Labas vakaras,
Lona, as nusiunciau tau az. Nenusiminkit, nepasiduokit, viskas jums susitvarkys !
As pirma darba susiradau is uzraso gatvej "Need help" prie graikisko greito maisto restorano (ten ne restoranu nepavadinsi, drive thru tipo uzkandine)...
pries tai siuntinejau online anketas, pildziau begale anketu - 0 reakcijos... o ten stabtelejau, idave anketa ir tiek... apie patirti kai paklause, atsakiau, kad gyvenimiska patirtis...
is pradziu svaigino pirmom dienom jausmas, kad jau dirbu, bet man kaip tai po keletos dienu tai isgaravo ir kasdien emiau jaust pazeminima, kai sefas tau aiskina kaip reik lediniam vandeny plaut salotas ir dar piktai pasako, kad jo biznis bankrutuotu, jei jis kiekviena pagedusi lapuka ar stora koto gabala ismestu i siukles...su kitais savo pavaldiniais pasisaipydavo is manes, manydami, kad nesuprantu angliskai... kai uzkniso viena syk, tai jiems tiesiai sveisiai pasakiau, kad as viska suprantu ka jie apie mane sneka ir kad nemanytu, jog jei man anglu kalbos trukumas, tai smegenu trukumo as neturiu... reikejo matyt ju istysusius is nuostabos snukius

nors mane prieme full time, bet kasdien vis trumpindavo darbo laika tai 1, tai 2 val... tai isvis pusei dienos tik liepddavo ateit dirbt... ir dar priverstinai liepdavo imt 1.5 val lunch break... zodziu, per juos ilgokai uztruko mums kol gavom savo namus issinuomot, nes vis pajamu tipo trukdavo, kad nuomotu... kai vyras irgi pradejo full time dirbt, tik tuomet issinuomavom ...
tai va, isidarbinus tam graikiskam restorane, jau trecioj dienoj draugams, pas kuriuos tuo metu gyvenom, pareiskiau, kad vis gi ieskosiu galimybes idarbint smegenis, o ne nugara lenksiu, nes pirmiausia ne tam tiek mokytasi ir patirties igyta, kad plaut pagedusias salotas ar riebaluotus indus lediniam vandeny naudojant chlorke, nes riebalus plaunantis skystis brangu ir karsta vandeni taupyt reikia...
SSN as gavau po savaites po to kai i ofisa nuejau ir uzsakiau jas, o Green card atejo lygiai po 6 savaiciu nuo atvykimo.
Man ziauriai neraliai pasiseke del darbo, kuri po to restorano gavau. Senoj temoj minejau, kad tie musu draugai, kur gyvenom, seimos galva, kai pamate mano resume, labai rimtai pasake, kad tureciau aplikuot i rimtus darbus ir nebijot, ir dar paprase mano resume jam i eml atsiust... va nuo to viskas ir prasidejo... jis girdejo, kad reikia i viena padalini jo darbe zmoniu ir pasiule mane mano bosei...aisku, teko sudalyvaut ir interviu oficialiai
nuo sio lapkricio vidurio as gavau darba jau ne kaip temporary, per temp agency, o tiesiogiai is kompanijos su visais benefitais, apmoketom valstybinem svenciu dienom, sick days ir t.t.
Metu begyje (pradejau dirbt praeitu metu gruodzio 1 d.) du syk turejau pildyt anketas apie issilavinima, darbo patirti su darbu aprasymais, darbo trukme, metine alga ir darbdaviu kontaktais uz 10 metu !!!
patikekit, imigracines anketos pasirode juokas, palygint su tuo, ka teko pildyt ypac pries men darbinantis pastoviam darbui ! o dar drug testas !, visos mokymo istaigos, zmones, kurie galetu but musu references uz paskutinius 5 metus (JAV pilieciai)... is Lietuvos turejau suvardint kaimynus kur gyvenom su kontaktais per paskutinius 10 metu, visu darbdaviu kontaktus duot ! Paskutinis dalykas, ka suzinojau, kad jie skambino ir siunte eml kad pasitvirtintu mano dirbima paskutiniam darbe LT pries atvykstant i JAV... nes dirbau brolio kompanijoj, tai jis man ir pasake, kad siunte jam eml patvirtint gauta alga ir dirbta laikotarpi...
Univero diplomo originala teko irgi issiust i kompanija, kuri uzsiima duomenu sutikrinimu... viskas rimta iki beprotybes...
zodziu, zaliavau, nervinausi, ypac siemet, kad neduok Dieve ko nepamirsciau paminet ir jei butu su anu metu anketom sutikrinant rasti neatitikimai, butu man parodytos durys. Nes dirbu vienoje is didziausiu JAV kompaniju, kuri priklauso nacionaliniam sveikatos institutui ir uzsiima med. tyrimais (vezio).
Vasara buvau patekus i avarija... pakeliui i darba mergina ikale konkreciai man i masinos gala... greitkelis iki D.C. labai vingiuotas ir ten amziais avarijos, nes vietiniai visiskai neivertina kelio, matomumo ir greicio...
masina taise men (pradzioj 2 sav, sudeje kinietiskas lempas, bamperi, belenkaip nudaze), veliau, kai kaltininkes draudumo kompanijai pasakiau, kad tikrai nesitikejau tokio atmestino darbo, tai draud kompanijos iniciatyva buvo pakeistos visos detales i originalias, perdazyta... tuo metu turejau progos pavazinet su naujutelaitem is nuomos masinom
aj tiesa, biski buvo nemalonumu su galva ir kaklu nuo visureigio smugio i mano sedana... bet dabar jau Ok. draudumas ismokejo med islaidu ir algos praradimo kompensacija... viskas kulturingai...
dukra kaifuoja nuo mokyklinio gyvenimo cia, visa sportuose, mokyklos soc gyvenime ir jau bernai pradeda rupet (mano galvos skausmui)...
o dar, mes jau dairomes kitiems metams gal savus namus isigyt...
va tiek per metus laiko pokyciu...
aj tiesa, nu man nuo to visko, su stresais, pabiro sveikata, grizo su trenksmu skydliauke... tai dabar biskel varstau gyd kabinetu duris...
bet is esmes, tfu tfu tfu, aciu Dievui, viskas klostosi gerai