Įkraunama...
Įkraunama...

Granuliniai katilai 3

QUOTE(arkava @ 2015 10 21, 10:58)
Gipskartoniu, iš išore?  doh.gif 
5 cm šiltalo tikrai mazai - min 10,15. Jei rastai - matyt kalciau taselius, ir uzpūsciau ekovata slapiu budu. Po to plevele ir kazkokia apdaila (medzio dailylentes, plastikas ar pan)

Ups. galvojau apie viena, o rašau kita biggrin.gif
5 cm. akmens vata galvojau iš vidaus... blush2.gif 4u.gif ir tada gipskartonis.
Atsakyti
QUOTE(arkava @ 2015 10 21, 09:05)
Is savo patirties - matyt namukas saltas. Man zvakei 20 kw 120 m2 sildyt  reikedavo  apie 10m3 (iskaitant pirti) sezonui.
Ar nevertetu  viena karta "suinvestuoti" i apšiltinima sienu????

Aš puikiai suprantu, kad mano namui nėra iš kur būt "šiltam". Ok, šiandien pasiūlysit sienas apšiltint, rytoj pakeisti šiferinį stogą ir jį apšiltint, poryt cokolį šiltint. Už ką? Iš kur pas mane tie šimtai tūkstančių? Ir kam, kai namas vidurio Lietuvos rajono miestelyje?? Kada man tai atsipirks? Po 300 metų??
Daugelis žmonių gyvena nuomodami butą ir nesuka galvos.
Jei man būtų įdomus namo apšiltinimas, būčiau ir rašęs atitinkamoje temoje.
Dabar gi klausiu tik apie optimalų granulinio šildymo variantą esamomis sąlygomis.
Nesupyk drinks_cheers.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo VanBuren: 21 spalio 2015 - 11:56
Viskas ok. Tik atrodo, granulinis tik suteiks sioki toki komforta (kurenimo prasme), bet ne ekonomija.
Ka pasirinkt, tegu jau granulistai pasakoja mirksiukas.gif

QUOTE(VanBuren @ 2015 10 21, 10:55)
Aš puikiai suprantu, kad mano namui nėra iš kur būt "šiltam". Ok, šiandien pasiūlysit sienas apšiltint, rytoj pakeisti šiferinį stogą ir jį apšiltint, poryt cokolį šiltint. Už ką? Iš kur pas mane tie šimtai tūkstančių? Ir kam, kai namas vidurio Lietuvos rajono miestelyje?? Kada man tai atsipirks? Po 300 metų??
Daugelis žmonių gyvena nuomodami butą ir nesuka galvos.
Jei man būtų įdomus namo apšiltinimas, būčiau ir rašęs atitinkamoje temoje.
Dabar gi klausiu tik apie optimalų granulinio šildymo variantą esamomis sąlygomis.
Nesupyk drinks_cheers.gif

Atsakyti
QUOTE(arkava @ 2015 10 21, 13:06)
Viskas ok. Tik atrodo, granulinis tik suteiks sioki toki komforta (kurenimo prasme), bet ne ekonomija.
Ka pasirinkt, tegu jau granulistai  pasakoja  mirksiukas.gif

o ka cia patarsi
Kaip psrdavejai, turim tenkint norus ir viskas.
Galima kazkiek ekonomijos su granuliniu padaryti siuose punktuose:
1.geresnis kuro sudegimas, mazesnes sanaudos lyginant su smilkimu dabartiniame katile
2. Start/stop rezimu ivedimas tuomet kai nieko namie nera, pries priverstini smilkima net ir tuomet kai nieko nera namie
3. Galbut ivestos temperaturos palikymas (kambario termostatas) pries kai dega namie +25c, o ryte (uzgeses) +19c. Nors +21c kai namuose gal pilnai tenkintu
4. Boilerio uzkaitinimas ne iki +80c o iki +55c ir pan. —mazesni nuostoliai i aplinka.

