Įkraunama...
Įkraunama...

Išlaidos maistui

QUOTE(pikkolo @ 2015 11 24, 11:06)
Šią savaitę su Ačiū kortele nuolaida sviestui ir riebalų mišiniams Maximose.

Pireja prancuzijoj gyvena.

Pireja, kokias salotas darai is tu zaliu lapu? As jau ieskau receptu salotoms is zieminiu darzoviu, sunkiai galvojasi wacko.gif neseniai radau kazkoki recepta su "majonezu" is saulegrazu ir dar kazko, grynai su zieminem darzovem
Atsakyti
- valgau vienas (pvz., prie karsto suraus apkepo, kisho, picos, karstu sumustiniu, mesos kukuliais)
- sluoksniuoju su konservuotu tunu, kukuruzais, konservuotom pupelem, keptu baklazanu, keptos vistos gabaliukais, sudyta ar rukyta lasisa, spinatais, burokeilais (virtais nevirtais), tarkuotom morkom, perlinem kruopom, virtu kiausiniu, fetos suriu ir pan.
Padazas aliejinis (aliejus+citrinos sultys+bazilikas, galima siek tiek garstyciu, balzamiko acto).
Majonezas labai uzmusa darzoviu skoni.
Atsakyti
Pirmą kartą ir aš suskaičiavau savo maisto išlaidas. Esam 2 suaugę ir 1 vaikas.
Duona (įeina ir šaldyta tešla) - 13,88
Mėsa+žuvis (įeina ir dešrelės) - 68,51
Gėrimai (sultys, arbata) - 17,1
Kiaušiniai - 8,16
Pieno produktai - 64,25
Vaisiai, daržovės (įeina ir šaldyti) - 55,15
Saldumynai - 18,44
Kita (kaip miltai, cukrus, makaronai ir pan.) - 18,55
Viso - 264,04€
Tiesą sakant tikėjausi daugiau. Iš šalies gaunam medaus, bet jei negautume abejoju, kad tiek pirkčiau. Taip pat žvėrienos, bet jos nemėgstam, tad pilna dar kamera. Bet reiks po truputį naikint.
Aš valgau namie, vyras nežinau nei kur, nei kiek išleidžia, vaikas darželyje (atskirai nemokam, tad nežinau sumos). Po kavines, restoranus nevaikštom, o kavai+pyragėlis per mėnesį išleidžiu iki 20€. Bet šių išlaidų neseku ax.gif
Atsakyti
nu ką, galima sakyti baigės skaičiavimo mėnuo..
paskutinė savaitė mano:

Vaisai 16.45
Daržovės 7.04
Sumuštiniams 11.01
Mėsa 4.76
Duona 3.49
Pienas ir sviestas 0.59
Jogurtas 3.25
Riešutai , saldumynai, užkandžiai 7.91
Valgymas darbe abiems 28
Valgymas ne namie 24.5
Gėrimai 2.29
Aliejus, cukrus 1.99

Viso: 111.28

ir kadangi jau žinau, kad pirmadienį nepirksiu nieko ir valgymas darbe čia įskaičiuotas, tai lapkričio mėn išlaidos 478,43 eur. . žinoma, kad tikslas kitam mėn jas sumažint bent iki 400 eur, bet kai šventinis laikotarpis, tai labai abejoju kaip čia bus g.gif

Papildyta:
QUOTE(pikkolo @ 2015 11 29, 15:51)
Pieno produktai - 64,25

čia nemažai sakyčiau , ta prasme beveik panašiai kaip ir mėsa.
Atsakyti
QUOTE(grange @ 2015 11 29, 18:36)

Zinau blush2.gif Daugiausiai valgau as: jogurtai, varskytes, sureliai, eina man kaip uzkandziai, nes visa diena bunu namie. Dar savaitgaliais visada kepu varskes pyraga ir kartais varskes sausainukus.
Atsakyti
QUOTE(pikkolo @ 2015 11 29, 19:35)
Zinau blush2.gif Daugiausiai valgau as: jogurtai, varskytes, sureliai, eina man kaip uzkandziai, nes visa diena bunu namie. Dar savaitgaliais visada kepu varskes pyraga ir kartais varskes sausainukus.

vesčiau prie saldumynų smile.gif
Atsakyti
QUOTE(grange @ 2015 11 29, 18:36)

Zinau blush2.gif Daugiausiai valgau as: jogurtai, varskytes, sureliai, eina man kaip uzkandziai, nes visa diena bunu namie.

