Įkraunama...
Įkraunama...

Išlaidos maistui

QUOTE(Pireja @ 2015 12 19, 10:44)
Nu bet tema ne apie tai, kas priimtina seimos maitinime ir kas ne. Tema apie islaidas maistui. Ir nereikia sioje temoje nei alpeti, nei vimdytis del to, kad kazkas dali isvirtos sriubos uzsaldo del taupumo (pinigu ar laiko).

Aš paruoštą maistą šaldau jei susiklosto nenumatyta situacija ir jo daug lieka. Bet specialiai šaldymui man kažkaip nesusitaupo. Sau jei jau striuka su laiku darausi paruoštukus. Savo verdamas sriubas iš paruoštukų išverdu per pusvalandį. O pavyzdžiui užšaldyto kepsnio atšildymas ir pašildymas trunka netgi ilgiau nei pamarinuoto ir paimto iš nulinės zonos iškepimas ant keptuvės. Jeigu išėmus iš anksto ir padėjus atšildymui tada greičiau. Bet tokį atšildytą būtinai reikia suvartoti, o pas mane pasitaiko visokių trukdžių ir tada jau eina šuniui atšildyti kepsniai doh.gif

Man tai naudinga paskaityti apie kitų atrastas priemones kaip racionaliai naudoti maistą ir laiką jo ruošimui. Jei netinka, tai ir nedarysiu. Bet yre minčių, kurias pritaikau. Pavyzdžiui bulvių paruošimas prie kepsnio buvo ilgiausiai trunkanti dalis. Lygtais given paminėjo mesą valganti su kalnu daržovių. Dabar turgelyje perku daugiau paruoštų daržovių ir vietoje bulvių prie mėsos dedu dar vienas daržoves. Kol kas šeimyna paprašo bulvių, bet gal su laiku įprasim.
Atsakyti
QUOTE(pagyvenus @ 2015 12 19, 10:33)
Aš paruoštą maistą šaldau jei susiklosto nenumatyta situacija ir jo daug lieka. Bet specialiai šaldymui man kažkaip nesusitaupo. Sau jei jau striuka su laiku darausi paruoštukus. Savo verdamas sriubas iš paruoštukų išverdu per pusvalandį. O pavyzdžiui užšaldyto kepsnio atšildymas ir pašildymas trunka netgi ilgiau nei pamarinuoto ir paimto iš nulinės zonos iškepimas ant keptuvės. Jeigu išėmus iš anksto ir padėjus atšildymui tada greičiau. Bet tokį atšildytą būtinai reikia suvartoti, o pas mane pasitaiko visokių trukdžių ir tada jau eina šuniui atšildyti kepsniai  doh.gif

O pas mane neina - jei nesuvalgome vakare, paruosiu rytojaus pietums i darba. Vistienos krutinele perku vakuminiuose ipakavimuose (puse krutineles=1 ipakavimas), imetu i kamera, ryte istraukiu, vakare kepu rytojaus pietums prie salotu.
Sriuba per pusvalandi irgi neissiverda, nes pienisku mano seima nevalgo. O darzovinems paruosti reikia bent pusvalandzio darzoviu paruosimui. Jei kas verda agurkines sriubas - tam laiko reikia dar daugiau. Pagaliau, seimu sudetys, gyvenimo budas, vaiku amzius yra skirtingas, darbinis grafikas yra skirtingas. As namo pareinu 19h, tai paklausius cia kazkieno patarimo, tureciau begti i kavine su visa seima valgyti "sviezios" sriubos uz 3€ nei sildytis vakarykste (jei jau tokia laime istinka ir vakarykstes sriubos lieka). Ir, be abejo, ta sriuba bus tikrai sviezia, isvirta issyk po uzsakymo priemimo bigsmile.gif
Ir dar. Jus nevalgote nei konservuoto maisto (pvz., tuno ar darzoviu)? Neperkate sudytos lasisos vakuminiuose ipakavimuose? Rukytos desros ar mesos is parduotuves? Neruosiate actiniu marinatu ir nevalgote jokio marinuoto maisto? Neperkate saldytos teslos bandeliu ar duonos gaminiu is prekybcentrio? Turbut karta uzsaldytoje sriuboje yra maziau maistingu medziagu, bet joje nera konservantu, kuriu pilna auksciau isvardintuose produktuose.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Pireja: 19 gruodžio 2015 - 10:58
QUOTE(Pireja @ 2015 12 19, 10:58)
As namo pareinu 19h, tai paklausius cia kazkieno patarimo, tureciau begti i kavine su visa seima valgyti "sviezios" sriubos uz 3€ nei sildytis vakarykste (jei jau tokia laime istinka ir vakarykstes sriubos lieka). Ir, be abejo, ta sriuba bus tikrai sviezia, isvirta issyk po uzsakymo priemimo  bigsmile.gif