Va jeigu zmogus pasiruoses tokiom permainom, tuomet ok, gal ir pavyktu uz dabartine malku kaina, gauti daugmaz panasia granulemis
Atsakyti
QUOTE(arkava @ 2015 10 21, 09:58)
Gipskartoniu, iš išore?  doh.gif 
5 cm šiltalo tikrai mazai - min 10,15. Jei rastai - matyt kalciau taselius, ir uzpūsciau ekovata slapiu budu. Po to plevele ir kazkokia apdaila (medzio dailylentes, plastikas ar pan)

Iš vidaus reikia šiltinti tik pačiu paskutiniu, prasčiausiu variantu, jeigu nėra absoliučiai jokių galimybių tai daryti iš išorės. Va kaip arkava ir sako - lupt tas dailylentes (nežinau kaip jos tvirtinamos, bet tikėtina, kad išeis uždėt atgal) ir šiltint kažkuriuo iš "pučiamų" vatų variantų ir tikrai ne 5cm. Aišku, čia labai susiję su granuliniais katilais biggrin.gif

Šiandien supyliau 6mm granules, po 8mm persvėriau, kad sureguliuot padavimą teisingai. Ir čia pamoka, kaip reikia viską tikrint ir daugiau domėtis. Katilą paleidęs vyrukas nustatė, kad per valandą šnekas paduoda 6,2kg granulių. Dabar pasvėriau savo 6mm granules - 8,1kg. Nors praeitą sezoną degė tvarkingai, įdomu kiek tai įtakoja katilo darbą ir į kurią pusę?

Dar mintis dėl "vanbureno" namo. Nors žmogus jautrus matosi komentaram, bet ką jau čia biggrin.gif Neperšu nieko, jei yra tikslas pasikeist katilą, tai ok, ne mūsų reikalas. Bet šiaip pamąstymui... Jei namukas visai nešiltintas, tai net uždėjus po 10cm vatos/eps ant sienų bei stogo, šildymo sanaudos galėtų sumažėt kone dvigubai. Ir tam tikrai nereikia šimtų tūkstančių, kaip čia buvo išsireikšta. Taip pat ir atsipirkimas ne šimtais metų skaičiuojasi. Ką jau kalbėt apie didesnį komfortą namuose. Fasado šiltinimas viską samdant atsieitų tiek, kiek kainuos naujas katilas. O stogą ir iš vidaus galima 10-15cm vatos uždėti savom rankom, kas išvis yra nebrangu.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo gediminas_: 21 spalio 2015 - 16:08
QUOTE(gediminas_ @ 2015 10 21, 15:55)
Iš vidaus reikia šiltinti tik pačiu paskutiniu, prasčiausiu variantu, jeigu nėra absoliučiai jokių galimybių tai daryti iš išorės. Va kaip arkava ir sako - lupt tas dailylentes (nežinau kaip jos tvirtinamos, bet tikėtina, kad išeis uždėt atgal) ir šiltint kažkuriuo iš "pučiamų" vatų variantų ir tikrai ne 5cm. Aišku, čia labai susiję su granuliniais katilais biggrin.gif

Šiandien supyliau 6mm granules, po 8mm persvėriau, kad sureguliuot padavimą teisingai. Ir čia pamoka, kaip reikia viską tikrint ir daugiau domėtis. Katilą paleidęs vyrukas nustatė, kad per valandą šnekas paduoda 6,2kg granulių. Dabar pasvėriau savo 6mm granules - 8,1kg. Nors praeitą sezoną degė tvarkingai, įdomu kiek tai įtakoja katilo darbą ir į kurią pusę?

