Įkraunama...
Įkraunama...

Išlaidos maistui

QUOTE(Raselėuogelė @ 2015 07 20, 16:35)
Bet man vistiek atrodo per daug g.gif 

Tai vien pieno produktams (pramečiau savom kainom, ne parduotuvinėm), išeina apie 60-70Eur/mėn. Manyčiau, kad nėra baisiai daug, juolab, perkant ne pigiausius produktus unsure.gif
Atsakyti
QUOTE(milaaaa @ 2015 07 20, 16:54)
mums sudaro maziau nei 10proc., bet vistiek darom ta is biednumo wub.gif

Protingas sprendimas thumbup.gif , tik dauguma isties biednu ir puse pravalgo... jei gyvena is minimumo... Tad normalu man, kai padoriai uzdirbi, maistui mazesnis procentas issileidzia, daugiau lieka kelionems... cia apie maldyvus pagalvojau biggrin.gif (kiek kazin pensininku galetu i jas islekti)... Bet kad spaudi piniga, ji turedama, kur imanoma, pagirtina 4u.gif
Atsakyti
sveikos,

paskaitinejau tema ir susimasciau... mes maistui du suage ir du vaikai (3 ir 6m) isleidziame kokia 500 eur tiktai doh.gif bet susimastau kad musu islaidos per savaitgalius, tai hamburgerius vaikam kepam, tai mesyte, tai kazanes puode koki plova... atrakcija zodziu, nors maisto buna saldytuve ir galetum prasisukti bet kokia 50 eur jau is ismeti... paskutiniu metu vis susimastau kad tikrai ismetom daug pinigu...
sakykite jus darotes meniu savaites? apsipirkin4jate savaitei ar dienai? nes nuvaziavimas i parduotuve dar jei su vaikais tai be 20 e neimanoma...

man dar keista kas rase kad nuo algu maistui isleidzia 10-20 proc?? gerai jei bendros pajamos 3000 eur tai 600 e maistu puiku, bet kas gyvena i minimumu ir bendros pajamos tarkim 700 eur? tai kaip isleisti maistui tik 140 eur? doh.gif verysad.gif
Atsakyti
Liepa super taupi thumbup.gif Kaip pasijuto savos daržovės ir trešnės. Vaisių faktiškai nebereikėjo, uogų valgiau tiek, kad ir vietos rimtam maistui mažai liko blush2.gif Sumuštiniams patvarkiau maisto atsargas - pesto padažus, alyvuoges ir agurkėlius.
Dar labai sutaupiau nes mėgiama kava išnyko iš prekybos, tenkinuosi akcijine kita blush2.gif
Atsakyti
QUOTE(Malena @ 2015 08 03, 16:36)
Liepa super taupi thumbup.gif  Kaip pasijuto savos daržovės ir trešnės. Vaisių faktiškai nebereikėjo, uogų valgiau tiek, kad ir vietos rimtam maistui mažai liko blush2.gif Sumuštiniams patvarkiau maisto atsargas - pesto padažus, alyvuoges ir agurkėlius.
Dar labai sutaupiau nes mėgiama kava išnyko iš prekybos, tenkinuosi akcijine kita blush2.gif

uztat uogom ir kompotam cukraus kiek perku doh.gif

as siemet pirma karta burokelius savo vakuoju ir su lapiukais, patinka man tie "lambeliai" smile.gif mano darzas minimalus, miestietiskas bet vis smagu savo stiklainiuka issitraukti smile.gif
Atsakyti
QUOTE(Ritandra @ 2015 08 03, 15:30)
man dar keista kas rase kad nuo algu maistui isleidzia 10-20 proc??

