na, o mes su dizainere priemem sprendima sandeliuka siaurinti, tiksliau, praplailginti stalvirsi, ir ant tos sienos montuoti didele spinta auksta, kur bus ir sandeliukas, ir pasidejimas sluotu, ir lentynos, nes sandeliuka as dar uz garazo turiu, ir skalbykla salia holo, bet isgausim daugiau erdves ir sviesos
QUOTE(FruitCocktail @ 2015 10 03, 22:24)
Tai visa esmė ir yra tame, kad jos atsidaro į šonus ir sulenda į vidų, jų tarsi nelieka
<...>
O kriauklė ten buvo išvesta seniai
Todėl prie jos palikta niša, kad nebūtų visiškai prie sienos.
<...>
O kriauklė ten buvo išvesta seniai

Supratau

Na, o plautuvę galima juk buvo stumtelti kiek kairiau, juk tie išvadai jai gali pasilikti kiek toliau... Būtų idealu, jei plautuvė stovėtų kokia ~40-60cm kairiau.
Na ką, dar sveikinu su nauja virtuve ir linkiu gardžių kepsnių ir skanių pyragų

QUOTE(knopke* @ 2015 10 05, 10:33)
na, o mes su dizainere priemem sprendima sandeliuka siaurinti, tiksliau, praplailginti stalvirsi, ir ant tos sienos montuoti didele spinta auksta, kur bus ir sandeliukas, ir pasidejimas sluotu, ir lentynos, nes sandeliuka as dar uz garazo turiu, ir skalbykla salia holo, bet isgausim daugiau erdves ir sviesos
Man ameniškai, jokios spintos neatstotų sandėliuko gerumo. Tai kas, kad ir kitur kažkur toli yra sandėliukai - bus į juos ką prikrauti ir be virtuvės reikalų. Žinoma, pas Jus pati sandėliuko vieta yra bloga, nes gaunas ilgas praėjimas į virtuvę. Aš jau projektuodama namą būčiau sandėliuką kišusi į kampą kairėje, tuomet parėjus į namus greičiau patekčiau virtuvėn, neliktų tokio nenaudingo praėjimo.
QUOTE(knopke* @ 2015 10 03, 21:07)
nes langai visame aukste vienodo aukscio, +- vienodo plocio
Aukščio gal ir vienodo, bet plotis, kiek matosi, visur skirtingas

QUOTE(Juodai @ 2015 10 05, 10:41)
Supratau
. Išties įdomus sprendimas su tomis sulendančiomis durelėmis. Svarbu, kad buitinė technika ten tilptų, bet turbūt lentyna išsiima reikalui esant. Sustačius ją ten nedaug ką bepadirbsi, tik tiek, kiek susiję su pačia technika (plakimas, maišymas, dubenėlio puodelio padėjimas). Patraukli tokia vieta gavosi
. Būtinai papasakokit vėliau, kaip sekasi eksploatuoti
.
Na, o plautuvę galima juk buvo stumtelti kiek kairiau, juk tie išvadai jai gali pasilikti kiek toliau... Būtų idealu, jei plautuvė stovėtų kokia ~40-60cm kairiau.
.

Dėkui

Dėl plautuvės vietos iš pradžių abejojau, kad beveik atsirėmus į orkaitę reikia stovėti, bet pagalvojau, kad namuose, iš kurių išsikraustėm, irgi plautuvė prie sienos. Ir nieko, negaliu sakyt, kad nepatogu

taip, skirtingas, nes dar reikia ziureti is visu pusiu fasadiniu... kokie langai antram aukste, uz namo, o vienodi langai man primena labiau kontoras 
sandeliuka, kai projektavom, atrode idealiai,nes nenorejau, kad sveciai ateje i hola matytu mano darbini kampa, sutikime, virtuve ne visuomet buna idealiai svari kas dien, o kai sienos susideliojo, isivaizduoji erdve kitaip, architektas teige, akd 15 kv virtuves per akis, tokiu dideliu ir taip nedaro siais laikais, is 12 padidino i 15, bet man vaikstant norisi erdves nors tu ka, nesinori sienu, bet sandeliukas isliks, pasidarysiu auksta spinta dvieju duru, ten bus aukciau - zemiau lentynos, galesiu sukist ir sluota, ir kibira, ir stiklainius

