QUOTE(GONZIKAS117 @ 2015 08 24, 00:14)
pas mane jis nėra sausas,šiaip ir auginu jį sultims ar padažams,o ir skonis subalansuotas,neįkyrus ,+pavyzdingai derlingas

dėl ankstyvumo negaliu patart,pas mane viskas vėliau nei pas kitas
Ačiū už atsakymus

O lyginant su kitais, kuriuos pas save augini, kaip jo ankstyvumas?
Ir gal kas napatingės ir pasiūlys kandidatus pagal šiuos parametrus:
- nelepus (nu kad bent pusėtinam derliui gauti nereikėtų tūpčioti kasdien tikrinant, ko ten jam trūksta ar netrūksta);
- labiau saldesnis (kažkies rūgštelės nieko blogo, bet saldumas turi jaustis), šiaip jei kam tikrai skanūs, linkusi patikrinti

, nes mes nesam labai išrankūs, praktiškai visuose skoniuose ir konsitencijose randam savų privalumų ;
- spalvos visų atspalvių raudoni (nuo ružavo iki oranžinio, nu jei kiti parametrai labai geri, tai iš bėdos geltona, violetiniai, juosvi atspalviai, ir visiškai ne žali ir balti);
- vaisiau forma nėra labai svarbu, man patinka kažkas panašaus į tradicinį pomidorą, bet šioje vietoje esu nusiteikusi plėsti ribas

;
- dydis vidutinis, gali būti kur ir mažesni, po 100-130 g didelėm kekėm, bet tik ne milžinai po 1 kg
Galiu bandyti keturias rūšis, norėčiau bent poros ankstyvų.
Aš buvo išsirinkusi red pear (kaip ankstyvą). Bet daugiau gerų atsiliepimų paskutiniuose puslapiuose sulaukia puzata chata. Nu man nei vieno neauginusiai tai jie vienodai atrodo

Tai va ir vėl dvejoju
Kitas kandidatas skariai. Bet kažkaip tylu apie juos. Kaip suprantu, tai "paveldas" ir sėklų nenusipirksi. Gal kas iš auginančių galėtų pasigirti, ar tiktų pagal mano norus. Tuo pačiu ir bandyčiau tartis, kaip gauti tirs-keturias sėklytes.
Likusias dvi dar net kandidatų neturiu, tokia įvairovė, kad galva sukasi