Įkraunama...
Įkraunama...

Jorkšyro terjerai

QUOTE(looo @ 2015 09 16, 11:32)
1. Tai pas seseri,tai pas giminaicius,draugus-bet veislynai sau nepasilieka. ( daugumos atveju).

2. Ka norejau pasakyti-kad buna ivairiai. Nuo asmeniniu zmogaus charakterio bruozu Gal priklauso. Bet kai veislynas turi 10-50 sunu,manau jis nera suinteresuotas pasilikti dar viena alkana burna...

3. Dar vienas idomus dalykas, del bendrasavininkystes. Kai veisejas savininkas turi teise betkada pasiimti ir isvezti suni pvz į paroda, ka manote Del streso tokiais atvejais? Ar tai nera " vardant titulu sau"

1. Namai ne guminiai, tai gal normalu. Yra gi didelių veislių, 3 kambarių bute 5 dogų juk nesutalpinsi smile.gif O ar pas seserį, kuri per du sklypus gyvena, tai jau labai skiriasi, negu pas mane kieme?

2. 10-50 šunų turi tikrai dideli veislynai. Ten ir žmones įdarbinti dirba, vien pašert tokį kiekį šunų yra ką veikti. Jau nekalbu apie kitą priežiūrą. Tam reikia daug darbo rankų. o ar 9 šunys veislyne, ar 9 + 1 sergantis - nelabai skirtumas yra.

3. Bendrasavininkystės sąlygos apibrėžiamos su kiekvienu atskirai. Ir nebūtinai privaloma leisti šunį pasiimti bet kada ir bet kur. Galima gi sutart, kad patys važiuosit į parodas. O galima sutart, kad nevažiuosit visai, kol patys neužsinorėsit.
Be to, stabilios psichikos šuniui paroda nėra stresas. Šuo dažniausiai būna įpratęs prie daug šunų, tinkamai socializuotas ir parodoje nestresuoja. Juk jei normaliai sutari su veisėju, kuriuo pasitiki pats, o jis pasitiki tavimi tiek, kad duoda tau perspektyvų šuniuką, tai aš logiškai manau, kad yra tarpusavio bendravimas tarp veisėjo ir savininko. Ir kad, jei veisėjas nori parodyti šuniuką parodoje ir pageidauja jį pasiimti ir parodyti parodoje pats (pagal sutarimą ar savininko nenorą/negalėjimą važiuot į parodą pačiam), tai nebūna taip, kad šuo pirmą kartą veisėją mato ir eina iš proto.

Aš pati turėjus suaugusių šunų, kurie ilgiau ar trumpiau gyveno pas mane - nu streso buvo labai mažai pirmą valandą ar dvi arba visiškai nebuvo. Vieną kalę man atvežė iš viso manęs nemačiusią, puikiausiai sugyvenom, vienoj lovoj miegojom, pasivaikščiot ėjom kartu ir net pas vyrą važiavom smile.gif Nesimatė JOKIO streso.

Mano patino šuniuką dabar nupirko žali šuninkystėj žmonės. Puikus šuniukas, gero charakterio, kol kas puikus anatomiškai - žodžiu, perspektyvus. Žmonės - visiškai žali parodose, dresūroj. Gavo kontaktus dresuotojo, bendrą paklusnumą dirba. Parodose norėtų dalyvaut, bet savimi nepasitiki, neturi laiko ruošt ir panašiai. Perleidžia tą man. Pasiderinsim, kur galim ir norim nuvažiuot. Susitinkam, parodau ir pamokinu šuniuką parodai bėgimo, stovėjimo. Net bendrasavininkystės nėr. Tai norit pasakyt, stresą šuniui keliam su šeimininkais? smile.gif
Atsakyti
Agnyte, 9+1, -bet juk brokuotu suniuku buna dazniau nei 1 per veislyno karjera...daug daugiau...

Del tos bendrasavininkystes ir pan, kodel uzkalbinau. Tik bandau suprasti skirtuma tarp patikimo sunu viesbucio, ir savaitei isvezto suniuko parodoms( manau suniui skirtumo nera, ar tai pats silciausias sirdziai veisejas,ar nuosirdi seimininko giminaite ir t.t. ) jam visvien seimininkas geriausias.reiškia Svarbiausia teisinga socializacija, laikymo salygos,demesys ir shuns psihika?
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo looo: 16 rugsėjo 2015 - 11:31
Bet jus paziurekit kas cia vyksta. Zmogus teigia, kad nori pirkti dokumentuota suniuka, bet nuo pat atejimo nori parodyti, kad veisejai kazkoks blogis. Is visu pusiu prie ju kabinasi, apsneka, itarineja ir pan. doh.gif As rimtai galvoju ispeti visus bent Lietuvos veisejus apie si asmeni, nes gaila zmoniu, o labiausiai ju suniuku siuo atveju
Atsakyti
Zabyte, ispekite smile.gif))))) jums jau fobija atvirai. Ir į savo progresijos vystimasi sioje temoje nuoroda nepamirskite numesti.