aga, ir net neatsildyta bus lotuliukas.gif
Atsakyti
Del bulviu mano seimai labiausiai patinkantis atvejis: virti dideli puoda: sestadieni/ sekmadieni. nemazai susivalgo: veliau is saldytuvo ( ne kameros) pjaustau ketvirciais ir ant sviesto pakepinu, uzdedu prieskoniu (kartais maltu kmynu, kartais rozmarinu, kartais krapu ir etc). maniskiams - tai skaniausios bulves pasaulyje wub.gif , jei koki treciadieni/ketvirtadieni jau pasiulau fri svieziai isketu ar pvz net sestadieni, kai buna ka tik isvirtos - klausia: o ar galima stambiais gabalais apkeptu doh.gif

tinka ir kaip garnyras ir vienos (vyro/ vaiku vakarienes variantas su kefyru) valgyciau ir as.. bet jau tas amzius kai su svoriu kovoju. darbas sedimas, tai reikia arba sportuot arba kalorijas skaiciuot. o sportuot nemegstu sad.gif doh.gif

todel v ariantas su "dviem darzovem" man pats tas wub.gif

o "greitumo" garnyras pas mus "smulkus makaronai" - kai visai nieko nera (ta prasme nei laiko nei maisto) smulkus makaronai su desrelems. vaikams patinka, man- greita. visada turiu, bet labai didziuojusi, kai istempiu savaite- dvi be sio recepto.



ka saldau?

pastaruoju metu saldiklis naudojamas uzpirktai mesai/paukstienai/ zuviai/ kauliukams sriuboms; darzovems supjaustytoms nuo vasaros ir pusfabrikaciams (koldunai su mesa; balandeliai, blynai su varske). cepelinu jau seniai nedarem reiks padaryti po nauju kai kamera atsilaisvins.


Papildyta:
QUOTE(Terroriste @ 2015 12 19, 12:05)
aga, ir net neatsildyta bus  lotuliukas.gif



smile.gif
Atsakyti
QUOTE(pagyvenus @ 2015 12 19, 11:33)
Aš paruoštą maistą šaldau jei susiklosto nenumatyta situacija ir jo daug lieka. Bet specialiai šaldymui man kažkaip nesusitaupo. Sau jei jau striuka su laiku darausi paruoštukus. Savo verdamas sriubas iš paruoštukų išverdu per pusvalandį. O pavyzdžiui užšaldyto kepsnio atšildymas ir pašildymas trunka netgi ilgiau nei pamarinuoto ir paimto iš nulinės zonos iškepimas ant keptuvės. Jeigu išėmus iš anksto ir padėjus atšildymui tada greičiau. Bet tokį atšildytą būtinai reikia suvartoti, o pas mane pasitaiko visokių trukdžių ir tada jau eina šuniui atšildyti kepsniai  doh.gif

<....>



noriu paklausti (tiesiog is smalsumo blush2.gif ) nes per kaledas mes vel kepsime sprandine, ieskosiu kuo didesnes, nes is 1.8 kg ne kas lieka o vat is 2.8 lieka. tokios ir noriu. wub.gif

tai as jau jos tikrai i kamera nedesiu. gal koki gabaliuka - kita su garnyru silllldysiu mikrobangej, o veliau pjaustysiu sumustiniams.

kokio dydzio turi buti gabalas kad joo iskepto likucius detumei i kamera? unsure.gif
Atsakyti
Vis apie tą patį šaldymą wacko.gif nu jėzusmarija, kam nepriimtina, nešaldykit, kam priimtina, tas ir toliau tą darys ir vargo nematys rolleyes.gif
aš ir šaldau ir net atskirą šaldiklį turiu, nes šaldytuvas mažas, na ir nėr ten šaldiklio. o jame pagrinde šviežiai pirkta mėsa ir užšaldyta, visokios petražolės, krapai, špinatai, daržovės. sultiniai ir sriubos tongue.gif bet tos tirštos, o ne skystos. jei lieka kas 1- 2 porcijas užšaldau o atšilius viskas normaliai gaunas.
arba kokie padažai, t.y. spagečiams ar su mėsyte, nu man tai lieka, ir trečią dieną tikrai nenorim,tai ko neužšaldyt, kas jam ten nutiks. atšildau (šlatam vandney) ir pašildau ir psio.