sandeliuka, kai projektavom, atrode idealiai,nes nenorejau, kad sveciai ateje i hola matytu mano darbini kampa, sutikime, virtuve ne visuomet buna idealiai svari kas dien, o kai sienos susideliojo, isivaizduoji erdve kitaip, architektas teige, akd 15 kv virtuves per akis, tokiu dideliu ir taip nedaro siais laikais, is 12 padidino i 15, bet man vaikstant norisi erdves nors tu ka, nesinori sienu, bet sandeliukas isliks, pasidarysiu auksta spinta dvieju duru, ten bus aukciau - zemiau lentynos, galesiu sukist ir sluota, ir kibira, ir stiklainius
QUOTE(knopke* @ 2015 10 05, 12:24)
o vienodi langai man primena labiau kontoras 

Na, tai Jūs čia apie vienodus langus užsiminėt, kad visam aukšte +- visi vienodi

Dėl sandėliuko jau pasakiau, ką galvoju. Jei įkelsit naują virtuvės planą, tai gal ką nors apie jį pakomentuosiu, jei turėsiu ką, žinoma...

QUOTE(Juodai @ 2015 10 05, 12:46)
Na, tai Jūs čia apie vienodus langus užsiminėt, kad visam aukšte +- visi vienodi
Dėl sandėliuko jau pasakiau, ką galvoju. Jei įkelsit naują virtuvės planą, tai gal ką nors apie jį pakomentuosiu, jei turėsiu ką, žinoma...

na, as turejau galvoje is kiekvienos puses namo +-
treciadieni gausiu, pabandysiu pasikonsultuot su jumis

QUOTE(coco5 @ 2015 10 02, 15:17)
Oho kiek daug, net neatrodo, kad tiek daug.. ir išdrįsot iki lubų daryti?
Pas mus 280cm ir tai vis nepasisprendžiu atrodo labai aukštai bus... Baldininkai siūlo aukštį 225cm, tai tas liekantis pusmetris- dulkių kaupykla labai nevilioja 

O man negražu virtuvės iki lubų, kai galima sakyti susilieja su lubomis

QUOTE(Subjektyvi @ 2015 10 05, 14:38)
O jei aukštis geras, tai baldas iki pat lubų netenka formos, gaunasi kaip siena su durelėm. Tam, kad dulkės "visą gyvenimą" nesikauptų, reikia jas nors kartais pavalyti, tiek to vargo

Jūs teisi

Tačiau gal daugelis darančių iki lubų noi turėti kiek įmanoma daugiau vietos pasidėjimams

o man grazu iki lubu, naujoviskai taip atrodo, dabar bute spinteles pakabinamos , zemiau, nu jau nebegrazu man

Kita vertus, žiūrint dar koks tas stilius. Jei modernas, tai gal ir gerai žiūrisi iki lubų, bet jei tradicinės pakabinamos spintelės ir po to tempt jas iki lubų, tai nieko gražaus tame nėra. Teko matyti kažkuriame interjero portale klasikinę virtuvę ištemptą iki lubų (gal rasiu, tai įkelsiu), tai kažkaip negerai atrodo tas dirbtinis ištempimas, žmonės ten matyt kaip nykštukai tarp gigantiškų baldų. O tam, kad ten palubėje kažką pasidėti ar pasiimti, tai reikia neblogų kopėčių
Tai kam tas alpinizmas savame būste? Dar to betrūko, kad namie sprandą nusisuktum
Niekas ten nelaipios, pamatysite. Bus tik pinigų išmetimas į balą, juk viskas kainuoja.

gali buti, jus teisi, padesi ten daiktus, o kai reikes, tingesi lipti ir isimti
as tarkim, mazoje virtuveje, renkuosi geriau padaryti rankomis, nei traukti kombaina, nes jis giliai spinteleje, kitaip neina padet
o tokie daiktai naudojami kasdien, jei randasi po ranka

QUOTE(Subjektyvi @ 2015 10 05, 14:55)
Niekas ten nelaipios, pamatysite. Bus tik pinigų išmetimas į balą, juk viskas kainuoja.
Labai geras Jūsų pastebėjimas

tačiau kopėčios lieka kopėčiomis... Pažiūrėti toks varijantas dailu, įdomu, bet kažin, ar norėčiau savo virtuvėje jų