Įkraunama...
Įkraunama...

Šimtalapis (Totoriškas pyragas)

"Šimtalapis - lyg dailininko paveikslas, jo kūrimas reikalauja ne tik įgūdžių, bet ir širdies šilumos. Masiškai kepti šimtalapių kaip kokių blynų negalima. Taip saugomos ir puoselėjamos senosios totorių tradicijos”
R. Chaleckas

1 tema
2 tema
3 tema
4 tema
5 tema

Cipciuko simtalapis

user posted image

500g. miltu
25g. mieliu
125 ml pieno
2 su puse kiausiniu
1 stikline aguonu
500g sviesto ( gali buti per pus su EVE) butinai 82%
300g cukraus
razinu ( pora saujeliu)

Mieles uzpilti sauksteliu cukraus ir saukstu drugno pieno ( tegu pakyla).
Kiausinius su pienu paplakti , suberti miltus ir pakiluses mieles .
Uzminkome tesla .
Ji lipni , vis minkant pasitepkite rankas riebalais.
Tesla minkoma apie puse valandos!!! ( minkant girdisi pokstelejimas tesloje , tai gerai , nes tai oro pusleles , kurios butinos , kuo daugiau pusleliu yra tuo geriau ).
Tesla padaliname i 5 vienodus gabaliukus , ir ladedami , kad pakiltu , virsu patepti lydytu sviestu.
Imamas vienas gabalelis truputi pakociojamas , dedamas ant stalo patepto sviestu ir pradedama tampyti i visas puses , plonumas kaip laikrascio lapo .
Visas tam skirtas sviestas islydomas , atvesinamas ( nebutinai iki visisko atsalimo).
Istampytas lakstas gausiai!!! apipilamas sviestu ( jo turi uztekti visiems lapams aplieti) , ir taip pat negailint apibarstyti cukrumi ( jo kiekio taip pat turi uztekti visiems lapams).
Imamas kitas pakiles blynelis ant kitur pakociojamas , suvyniojamas ant kocelo ir pernesamas ant jau istampyto laksto , ant jo jis baigemas plonai tampyti .
Vel pilamas sviestas ir t.t.
Taip istampomi visi gabaleliai teslos .
Virsus apipilamas sviestu , cukrumi , apibarstomas razinomis .
Voleliu sudedamos nuplikytos ir pamaltos aguonos( mesmale . blenderiu ).
Nuo krasto , standziai suvyniojamas volelis ( nebijokite sviesto neisbega ne laso , nes kol jus tampote sekanti laksta jis apstinksta , ant pries tai aptepto laksto).
Perkeletia i norima skarda , geriau jei butu su skyle ( graziau ), pas mane netilpo i ta su skylia tai teko deti i paprasta , bet nuo to niekas nenukentejo ( tik vaizdas)
Pakildinama.
Kepa apie 1 pusantros valandos , 180-200C. jau ikaitintoje orkaiteje.
Kad neapdegtu , kai tik vos parus , uzdenkite folija .
Gavosi 28 cm. ir 8 cm. aukscio ir skersmens pyragas tik is tokios normos produktu
SKANAUS!
user posted image

Siek tiek gamybos vaizdziai(Cipciukas)

! Pastabeles:

1.Tešlos gabaliukų neperkildint (geriausia, kad pakiltų dvigubai) !
2.Nepadaugint miltų!
3.Rekomenduojami miltai 405D.
4.Lakštelius tampyti lengviau, jei tešla yra šilta.
5.Gamyba užtrunka 4-5 val., priklausomai nuo apsisukimų

Bea receptas
si179 receptas su gaminimo procesu vaizdžiai

Smagių kepimų ir gardžių šimtalapių! mirksiukas.gif

Atsakyti
Sveikos kepejeles 4u.gif

Vat radau tokia skardele-zieda pirkti. Kokia Jusu butu nuomone g.gif Gal to gilumo ir nera daug,ale vat privalumas,kad nereiktu I vidu det jokiu ten skardiniu ir t.t. rolleyes.gif
http://www.amazon.co...6969a90e8f6aa_S