o kas cia keisto g.gif viskas is biednumo unsure.gif
Atsakyti
QUOTE(Meger @ 2015 07 21, 07:01)
Protingas sprendimas  thumbup.gif , tik dauguma isties biednu ir puse pravalgo... jei gyvena is minimumo... Tad normalu man, kai padoriai uzdirbi, maistui mazesnis procentas issileidzia, daugiau lieka kelionems... cia apie maldyvus pagalvojau  biggrin.gif (kiek kazin pensininku galetu i jas islekti)... Bet kad spaudi piniga, ji turedama, kur imanoma, pagirtina  4u.gif

drinks_cheers.gif net nežinau, ar prasminga tą procentą skaičiuoti, nes vis tiek yra kažkoks minimumas, kurio reikės maistui. O maksimumas, na, irgi turbūt kažkoks yra, jei maistas perkamas parduotuvėse, neįskaitant restoranų.
Atsakyti
QUOTE(milaaaa @ 2015 08 03, 18:00)
o kas cia keisto g.gif viskas is biednumo unsure.gif

Keista nes procentas nuo geros algos ir nuo minimumo skirtinga suma.
Sakau jei du dirbantys uz minimalia alga maistui skirs 10-20 proc tai nesuvokiama maza suma. 100 eur menesiui?
As kalbu kad ne visos taisykles vienodai visiem tinka.
Atsakyti
Aš neskaičiuoju, kokį procentą nuo pajamų išleidžiame maistui - man tai neturi jokios prasmės. Lyginu išlaidas maistui su išlaidomis maistui praėjusį mėnesį.

Dėl produktų šaldymo - šaldau. Nes tai taupo mano laiką, benziną, pinigus, visada leidžia turėti atsargų ir pasiplanuoti iš anksto, ką gaminsiu.
Jei perki kokybišką mėsą ir ją šaldai gerai supakuotą ir nelaikai metų metais šaldiklyje - viskas gerai. Nereikia išsikalinėti - nebent gyvenama miesto vidury, kur iki turgaus ar parduotuvės 2 žingsniai. Mano atveju - tai garantuotas pasivažinėjimas ir papildomos išlaidos.

Liepos mėnesio išlaidos maistui - 350 eur. Daug uogų, vaisių ir daržovių, kruopų, mažai pieno produktų, mažai mėsos. Savo nieko neturėjom - gal tik šiek tiek braškių ir petražolių, krapų. Visa kt. perkam.

Atsakyti
QUOTE(Ritandra @ 2015 08 03, 16:30)
bet susimastau kad musu islaidos per savaitgalius, tai hamburgerius vaikam kepam, tai mesyte, tai kazanes puode koki plova... atrakcija zodziu, nors maisto buna saldytuve ir galetum prasisukti bet kokia 50 eur jau is ismeti...

nes nuvaziavimas i parduotuve dar jei su vaikais tai be 20 e neimanoma...

50 eur ant burgerių 4 žmonėm arba puodui plovo? g.gif

O aš galiu su vaikais nueiti į[parduotuvę pieno ir nupirkti lygiai 1 pakelį pieno už 60 centų ir nieko daugiau ax.gif Čia daugiau auklėjimo klausimas sakyčiau...
Atsakyti
QUOTE(dontstop @ 2015 08 04, 10:09)

Čia daugiau auklėjimo klausimas sakyčiau...

juolab, kad plovo savikaina nedidele biggrin.gif net ir gaminant ji su aviena.

as sakyciau, kad savikontroles g.gif o jei vaikai reketuoja, tai zinoma tada auklejimo smile.gif
Atsakyti
QUOTE(dontstop @ 2015 08 04, 11:09)

O aš galiu su vaikais nueiti į[parduotuvę pieno ir nupirkti lygiai 1 pakelį pieno už 60 centų ir nieko daugiau  ax.gif Čia daugiau auklėjimo klausimas sakyčiau...

as sakau isejimas i parduotuve pokst ir nera. na gal va to ir nemoku, tai kokiu sausu pusryciu paimi, kokio pik nik surio vaikai megsta labai, tai dar prie hamburgeriu sulciu , o taip atrodo ir tie hamburgeriai...

mano vaikai irgi nera is tu kad parduotuveje reikalautu, bet kazkaip pati nemoku apsipirkineti.

gal tikrai reikia sarasa pasidaryti?? doh.gif
Atsakyti