Įkraunama...
Įkraunama...

Amarilių- meilenių palata

QUOTE(Dalelė @ 2016 01 09, 12:22)
Ne, tikrai žiedas jau nepatamsės tiek kiek turėtų būti pas Divą. Kai pražys- padaryk nuotrauką. Aš jiems parašysiu apie neatitikimą.

Gerai, dabar dar labiau didesne staigmena koks bus ziedas☺
Atsakyti
QUOTE(Dalelė @ 2016 01 09, 11:56)
Turiu klausimą ar yra koks kitas forumas Lietuvoje apie meilenius ir kitus amarilinius?

Lietuviškų nežinau, bet šitas rusaičių, tai gana profesonalus. http://www.flowersweb.info/forum/
Tik gaila, kad skaitau ir kalbu gerai, o rašyt jau pamiršau
Atsakyti
[quote=ziurkytes,2016 01 08, 18:00]
Gal kartais turi vaikutį ?? Royal color turi, bet kaina kandžiojasi smile.gif dar nepribrendau iš jų pirkti nežinia kokios kokybės

Ne, kol kas "vaikučių" nėra smile.gif
Atsakyti
Nu negliu jau ir pas mane liga progresuoja Uzsikreciau nuo jusu lotuliukas.gif Nesusilaikiau senukuose ir nusipirkau uz nenormalius pinigus doh.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo juskirena: 09 sausio 2016 - 15:12
QUOTE(juskirena @ 2016 01 09, 15:08)
Nesusilaikiau senukuose ir nusipirkau uz nenormalius pinigus  doh.gif

Brangu būna trumpai, tik, kai moki 4u.gif

Aš irgi pirmokė, gaudau kiekvieną žodį apie juos, merginos, šaunu, kad parašote daugiau, nei vien "Patinka" biggrin.gif Vis dar akyse stovi Dalelės parodiniai wub.gif
Manojo vienas stiebas nugelto, bijau kirpt, kažkas iš merginų rašė, kad reik leisti natūraliai nudžiūti, dabar, kai išsiskleidė kito stiebo žiedai, pradėjo augti lapai. Taip buvo be lapų.
Dar turiu gero žmogaus dovanotų svogūnėlių, gaila, spalvos nežinojo, lapai dar negelsta, bet gal reikia tamsiai pastatyti poilsiui ar palikt šviesoje? Svogūnėliai nedideli. A?
Atsakyti
QUOTE(Dalelė @ 2016 01 09, 12:22)
FB tą žinau. Man neužtenka vien tik spausti ant "Like". Norisi pakalbėti apie meilenius daugiau. O ten bet kokia normalesnė kalba stabdoma  verysad.gif Tad, galvoju gal dar yra Lietuvoje koks forumas be SM ir RS  smile.gif

drinks_cheers.gif
pasidalinkit nuoroda į RS ax.gif

QUOTE(juskirena @ 2016 01 09, 15:08)
Nesusilaikiau senukuose ir nusipirkau uz nenormalius pinigus  doh.gif

svarbu svogūnas būtų normalus ir žiedas gražus mirksiukas.gif

QUOTE(Merii @ 2016 01 09, 16:00)
... gal reikia tamsiai pastatyti poilsiui ar palikt šviesoje? Svogūnėliai nedideli. A?

atbuline tvarka paskaitykit,nesenei rašė kada jiems poilsis mirksiukas.gif
Atsakyti
QUOTE(Dalelė @ 2016 01 09, 10:56)
Turiu klausimą ar yra koks kitas forumas Lietuvoje apie meilenius ir kitus amarilinius?

Rojaus Soduose valdžia pasikeitė, naujoji savininkė nesikiša, nuotraukų įkėlimą moderatorius sutvarkė, bet svetainė komercinė, tai nežinia kiek ilgai laisvė būtų.
Yra tema meileniams orchidėjininkų forume, jis lyg ir nekomercinis. Apie laisvę daugiau gal draugijos nariai žino.
Visiškai atskiro forumo turbūt nėra. Gal kas nori sukurti? Bet kaina atrodo nemaža. Kažkada gavau dovanų kaip priedą prie svetainės ir kainą pasakė, kiek būtų svetimiems, bet skaičiai smegenyse man neužsilaiko.
Reikia įkurti Meiliąją Draugiją ar Seseriją ir iš nario mokesčio išlaikyti forumą. Bet ar daug būtų norinčių mokėti pinigus?
Papildyta:

Dar turiu gero žmogaus dovanotų svogūnėlių, gaila, spalvos nežinojo, lapai dar negelsta, bet gal reikia tamsiai pastatyti poilsiui ar palikt šviesoje? Svogūnėliai nedideli. A?
[/quote]
Jaunikliai auginami be poilsio. Kai svogūnai išstorės ir per vasarą užsiaugins maždaug po 4 naujus lapus į abi puses (gaunasi 8), tada rudenėjant nustoti laistyti. Svogūno apimtis ir ,,vaikystės" metų skaičius nėra vienodas, yra veislių, žydinčių kasmet ir ne po kartą iš mažų svogūnų. O jeigu gavote visžalius meilenius, tai jų miego laikas visai kitas, nei daugelio hibridų ir beveik nematomas.
Atsakyti
Nava naujokėms, kad neprisipirktų supūdytų, arba kaip juos tikrint tik parsinešus, kad jie augtų ir kasmet žydėtų. Šiandien Megos senukuose pirkau meilenį - Picotee, dar sveiku svogūnu yra vienas. Daugiau tokiu nėra. Ėmiau nes loterija kartais įdomi, o baltų aš ir neturiu galima sakyti smile.gif man vis tiek gražiausi ružavi ir kuo tamsesni...bet liga yra liga...sergam smile.gif

