QUOTE(Pireja @ 2015 12 19, 10:44)
Nu bet tema ne apie tai, kas priimtina seimos maitinime ir kas ne. Tema apie islaidas maistui. Ir nereikia sioje temoje nei alpeti, nei vimdytis del to, kad kazkas dali isvirtos sriubos uzsaldo del taupumo (pinigu ar laiko).
Aš paruoštą maistą šaldau jei susiklosto nenumatyta situacija ir jo daug lieka. Bet specialiai šaldymui man kažkaip nesusitaupo. Sau jei jau striuka su laiku darausi paruoštukus. Savo verdamas sriubas iš paruoštukų išverdu per pusvalandį. O pavyzdžiui užšaldyto kepsnio atšildymas ir pašildymas trunka netgi ilgiau nei pamarinuoto ir paimto iš nulinės zonos iškepimas ant keptuvės. Jeigu išėmus iš anksto ir padėjus atšildymui tada greičiau. Bet tokį atšildytą būtinai reikia suvartoti, o pas mane pasitaiko visokių trukdžių ir tada jau eina šuniui atšildyti kepsniai

Man tai naudinga paskaityti apie kitų atrastas priemones kaip racionaliai naudoti maistą ir laiką jo ruošimui. Jei netinka, tai ir nedarysiu. Bet yre minčių, kurias pritaikau. Pavyzdžiui bulvių paruošimas prie kepsnio buvo ilgiausiai trunkanti dalis. Lygtais given paminėjo mesą valganti su kalnu daržovių. Dabar turgelyje perku daugiau paruoštų daržovių ir vietoje bulvių prie mėsos dedu dar vienas daržoves. Kol kas šeimyna paprašo bulvių, bet gal su laiku įprasim.