ale vat tokia dar yra silikonine
http://www.amazon.co...avarin cake pan

Dekui 4u.gif
Atsakyti
Bendauju viena biggrin.gif

Mergaites,o jeigu as darai is puses normos,ta prasme tik 1 kg Simtalapi darau,tai irgi daryti tuos 5 rutuliukus,kuriuos veliau kociosiu I blynelius? O gal reikia maziau daryti tu rutuliuk? 4?
Tiesa,nu ir padekit man rasti savo klaida. Nu kodel jis man gaunas sausas???? verysad.gif verysad.gif verysad.gif
Jei darau is puses normos,tai dedu 250-260 g sviesto. Kai jis pradeda kepti,tai is pradziu jis toks atrodo kaip ir plaukiantis svieste,bet toliau kepant to sviestuko lieka tik ant dugno saukstas kitas g.gif g.gif g.gif Kur jis dingsta???? Tiesa,jeigu nekildinu Simtalapio,tai jis plaukia iki galo svieste( bet jis toks gaunas kietokas),bet vat jeigu tik iskildinu ( orkaitej ant 50 laipsniu),taijis gaunas grazus,issikeles,bet sausas sausas verysad.gif verysad.gif
Atsakyti
QUOTE(viva 37 @ 2015 08 26, 18:18)

Nesuprantu, ko jis sausas g.gif O sviestą gerą naudojat, ane? smile.gif

Fainika, kokie gražūs man Jūsų tie vaikiški šimtalapiai, tiesiog nuostabūs thumbup.gif Ir forma tokia gera, standūs jie, neišplerę biggrin.gif Kažin iš pilnos normos darot tuos vaikiškus?

Čia maniškis, dvigubas. Reikia formą naują pirkt, kad neiškiltų taip į plotį g.gif
user posted image

O dėl šito tai būčiau dėkinga už komentarus, ką ne taip dariau, kad šitaip gavosi smile.gif
user posted image
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo bitė Majaa: 17 rugsėjo 2015 - 14:52
QUOTE(viva 37 @ 2015 08 26, 17:18)
Bendauju viena biggrin.gif

Mergaites,o jeigu as darai is puses normos,ta prasme tik 1 kg Simtalapi darau,tai irgi daryti tuos 5 rutuliukus,kuriuos veliau kociosiu I blynelius? O gal reikia maziau daryti tu rutuliuk? 4?
Tiesa,nu ir padekit man rasti savo klaida. Nu kodel jis man gaunas sausas???? verysad.gif  verysad.gif  verysad.gif
Jei darau is puses normos,tai dedu 250-260 g sviesto. Kai jis pradeda kepti,tai is pradziu  jis toks atrodo kaip ir plaukiantis svieste,bet toliau kepant to sviestuko lieka tik ant dugno saukstas kitas g.gif  g.gif  g.gif  Kur jis dingsta???? Tiesa,jeigu nekildinu Simtalapio,tai jis plaukia iki galo svieste( bet jis toks gaunas kietokas),bet vat jeigu tik iskildinu ( orkaitej ant 50  laipsniu),taijis gaunas grazus,issikeles,bet sausas sausas verysad.gif  verysad.gif


darydama iš pusės normos 1kg 100lapį tešlą taip pat dalinu į 5 bandutes.
dėl sausumo nieko negaliu atsakyti, būna ir man visaip, kartais to svietuko labai daug ir ilgai laistau iškepusį 100lapį juo kol visas įsigeria, kartais po kelių apliejimų jis greit susigeria... kuo ploniau ištampyti lakštai, tuo daugiau sviestuko jiems lieka, nes kai ištampyta storiau tai kiekvienas sluoksnis daugiau ir sugeria.

QUOTE(bitė Majaa @ 2015 09 17, 15:46)
Nesuprantu, ko jis sausas g.gif  O sviestą gerą naudojat, ane? smile.gif

Fainika, kokie gražūs man Jūsų tie vaikiški šimtalapiai, tiesiog nuostabūs  thumbup.gif  Ir forma tokia gera, standūs jie, neišplerę  biggrin.gif  Kažin iš pilnos normos darot tuos vaikiškus?

Čia maniškis, dvigubas. Reikia formą naują pirkt, kad neiškiltų taip į plotį  g.gif
user posted image

O dėl šito tai būčiau dėkinga už komentarus, ką ne taip dariau, kad šitaip gavosi smile.gif
user posted image


ačiū už gražius žodžius, labai džiugu sulaukti gerų žodžių kai ne per seniausiai ir kepinėju visus šiuos skanėstus ax.gif wub.gif

abu tie vaikiški daryti iš didesnės normos nei cipciuko recepte, nes iš to recepto man gaunas 100lapis iki 1,5kg, iš pusės normos apie 1kg, o iš padidintos 2kg