Pas mane pieno produktams irgi panasiai gaunasi kaip mesai. Spalvotu jogurtu neperkam, tik naturalius, bet isgeriame nemazai pieno. Didziausia suma iseina suriams, kokybiski, naturalus yra brangus.
Atsakyti

tai vat tą ir norėjau dar paomentuot, ar ten tik pienas ir koks sūris, ar visi saldumynai varškiniai irgi.
nors pas mane būtų ir didesnės tos skilties išlaidos jei būtų varškės ir sūrelių parduotuvėj blush2.gif

QUOTE(Pireja @ 2015 11 29, 21:39)
Pas mane pieno produktams irgi panasiai gaunasi kaip mesai. Spalvotu jogurtu neperkam, tik naturalius, bet isgeriame nemazai pieno. Didziausia suma iseina suriams, kokybiski, naturalus yra brangus.

na taip sūris brangus.
Atsakyti
Mes pieniškiems išleidžiam daugiau, nei mėsai, nors sūrelius, varškytes ir pan vedam prie saldumynų. Labiausiai išbrangina pieniškų produktų skiltį sūriai verysad.gif

Pikkolo, normalios išlaidos, esant reikalui yra kur pasispausti. Kaip suprantu, 264,04 ne visa suma, dar + vyro pietūs ir pyragėliai ~20 eur?
Man daug pasirodė mėsai 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(dontstop @ 2015 11 30, 09:12)
Mes pieniškiems išleidžiam daugiau, nei mėsai, nors sūrelius, varškytes ir pan vedam prie saldumynų. Labiausiai išbrangina pieniškų produktų skiltį sūriai  verysad.gif

Pikkolo, normalios išlaidos, esant reikalui yra kur pasispausti. Kaip suprantu, 264,04 ne visa suma, dar + vyro pietūs ir pyragėliai ~20 eur?
Man daug pasirodė mėsai  4u.gif

Man pieno produktai, tai viskas kas is pieno.
Tai visada yra kur. Dziaugiuos kad maisto jau nebeismetam, tikslingiau perku, o ir tikejausi didesnes sumos, nes tik nueinu i parde taip 70€ doh.gif Dabar bent aisku, kad ne maistui tiek iseina, reiskiasi reik kitas islaidas perziuret.
Na pvz karpio file ~8€, puse kilo per diena ir suvalgem doh.gif nu skanus baisiai buvo. Kai ka perku didesniais kiekiais ir uzsisaldau, nes ne visada i parduotuve noriu vaziuot.
Aisku sventes arteja, gali ir islaidos padidet. Bet visai idomu taip sekt bigsmile.gif
Atsakyti
Na kad jau prisidavinėjat, tai prisiduosiu ir aš, manau maistui išlaidų nebeturėtų būt, nes vakar užsipirkom maisto savaitei.
Vaisiai, daržovės, riešutai 57,07 eur
Kitas maistas 36,71 eur (turėjom svečių, tingėjom gamintis piekom dvi dideles picas ir nuodėmiavom vieną savaitgalį su kebabais doh.gif šimtas metų nebuvau valgius ax.gif )
Pieno produktai ir kiaušiniai 35,86
Mėsa ir žuvis 29,29 (pagrindas išleista vakar kitai savaitei)
Saldumynai ir užkandžiai 24,77
Vaiko maitinimas mokykloje 19,50 (vieną savaitę sirgo ir buvo namie)
Duona ir kruopos 17,24
Kiti gėrimai 13,00
Padažai 1,44
Maistas viso (be alkoholio) 234,88eur. Esam keturi asmenys. Dabar nuo rytojaus išlaidos šiek tiek keisis, po dekreto grįžtu į darbą, pietus nešiuosi lauknešėlyje, kadangi nėr kur šildyt ir normaliai pavalgyt, tai žadu neštis salotas. Meniu susidarau visai savaitei, kadangi turim šaldytuve nulinę zoną, jau suruošta mės kasdieniam visos savaitės naudojimui, kad nereikėtų ilgai trukti vakarais (t.y. supjaustyta, sumalta, suprieskoniuota ir pan.)
Atsakyti
QUOTE(Karjeriste @ 2015 11 02, 19:50)
Spalis:
Duonos gaminiai - 10 eur;
Mesos gaminiai, zuvis - 21,02 eur;
Pieno produktai - 14,29 eur;
Darzoves - 2,38 eur;
Vaisiai - 5 eur;
Saldumynai, uzkandziai - 13 eur;
Pietus darbe ( mano) - 18,10 eur;
Kiti produktai -17,53 eur;
Maistas į namus - 60 eur;
Viso - 161,32 eur.

Lapkritis (2 suaugę asmenys):
Duonos gaminiai - 3,51 eur;
Žuvis, j. gėrybės - 10,71 eur (mesos nepirkom si menesi);
Pieno produktai - 19,67 eur;
Daržovės - 6,92 eur;
Vaisiai - 8,91 eur;
Saldumynai - 6,94 eur;
Pietus darbe (mano) - 6eur;
Kiti produktai -21,61 eur;
Maistas į namus - 12,80 eur;
Suma- 97,07 eur;
MB gimimo dienos vaišės darbe - 28,44 eur;
MB gimimo dienos vakariene restorane - 28,60 eur;
Produktai brandintam kalediniam pyragui -18 eur.
Suma 75,04 eur.
Viso islaidos maistui ~172eur.

Vertinant galutine suma sutaupyt tai kaip ir nepavyko, bet bent jau maziau islaidu buvo menkaverciam maistui. thumbup.gif
Atsakyti