasaus 'amziaus', Vega, Edena?  na Edena plezuose vartosi, tai gal jai ne tas galvoj dabar  biggrin.gif
4u.gif

O turi pradėti slinkti? biggrin.gif na tikiuosi, kad jau sužinojau, tai nepradės slinkti biggrin.gif

Burbuliacija, o tu remiesi Ford knyga kaip suprantu. Kaip dalini maitinimus? Duodi daugiau rytais ir naktimis, o pries 7h sumazini? Nes as pabandziau irgi ca pora dienu, nu tai kazkoks kosmaras kai sumazinta porcija. 1,5 h visi klyke. Pirma karta ir tikrai galvojau isprotesiu, daugiau nemazinsiu kaip patariama.
Atsakyti
Sveikos mamules mirksiukas.gif
nu ir as prisijungsiu prie tu kurios apie miegus ir valgius klausia biggrin.gif maniskiai tai tikriausiai sumaise diena su naktim tai musu vakarai tokie smagus pradeda darytis bigsmile.gif toookie ramus diena, zadint vos ne reikia kad pavalgytu, o pavalge iskart nuluzta ir miega gerai iki kito maitinimo, o tik sueina vakarinis maitinimas (7-8 h) ir prasideda linksmybes iki pat karais 2-3 h nakties doh.gif jie tada po maitinimu vienas dalykas pradeda budrauti, tiksliau mergina cia musu vis akimis staciomis guli ir atrodo nori jiegoti o negali g.gif o bicas uzmiega, bet keliasi kas 1,5-2 h ir nori valgy ir suvalgo daug kaskart, kai dienom pagal grafika sau maitinasi ir niekad nepritruksta g.gif o vakarais mat isbadeje kazkokie pasidaro biggrin.gif ir tada jau as pati pasimetu, ar jie nepersivalgo ir del to nebeuzmiega, ar nepucia pilvuku ir t.t - kyla visokiausiu minciu kodel taip darosi, bet jie tokie pas mus nuo pat ligonines, visas veiksmas nakti vyksta rolleyes.gif nors tustinasi puikiai ir pirsnoja, mes pasimasazuojam ir pan, bet vistiek jie razosi vakarais, muistosi nesuprasi ar jiems skauda ar ne, o dujos tai iseina 4u.gif gal kuriai buvo panasiai? ax.gif
dar klausimas del nusitraukinejimo pienuko: Ar labai blogai jeigu nusitraukiu tik kas 3 h? Nu negauseja man tas pienas, jau nervuot pradeda biggrin.gif geriu visas tas arbatas, ka nori cia daryk, pritraukiu kas kara max 100 ml ir vsio, ne is vietos schmoll.gif
dar mano berniukui veiduka beria tai irgi mastau ar nuo mano pieno cia ar nuo misinio ar kaip mano sesute sake kad tiesiog organizmas valosi cia ale, nu bet dideja tas berimas, tai kazkaip svarstau kad kazkas netinka unsure.gif ir dar turiu klausima ( uztaupius kaip matot lotuliukas.gif ) del misinuko laikymo: visur raso kad pasigaminti tik tam kartui ir pilt lauk, nu bet negi negali jis pastovet 2-3h iki sekancio maitinimo? blush2.gif
Atsakyti
QUOTE(Krown @ 2015 09 14, 17:07)
gal kuriai buvo panasiai?  ax.gif

dar klausimas del nusitraukinejimo pienuko: Ar labai blogai jeigu nusitraukiu tik kas 3 h? Nu negauseja man tas pienas, jau nervuot pradeda  biggrin.gif  geriu visas tas arbatas, ka nori cia daryk, pritraukiu kas kara max 100 ml ir vsio, ne is vietos  schmoll.gif

dar mano berniukui veiduka beria tai irgi mastau ar nuo mano pieno cia ar nuo misinio ar kaip mano sesute sake kad tiesiog organizmas valosi cia ale, nu bet dideja tas berimas, tai kazkaip svarstau kad kazkas netinka  unsure.gif

ir dar turiu klausima ( uztaupius kaip matot  lotuliukas.gif ) del misinuko laikymo: visur raso kad pasigaminti tik tam kartui ir pilt lauk, nu bet negi negali jis pastovet 2-3h iki sekancio maitinimo?  blush2.gif

