Įkraunama...
Įkraunama...

Išlaidos maistui

pas mane gruodis nelabai koks unsure.gif specialiai isskyriau maisto dali, kuria pirkau tik del svenciu ir ejimu/priemimu sveciu, kuriu siaip tikrai nebuciau pirkusi, ir neitraukiau i bendra maisto suma, tai suma nelabai kokia 59.03 unsure.gif ir gerimams 34.68(tiek alko, tiek nealko). ir siaip si menesi suma alko gerimams didele -45.62 blush2.gif doh.gif

Maistas, 328.32 EUR
Mesa 53.89
Desra, desreles, rukyti mesos gaminiai 44.53
Darzoves 39.01
Duona 22.39
Zuvis, silke 22.04
Pienas 21.43
Kava 18.75
Suris 13.93
Saldumynai 11.10
Majonezas 10.58
Pusgaminiai koldunai, tesla, salotos 10.57
Kiausiniai 9.60
Sviestas 8.97
Varske 8.33
Vaisiai 7.02
jogurtas 5.13
Padazai 3.92
Prieskoniai, marinatai 3.23
Kiti pieno produktai 2.80
Maistas parduotuvėse 2.33
Grietine 2.18
Kruopos, makaronai 2.11
Miltai 1.68
Aliejus 1.41
Gaivieji gerimai 1.39
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo milaaaa: 01 sausio 2016 - 18:14
QUOTE(milaaaa @ 2016 01 01, 17:13)
pas mane gruodis nelabai koks unsure.gif

Majonezas 10.58

Sviestas 8.97

Kodėl majonezo tiek daug??? ir sviesto daug pirkta ar brangiai kainuoja? g.gif
Atsakyti
QUOTE(grange @ 2016 01 01, 19:18)
Kodėl majonezo tiek daug??? ir sviesto daug pirkta ar brangiai kainuoja?  g.gif

todel, kad buvo baltu misrainiu laikas, pirkta tikrai daug doh.gif zinau, cia musu beda verysad.gif 3l kibireliais, mangomajo 3vnt, mb su krapais ir helmans.
dar liko 1l, helmansas ir 2 mangomajo biggrin.gif dariau balta misraine 2*, silke pataluose, pikantiskas salotas, zuvies salotas, zodziu sunaudojom daug sitam laikui... maniskiai dar bent 2* mesainius gaminosi, kai vakar pamaciau kiek ten majonezo padazui maiso blink.gif doh.gif
sviesto daug pirkta, kaina gera apie 4.5eur/kg cia apie 2kg. bent puse dar tikrai yra saldiklyje, buvo kepti saldumynai, kuriems visad naudojam sviesta(nei margarino, nei kitu pakaitiniu riebalu neperkam ir nenaudojam) 4u.gif
per sventes ir dirbom(teko nestis ir sventinio maisto ir keptu saldumynu), i svecius ejom(savo kepta jamem), sveciu turejom irgi kepem...
Atsakyti
QUOTE(milaaaa @ 2016 01 01, 17:31)
todel, kad buvo baltu misrainiu laikas, pirkta tikrai daug doh.gif zinau, cia musu beda verysad.gif 3l kibireliais, mangomajo 3vnt, mb su krapais ir helmans.
dar liko 1l, helmansas ir 2 mangomajo biggrin.gif dariau balta misraine 2*, silke pataluose, pikantiskas salotas, zuvies salotas, zodziu sunaudojom daug sitam laikui... maniskiai dar bent 2* mesainius gaminosi, kai vakar pamaciau kiek ten majonezo padazui maiso blink.gif  doh.gif
sviesto daug pirkta, kaina gera apie 4.5eur/kg cia apie 2kg. bent puse dar tikrai yra saldiklyje, buvo kepti saldumynai, kuriems visad naudojam sviesta(nei margarino, nei kitu pakaitiniu riebalu neperkam ir nenaudojam) 4u.gif
per sventes ir dirbom(teko nestis ir sventinio maisto ir keptu saldumynu), i svecius ejom(savo kepta jamem), sveciu turejom irgi kepem...

