na ka del uzpakalio tai va ka apsakysiu mano drauge pati plonut plonute liemuo kaip audrey hepbern o uzpakalis tai didelis ir mamos tokia pati figura tai galima butu pasakyti kad tai paveldima, bet tokia jau kaulu struktura.
Nu nežinau, kažkaip suplakė tas profesorius stambumą (kuris priklauso nuo kaulų stuktūros) ir storumą, tai tikrai ne tas pats. Gi būna žmonių: vien kaulai ir skūra, bet vieni atrodo stambesni, kiti smulkesni (netgi tokio pat ūgio), jau tas tai tikrai paveldima, kaip ir ūgis etc. Tas pats ir su storu užpakaliu, jei platūs klubai, tai net ir koncentracijos stovykloje, likus tik kaulams, jie bus platesni, nei kitų moterų. Netgi skirtingos rasės esti kitokio sudėjimo, pvz. azijatai, negroidai... Tuos pačius europiečius gali atskirti pagal sudėjimą, kokios jie tautybės.
na, manau, kad paveldimumas ne paskutinej vietoj, bet tai nereiskia, kad sportu pakoreguot figuros negalima
. visada maniau, kad esu stambiu kaulu + subines, net jei ir sukusiu, niekaip nesusimazinsiu, bet sudaryta trenerio programa padejo. Dar pernai geguzes menesi buvau 100-86-112, dabar 90-72-97, turint omeny, kad krutine sumazejo ne tik del kudinimosi, bet ir del to, kad nebemaitinu, akivaizdu, kad labiausiai sukudo uzpakalis (apie 15 cm
) ... jau kaip ir apsiraminciau su tais kudinimaisis, bet 72 per liemeni - daugoka, pilvukas toks bler-bler
, tai dabar rankiojuosi visokius pratimus butent pilvui
o kalbant apie stambius kaulus: mano teta 90-60-90 apimciu yra siaubingai
kauleta, tiesiog skeletas (ugis 164), o sveria 62 kg
, o pagal matmenis atrodo turetu buti idelios figuros

o kalbant apie stambius kaulus: mano teta 90-60-90 apimciu yra siaubingai

Tiesiog palyginkit motina ir dukra, as su mama esu identiskos del probleminiu vietu ir pas mane visos mot. linijos moterys: mama, bobule, as turim storejam kaip obuoliukai , o ne kriausytes. Aisku gyventume konclageri ir mes manekenes butume.
QUOTE(Lona @ 2005 02 23, 14:58)
Tiesiog palyginkit motina ir dukra, as su mama esu identiskos del probleminiu vietu ir pas mane visos mot. linijos moterys: mama, bobule, as turim storejam kaip obuoliukai , o ne kriausytes. Aisku gyventume konclageri ir mes manekenes butume.
jei paleisim viska darytis savaime, tai taip ir bus: vienos stores-plones kaip kriausytes, kitos - kaip obuoliukai

Manau genai turi itakos. Gal ne 100 proc., bet... Is mamos paveldejau figura. Su visais trukumai: virsutine kuno dalis-ideali, taciau uzpakaliukas, klubai ir kojos - celiulitas. Isbandziau daug priemoniu, bet...
Na gal labiau stengtis reikia, daugiau pasportuot...

Manau, paveldima. Kiek matau aplink save apvaliu tevu, tai vaikas dazniausiai buna toks pats. Bet del valgymo iprociu irgi tiesa, vakar dvi seimyneles prie gretimo stalo sedejo, mamos gerai imitusios, 4 vaikai irgi matosi, kad badu nemarinami
tai grazu ziuret buvo, kai kepsnius per visa lekste didumo raite ir dar deserta paskui

Pagal savo giminę galėčiau sakyti, kad paveldima. Mama iš penkių seserų, visos - gan kūdos, ir mes, keliolika pusseserių ir pusbrolių - labiau į kūdumą. Tik va, vienos tetos vyras - apvalutis, tai jų sūnūs kūdi, o va dukra aiškiai į tėtę atsigimė, jai reikia nuolat save kontroliuoti, kitaip staigiai statinaite pavirsta.
Pritariu tai paciai nuomonei, kad genai nemazai itakoja, nors mokslininkai ir medikai kol kas nenori to pripazinti
Man kaip ir Izidorai nesiseka niekaip sumazinti klubu ir slaunu, kaip ir mano mamai jaunysteje bei sesei. Net kankindama save dietomis ir sportu maziau 55kg negalejau pasiekti.
Nors zinojau tokias seimyneles, kur tevai buvo labai stori, o vaikai - kaip sakaliukai, bet tai galbut reiskia, kad genai nebutinai is tevu, o is tolesnes kartos arba tevai sustorejo tik i senatve...

Nors zinojau tokias seimyneles, kur tevai buvo labai stori, o vaikai - kaip sakaliukai, bet tai galbut reiskia, kad genai nebutinai is tevu, o is tolesnes kartos arba tevai sustorejo tik i senatve...
As manau, kad tikrai paveldima. Nes mes su sese abi kudos, po gimdymo abiem labai greit atsistte priaugti kg. Nors as pati mankstos beveik nedariau, sesuo dare. Dukra, nors dar ir mazute, bet kg labai sunkiai augina, o apetitu nesiskundzia. Mano mama sustambejo tik po antro vaikelio, o kol buvo netekejus(istekejo 28), tai is vaiku skyriaus drabuzius piirkdavo. Nors sutinku, kad jei valgytume daugiau arba riebiau galbut buteme stambesnes, nors ka gali zinot.

QUOTE(vittie @ 2005 08 01, 19:36)
55 kg? ko dar nori? dar lieknesnė būti?
Beje, dėl paveldimumo.... Į koncentracijos stovyklas pateko įvairaus tipo žmpnės, bet nė vienas neliko storas, nesvarbu ar jis iš prigimties buvo riebus, ar genetiškai tą paveldėjo. Vadinasi, būti liekna- realu, reikia riboti maistą