Įkraunama...
Įkraunama...

Pomidorai,ragaujam,kaupiam atsargas

,,..Atsibodo, nieko nereikia, visko turiu, daigų kiekį kitąmet mažinsiu.." žiauresnius išsireiškimus praleidau specialiai..mano ausims ir širdžiai- peilis..
Kažkokios užslėptos pomidorinės depresijos atgrasiai po sezono uždarymo..PRADŽIOJ MIRTINA TYLA TEMOJE, o po to progresuojanti, užkrečiama stadija....Ir ko taip liūdnai?

Apie raudonus jau daug kalbėta:
tų veislių labai labai daug...KAD IR ŠIE:
Alsu, Medvežja Lapa, Red Pear, Kardinal Mazarini, Oslinyje Ushi, Orlinyj Kliuv, Kogot Medvedia, 33 Bogatyria, Mašenka, Alionuška, Puzata Chata, Korolevskaja Mantija, Carskij Podarok, Carskij Liubimec, Carskij Favorit, Korol Korolei, Korol Rannich, Krasnyj Majak, Krasnaja Zvezda, Velmoža, Fakel, Konus, Priamurskij Konus, Marmande ( ne Nojaus platinamą), Zodiakų visa serija, Čiudo Zemli, Ilja Muromiec ir dar daug daug raudonų..pomidorų veislių.
Kam apsiriboti save vien raudonais, jei yra gardžių gražių ir KITOKIŲ. Prisiminus gražuoliukus :Blush..
user posted image user posted image user posted image

Dėžutės su pomidorais greit tuštėja.. sėklas kitam zezonui ..kaupiam.. bigsmile.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo nijole0619: 14 spalio 2015 - 16:37
Nijole, kaip graaažuuu wub.gif O jau tos lėkštės spalvotųjų, tai gražiau už gražiausią muziką...akioms ir sielai biggrin.gif wub.gif Ne be reikalo tas Blush,as krito į akį. Iškart po Cutlos biggrin.gif
Atsakyti
mano mergicka vakar atvaziavo i svecius trumpam. sakau rinkis pomidoru... tai ta prisirinko geltonu finiku lotuliukas.gif sake ner skanesnio pomidoro lotuliukas.gif as gi daug kam tai sakiau thumbup.gif
noreciau su tuo blushu palygint, ar anas hibridas?
Atsakyti
QUOTE(Lusasita @ 2015 10 14, 17:36)
mano mergicka vakar atvaziavo i svecius trumpam. sakau rinkis pomidoru... tai ta prisirinko  geltonu finiku lotuliukas.gif  sake ner skanesnio pomidoro lotuliukas.gif  as gi daug kam tai sakiau  thumbup.gif
noreciau su tuo blushu palygint, ar anas hibridas?

ne hibridas smile.gif
Atsakyti
QUOTE(saintlina @ 2015 10 14, 15:12)
blogai auginai, vadinasi  smile.gif nes kai jiems nieko netrūksta, tai ir skonio pakankamai turi. Net Adijai šiemet įtiko  biggrin.gif

Jeigu netruktu skonio tai man butu tobulas pomidoras tas corazon. O tai gal patarsit ko truko ? Trasu ? Jeigu taip tai kokiu ? Azoto tikrai netruko nes visi pomidorai zali grazus buvo. Kuris elementas skoniui turi didziausia itaka ?

Nijole, apie raudonus pomidorus - nezadu vien raudonais apsiribot, bet suvalgyt toek kiek priauga kazkuriuo metu pasidaro neimanoma ,o kosems makalosems man tik raudoni ir mesingi tinkami atrodo uztai ir ieskau tokiu.. na dar geltonigali but. Nuo visu kitu koses spalva neapetitiska pasidaro smile.gif
Atsakyti
QUOTE(vasare02 @ 2015 10 15, 08:30)
Jeigu netruktu skonio tai man butu tobulas pomidoras tas corazon. O tai gal patarsit ko truko ? Trasu ? Jeigu taip tai kokiu ? Azoto tikrai netruko nes visi pomidorai zali grazus buvo. Kuris elementas skoniui turi didziausia itaka ?

