Įkraunama...
Įkraunama...

Išlaidos maistui

QUOTE(karra @ 2015 12 17, 13:21)
galima. nera cia nieko juokinga.

jei kam nors aktualu - lai daro. kas nenori nedaro..  .

drinks_cheers.gif butent!
Atsakyti
QUOTE(Nastya @ 2015 12 17, 20:17)
Tai galima išvis šaldiklį nusipirkt ir mėnesiui pagal dienas į paketus šaldyt visą maistą lotuliukas.gif

Ir tai būtų visai normalu, tik nereiktų iki galo iškepti ar išvirti prieš šaldant, o atšildžius pabaigti. Kaip kad yra kepamos bulkos ir bulkutės prekybos centruose.
Atsakyti
O tai apie kokias maistingas megziagas mes dar galim kalbeti kai maistas kelis kartus yra termiskai apdrojomas: isverdu, uzsaldau, atsildau ir dar karta pasildau, paverdu ar pakepu. blink.gif mano skarndis turbut savaite sustotu. doh.gif
Atsakyti
QUOTE(guodzik @ 2015 12 18, 10:43)
O tai apie kokias maistingas megziagas mes dar galim kalbeti kai maistas kelis kartus yra termiskai apdrojomas: isverdu, uzsaldau, atsildau ir dar karta pasildau, paverdu ar pakepu.  blink.gif mano skarndis turbut savaite sustotu.  doh.gif

o mes sioje temoje ir nekalbam, kiek koks maistas turi baltymu, angliavandeniu, reibalu ir t.t. Mes kalbam apie ISLAIDAS, t.y. pinigu suma mirksiukas.gif
Jei jum nepatinka saldytas ir atsildytas maistas, tai kame problemos? Nesaldykit ir neatsildykit. Bet vien del jusu gi moterys nesiliaus salde ar sake, kad tai daro.
Atsakyti
QUOTE(guodzik @ 2015 12 18, 10:43)
O tai apie kokias maistingas megziagas mes dar galim kalbeti kai maistas kelis kartus yra termiskai apdrojomas: isverdu, uzsaldau, atsildau ir dar karta pasildau, paverdu ar pakepu.  blink.gif mano skarndis turbut savaite sustotu.  doh.gif

Bet nežinote kaip maistas ruošiamas kavinėse, o ten irgi žmonės valgo, ir nemiršta dėl to. Niekas nesiginčija, kad šviežiai pagamintas maistas yra sveikiausias ir naudingiausias, bet ne visi turi galimybę jį ruošti tris kartus dienoj, o ir ne visi nori.
Atsakyti
QUOTE(karra @ 2015 12 17, 20:21)
galima. nera cia nieko juokinga.

jei kam nors aktualu - lai daro. kas nenori nedaro..  .

Man nejuokinga. Man baisu, kad kai kurie gali valgyt tik šaldytą/atšildytą maistą.

QUOTE(pikkolo @ 2015 12 18, 12:29)
Bet nežinote kaip maistas ruošiamas kavinėse, o ten irgi žmonės valgo, ir nemiršta dėl to. Niekas nesiginčija, kad šviežiai pagamintas maistas yra sveikiausias ir naudingiausias, bet ne visi turi galimybę jį ruošti tris kartus dienoj, o ir ne visi nori.

Nežinau kokiose kavinėse lankotės, bet ne visose visas maistas tik šaldomas biggrin.gif
Nereikia trys kartus dienoj ruošti, galima kartą per dieną, per dvi, nu bet ne per savaitę. Nieko įžeist nenoriu, bet man tai nesuprantama.
Atsakyti
QUOTE(Nastya @ 2015 12 18, 13:45)
Man nejuokinga. Man baisu, kad kai kurie gali valgyt tik šaldytą/atšildytą maistą.
Nežinau kokiose kavinėse lankotės, bet ne visose visas maistas tik šaldomas  biggrin.gif
Nereikia trys kartus dienoj ruošti, galima kartą per dieną, per dvi, nu bet ne per savaitę. Nieko įžeist nenoriu, bet man tai nesuprantama.

Kad Jums nesuprantama, tai nereiskia, kad kiti keisti - gal kaip tik - Jusu supratimas ribotas. Juk visko pasaulyje buna smile.gif

man pvz. keista, kaip galima saves nemyleti/ ar jokios kitos veiklos netureti gyvenime kad kasdien 2-3 kartus prie puodu stoveti ir maista ruosti, o paskui kas nesuvalgyta ismesti blink.gif

ir galiu parasyti sia fraze su prierasu "nieko nenoriu izieisti". Bet is esmes as suprantu, kad tokiu moteru gali buti. Na tegul jos ir jaucia pasitenkinim sia veikla.

taip pat keista, kad tie, kurie siukstu nieko namie nesildo, o vat kavinese valgo. Jus nuosirdziai manote, kad ten nieko nesildo ir likuciu ar pigiausiu produktu nenaudoja?.. Na tegu ir toliau Jus lydi sis sventas nauvus isitikinimas, panasus i tikejima Kaledu seneliu. Na, bet jei Jums nori - prasau.. tikekite, tik nekalkite prie kryziaus tu, kurie tuo netiki.

ir shiaip tema apie maisto islaidas ir kaip jas optimizuoti, o nei gaminimas kelis kartus dienoj nei maitinimasis kavinese paprastai tam nepadeda.

