Įkraunama...
Įkraunama...

Išlaidos maistui

QUOTE(milaaaa @ 2015 11 09, 15:21)
pagalvokit is kitos puses 4u.gif gal tie vaisiai ne lietuvoje pirkti mirksiukas.gif

drinks_cheers.gif Ir negauni obuolių ir pan. iš tėvų, senelių, giminių ar kaimynų smile.gif Pvz., Lietuvoje burokėliai mūsų šeimai būdavo nemokami, tik nuvažiuoti parsivežti reikdavo. Dabar užsienyje vienas burokėlis kainuoja apie dolerį, taigi dabartiniu kursu beveik euras už vieną. O ką iš vieno padarysi? Mišrainę vienam kartui vienam žmogui.
Atsakyti
QUOTE(Modeen @ 2015 11 09, 16:13)
bandžiau sugalvoti, kiek ir kokių vaisių per savaitę suvalgyčiau už 30 €, bet nepavyko smile.gif

laisvai galima tiek isleisti, jeigu stengiesi daugiau vaisiu vartoti + nori ivairoves + seima ne 1 asmuo, o pvz 4
arba gal zmones ziemai obuoliu uzsipirko keleta deziu
manes toks skaicius visai nestebina.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo rytojryta: 09 lapkričio 2015 - 15:29
QUOTE(Modeen @ 2015 11 09, 15:13)
bandžiau sugalvoti, kiek ir kokių vaisių per savaitę suvalgyčiau už 30 €, bet nepavyko smile.gif

4.63 eur vaisių buvo pirkta savaitės pradžioj, 4 persimonai berots, keli bananai ir apelsinai, melionas.
o likusi suma (~25 eur) kaip tik buvo išleista vakar turguj, tai tų vaisių užteks šiai savaitei turbūt sumą reikėjo traukt į šios sav,bet kai pirkau sekm. tai ir palikau.
o galiu konkrečiai pavardint ką pirkau...
beje, mes ne Lietuvoj, ir vaisių suvalgom daug, man gali nebūt mėsos, bet vaisių turi būt...kasdien į darbą nešuos indelyje susipjausčius, tai dažnaiusiai eina dabar melionas + persimonas arba kokie mandarinai, obuoliai. na bent 2 skirtingi.
taigi, pirkta
bananų kekė (6 dideli bananai) nepamenu kiek tiksliai buvo svorio, bet 1 eur/kg
1 didelė papaja
1 dyyydelis mango (1 kg 200 g spec pasvėrus buvau nes pačiai įdomu)
6 dideli persimonai (dabar sezonas, tai pigūs ir skanūs, 1,50 eur/kg)
1 nemažas medaus melionas (1,50 eur vnt)
~3 kg mandarinų (1,50 eur/kg)
3 granatai
2 kg obuolių (2 eur)
žalių/mėlynų vynuogių mažytės kekės, nebuvo kg (1,95 /kg)
2 citrinos

na šią savaitę, manau, vaisių nereiks pirkt doh.gif

turgus tik savaitgaliais, tai kitom dienom perkam pardėj, bet nepalyginsi nei kainų nei šviežumo nei viso vaizdo akims biggrin.gif va pvz.smile.gif
user posted image
Atsakyti
Grange, kainos kaip pas mus, panašiai drinks_cheers.gif
Bet suvalgomi kiekiai bigsmile.gif Ir tai savaitei??
Mūsų nesiektinas pvz:
praeitai savaitei pirkau 6 bananaus (po 0,79 eur/kg)
šiai savaitei:
2 kg mandarinų (1 kg mum, 1 - močiutę lankiau ligoninėje savaitgalį) - po 1,20 eur/kg
2 vnt obuolių vaikui į mokyklą, reikėjo atnešti būtent obuolių šnd - po 0,79 eur/kg (buvo ir po 0,50 eur, ale kadangi mokyklai vos ne parodai reikėjo ėmiau brangius ir gražius biggrin.gif )
Kitą kartą į parduotuves penktadienį, manau, mandarinų dar turėsiu lotuliukas.gif O gal ir antą obuolį, nes vaikas vieną parsinešė namo...
Atsakyti
QUOTE(dontstop @ 2015 11 09, 17:48)
Grange, kainos kaip pas mus, panašiai  drinks_cheers.gif
Bet suvalgomi kiekiai  bigsmile.gif  Ir tai savaitei??