man Jūsų 100lapio pjūvis labai gardžiai atrodo, ir nepasakyčiau kad jis sausas, apačioje drėgnas sluoksnis yra, sluoksniukai labai gerai matyti 4u.gif kitą kart dar ploniau ištampykite ir bus idealu mirksiukas.gif 4u.gif
Atsakyti
Labas šimtalapių kepėjos smile.gif pamėginau ir aš iškepti šį skanėstą, tiesa ne pagal nurodytą receptą. Šimtalapis gavosi visai neblogas, bet iki tobulumo dar trūksta smile.gif viršus gavosi labiau bulkinis, apačia lyg ir gera. Kažin gali būt dėl to, kad mažai minkiau? nes tikrai pusvalandį nevargau... kitas klausimas, ar bandėt tešlą minkyti, t.y. maišyti su aparatu ar duonkepėje, nustatę maišymo funkciją?
Atsakyti
Oi merginos, pramirkau paskutines dienas šitoj temoj, gilinausi į kepimo subtilybes smile.gif ir vakar pamėginau savo trečiąjį šimtalapį, pagal temos receptą, tik 100 ml pieno pakeičiau vandeniu. Tešlą 15 min maišiau duonkepėje, tuomet dar 15 min rankom pasidarbavau. Blynus kočiojau ant miltų, po to nešiau ant aliejumi patepto stalo. Va čia ir padariau klaidą, nes kiek vėliau skaičiau, geriau kai tešla būna šilta, o aš to nežinodama, tešlą sumąsčiau tampyti ant šalto stiklinio stalo doh.gif be abejo pirmas lapas suplyšinėjo. Gausiai.

user posted image

Kita klaida - vieną lapą sumąsčiau pirma paminkyti, tada kočioti - vėl suplyšinėjo, susiraitė taip, kad palikau šone (vėliau bandelių prikepiau). Todėl šimtalapis gavosi mažesnis. Tačiau skonis... tobula, likau labai savimi patenkinta thumbup.gif o tikro šimtalapio skonį aš gerai žinau, šitas saldumynas mano mėgstamiausias, niekada jo neatsisakau... be abejo lapus galima patampyti dar ploniau, šiandien mėginsiu ant pagalvės tampyti thumbup.gif

user posted image

Atsakyti
Atrodo tobulai wub.gif
Atsakyti
Mergaitės, kaip šimtalapiai kepėsi šventėms? mirksiukas.gif
Atsakyti
QUOTE(EIVA @ 2016 01 06, 17:58)
Mergaitės, kaip šimtalapiai kepėsi šventėms?  mirksiukas.gif

Nerealiai bigsmile.gif tik ziuriu sventes jau ne tos smile.gif)))

As buvau simtalapi kepus viena karta viena, tai gavos bulka, ir viena kart su anyta kepem, tai irgi ne ka geriau gavos.... Na is sugalvojau pamegint dar kart.... Sakiau nesigaus, daugiau nemeginsiu smile.gif na ir ka galiu pasakyt... Manau kad pavyko bigsmile.gif dirbom abu su vyru, taip smagiai mum ejos.... O jau kaip kokie du mazi vaikai ziurejom i jau iskepusi ir taaaaip norejosi prapjaut, bet sulaukem velyku.... Nu va tokis gavos smile.gif
user posted image
Man buvo per saldus ir gal kek riebojas, bet pasakiskai skanus.... tai taaaaaaaip nagai nieztejo, kad su vyru dar velyku vakara pameginom dar kart. (Su mazia sviesto ir cukraus ir musu receptoriam skonis buvo pats tas).. (Pirmaji 8zmones suvalgem vienu prisedimu) ir dar dejau didesni stiklainiuka i viduri kad aukstesnis gautusi simtalapis ir daugiau lapuku virsuj... Ir aguonas dejom i viena linija, o ne taip kaip pirma kart, tai mum skaniau kaip pirma kart, bet antras dar geresnis gavos wub.gif vaiksciojom su vyru kaip slyvos patenkinti smile.gif)))) o vaikas gimtadieniui jau uzsiprase.... Nu ziuresim ar cia siaip pasiseke ar biski pagavom sistema smile.gif))) tik nei viso, nei antrojo is to dziaugsmo nebenufotkinau smile.gif)))
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo akvilyte: 30 kovo 2016 - 16:03
nu labai grazus, tai dabar isduokit paslapti ka padarete kitaip, kad jau gavosi ne bulka smile.gif
atrodo tikrai fantastiskai ir svarbiausiai, kad antru kartu pataiket pagal savo jau skoni cukrumi smile.gif savo rercepta atidirbot, smagu.
man dazniausiai irgi kepiniuose buna per daug cukraus..
Atsakyti
Antrą kart kepiau šimtalapį - klaidų yra, bet skanu .. Bet man abu kartus jis gavosi sausas nors kaip kepė - tai praktiškai virė svieste. Palikau per naktį skardoj.. Sugėrė viską, bet sausas.. Gal perkepiau?
Atsakyti