11 men - tikrai dar ne per velu taisyti padarytas klaidas. apskritai, niekada ne pe velu pradeti teisingai aukleti suni. tik kuo veliau pradesite - tuo ilgiau reikes laukti ir didesne kantrybe apsisarvoti, kol pasieksite norima rezultata. svarbiausia zinoti, kaip daryti tai teisingai

čia jau išvardinti kraštutinumai ar kažkoks bendras suvokimas šunininkui mėgėjui, nežinau kaip tai pavadint. niekad nežiūriu kaip ir kada šunį šert, patogiau prieš savo maitinimąsi-taip ir darau, patogiau, kad kažkokiuose siauruose keliukuose šuo eitų pirmas-leidžiu taip ir eit. nereikia taip smulkeniškai gilintis į šį straipsnį ir nuoširdžiai viską pritaikyti sau. straipsnio tiklas- labai bendrais bruožais supažindinti, kas vis tik ta hierarchija.
o ką daryt su davimu nuo stalo? neduot
tuomet neprašys ir nevaidins neėdusio pusmetį dvesiančio šuns

Aš tai sąmoningai dažniausiai duodu šuniui paskutinį kąsnelį nuo stalo, kad jis visada tikėtųsi ir tupėtų šalia, kai valgau. Man tiesiog ramiau, kai matau jį šalia ir galiu būti tikra, kad neišsidirbinėja kur nors kitame kambaryje
Ir šiaip malonu, kai viena ranka valgai, o kita gali ką nors glostyti

Man jau lengviau,nes išsiaiškinome kas namie šeimininkas
,o tai toks ožys buvo,na ir dabar yra,truputį ramesnis, bet bent jau manęs pradėjo klausysti.Teko vaikinuką ant žemės nuleisti

QUOTE(Indreaja @ 2009 12 10, 17:42)

QUOTE(Indreaja @ 2009 12 10, 16:42)

deja.... ne visiems šunims tai suveikia

QUOTE(bartez @ 2009 12 11, 11:13)
deja.... ne visiems šunims tai suveikia
Mano dvi, kategoriškai negauna jokių kasniukų jau geras laikas (taip taip seniau buvo, kad kas paduodavo kartais kokį kasnį...
) bet sėdi lygiai taip pat, akim varvina. Tik va kad manęs tai nejaudina, nematau net 

Nu ir stiprybė pas jus

Aš anksčiau irgi buvau labai griežta ir neleisdavau šunų į lovą ir neduodavau nieko nuo stalo..
bet dabar, po 20 metų gyvenimo su šunimis paikeičiau, metyt senstu, požiūris pasikeitė, tad viską šunims leidžiu - ir lovoj miega su manim ir kąsnį gauna nuo stalo.. Bet aš neturiu jokių problemų su dominavimu, lyderiavimu ir t.t. tai galiu sau tai leisti.
Papildyta:
o kas nori griežtai auklėt, tai daug veiksmingiau yra tiesiog uždaryt duris į miegamąjį, jeigu nenorit, kad šuo liptų į lovą arba virtuvę, kai ten valgot...
Taip daug geriau, negu "driūčint" šunį komandom, rėkimu ir kratymu už pakarpos.
bet dabar, po 20 metų gyvenimo su šunimis paikeičiau, metyt senstu, požiūris pasikeitė, tad viską šunims leidžiu - ir lovoj miega su manim ir kąsnį gauna nuo stalo.. Bet aš neturiu jokių problemų su dominavimu, lyderiavimu ir t.t. tai galiu sau tai leisti.
Papildyta:
o kas nori griežtai auklėt, tai daug veiksmingiau yra tiesiog uždaryt duris į miegamąjį, jeigu nenorit, kad šuo liptų į lovą arba virtuvę, kai ten valgot...
Taip daug geriau, negu "driūčint" šunį komandom, rėkimu ir kratymu už pakarpos.
taip taip aš gi čia gudra pamokslauti forumuose, pati su šuniu lovoj miegu, 'pasenau' per kokį pusmetį

Toks ispudis, kad tikrai nebuvo suprasta, kas tuo straipsniuku apie hierarchija noreta pasakyti.
Juk ne tik suo seimoje uzima tam tikra ranga, bet jo akimis ir visi kiti seimos nariai uzima tam tikra vieta gaujos (seimos) hierarchijoje. Tad jeigu suo miega jusu lovoje, valgo pirmas, lauke bega pirmas - tai jo akimis jis seimos vadas, kad ir kaip nenorite to pripazinti sau. Tuo paciu, leisdami suniui taip elgtis, jus save hierarchijoje, be abejo, suns akimis, pastatote ant zemesniu laipteliu. Kadangi jums tokia pozicija tinka, tai kodel suo turetu buti piktas ar agresyvus, juk jam nereikia ginti savo pozicijos. Visos bedos prasideda, kai viena diena nusprendziate pakeisti tokia situacija, be abejo, ir vel suns,o ne jusu akimis.
Tad auginant suni daugiau galvokite is suns pozicijos, bet ne is savo varpines.

Tad auginant suni daugiau galvokite is suns pozicijos, bet ne is savo varpines.