Įkraunama...
Įkraunama...

Šuo pyksta

Visi cia viska suprato,ten ne straipsniukas,ten naudijimosi instrukcija tongue.gif
Atsakyti
Petcare, nebūtina naudotis nė vienu patarimu ar situacija iš šio straipsnio, norint nustatyti teisingą hierarchinį principą 'gaujoje', t.y. šeimoje. Yra daug kitos metodikos, kaikam tai meeeenas(tie, matyt, naudojasi straipsneliais biggrin.gif ), o kaikam tai elementari ir nesunkiai suvokiama kasdienybė. Svarbiausia- neperlenkti lazdos ir iš gaujos vado, nepatapti tironu šuniui
Atsakyti
Galima naudotis, galima nesinaudoti - kiekvienas renkasi savo kelia. Tai tikrai ne koks Civilinis kodeksas, kuriuom visi turi vadovautis. Bet jame visa esme surasyta, jeigu neskaitant pazodziui.
Mano asmenine nuomone, pagrindinis dalykas is sio straipsniuko turi buti ismoktas - suo seimoje turi buti ant zemiausio hierarchijos laiptelio, kitaip jis jums "sedes ant galvos" (pvz nuolatos kaulis maista, neklausys komandu, nesileis sukuojamas ar glostomas, graus baldus, tapkes ir visa ka panores, ir t.t.). Labai geras to pavyzdys yra savaitgaliais rodoma laida apie nepaklusnius sunis.
Atsakyti
QUOTE(Petcare @ 2009 12 12, 16:41)
Galima naudotis, galima nesinaudoti - kiekvienas renkasi savo kelia. Tai tikrai ne koks Civilinis kodeksas, kuriuom visi turi vadovautis. Bet jame visa esme surasyta, jeigu neskaitant pazodziui.
Mano asmenine nuomone, pagrindinis dalykas is sio straipsniuko turi buti ismoktas - suo seimoje turi buti ant zemiausio hierarchijos laiptelio, kitaip jis jums "sedes ant galvos" (pvz nuolatos kaulis maista, neklausys komandu, nesileis sukuojamas ar glostomas, graus baldus, tapkes ir visa ka panores, ir t.t.). Labai geras to pavyzdys yra savaitgaliais rodoma laida apie nepaklusnius sunis.

Nieko, ir jūs kada nors išmoksite matyti šunis ne kaip robotus. Gal.
Atsakyti
QUOTE(Petcare @ 2009 12 12, 18:41)

Man tokia nesąmonė , ta laida "Kas namie šeimininkas" doh.gif Viskas surežisuota blush2.gif
Atsakyti
QUOTE(Daiva D. @ 2009 12 12, 17:56)
Nieko, ir jūs kada nors išmoksite matyti šunis ne kaip robotus. Gal.

Tik nereikia moralizuoti. doh.gif Nemanau, kad isaukletas ir dresuotas suo, zinantis leistinas ribas yra robotas. schmoll.gif
Man juokinga girdeti, kai vienu momentu seimininkai pasakoja, kad ju sunys namie lygus su zmonemis (lova, maistas is seimininko lekstes ir t.t.), o kita akimirka skundziasi nesuvaldomu suns charakteriu. Ir sita tema butent taip pakrypo.
Atsakyti
QUOTE(Petcare @ 2009 12 12, 17:25)
Tik nereikia moralizuoti. doh.gif  Nemanau, kad isaukletas ir dresuotas suo, zinantis leistinas ribas yra robotas. schmoll.gif
Man juokinga girdeti, kai vienu momentu seimininkai pasakoja, kad ju sunys namie lygus su zmonemis (lova, maistas is seimininko lekstes ir t.t.), o kita akimirka skundziasi nesuvaldomu suns charakteriu. Ir sita tema butent taip pakrypo.

g.gif bet jūsų išvardinti principai gali būti taikomi tik tuo atveju, kai šuo kažkoks nenormalus tironas iš prigimties, bet dauguma šunų tokie nėra, jie pakankamai švelnūs padarai ir savaime atsidavę savo šeimininkui, tai kodėl gi šeimininkas turėtų šitaip apriboti šuns charakterį, visą jo saviraišką ir auginti tarkim 3 šunis, kurie vienodai viskam paklūsta, vienodai elgiasi, na kaip iš knygutės. Jūs nebandėte niekada įžvelgti šuns charakterio vingrybių ir jomis žavėtis bei tiesiog tik pakoreguoti blogus veiksmus, skatindamas gerus? Pabandykite, galbūt dar nevėlu ir jūs pajausite, kad šunys tokie įdomūs, sumanūs, juokingi, kartais rimti, kartais padaužiški, visai kaip mes ax.gif
Pvz. mano šuo labai mėgsta vogti ir nešioti kojines, kol buvo mažas stengdavomės atimti, bet jis jas vis vogė ir nešdavo. Tik tiek. Nu lai ir neša. Ir po kiek laiko mum tas nedraudimas išėjo į naudą. Pastebėjome, kad šuo dažnai net signalizuoja apie kažką mums, jei viduryje kambario ištiesia kojines thumbup.gif O kai vasarą krovėmės tašes į kelionę, buvo tiek džiaugsmo, kai šuo pats atnešė dar vienas kojines ir įdėjo į tašę, tiesiog, kad nepritrūktume wub.gif
Atsakyti
QUOTE(Petcare @ 2009 12 12, 17:25)
Tik nereikia moralizuoti. doh.gif  Nemanau, kad isaukletas ir dresuotas suo, zinantis leistinas ribas yra robotas. schmoll.gif