kelti moralines diskusijas tas pats, kas nerukanciu temoje pasakoti apie naujus cigaru kvapus ar pan.
Atsakyti
QUOTE(Paladė @ 2015 12 17, 09:43)
...ir pakepintas ketvirtos dienos kugelis tai jau kelias į skrandžio opą

tikrai? o gal galite pagristi?
kiek as ismanau, didziaji dali skrandzio opu sukelia helicobacter pylori, uz kurios tyrinejimus mokslininkams buvo paskirta nobelio premija 4u.gif manoma, kad ja turi apie 50proc gyventoju, lietuvoje 50-60proc. su sia infekcija siejamas umus ir letinis skrandzio uzdegimas, opalige, skr vezys, dar keletas virskinimo sutrikimu. ji VISAIS atvejais sukelia letinius skr uzdegimus, itakoja opaliges atsiradima smile.gif taip pat tyrimais nustatyta, kad isnaikinus helicobacter pylori skrandzio opalige NEATSINAUJINA 4u.gif

gal verciau butu issitirti del bakterijos turejimo, nei ieskoti tarakonu sildomam/saldomam maiste? g.gif

beje, plinta oraliniu-fekaliniu budu, taigi uzsikreciama nesunkiai mirksiukas.gif

QUOTE(guodzik @ 2015 12 17, 13:58)
Man irgi nepriimtina. Tuo labiau isvirta sriuba uzsaldyti tai kas lieka ja atsildzius? doh.gif jau tada tikrai geriau karta ar du per savaite nueiti pavalgyti dienos pietus uz 3 eurus  g.gif

nejau tikrai tikit, kad pietus uz 3 eur yra is svieziu ir nesaldytu produktu???
as manau, kad tos komplektacijos sriuba tikrai bus likuciu ''siuksliadeze'' unsure.gif
ir greiciau pasirinkciau valgyti savo virta sriuba trecia diena, nei kompleksiniu pietu sriuba biggrin.gif

bet kadangi sriubu nelabai megstu, tai nei vienos, nei antros nevalgau, kaip ir mano seima.

QUOTE(pikkolo @ 2015 12 18, 13:29)

drinks_cheers.gif
Atsakyti
QUOTE(milaaaa @ 2015 12 18, 19:08)

drinks_cheers.gif
Atsakyti
QUOTE(karra @ 2015 12 18, 14:12)
1 - Kad Jums nesuprantama, tai nereiskia, kad kiti keisti - gal kaip tik - Jusu supratimas ribotas. Juk visko pasaulyje buna  smile.gif

2- man pvz. keista, kaip galima saves nemyleti/ ar jokios kitos veiklos netureti gyvenime kad kasdien 2-3 kartus prie puodu stoveti ir maista ruosti, o paskui kas nesuvalgyta ismesti  blink.gif

3 - ir galiu parasyti sia fraze su prierasu "nieko nenoriu izieisti". Bet is esmes as suprantu, kad tokiu moteru gali buti. Na tegul jos ir jaucia pasitenkinim sia veikla.

4 - taip pat keista, kad tie, kurie siukstu nieko namie nesildo, o vat kavinese valgo.

5 - Jus nuosirdziai manote, kad ten nieko nesildo ir likuciu ar pigiausiu produktu nenaudoja?.. Na tegu ir toliau Jus lydi sis sventas nauvus isitikinimas, panasus i tikejima Kaledu seneliu. Na, bet jei Jums nori - prasau.. tikekite, tik nekalkite prie kryziaus tu, kurie tuo netiki.

1 - niekur nesakiau, kad kurie taip daro - yra keisti. Man nepriimtina ir aš išsakau savo nuomonę. Nepatinka - praleidžiate postą.
2- Man pvz irgi keista, bet vėlgi niekur nesakiau, kad man taip tinka. Sakiau gi, kad galima kartą per dieną ar per dvi. O ne per 4.
3- jeigu kažkas pasako, kad "man nepriimtina tai ką tu darai" ir tave tai įžeidžia tai reikia gydytis, nes su tokiu požiūriu nepagyvensi, visur visi tik įžeidinės... vaje.
4 - nu va kaip jums keista. O kodėl man negali būti keista? bigsmile.gif
5 - čia vėlgi jūsų interpretacija. Niekur nesakiau, kad jokia kavinė to nedaro. Bet tikrai yra tokių kurios naudoja tikrai visada šviežią maistą. Aišku jos bus brangesnės ir jei tokiose nesilankote, čia ne mano problema.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Nastya: 19 gruodžio 2015 - 00:20
QUOTE(Nastya @ 2015 12 19, 00:19)
Man nepriimtina ir aš išsakau savo nuomonę. Nepatinka - praleidžiate postą.

Nu bet tema ne apie tai, kas priimtina seimos maitinime ir kas ne. Tema apie islaidas maistui. Ir nereikia sioje temoje nei alpeti, nei vimdytis del to, kad kazkas dali isvirtos sriubos uzsaldo del taupumo (pinigu ar laiko).
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Pireja: 19 gruodžio 2015 - 09:45
QUOTE(milaaaa @ 2015 12 18, 18:08)

nejau tikrai tikit, kad pietus uz 3 eur yra is svieziu ir nesaldytu produktu???

dar reiketu pasidometi ne tik is ko tas maistas verdamas, bet ir kaip ten su svara ir higiena, nes teko jau man si ta matyti ir...geriau namie savo ruosta maista atsisildysiu, bent zinosiu ka valgau.

QUOTE(Nastya @ 2015 12 19, 00:19)
Bet tikrai yra tokių kurios naudoja tikrai visada šviežią maistą.

lotuliukas.gif
Papildyta:
QUOTE(Pireja @ 2015 12 19, 09:44)
Nu bet tema ne apie tai, kas priimtina seimos maitinime ir kas ne. Tema apie islaidas maistui. Ir nereikia sioje temoje nei alpeti, nei vimdytis del to, kad kazkas dali isvirtos sriubos uzsaldo del taupumo (pinigu ar laiko).

drinks_cheers.gif thumbup.gif
Atsakyti