Pries imant/perkant kazka,as labai kruopsciai stengiuosi isfiltruoti visa reikalinga Ir nereikalinga info. Į viska gyvenime ziuriu kritiskai, bandau 100 kart isitikinti,isiaiskinti kaip ir kodel. Numatyti visus min ir max atvejus.

Manau kabinetis, itaryneti, Ir pan-nera blogis is esmes. Jei as neatsakingai kreipciausi belenkur,klausyciau belenka-jau seniai tureciau suni is skelbiu smile.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo looo: 16 rugsėjo 2015 - 11:27
Gaila geru zmoniu laiko, kurie jie jums skiria visiskai be reikalo. Agnyte matyt pamirso, kad jus ieskojote specialiai vargsiuko 1 kg suniuko, taigi joks veziojimas i tarptautines parodas is veisejo puses tokiam suniukui negresia, nebent sterilizacija. Negaiskite savo brangaus laiko, Agnyte.
Jokios garantijos nera, kad jinai jo jau neturi kaip pati sako is skelbiu, nes bedokumencius gina, o ant veiseju vis pila
Atsakyti
Zabyte,atvaziuok parodysiu turiu ar ne,adresa zinai gi smile.gif as tau tuo paciu savo asmens koda nurasysiu kad patogiau butu.
Ir tada zinosi ar gaisti savo ( gero žmogaus) laika ispejant kitus veisejus ar ne smile.gif nes jei jau turiu-kaip ir reikalo ner, atrodys kvaila.

As nesu blogiuku ar gerieciu puseje, as tesiog ziuriu į gyvenima realiai ir objektyviai. Jei kazkas rupi,ar idomu nebijau klausti.neatsakys,whateva,pagooglinsiu.nebeda smile.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo looo: 16 rugsėjo 2015 - 11:48
QUOTE(looo @ 2015 09 16, 12:14)
Agnyte, 9+1, -bet juk brokuotu suniuku buna dazniau nei 1 per veislyno karjera...daug daugiau...

Del tos bendrasavininkystes ir pan, kodel uzkalbinau. Tik bandau suprasti skirtuma tarp patikimo sunu viesbucio, ir savaitei isvezto suniuko parodoms( manau suniui skirtumo nera, ar tai pats silciausias sirdziai veisejas,ar nuosirdi seimininko giminaite ir t.t. ) jam visvien seimininkas geriausias.reiškia Svarbiausia teisinga socializacija, laikymo salygos,demesys ir shuns psihika?

O brokuotas šuniukas (šiuo atveju brokas - netinkama spalva, kreivi dantys, lūžusi gimdymo metu uodega ir pan.) negali apsigyventi šeimose kaip kiti šunys? Aš kalbėjau apie tokius brokus, kuriems reikalinga specifinė priežiūra, toks, kuris užsimerkus ir pardavus kažkam svetimam, taptų našta ar nuolatiniu ligoniu. Kitu atveju tai yra veislės brokas su spaudu dokumentuose. Ir veislynai juos puikiausiai parduoda mažesne kaina (o kartais ir už simbolinę) tiem žmonėms, kurie neturi noro keliaut į parodas ar užsiimti veisliniu darbu. Tokie šuniukai taip pat tampa puikiais kompanjonais, kelionių draugais, vaistais nuo nuobodulio ir užsisėdėjimo ir pan.

Bendrasavininkystė yra labai plati sritis. Pirmiausia tai turi būti vienodas požiūris į bendrą tikslą, dėl kurio yra ta sutartis. O tam, kad turėt bendrą tikslą, reikia vienam kitą pažinti ir pasitikėti.

Nuoširdi šeimininko giminaitė, kurią šuo pažįsta, gali būti daug blogiau, negu kinologijos žinių turintis dresūros viešbučio prižiūrėtojas, kurį šuo mato pirmą kartą. Jau vien šuns sveikatos ir saugumo klausimais. Savo darbą išmanantis žmogus yra daug patikimesnis už galbūt visiškai žalią, nors ir pažįstamą, nešunininką.
Papildyta:
QUOTE(Zabyte @ 2015 09 16, 12:34)
Negaiskite savo brangaus laiko, Agnyte.

Ačiū už pasiūlymą. Kai nebeturėsiu laiko ir noro, tikrai nebegaišiu smile.gif

QUOTE(looo @ 2015 09 16, 12:41)
As nesu blogiuku ar gerieciu puseje, as tesiog ziuriu į gyvenima realiai ir objektyviai. Jei kazkas rupi,ar idomu nebijau klausti.neatsakys,whateva,pagooglinsiu.nebeda smile.gif

Yra tokie puslapiai kinologija.lt, noriusuns.lt, agiesha.blogas.lt ir daug kitų. Čia tam kompetentingam domėjimuisi. Pirmasis geras tuo, kad daug oficialių dokumentų, kuriais remiantis galima atsakyt į nemenką dalį klausimų. Be to, dar yra ir pats pirmasis postas šitoj temoj. Vertės išliekamosios nemažai.