Skaitykit iš naujo http://www.supermama...?...&p=32940467
Kurioj čia vietoj kas skundėsi?

Lovoje miegantis šuo nėra_lygus_žmogui.
Gaunantis kąsnelį nuo stalo nėra_lygus_žmogui.
Pirmas einantis pro duris nėra_lygus_žmogui.

Tos taisyklės iš tikrųjų reikalingos visai ne tam, kad šuo suprastų savo žemesnę padėtį. Jos reikalingos tam, kad šeimininkas išmoktų jaustis lyderiu. Kai jis taps lyderiu, jam nereikės jokių mechaninių pastiprinimų biggrin.gif ir šuniui, kuris miega jo lovoje toks šeimininkas visada bus mylimas ir gerbiamas vadas.
Atsakyti
QUOTE(Petcare @ 2009 12 12, 16:41)
suo seimoje turi buti ant zemiausio hierarchijos laiptelio, kitaip jis jums "sedes ant galvos" (pvz nuolatos kaulis maista, neklausys komandu, nesileis sukuojamas ar glostomas, graus baldus, tapkes ir visa ka panores, ir t.t.).

Nu, o kaip skliausteluose išvardinti pavyzdžiai susiję su hierarchija?
Ta pati elementari dresūra ne daug ką bendro turi su statusais gaujoje, o jau maisto kaulinimas ir graužimas tai čia išvis niftemu.
Man atrodo, kad tam tikros neinformatyvios laidos, kartais yra destruktyvios žmonėms, nesugebantiems atkošti vertingos informacijos nuo absoliutaus šlamšto.
Atsakyti
QUOTE(Vicious Vici @ 2009 12 12, 18:37)
g.gif bet jūsų išvardinti principai gali būti taikomi tik tuo atveju, kai šuo kažkoks nenormalus tironas iš prigimties, bet dauguma šunų tokie nėra, jie pakankamai švelnūs padarai ir savaime atsidavę savo šeimininkui, tai kodėl gi šeimininkas turėtų šitaip apriboti šuns charakterį, visą jo saviraišką ir auginti tarkim 3 šunis, kurie vienodai viskam paklūsta, vienodai elgiasi, na kaip iš knygutės. Jūs nebandėte niekada įžvelgti šuns charakterio vingrybių ir jomis žavėtis bei tiesiog tik pakoreguoti blogus veiksmus, skatindamas gerus? Pabandykite, galbūt dar nevėlu ir jūs pajausite, kad šunys tokie įdomūs, sumanūs, juokingi, kartais rimti, kartais padaužiški, visai kaip mes ax.gif
Pvz. mano šuo labai mėgsta vogti ir nešioti kojines, kol buvo mažas stengdavomės atimti, bet jis jas vis vogė ir nešdavo. Tik tiek. Nu lai ir neša. Ir po kiek laiko mum tas nedraudimas išėjo į naudą. Pastebėjome, kad šuo dažnai net signalizuoja apie kažką mums, jei viduryje kambario ištiesia kojines thumbup.gif O kai vasarą krovėmės tašes į kelionę, buvo tiek džiaugsmo, kai šuo pats atnešė dar vienas kojines ir įdėjo į tašę, tiesiog, kad nepritrūktume wub.gif

Ei, apie kokius mano vardintus principus ir koki suns apribojima eina kalba? blink.gif Jokiu principu nevardinau, vieninteli dalyka pasakiau, kad mano nuomone suo turi buti seimos hierarchijos dugne. Juk vienaip ar kitaip, bet ten kazkas bus ir as ten buti nenoriu. schmoll.gif
Beje, suns buvimas hierarchijos dugne, mano supratimu ir mano santykyje su savo augintiniu, nereiskia, kad suo kazkaip engiamas ar baudziamas. Tad nereikia dramatizuoti bei manes "tironizuoti". Maniskis ir isdykauja, ir neklauso buna, ir "ant galvos" bando lipti, ir dar visaip kitaip savo bigliska charakteri PILNAI parodo. Ir kadangi jis gyvena pagal mano nustatytas "zaidimo taisykles", o ne atvirksciai, tai as neturiu su juo jokiu problemu, neturiu kuom skustis.
Atsakyti
QUOTE(Daiva D. @ 2009 12 12, 18:48)
Skaitykit iš naujo http://www.supermama...?...&p=32940467
Kurioj čia vietoj kas skundėsi?