nu aš tikiuos, kad bent koks obuolys ir mandarinų liks dar ir kitai savaitei biggrin.gif
tokių bananų tikrai neliks, aš pasiimu vieną į darbą, b, tai jau va trim dienom .dar žadu užšaldyt kad galėčiau į smoothį susiplakt, nes melioną, špinatus ir bananus plakt žadu ryt.
ai dar dabar papają plaksiu kartu, mango dar kietokas,tai manau pjausiu savaitės gale,tai bus dviem, trim dienom, bet aš prapjovus užšaldysiu, ir daugiau plaksiu, tas pats ir su papaja. gaunasi gaivus skanus kokteilis.
Atsakyti
Grange, kiek daug vaisių valgot bigsmile.gif thumbup.gif
Mes panašiai, gal kiek mažiau. Tiesa už obuolius dabar nemokam (savų šiais metais nėra, bet gaunam iš giminių). Dabar prasidėjo mandarinų ir persimonų sezonas. Mandarinų galim ir kilogramą į dieną suvalgyt bigsmile.gif
Atsakyti
QUOTE(Nastya @ 2015 11 09, 18:30)
Grange, kiek daug vaisių valgot  bigsmile.gif  thumbup.gif
Mes panašiai, gal kiek mažiau. Tiesa už obuolius dabar nemokam (savų šiais metais nėra, bet gaunam iš giminių). Dabar prasidėjo mandarinų ir persimonų sezonas. Mandarinų galim ir kilogramą į dieną suvalgyt  bigsmile.gif

tai va, kad dabar kai sezonas mandarinai eina, kas tas kilas dviem biggrin.gif bet man ant tokių negaila pinigų. kažkaip tikiu,kad gaunam vitaminų. geriau reikėjo nepirkt visokių likerių ir 6 kilus mandarinų, bet va kartais ir paslįsti. bet žinau, kad aš jo neišgersiu per mėn, o kartais, kai noris, nu tai tegu stovi.
obuolių turėjau aną sav pabaigiau, tėvai buvo atsiuntę, bet šiaip viską turim pirkt. bet man turi būt bent 2-3 vaisiai namie, pagal sezoną, dabar nepirkčiau braškių ar mėlynių nors jų ir yra. ir nesinori ir neverta, nes yra skanesnių pagal sezoną.
Atsakyti
Mūsų rekordinė pirmoji šio mėnesio savaitė ax.gif
28,97 eur., tiesa naudojome likučius, mėsos visai nepirkome, nes buvo likę iš seniau, kruopų irgi nereikėjo praktiškai, turėjom užsipirkę. Detaliau:
Vaisiai ir daržovės 8,08 eur
Vaiko mokyklos valgymas 6 eur.
Kiti gėrimai (pagrindas vyro tirpi kava doh.gif ) 4,41 eur
Kitas maistas 3,41 eur
Duona ir kruopos 2,89 eur
Pieno produktai ir kiaušiniai 2,76 eur
Saldumynai ir užkandžiai 1,42 eur.

Šios dienos dvi po 7 dienos ir panašiai eina, tik va jau mėsa visai baiginėjas, tai jau reikės užsipirkt, bus didesnės išlaidos ženkliai. Be to ir daržovių nebekažką turiu, nors dar keletą dienų galėčiau prasisukt blush2.gif ir šiaip nebe kažkas šaldytuve tokio bėr smile.gif teks didesnį apsipirkimą daryt...
Atsakyti
QUOTE(Modeen @ 2015 11 09, 15:13)

tai juk nesakė, kad suvalgė, sakė, kad pirko smile.gif vienok, jei perka ekologiškus vaisius, tai nieko labai nuostabaus.
Atsakyti
QUOTE(Ciccio @ 2015 11 10, 10:32)
tai juk nesakė, kad suvalgė, sakė, kad pirko smile.gif vienok, jei perka ekologiškus vaisius, tai nieko labai nuostabaus.

Tai kad ir neekologiškų kainos tikrai didelės..Ir turbūt nuo įpročių priklauso, pvz.mūsų šeimai vaisiai yra pagrindiniai užkandžiai, dar jeigu kokteilius puryčiams daromės, tai ir daugiau išleidžiam. Nors dabar stengiamės tik iš kaimo parsivežtus obuolius valgyti, bet sūnus vis pasigenda bananų, dukra avokadų, aš persimonų smile.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo mylimukeA: 11 lapkričio 2015 - 12:48
QUOTE(dontstop @ 2015 11 03, 09:03)
Kodėl silpna, ar nustebino išlaidos?  smile.gif
Mano akim žiūrint: kaip dviem žmonėm - normalios  4u.gif Jei yra poreikis taupyt, akivaizdu, kad pirmoje vietoje vertėtų braukt maistą į namus iš valgiaraščio  ax.gif  smile.gif

QUOTE(Nastya @ 2015 11 04, 00:52)
Sakyčiau labai normaliai, kur ten jau mažiau.... Plius dviem žmonėm  g.gif

Šokiravo ne tiek pati suma, o tai kam mes išleidžiam pinigus t.y. fastfood'ui, įvairiems užkandžiams, saldumynams į darbą ir pan. apie trečdalis išlaidų buvo nelabai reikalingos g.gif Viskas šį mėnesį nusimačiau išleist iki 120 eur. Žiūrėsim kaip čia seksis smile.gif
Atsakyti
QUOTE(Karjeriste @ 2015 11 11, 15:04)
Žiūrėsim kaip čia seksis smile.gif

Įdomu, pasidalinkit paskui rezultatais smile.gif
Atsakyti