tokio amžiaus turbūt visiems tas pats smile.gif normalu, kad vaikai nežino dar kur diena, kur naktis. su laiku pradės atskirti, iki 1,5-2 mėnesių reikės palaukti. dėl maitinimo, jei maitini mišinuku, tai kas 1,5-2 val sakyčiau per dažnai, čia MP valgant toks režimas galėtų būti. mišinukas sotesnis, reikia daugiau laiko ir energijos jį suvirškinti, o ir pailsėti skrandukui reikia laiko. bet tau, kai matai situaciją, tai aiškiau yra, čia tik man taip atrodo, kaip turėtų būti smile.gif

mergaitės kas pusvalandį/valandą traukia, kad padaugėtų pieno. o ir kai vaikas žindomas, jis dažniau žinda, kas 1,5-2 val, ir susireguliuoja poreikis. todėl manau, per retai trauki, jei nori padidinti pieno gamybą 4u.gif

dėl bėrimo, tikrai įvairiai gali būti, ir nuo mišinuko, ir nuo tavo maisto, ir hormoninis bėrimas, ir t.t.. teisingai turbūt tik gydytojas pasakys.

aš jau neatsimenu, kaip dariau biggrin.gif bet man atrodo, per 2-3 val nieko jam neatsitiks, svarbu ilgiau nelaikyt ir nešildyt antrą kartą.
Atsakyti
QUOTE(Piktukė @ 2015 09 14, 15:52)
O turi pradėti slinkti? biggrin.gif na tikiuosi, kad jau sužinojau, tai nepradės slinkti biggrin.gif

Burbuliacija, o tu remiesi Ford knyga kaip suprantu. Kaip dalini maitinimus? Duodi daugiau rytais ir naktimis, o pries 7h sumazini? Nes as pabandziau irgi ca pora dienu, nu tai kazkoks kosmaras kai sumazinta porcija. 1,5 h visi klyke. Pirma karta ir tikrai galvojau isprotesiu, daugiau nemazinsiu kaip patariama.

Ne tai kad turi jie slinkti, bet gali biggrin.gif Daznai buna kad 3 menesiai po gimdymo pradeda kuokstais slinkti plaukai, nes sakoma kad kol esi nescia, deka visu tu hormonu, sustoja augti ir slinkti plaukai (ant viso kuno, del to kitos koju net nedepiliuoja menesiais biggrin.gif) o 3 menesiai po, visi tie kurie neisslinko nestumo metu, pradeda slinkt tada, ir atrodo kad ju be galo daug slenka..

Del rezimo tai zinok as ne Ford knyga vadovaujuos. As apie tuos bioritmus isgirdus pradejau tiesiog bandyt vaikus guldyt anksciau, tuo paciu trumpint dienos miegus, kad jie ilgiau miegotu nakti. Del maitinimu doziu kolkas nieko dar nekoregavau. O knyga dabar skaitau '12 hours sleep by the age of 12 weeks' - labai isgirta knyga kaip ismokyt vaikus miegot 12 nepertraukiamu valandu. Garantuoja 100 proc sekme. Ten kazkas irgi apie maitinimus yra, bet kolkas dar nepriejau. Kai perkasiu visa principa- pasidalinsiu. 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(zuzla @ 2015 09 14, 17:27)
tokio amžiaus turbūt visiems tas pats smile.gif normalu, kad vaikai nežino dar kur diena, kur naktis. su laiku pradės atskirti, iki 1,5-2 mėnesių reikės palaukti. dėl maitinimo, jei maitini mišinuku, tai kas 1,5-2 val sakyčiau per dažnai, čia MP valgant toks režimas galėtų būti. mišinukas sotesnis, reikia daugiau laiko ir energijos jį suvirškinti, o ir pailsėti skrandukui reikia laiko. bet tau, kai matai situaciją, tai aiškiau yra, čia tik man taip atrodo, kaip turėtų būti smile.gif

mergaitės kas pusvalandį/valandą traukia, kad padaugėtų pieno. o ir kai vaikas žindomas, jis dažniau žinda, kas 1,5-2 val, ir susireguliuoja poreikis. todėl manau, per retai trauki, jei nori padidinti pieno gamybą 4u.gif

dėl bėrimo, tikrai įvairiai gali būti, ir nuo mišinuko, ir nuo tavo maisto, ir hormoninis bėrimas, ir t.t.. teisingai turbūt tik gydytojas pasakys.

aš jau neatsimenu, kaip dariau biggrin.gif bet man atrodo, per 2-3 val nieko jam neatsitiks, svarbu ilgiau nelaikyt ir nešildyt antrą kartą.