kalis magnis fosforas
Atsakyti
QUOTE(vasare02 @ 2015 10 15, 07:30)
Jeigu netruktu skonio tai man butu tobulas pomidoras tas corazon. O tai gal patarsit ko truko ? Trasu ?

taip, trąšų. Jie man labai skanūs buvo pirmais dvejais metais, kai sodinau į naują žemę ir nieko jiems netrūko. Trečiais jau gerokai visko trūko, bet gi aš prieš tręšimą buvau, tai niekuo jokiais būdais netręšiau biggrin.gif Tai tada ir Corazonai visiškai beskoniai buvo. Paskui įgavau proto ir supratau, kad naudingos augalams medžiagos pačios savaime iš niekur neatsiranda, o be jų rezultatai prastoki gaunasi.
Šiemet tręšiau Schultz pomidorams ir atskirai jokių kitų nepyliau (kai kuriems, tiesa, kalcio daviau).
Atsakyti
Na tresiau tik pora kartu, gal tikrai pritruko kazko. Bet mezge visi ir augo puikiai o vat skonio tai ne vien corazonams pritruko. O kas kiek laiko tresiate kompleksinem trasom ?
Atsakyti
QUOTE(saintlina @ 2015 10 15, 08:37)
Šiemet tręšiau Schultz pomidorams ir atskirai jokių kitų nepyliau (kai kuriems, tiesa, kalcio daviau).

Ir adija,kaip suprantu,tik Schultz trąšas naudoja - kuo jos pranašesnės už kitas kompleksines trąšas? Gal,sakau, tada prisipirkt per nuolaidas biggrin.gif
Atsakyti
QUOTE(Chiromante @ 2015 10 15, 08:53)
Ir adija,kaip suprantu,tik Schultz trąšas naudoja - kuo jos pranašesnės už kitas kompleksines trąšas? Gal,sakau, tada prisipirkt per nuolaidas  biggrin.gif

sudėtis gera smile.gif Visko yra, ir, matyt, gerai subalansuotas tas viskas smile.gif
Kiek tu jų prisipirkt žadi? Jei tik pomidorus auginsi, tai baisybės nereiks. Dar nuo žemės priklauso. Jei ne smėlis, tai vienos didesnės dėžutės, manau, turėtų pakakt.
Atsakyti
QUOTE(Chiromante @ 2015 10 15, 08:53)
Ir adija,kaip suprantu,tik Schultz trąšas naudoja - kuo jos pranašesnės už kitas kompleksines trąšas? Gal,sakau, tada prisipirkt per nuolaidas  biggrin.gif

Sako, kad Schultz yra trąšų karalius... bet kurioj specializuotoj parduotuvėj paklausus, jas geriausiai vertina. Aišku, jų kaina tikrai nemaža, bet man su 24 daigais tai baika smile.gif kažkodėl toms trąšoms gerų nuolaidų nebūna, tokios, sakyčiau, simbolinės tik g.gif
Aš ir vazonines gėles vasarą tik su jomis tręšiu
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo daimura: 15 spalio 2015 - 10:10
QUOTE(vasare02 @ 2015 10 15, 08:43)
O kas kiek laiko tresiate kompleksinem trasom ?

aš šiemet turbūt kas dvi savaites laisčiau su jomis g.gif Tik po mažiau, nei rekomenduojama. Bet pas mane smėlis, aš labai dažnai laistau (per karščius - kasdien), tai viskas labai greit išsiplauna. Kitokiam dirvožemy tiek nereikia.

Papildyta:
QUOTE(daimura @ 2015 10 15, 10:09)
kažkodėl toms trąšoms gerų nuolaidų nebūna, tokios, sakyčiau, simbolinės tik  g.gif

Ermitaže pirkau, kai viskam 30 proc. nuolaida buvo. Tai buvo ir šitoms.

Aš jų ir braškėms daviau, ir paprikoms, baklažanams, ir arbūzams, melionams, tai man per sezoną nemažai reikėjo smile.gif Ir šilauogėms atskirai pirkau.
Gėles, žinoma, irgi jomis laisčiau smile.gif
Atsakyti