Dar mintis dėl "vanbureno" namo. Nors žmogus jautrus matosi komentaram, bet ką jau čia biggrin.gif Neperšu nieko, jei yra tikslas pasikeist katilą, tai ok, ne mūsų reikalas. Bet šiaip pamąstymui... Jei namukas visai nešiltintas, tai net uždėjus po 10cm vatos/eps ant sienų bei stogo, šildymo sanaudos galėtų sumažėt kone dvigubai. Ir tam tikrai nereikia šimtų tūkstančių, kaip čia buvo išsireikšta. Taip pat ir atsipirkimas ne šimtais metų skaičiuojasi. Ką jau kalbėt apie didesnį komfortą namuose. Fasado šiltinimas viską samdant atsieitų tiek, kiek kainuos naujas katilas. O stogą ir iš vidaus galima 10-15cm vatos uždėti savom rankom, kas išvis yra nebrangu.

Labai vakarelis,

Jeigu seniau snekas per val supildavo 6,2 kg*5kw=31kw i valanda
dabar supila 8,1kg *5kw= 40,5 kw i valanda

O koks jusu katilo galingumas ?

Atsakyti
Pasukau galvą pats ir sudėliojau viską į savas vietas. Sudaugint šiuos du skaičius neužtenka. Tiksliau nieko iš to negaunam naudingo. Katilas nedirba visą laiką. Tiesiog katile yra nustatymas, kuriame įvesta kiek granulių šnekas išmestų, jeigu dirbtų nonstop visą valandą. Taip pat yra max padavimo laikas per kažkiek tai laiko, atrodo minutę, prie maksimalios galios. Ir galiausiai galima nustatyt kiek kwh duoda kilogramas granulių. Tai iš šių trijų skaičių katilas ir suskaičiuoja galią. Pats katilas 10kW.

Gaunasi, kad jeigu granulių svoris bus neteisingai įvestas, katilas prie max galios gali rodyti tuos pačius 10kW (pareguliavus padavimo laiką), bet iš tiesų gali būti ne tiek, nes galingumas nėra matuojamas, jis apskaičiuojamas. Kita vertus, koks tas nukrypimas ir ar tai turi įtakos sanaudom ar dar kam nors... gal kažkiek, bet ne itin daug, manyčiau.

Čia kaip ir niekam nenaudinga informacija, tiesiog pačiam buvo įdomu kaip ten kas dirba biggrin.gif Visgi jei stovi namuose aparatas atsakingas už šildymą, reik suprast, kaip jis veikia.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo gediminas_: 21 spalio 2015 - 17:33
QUOTE(gediminas_ @ 2015 10 21, 17:26)
Pasukau galvą pats ir sudėliojau viską į savas vietas. Sudaugint šiuos du skaičius neužtenka. Tiksliau nieko iš to negaunam naudingo. Katilas nedirba visą laiką. Tiesiog katile yra nustatymas, kuriame įvesta kiek granulių šnekas išmestų, jeigu dirbtų nonstop visą valandą. Taip pat yra max padavimo laikas per kažkiek tai laiko, atrodo minutę, prie maksimalios galios. Ir galiausiai galima nustatyt kiek kwh duoda kilogramas granulių. Tai iš šių trijų skaičių katilas ir suskaičiuoja galią. Pats katilas 10kW.

Gaunasi, kad jeigu granulių svoris bus neteisingai įvestas, katilas prie max galios gali rodyti tuos pačius 10kW (pareguliavus padavimo laiką), bet iš tiesų gali būti ne tiek, nes galingumas nėra matuojamas, jis apskaičiuojamas. Kita vertus, koks tas nukrypimas ir ar tai turi įtakos sanaudom ar dar kam nors... gal kažkiek, bet ne itin daug, manyčiau.

Čia kaip ir niekam nenaudinga informacija, tiesiog pačiam buvo įdomu kaip ten kas dirba biggrin.gif Visgi jei stovi namuose aparatas atsakingas už šildymą, reik suprast, kaip jis veikia.