Taigi nupirktas atrodo taip :
user posted image
Dabar išraunam:
user posted image
Čia buvo vaikutis ( kam įdomu ):
user posted image
Dabar nuvalom visus sudžiūvusius lukštus, nepažeisdami žalios vietos ( papildomas rūpestis, gali pradėti toje vietoje gesti ). Kur randam įtrūkimus, pažeidimus tepam "zelionke",kaikas barsto pelenais. Jeigu yra supuvusių lakštų svogūno, lupam. Jeigu puvinys dėra didelis pjaunam per kelis lukstus aštriu peiliu sausinam iš karto ( svogūno seilės kenkia svogūnui ). Aš teplioju tokias žaizdas "zelionke", kitos beria cinamona, arba barsto pelenais. Išgyvena ir likęs sveikas 1/3 ir 1/2 svogūno ( žinoma nežydi pora metu). Tik ypač sunkiais atvejais jie deja neišgyvena.
user posted image
user posted image
Persodintas, visas svogūnas viršuje, tik šaknys žemėje. Nelaistom, jeigu sodinama į ta patį substraktą. Bėja dažniausia, kaip ir matėsi yra tik senos šaknys. Taigi nėra labai ką ir laistyti.
user posted image

Mano išgydytas meilenis po dviejų metų, žiedo nebuvau mažius, pusė svogūno teko pjaut. Aš maniau mano supuvusi buvus Aphrodite, pasirodo čia kažkas įtaria kad FlamingPeacock. Deja kai gydyti nežydi pora metų, tai ir pasimiršta kokį grožį pirkai ( žinoma aš tik įtariau kas, nes Lietuvoje dažniausia neatitinka niekas)
user posted image
O čia visi greit žydėsiantys smile.gif
user posted image

Na ir dar krūva nežinančių žydės ar ne, miegos ar nelabai doh.gif

Senukuose meileniai po 3.59 bet loterija.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo ziurkytes: 09 sausio 2016 - 19:25
Jau aiškiau darosi biggrin.gif Supratau, kad netinkame substrate pasodinus, reiks persodint, vasarą augo lauke žemėje, bet neypatingai geriausia jiems buvo, dabar žinau kodėl g.gif ir aplamai susodinti giliai doh.gif
Merginos, dalinkites patirtimi, perdaug nebus 4u.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Merii: 09 sausio 2016 - 19:31
Meilenio rinkimasis paruotudėje:

Pirmiausiai, žiūrim ar matomas svogūno lukštas sausas ar drėgnas. Blogai jeigu sausa žemė, svogūno lukštas drėgnas. Jeigu visas iš pirmo žvilgsnio gražu pasiimu norimą meilenį ir spaudau, jeigu nesitingi išsipurvinti sukišu į žemė pirštus. Jeigu kieta, neglitnu, niekas neplaukioja - sveikas tikriausiai. Dar būtų gerai atkreipti dėmesį į lapus ar žiedkotį, kad nebūtų rausvų dėmelių. Taigi kuo daugiau svogūno matot, tuo didesnė tikimybė turėti sveiką. Bet vis tiek visa gydymo procedūra BŪTINA

Savo ar vasara visus sodinu į priemolį, žiūriu visai jiems patinka g.gif

Viskas išsisėmiau šiam kartui drinks_cheers.gif
Atsakyti
O maniskis kainavo 5.59 doh.gif ,bet as jo nepersodinau nes bijau kad jau ziedas beveik issiskleides nenuvystu.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo juskirena: 09 sausio 2016 - 19:52
QUOTE(juskirena @ 2016 01 09, 20:49)
O maniskis kainavo 5.59  doh.gif ,bet as jo nepersodinau nes bijau kad jau ziedas beveik issiskleides nenuvystu.

Nenuvys, lauk rauk ir tvarkyk. Jie žydi iš energijos esančios svogūne, šaknis leidžia tik kai lapai būna sprindžio. Todėl kiekviena diena jam gali būti paskutinė. GELBĖK IŠ SENUKŲ NEIŠMANYMO ir jeigu yra tik šaknis dėk į drėgną, o aplinkui sausa žemę pilk. Laukiam naujienų ar sveiki svogūnai.

Na buvo ir Megos Seniai po 5.59 užvežę, bet dabar padare po 3.59. Tai sakau yra Picotee vienas sveikas svogūnas ir vienas raudonas, kiti sukišti į žemę reik čiupinėtis.

P.S. Picotee baltas su ružavais apvadais smile.gif
Atsakyti