As maitinu per puse savo pienu ir primaitinu misiniu, nes neuztenka pieno, tai kas tris h nutraukdama as jo turedavau ka padalint i tas dvi dalis, o dabar kai trauksiu kas valanda dvi h tai nebus net ka duot biggrin.gif nes nebega ten tada niekas, vakar jau bandziau, melzi melzi, o nieko nera biggrin.gif o tai po kiek dienu tokio vargo pagausejo pieno, atisa - po kiek dienu pasiteisino tau ta kancia? biggrin.gif as aisku pabandysiu, ko neoadarysi del tu savo kleckiuku wub.gif del berimo dar pastebesiu, gal ir hormoninis berimas cia g.gif
del pieno ir misiniu laikymo dar lauksiu komentaru kaip kas darot, nes visur skirtingai raso, o nesinori jiems pridary bedu pilvuko ar dar ko vien del mamytes patogumo ir tingejimo didelio laipsnio biggrin.gif

Aciu, zuzla uz atsakymus 4u.gif tu visada turi ka atsakyti, saunuole mama esi thumbup.gif
Atsakyti
Oi, Krown, kaip aš tave suprantu biggrin.gif Mūsiškiai vaikai gi tos pačios dienos gimimo biggrin.gif Tai irgi, vakare prasideda ilgasis valgymas ir būdravimas, o jei dar atpila po visko, tai žinoma norisi pakartoti ilgąjį valgymą, kas, kad mama tada panaši į partrenktą briedį.. Aš maitinu tik MP, pagal priaugtą svorį ir pampersus matau, kad užtenka visko, bet jau valgymo lėtumas, nors nusišauk biggrin.gif Pusę paros skiriu vien maitinimui, jei ne daugiau, nes valgo dar dažnesniu ritmu nei taviškiai, ir laabai ilgai..Pabandai atitraukt po valandos, tai dar rėkia, ė, aš nebaigiau biggrin.gif
Atsakyti
QUOTE(Karmensita @ 2015 09 14, 18:06)
Oi, Krown, kaip aš tave suprantu biggrin.gif  Mūsiškiai vaikai gi tos pačios dienos gimimo biggrin.gif Tai irgi, vakare prasideda ilgasis valgymas ir būdravimas, o jei dar atpila po visko, tai žinoma norisi pakartoti ilgąjį valgymą, kas, kad mama tada panaši į partrenktą briedį.. Aš maitinu tik MP, pagal priaugtą svorį ir pampersus matau, kad užtenka visko, bet jau valgymo lėtumas, nors nusišauk biggrin.gif Pusę paros skiriu vien maitinimui, jei ne daugiau, nes valgo dar dažnesniu ritmu nei taviškiai, ir laabai ilgai..Pabandai atitraukt po valandos, tai dar rėkia, ė, aš nebaigiau biggrin.gif

biggrin.gif sveika karmensita, jo mes klausyk nors pacios ne dvynes, bet vienodai varom lotuliukas.gif as irgi pamirsau paminet, kad vat butent, jeigu atpila tai tas valgymasmbutinai pakartojamas, nes mat alkani kaip nzn kas buna biggrin.gif o atpila tikrai ne fontanais, tiesiog siek tiek to pienuko isbega ir tiek, nu gal sistema perpildom pradzioj biggrin.gif oj, kol perprasim tuos savo mazylius ziurek perisorientuot jau rekes prie dar kitu ju naujoviu biggrin.gif

O taviske nepavargsta traukt is (.) g.gif as jauciausi tokia didvyre kad namie ismokinau savo vaikus imt papuka, nes ligoninje tai nemokejom cool.gif ir galvojau va dabar jau maitinsiu is papuku, likuti nusitrauksiu ir taip pagauses man pienelio, o turint svarstykles primaitinsiu jeigu reikes ir bus liuks, bet daktare mus aplankiusi psake kad papa traukt i sona, nes jie per silpni istraukt reikiama kieki ir todel nesuvalgo sau skirtos dozes rolleyes.gif nu tai ir palikom ta papuka ateiciai 4u.gif nes jie man nuluzta prie papo jau po 10-15 min. O tas minutes kada jis ale traukia nuolat judinti turiu kad nepamirstu dirbti biggrin.gif paskutini karta vakar eksperimentavau ar neoamirso kaip imt papa, tai bicas per 15 min istrauke 55 gr, tai visai neblogai sakyciau thumbup.gif
karmensita o ka tau siulo daktare g.gif nes tas laikymas po valanda net nzn ar ka duoda, jeigu jau valgo tai suvalgo per pirmas 20-30 min man rodos tavo pienuka, o po to jau tik kabo kaip su soske biggrin.gif
matai, as tureciau viena irgi tik su papu zaisciau ir pagal ji sokciau, bet kai yra du as negaliu vien su juo uzsiimineti, nes kiekvienam skirtingu metu papa pakist ir dar spet pailseti paciai sakyciau misija neimanoma yra, tai as vistiek turiu kazkokia sistema isivest ir prie rezimuko taikytis, todel ir tie primaitinimai pas mane, kad jie po to ismiegotu ir keltusi kas 3 h ir pan. Tada ir prasideda visa matematika kaip ir ka cia daryt biggrin.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Krown: 14 rugsėjo 2015 - 17:24
QUOTE(Krown @ 2015 09 14, 17:12)
karmensita o ka tau siulo daktare  g.gif  nes tas laikymas po valanda net nzn ar ka duoda, jeigu jau valgo tai suvalgo per pirmas 20-30 min man rodos tavo pienuka, o po to jau tik kabo kaip su soske  biggrin.gif