o jei apie išlaidas, tai tik šiandien pirmos šios savaitės išlaidos 8 eur duonai ir bagetei ir tepamam tunui 2 rūšių doh.gif čia reiškias išsiųsk b į parduotuvę ko nors pusryčiams.
ai nu tiesa, valgymas darbe buvo, bet nieko kito visai nepirkau good.gif
Atsakyti
QUOTE(karra @ 2015 12 19, 11:45)
kokio dydzio turi buti gabalas kad joo iskepto likucius detumei i kamera?  unsure.gif

Tai gal nekepta deda. Ta prasme, daugmaz zinoma, kokio dydzio gabalas suvalgomas. Tai jei gabalas didelis - dalini i dvi dalis, viena i puoda, kita - i kamera.
Pas mane kameroje, be natur produktu, beveik visuomet yra saldytu bandeliu. Siuo metu dar yra saldytas surus pyragas (jau toks pirktas greitos vakarienes ar greitu darbiniu pietu atveju) ir net saldytos sriubos... is pakelio bigsmile.gif Vyras nesenai pirko vakarienei, kai manes nebuvo. Visai buvau pamirsus, reikes "suvirti" si vakara.
Atsakyti
QUOTE(Pireja @ 2015 12 19, 09:44)
Nu bet tema ne apie tai, kas priimtina seimos maitinime ir kas ne. Tema apie islaidas maistui. Ir nereikia sioje temoje nei alpeti, nei vimdytis del to, kad kazkas dali isvirtos sriubos uzsaldo del taupumo (pinigu ar laiko).


Tai apie ką tema? Tiesiog surašom išlaidas ir jomis grožimės?
Atsakyti
QUOTE(Nastya @ 2015 12 19, 12:29)
Tai apie ką tema? Tiesiog surašom išlaidas ir jomis grožimės?

Apie islaidas bigsmile.gif Dideles ir mazas, taupanciuju ir netaupanciuju, su nuomoniu issakymais apie jas, patarimais ir idejomis ju prasantiems bei pasilyginimais.

Tiesa, islaidomis grozetis irgi galima. Jei pas jus toks poreikis yra.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Pireja: 19 gruodžio 2015 - 13:31
QUOTE(Pireja @ 2015 12 19, 13:30)
Apie islaidas  bigsmile.gif Dideles ir mazas, taupanciuju ir netaupanciuju, su nuomoniu issakymais apie jas, patarimais ir idejomis ju prasantiems bei pasilyginimais.

Tiesa, islaidomis grozetis irgi galima. Jei pas jus toks poreikis yra.


Tai čia prie to pačio priskirt galima. Pas šaldančius maistą vienokios išlaidos, pas nešaldančias - kitokios. Nieko aš čia blogo nematau ax.gif
Atsakyti
QUOTE(Nastya @ 2015 12 19, 15:20)
Tai čia prie to pačio priskirt galima. Pas šaldančius maistą vienokios išlaidos, pas nešaldančias - kitokios. Nieko aš čia blogo nematau  ax.gif



nori taupyti - taupai ( ps. cia beje poteme pinigine) nenori - netaupai bet ir i tokias tremas nevaikstai wink.gif . kam ko reikia 4u.gif


Atsakyti
QUOTE(Pireja @ 2015 12 19, 13:30)
Apie islaidas  bigsmile.gif Dideles ir mazas, taupanciuju ir netaupanciuju, su nuomoniu issakymais apie jas, patarimais ir idejomis ju prasantiems bei pasilyginimais.

Tiesa, islaidomis grozetis irgi galima. Jei pas jus toks poreikis yra.



QUOTE(karra @ 2015 12 19, 14:24)
nori taupyti - taupai ( ps. cia beje  poteme pinigine) nenori - netaupai bet ir i tokias tremas nevaikstai wink.gif . kam ko reikia  4u.gif



drinks_cheers.gif thumbup.gif butent.
O jei nori apie maistines medziagas ir sveika mityba pakalbet,tai yra ir apie tai atskiros temos.
Atsakyti