Dabar supratau,
o tai buvau nusigandes smile.gif
Atsakyti
QUOTE(gediminas_ @ 2015 10 21, 16:55)

Kai man purškė ekovatą namo antrą aukštą, klausiau ar gali pripurškti į dailylentės, nes dailylentės vis tiek ant karskaso prikaltos, ir koks 5 cm. tarpas turėtų būti, nors pati ir suvokiau, kad neįmanoma, o jie tą tik ir patvirtino.
O nulupus plastikines dailylentes, jas antrą kartą uždėti gražiai nemanau, kad įmanoma, tektų galvoti apie fibro cementines dailylentes. Dar jomis labai nesidomėjau. ax.gif mirksiukas.gif

Papildyta:
QUOTE(Zarasietis @ 2015 10 21, 18:12)
Labai vakarelis,

Jeigu seniau snekas per val supildavo 6,2 kg*5kw=31kw i valanda
dabar supila 8,1kg *5kw= 40,5 kw i valanda

O koks jusu katilo galingumas ?

Tai jūs man pasakykit kiek katilas per parą" suryją" granulių kg.? g.gif
Atsakyti
QUOTE(Paliukas @ 2015 10 21, 14:07)
o ka cia patarsi
Kaip psrdavejai, turim tenkint norus ir viskas.
Galima kazkiek ekonomijos su granuliniu padaryti siuose punktuose:
1.geresnis kuro sudegimas, mazesnes sanaudos lyginant su smilkimu dabartiniame katile
2. Start/stop rezimu ivedimas tuomet kai nieko namie nera, pries priverstini smilkima net ir tuomet kai nieko nera namie
3. Galbut ivestos temperaturos palikymas (kambario termostatas) pries kai dega namie +25c, o ryte (uzgeses) +19c. Nors +21c kai namuose gal pilnai tenkintu
4. Boilerio uzkaitinimas ne iki +80c o iki +55c ir pan. —mazesni nuostoliai i aplinka.

Va jeigu zmogus pasiruoses tokiom permainom, tuomet ok, gal ir pavyktu uz dabartine malku kaina, gauti daugmaz panasia granulemis

Nesitikiu aš panašios kainos už kurąsmile.gif Aš tikiuosi dvigubai brangiau mokėti už kurą, bet grįžęs namo rasti jį jaukų, o ne šaltą. Arba žiemą tikiuosi, kad nereikės keltis 6 ryto, kad prikraut pilną ir užkurt.
Sakykim vakar, užkroviau glėbiuką po darbo, užkūriau. Po poros valandų namie per karšta. Na ir ką? Būni taip. O granulinis tikiuosi, tokiu atveju tiesiog užges, nes žinos, kad daugiau kaitint nebereikia.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo VanBuren: 21 spalio 2015 - 18:17
QUOTE(Ingese @ 2015 10 21, 18:14)
Papildyta:
Tai jūs man pasakykit kiek katilas per parą" suryją" granulių kg.? g.gif

Kad ir kaip skambėtų - jei automatinis, tai tiek, kiek reikia, tiek ir surija biggrin.gif Maniškis teoriškai gali suvalgyti 55kg granulių per parą. Čia jeigu dirbtų maksimaliu galingumu kiaurą parą. O realiai sakykim taip grubiai primetus kažkas tarp 5-15kg per parą. Priklausomai nuo temperatūros, vėjo, kiek nustatyta, kad namie būtų ir t.t. Galutinis suvartojimas labai nuo namo priklauso ir neįmanoma atsakyt "kiek granulinis katilas kg granulių suvalgo".
Atsakyti
QUOTE(Ingese @ 2015 10 21, 18:14)
O nulupus plastikines dailylentes, jas antrą kartą uždėti gražiai nemanau, kad įmanoma

Pas mamą buvom nuėmę, sukom papildomai OSB plokštę ir ant viršaus prisukom.
Kadangi buvo plastikinės medsraigčiais prisuktos, jokių problemų nebuvo prisukti jas gražiai atgal - net nesimato...
Atsakyti