Įkraunama...
Įkraunama...

Amarilių- meilenių palata

Pernai prastai rūpinausi savo meileniais, tai žydi tik Limona:
https://picasaweb.go...595818070096706
ir Exotic Star:
https://picasaweb.go...596648253344546
Gal dėl sauso oro reikėjo padėti visiems žiedams išsiskleisti.
Atsakyti
Na merginos prisiduodam,pasiemiau svogunelius is pasto. Tik garsiai nesijuokite biggrin.gif dydis nepalyginti su Olandais, smile.gif patarkite ka dabar man su jais daryti, saknu kaip ir nera, o virsuneles kaip ir islindusios. Laukiu patarimu.Galu gale pavyko. thumbup.gif thumbup.gif thumbup.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo juskirena: 06 sausio 2016 - 13:22
QUOTE(juskirena @ 2016 01 06, 13:53)
Na merginos prisiduodam,pasiemiau svogunelius is pasto. Tik garsiai nesijuokite biggrin.gif dydis nepalyginti    su Olandais, smile.gif patarkite ka dabar man su jais daryti, saknu kaip ir nera, o virsuneles kaip ir islindusios. Laukiu patarimu.Nuotraukos kitame poste.

Va reik pamatyt. Visi jie zydi. Tik dugnelis svarbu nepjautas butu. Saknys augs, kai lapai sprindi pasieks. As tokiu nesodinu o laukiu patupdzius kur ant sausos zemes ar tualetinio
Atsakyti
http://www.fluwel.co...yllis-vase.html
va toki daiktą reik sumeistraut biggrin.gif
Atsakyti
na ta vaza tinkama kai sveikas svogūnas. Čia mano asmeninė nuomonė.

O tie svogūnėliai mažyčiai, tokius aš maximoje pirkau smile.gif

Iš pažiūros jie sveiki, aš apžiūrėčiau ar nėra pašalimo žymių - permatomo, skystėjančio lukšto. Ištepliočiau zelionke viską, išskyrus šviežius lapukus ( jie toki šviesūs nes be saulės auga ). Tada apdžiovinčiau ir pasodinčiau sausai, juodžemyje. Žinoma jokio laistymo, kai lapukai bus 5 cm, truputį pilčiau vandens, o normaliai laistyti pradėčiau, kai pasimatytų per apačia šaknys ( vazonėliai turi būti maži, nes prie svogūno rekomenduojamas laisvas plotas 3cm).

Gal ką kitos forumietės patars smile.gif

Pernai aš saviškius migdžiau iš vazonų išėmusi, tai vaizdas buvo analogiškas taviškiui, todėl neverta labai bijot šaknų nebuvimo wink.gif
Atsakyti
QUOTE(juskirena @ 2016 01 06, 12:53)
Na merginos prisiduodam,pasiemiau svogunelius is pasto. Tik garsiai nesijuokite biggrin.gif dydis nepalyginti    su Olandais, smile.gif patarkite ka dabar man su jais daryti, saknu kaip ir nera, o virsuneles kaip ir islindusios. Laukiu patarimu.Galu gale pavyko. thumbup.gif  thumbup.gif  thumbup.gif

Man jie net nelabai į meilenius panašūs. O gal pasisekė ir pakliuvo kokie rūšiniai. Dydžio nesimato, bet to trumpesnio viršūnėlė lyg apvali atrodo, kaip žydrės.
Pasodintus atsargiai laistyčiau iš apačios, o po dugneliu pilčiau smėlio.
Tai vis raportuokite, labai smalsu, kas ,,išsiris".
Atsakyti
QUOTE(Daisoja @ 2016 01 06, 15:09)
Man jie net nelabai į meilenius panašūs. O gal pasisekė ir pakliuvo kokie rūšiniai. Dydžio nesimato, bet to trumpesnio viršūnėlė lyg apvali atrodo, kaip žydrės.

Pas mane kažkurių meilenių vaikai panašiai auga, gal bus ir meileniai g.gif g.gif
Atsakyti
Supratau dalinsimes augimo procesu.
Atsakyti
QUOTE(Loram @ 2016 01 06, 14:11)

Sėkmės pūdant svogūnus schmoll.gif
Papildyta:
QUOTE(Daisoja @ 2016 01 06, 15:09)

Man irgi į meilenius nepanašu.
juskirena Ką iš jų buvai užsisakius?
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Lutpede: 06 sausio 2016 - 17:56
QUOTE(Lutpede @ 2016 01 06, 17:54)
Sėkmės pūdant svogūnus schmoll.gif
Papildyta:

Man irgi į meilenius nepanašu.
juskirena Ką iš jų buvai užsisakius?

Atsakyti
Aha, jau aną kartą rašiau, kad Barbadoso lelija yra Hippeastrum puniceum. Tai svogūnai visai panašūs. Nežinau kur gyvenate, bet stoju į eilę, jei pasidaugintų. FB mačiau nuotraukas iš arčiau, tai tas dešinėje rankoje dvigubas, gal greitai skils.
Atsakyti
Mačiau, kad jau gavote aibę įvairių patarimų. Aš laikausi savo nuomonės, kad tai H.puniceum, pažiūrėkite šitas nuotraukas, labai panašūs svogūnai:
http://davesgarden.c.../pf/go/83180/#b
Juos sodinti reikia į rūgštoką substratą.
Atsakyti