QUOTE(Night13 @ 2015 09 16, 19:15)
Tai niekas JAI nesakė, kad ji baisi, bloga, ir t.t.

Aš tau apie tai sakiau, nes tikrai, bėgčiau ir rėkčiau nuo tokių vaikų.

Man labai užstrigo manipuliacija, kaip ir pati rašai, išsireikalavimas ko užsinori nuolatinis, pastovus zyzimas, toks per didelis naglumas. Kad "nieko tokio" nepamačiau, nesutinku. Ir kad kaip ir kiekvienas žmogus ji turi visokių savybių, tame tarpe ir gerų, švelnių, ar dar ten kokių tada neparodė, irgi neabejoju. Paklausk Deraramos, kaip jai atrodo, mes abi neturim vaikų.

Bet čia tu mama, tu ir žinai kaip geriausia ją auklėt, kitiems tai neturi rūpėt. Koks skirtumas ką aš manau, ar nemanau. Aš manau labiausia tik vieną - kad ačiūdie neturiu vaikų ir nenoriu jų.
Pavargau kaip šuo. Ir vėl neramu visą dieną. Gerokai.
Na, man asmeniškai nesakei, tik forume pareplikavai, bet anei aš čia įsižeidžiau labai, anei ką, jei pamiršau tuoj pat, gal pabandžiau įsižeisti

O jei bėgtum ir rėktum nuo "tokių" vaikų, tai kaip tik vaikų turėjimas ir pakoreguotų tavo tokį mąstymą, nes visi įsivaizdavimai apie kūdikius ir vaikus griūvaa, kai tik jų susilauki. Žinoma, aš tau jokiu būdu nelinkiu tų vaikų turėti ir eiti prieš savo norą. O dar visokios trejų metų krizės, paskui 7, tada paauglystė ir t.t. ir pan

Vaikai yra didžiulis išbandymas, pirmaisiais metais fiziškai, emociškai, vėliau dar kitaip, o ypač kas augina aktyvuolius, pametinukus, turiu daug pažįstamų, bičiulių su vaikais, pati aukliavau daugelyje šeimų, oi, kiek visko būna, vienas 2.5metų vyrukas man kuokštą plaukų išrovė, griūdavo žemėn, mėtydavo maistą ir žiūrėdavo, kaip reaguosiu. Jei tau atrodo baisu, kai pazyzė, paprašė ko, tai kaip reaguotum į klykiantį, griūnantį ant žemės vaiką parduotuvėje? Kaip močiutės kai kurios sakytum: "Pasiimsiu tave, oi, koks neišauklėtas vaikas" ...turintys vaikų labai nesistebėtų, nes tai, kas jų neturintiems atrodo nenormalu, daugeliui tėvų yra pažįstama arba bent kartą įvykę, arba giminių, artimųjų, draugų rate, ir tai gali suprasti tik turintis vaikų, ypač ne vieną arba dirbantis su vaikais, išmanantis jų psichologiją, etc. nemokėjau auginti sūnaus, maniau, kad turi paklusti, būti toks, kokia aš buvau, paklusnus, ramus ir patogus. Trūko patirties ir mano neteisingas elgesys su juo turėjo pasekmių. Ačiū Dievui, augindama dukrą elgiuosi, labai stengiuosi, kitaip, nes žinau, kaip lengva sugriauti, o po to kaip sudėtinga remontuoti, nes vaiko psichika labai jautri. Toks vyras, turintis geras sąlygas, namą sakė mane labai supranta (pas jį du vaikai, vienas labai aktyvus, "sunkus", pasakojo, kad žmona su vaikais ir sese, jos vaiku išvažiavo atostogauti, apsistojo vieno kambario bute, kas dėjosi sakė, mamos vos neišprotėjo, sakė daugiau tos klaidos niekad nekartos. inoma, jei jie gali rinktis, tai puiku, mes siuo metu negalime.Vaikai yra geriausias kantrybės ugdytojas, priverstinai, taip pat egoizmo mažintojas

Jo manyje daug, todėl ir sunkiai apžaboja, matyt, būna, kitoms gal užtenka saviraiškos namuose, su vaikais, bla bla, man ne, ypač, ka tokios sąlygos - mažas butass, bapkes nuolat skaičiuot, nervukai, sveikata. O tai, ką tu matei per tą trumpą valandos susitikimą, tikrai nebuvo nieko tokio, nuo ko bėgti reikėtų, tikrai tu pripratus prie ramybės, patogaus ramaus gyvenimo sau ir savo problemoms

Aš ją ir taip pirmus kartus į miestą nusivežiau, kad dviese, autais, jei paprašė šokoladuko, tai nupirkau, leidausi manipuliuojama, kai coffe in sėdėjom, kavinomės, užkandžiavot, maniškė nieko neprašė ir nezyzė, pati putų daviau paragauti

Ir po to susitikimo mes labai smagiai praleidome laiką, važiavome į akropolio knygyną, spėjau paskaitinėti knygų net, nezyzė, skaitė vieną po kitos knygutes, vis paklausdama ko, pataukšdama, pakomentuodama, žodžiu, nieko tu ten stebėtino nepamatei, o vaikai išties labiausiai ir manipuliuoja su tėvais, visi yra egoistai, daugiau ar mažiau zyzia, turi savo norus ir t.t. Tai tik tėvų kantrybės ir išminties, pavyzdžio dėka tas egoizmas pamažu silpsta, išmoksta dalintis, galvoti apie kitus. Tiesą pasakius, man nelabai įdomi jaunos merginos Deraramos nuomonė, ką ji pagalvojo apie mano dukrą per tą pusvalanduką, nes ji pati viską supras, jei kada turės patirties su mažais vaikais

Žinoma, būna ramių vaikų, bet auksinių ir tobulų ne : P. S. netgi sąkant ne vaikui, sakoma, kad baisus elgesys, o ne vaikas. Reikia atskirti elgesį ir asmenį, tas pats su suaugusiųjų vertinimu.
Papildyta:
Vaikai - švarus lapas. Jie iš esmės yra tyri, o tai, kaip jie elgiasi, labai didele dalimi yra tėvų elgesio rezultatas, ir kitų aplilnkinių suaugusiųjų, taigi reikia mesti akmenis į tėvų daržą

Nors tas berniukas, kurio elgesys buvo klaikus, rovė plaukus ir t.t, jo tėvai labai faini jo ir aš tikiu, kad jų adekvataus elgesio su tuo vaiku ir didelės kantrybės dėka, dėmesio vaikui jis užaugs nesutraumuotu, laisvu, normaliu vaiku.