Ligoninėj iš pradžių buvo, kad pavargdavo traukt, ir irgi užmigdavo, bet tada labai ilgai laikiau po fototerapijos lempom, tai buvo prisakyta griežtai žadint ir kutent kol prisivalgys, kad greičiau bilirubinas išsivalytų. Aš keliskart slaugę ligoninėj kviečiaus, kad patikrintų, ar gerai paima, ar efektyvus tas žindymas, maža ką, na sako viskas gerai, viskas kaip turi būti, teisingai paima, teisingai traukia..O dabar tai neee, jokių pavargimų, traukia dieną naktį, nepavargsta, jau atrodo primigo, guldau į lovytę, ir prasideda protestas po penkių minučių. Naktim išvis nupušimas, vakar kas pusantros valandos kėliaus maitint, pamaitinu, kol įminga, žiū jau naujas alkis su nauju maitinimu, dienomis truputį ramiau. Gydytoja sakė, gali būti, kad tiesiog reikia artumo, kad šitiek laiko kabo, arba sunkiau iš latakėlių ištraukia, žodžiu, kol tokia maža, leist daryti jai viską, ką nori, viskas normaliai biggrin.gif
Aha, kai pagalvoju kaip jums su dvynukais, tai plaukai pasišiaušia, nežinau, kaip jūs viską suspėjat..
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Karmensita: 14 rugsėjo 2015 - 17:34
Krown, pasirašapo kiekvienu zuzlos žodžiu. mišinuką ir aš laikydavau iki kito maitinimo, kai nesuvalgydavo.
pradžioj vaikučiai būna sumaišę dieną su naktim. ir mum tas pats buvo, paskui susireguliuoja.pradžioj irgi keistokų bėrimų buvo, bet nelabai kreipiau dėmesio.

Afrodite, suprantu Tave, aš irgi buvau susinervinus, kai pasiūliau FB pieno gausinimui išgerti alaus ir buvau užpulta ir dar kad mano vietoj būtų paskundus sesutes valdžiai už tokius patarimus. daugiau norisi labiau patylėt biggrin.gif bet kokių kategoriškų moterų būna. o dar beje, absoliuti dauguma nesupras mūsų nevaisingų kelių, ypač siūlančios holistinę mediciną vartoti. išbandžiau aš tai, tai galiu pasiųsti visas tokias. tik kaip nesinervint su tokiom doh.gif
Papildyta:
QUOTE(Karmensita @ 2015 09 14, 18:32)
Gydytoja sakė, gali būti, kad tiesiog reikia artumo, kad šitiek laiko kabo, arba sunkiau iš latakėlių ištraukia, žodžiu, kol tokia maža, leist daryti jai viską, ką nori, viskas normaliai biggrin.gif

aš kartais pagalvoju, ar maniškės žino, kas yra mama ir kas tėtis, nes mano papo jau nebepažįsta kiek laiko lotuliukas.gif kažkada čia pasiūliau užkąsti iš jo, tai nesuprato ką daryti lotuliukas.gif nemažai laiko praleidžia su tėveliu, tai gal galvoja, kad jis mamytė biggrin.gif abudu maitinam, artumo gavę neperdaugiausiai... ai, bet bent jau pieno užtikrinau pusmečiui.
Atsakyti
QUOTE(Tino @ 2015 09 14, 18:40)

o dar beje, absoliuti dauguma nesupras mūsų nevaisingų kelių, ypač siūlančios holistinę mediciną vartoti. išbandžiau aš tai, tai galiu pasiųsti visas tokias. tik kaip nesinervint su tokiom  doh.gif

Dar atsiranda prikišančių karmas visokias ir šiaip patarėjų įvairiais gyvenimo klausimais...
Tik viena supratau, kad tie kurie nesusidūrę su tokiom problemom, niekada to nesupras ir geriau net nepradėt aiškintis..
Atsakyti