Pagrinde Kalis, kalio šaltinis dolomitmilčiai, pelenai, kalkės, kreida.
Daugiausia maisto medžiagų yra beržinių malkų pelenuose: 7,1 proc. P2O5, 13,8 proc. K2O ir 36,3 proc. CaO. Kiek mažiau vertingesni pušinių malkų pelenai ir dar mažiau vertingi eglių malkų pelenai."
http://valstietis.tv...rasas-ir-kalkes
Kalkėm geiriau tręšti rudenį, jos turi šiek tiek susiskaidyti, ir per didelis kiekis keičia dirvožemio PH. Tad iki pavasario atsisatato, pasiekia gilesnį dirvožemį. Rudenį jei ruošiat dirvą pomidormas, beriat pelenų tai nepagailėkite ir vyšniom, nes joms reikalingas kalcis kauliuko formavimui, pavasarį.
Vištų mėšlas, arklio mėšlas tinka pavasarį. Rudenį karvės mėšlas, iki pavasario išgaruoja nuodingos dujos, amoniakas.
Rudenį riektų nelaistyti 2 savaites(jei smėlis 1 kart į savaite), rugsėjo mėnėsį. Tada daugiau susikaupia cukraus. Gali būti kad perlaistote. Dažnas laistymas išplauna maisto medžiagas, pagrinde reikalingas lasitymas kai kekės formuojasi, visgi sudėtis pagrinde vanduo, bet nokstant pomidorams reiktų palaikyti ant dietos.
Ko reikia pomidorams galima lengvai nustatyti pagal tai iš ko jie susideda:
http://www.pomidorai...gyti-pomidorus/
Natris 5 mg
Kalis 237 mg
Kalcis 10 mg
Geležis 0.3 mg
Magnis 11 mg
Manganas 0.15 mg
Fosforas 24mg
Cinkas 0.17 mg
Dar skonio prideda ultravioletiniai spinduliai, šiltnamiuose su stiklu ar polikarbonatu jų mažiau. Nes jie nepraleidžia Ultravioletinių Spindulių.
Todėl lauko pomidorai dažnai turi geresnį skonį. Plėvelė praleidžia UV.
QUOTE(vasare02 @ 2015 10 15, 07:30)
Jeigu netruktu skonio tai man butu tobulas pomidoras tas corazon. O tai gal patarsit ko truko ? Trasu ? Jeigu taip tai kokiu ? Azoto tikrai netruko nes visi pomidorai zali grazus buvo. Kuris elementas skoniui turi didziausia itaka ?
Nijole, apie raudonus pomidorus - nezadu vien raudonais apsiribot, bet suvalgyt toek kiek priauga kazkuriuo metu pasidaro neimanoma ,o kosems makalosems man tik raudoni ir mesingi tinkami atrodo uztai ir ieskau tokiu.. na dar geltonigali but. Nuo visu kitu koses spalva neapetitiska pasidaro