O viesėjai... Jie irgi žmonės. Kaip ir gaisrininkai, gydytojai, policininkai ar mokytojai. Yra entuziastų iš pašaukimo, gimusių dirbti tik tą darbą, yra tokių, kurie jį atlieka vedami kažkokios tai kitos jėgos (finansų, garbės, socialinio sluoksnio...). Linkiu rasti tą pirmąjį, galbūt tada ir aplinkoj žmonės pasidarys labiau teigiami, šypsenų bus daugiau ir veisėjai ne tokie velniai ims atrodyt.
Atsakyti
QUOTE(Agnnyte @ 2015 09 16, 13:34)
O brokuotas šuniukas (

Savo darbą išmanantis žmogus yra daug patikimesnis už galbūt visiškai žalią, nors ir pažįstamą, nešunininką.

Tai kalba gal tada apie isskirtini anamalini ligota suniuka-tas kuriam 100proc bus reikalinga isskirtine pagalba. Tada taip sutinku.

Mano viena gera pazystama, turį sunu viesbuti. Yra profesionale savo srityje-todel ir bandau isiaiskinti ar nebus problema tokia kombinacija stabilios psihikos suo,ir profesionalas kuriuo pasitikiu. Nesakau kad kiekvienai progai priduosiu jai-bet tokiu situaciju per n metu manau bus. Todel nedegu rozinem svajonem kad šuo visur ir vidada keliaus su manim...

Papildyta:
Agnyte,aciu uz nuorodas smile.gif

O Del zmoniu-veiseju,sutinku buna visokiu.todel ir semiuosi ivairiu nuomoniu smile.gif ( iskaitant ir kritiskas). Tikrai kiek teko bendrauti-buna ivairiu,buvo tokiu kurie nuo pirmu bendravimu sakiniu nesuzavejo,tesiog nelimoa,tai kaip tada ateity lips sad.gif. Gerai jei veisejai renkasi,bet negi ir pirkejai neturi teises rinktis smile.gif
Atsakyti
QUOTE(looo @ 2015 09 16, 13:52)
Mano viena gera pazystama, turį sunu viesbuti. Yra profesionale savo srityje-todel ir bandau isiaiskinti ar nebus problema tokia kombinacija stabilios psihikos suo,ir profesionalas kuriuo pasitikiu. Nesakau kad kiekvienai progai priduosiu jai-bet tokiu situaciju per n metu manau bus. Todel nedegu rozinem svajonem kad šuo visur ir vidada keliaus su manim...

Aš geriausiai jaučiausi tada, kai mano šunys buvo likę pas profesionalą kinologą, kurį jie pažįsta. Pas jį dresavau ir tebedresuoju, dažnai mato. Pažįsta ir žino vieni kitus ir mano šunys, ir dresuotojas. Šunis po kelionės radau puikios nuotaikos, nenusistresavusius, pavedžiotus ir gavusius krūvio. Ko nebūdavo, kai palikdavau giminaičiam - tada giminaičiai stresuoja, šunys irgi.
Atsakyti
Aciu dievui isiaiskinom smile.gif kad nera tie kokybiski viesbuciai jau taip blogai. Deje pas savo veiseja ( aisku jei pirkimas atsitiks) palikti negalesiu fiziskai
Atsakyti
QUOTE(looo @ 2015 09 16, 11:32)
Tai pas seseri,tai pas giminaicius,draugus-bet veislynai sau nepasilieka. ( daugumos atveju).

Kad irgi neatrodyciau svaigstanti,galiu fb parodyti vienos chempionu vados siuo metu parduodama mazyli(italiuka) uz 1.5oo eu.  Gali siusti nors ir į lietuva smile.gif
Po skelbimu daug komentaru-draugelku veiseju...oj koks fainas ir t.t. Nieks sh nepila...

Ka norejau pasakyti-kad buna ivairiai. Nuo asmeniniu zmogaus charakterio bruozu Gal priklauso. Bet kai veislynas turi 10-50 sunu,manau jis nera suinteresuotas pasilikti dar viena alkana burna...

Dar vienas idomus dalykas, del bendrasavininkystes. Kai veisejas savininkas turi teise betkada pasiimti ir isvezti suni pvz į paroda, ka manote Del streso tokiais atvejais? Ar tai nera " vardant titulu sau"

Veislynai pasilieka, nebent kažkas gali užtikrinti geresnes sąlygas. Aš veislynas, ir aš pasilikus, ne sunaikinus, ne paslėpus, ne atidavus visiškai apsigimusį šuniuką, kuris gimė pas mane. Ir garsiai apie tai pasakoju biggrin.gif net fb albumas yra viešas smile.gif, nuolat pildomas smile.gif, va jei įdomu smile.gif

https://www.facebook...m...1596&type=3
Atsakyti
Zay -tokie dalikai suprantami. is paciu pradziu kalba ejo apie seip broka (ty netinkamus parodoms, ty dantys,kiek mazesnis svoris , nugara, seklides ir t.t.) eigoje paaiskejo kad agnyte kalba apie apsigimimus, o as kalbu apie Pet klase.

del tokiu dalyku gincu ir negali buti..

labai puiku, kad paraset kad ir pas sveikus sunis buna apsigimusiu suniuku .
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo looo: 16 rugsėjo 2015 - 15:18