Lovoje miegantis šuo nėra_lygus_žmogui.
Gaunantis kąsnelį nuo stalo nėra_lygus_žmogui.
Pirmas einantis pro duris nėra_lygus_žmogui.

Tos taisyklės iš tikrųjų reikalingos visai ne tam, kad šuo suprastų savo žemesnę padėtį. Jos reikalingos tam, kad šeimininkas išmoktų jaustis lyderiu. Kai jis taps lyderiu, jam nereikės jokių mechaninių pastiprinimų biggrin.gif ir šuniui, kuris miega jo lovoje toks šeimininkas visada bus mylimas ir gerbiamas vadas.

Pries tai tikrai labai netiksliai issireiskiau, nes skubejau i krepsinio rungtynes. blush2.gif Jus geriau parasete uz mane. As tikrai nemanau ir nenorejau pasakyti, kad suo turi kazkaip buti paniekintas tiesiogine ta zodzio prasme. Sutinku, kad seimininkas turi moketi elgtis kaip tikras lyderis.
Na temoje tikrai yra pasisakymu, kuriuos supratau kaip pasiskundima, kad suo neklauso. Man tai yra autoriteto suns akyse neturejimo rezultatas. Buvo idetas po to straipsnis (gal ir ne pats geriausias) apie tai, kaip ta autoriteta igyti, tada supeiktas, tada pasidziaugta tokiu elgesiu, kuris nera tinkamas lyderio suns akyse formavimui. Tema skaitant taip ir atrodo, kad:
1) lepina zmones savo sunis kaip gali,
2) aukleti ju nenori, nemoka, neturi laiko ar tiesiog neturi tam reikalingu savybiu,
3) rezultate lieka nepatenkinti augintiniu elgesiu,
4) duotus patarimus kazkas supeikia ir, aisku, savo patarimu neduoda.
Vat toks uzdaras ratas gaunasi - diskusiju daug, o naudos nulis.
Papildyta:
QUOTE(Indreaja @ 2009 12 12, 18:51)
Nu, o kaip skliausteluose išvardinti pavyzdžiai susiję su hierarchija?
Ta pati elementari dresūra ne daug ką bendro turi su statusais gaujoje, o jau maisto kaulinimas ir graužimas tai čia išvis niftemu.
Man atrodo, kad tam tikros neinformatyvios laidos, kartais yra destruktyvios žmonėms, nesugebantiems atkošti vertingos informacijos nuo absoliutaus šlamšto.

Mano manymu, susije taip, kad visos tos vardintos bedos yra ten, kur suo seimoje yra lyderiaujantis ir daro tai, ka jis nori, o ne tai kas priimtina.
Mano manymu, pati hierarchija kokia ji bebutu nera problema, jeigu visiems seimos nariams ji tinka ir patinka.
Beje, Indreaja, is jusu pasisakymu atrodo, kad sia tema turite daug ziniu ir kompetencijos, bet jusu paskutiniai keli pasisakymai, jusu terminais, yra neinformatyvus ir destruktyvus. Jei tikrai sita tema galite patarti zmonems, tai gal padarome sia tema labiau konstruktyvia, t.y. jeigu kazka neigiate ar peikiate, tai gal galite pateikti savo konkrecius argumentus, pasiulymus? Pvz. sakete, kad tuo straipsniu nereikia vadovautis, yra kitokiu metodiku. Tai gal kokios info apie jas ar nuorodele?
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Petcare: 13 gruodžio 2009 - 02:58
Vėlgi paskartsiu-bendram išprusimui šis straipsnis labai ok, bet pati hierarchija nėra puslapio ilgumo straipsnelis. Literatūros, prašom, visas googlas.
Be to kokių jūs ir apie ką straipsnių norit? Straipsnių bendrai kas yra hierarchija-vėlgi-google. Ar straipsnių apie tai, kaip elgtis su atitinkamu šuniu, kad hiearchiniai santykiai vis tik susiklostytų gerai? Na ir čia nepadėsiu, konkreti situacija, individualus šuo ir aišku adekvatus arba ne šemininko elgesys. Gudrūs mes dresūra mėtysis internetu, kartais smulkūs patarimai išeina į naudą, tačiau, manau, kad čia ne tas kartas ir ne šita tema.
Atsakyti