ai nu tai tada paaiškina tą kiekį majonezo smile.gif
o dėl sviesto,tai dar jei liko sutaupysi kitam mėnesiui, gerai.
aš vis neturiu mados šaldyti sviesto, nors šiap nenaudoju niekur tik kepimui tai susinaudoja
Atsakyti
QUOTE(grange @ 2016 01 01, 19:54)
o dėl sviesto,tai dar jei liko sutaupysi kitam mėnesiui, gerai.
aš vis neturiu mados šaldyti sviesto, nors šiap nenaudoju niekur tik kepimui tai susinaudoja

mb darosi sumustinius. kepimui paprastas sviestas nera tinkamas pasirinkimas schmoll.gif ten yra apie 18proc vandens ir priemaisu, todel susidaro putos ir dega, smirda. kepimui reikia naudoti lydyta sviesta, kurio riebumas 99.7 nera vandens, auksta degimo temperatura(aukstesne net nei aliejaus), labai tinka kepimui. tai taip vadinamas ghi sviestas, galima gamintis paciam 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(milaaaa @ 2016 01 01, 18:14)
mb darosi sumustinius. kepimui paprastas sviestas nera tinkamas pasirinkimas schmoll.gif ten yra apie 18proc vandens ir priemaisu, todel susidaro putos ir dega, smirda. kepimui reikia naudoti lydyta sviesta, kurio riebumas 99.7 nera vandens, auksta degimo temperatura(aukstesne net nei aliejaus), labai tinka kepimui. tai taip vadinamas ghi sviestas, galima gamintis paciam 4u.gif

kepimui, jei pyragus kepu, turiu omeny, arba sausainius 4u.gif taip kepimui ant keptuvės nenaudoju sviesto. man pagrinde eina arba žemės rieešutų (nes jis turi aukštą deg. temp.)arba kokosų aliejus na arba alyvuogių.
ghee sviestą esu darius ir ne kartą smile.gif patiko bet nusibodo blush2.gif
Atsakyti
QUOTE(Canelle @ 2015 12 31, 15:41)
Taigi, gavos 270€, isleistu maistui parduotuvese

Idealiai.
QUOTE(grange @ 2016 01 01, 18:01)
Viso Gruodis: 556.89

Kaip dviems tai tikrai daug.

Mila, turint omenyje, kad jus 4-i suauge, priiminejantys svecius, patys einantys pas kitus su naminis vaisemis - tai islaidos labai normalios. Aisku, galima majonezo kieki mazinti, bet tuomet padides islaidos kokiam aliejui, citrinai ir pan. Nes salotas ir misraines vis tiek reikes kuom nors gardinti. Taip kad is finansines puses kazin ar yra kokia nauda.

Pas mus daug pravalgyta, daugiau, nei buvo numatyta, bet konkreciu skaiciu si menesi neturiu. Anei metinio vidurkio.
Atsakyti
QUOTE(Pireja @ 2016 01 01, 19:40)
Kaip dviems tai tikrai daug.

+-100 € savaitei tai man atrodo normaliai g.gif plius dar buvo gi pirkiniai,kuriu ilgiau nei savaitei uztenka.
tai kas butu jei pikrciau viska bio pvz arba mesa tik sviezia ta prasme nesaldyciau. tai tikrai dar 200 prisidetu turbut.
aisku jei reiktu labai labai taupyt tai pasispaust galima bet jei pati prasciausia maista valgysi tai paskiau ir ne kazka bus
Atsakyti
QUOTE(Pireja @ 2016 01 01, 20:40)
Idealiai.

Na, si menesi nemazai patustinom saldikli, nes buvo uzsigulejusiu darzoviu, visokiu pusfabrikaciu, kuriuos reikejo suvartot. Taip pat 'prisidejo' ir sventes, nes nemazai sveciavomes, is kur dar ir laukneseliu parsinesem biggrin.gif

QUOTE(grange @ 2016 01 01, 22:13)
+-100 € savaitei tai man atrodo normaliai  g.gif plius dar buvo gi pirkiniai,kuriu ilgiau nei savaitei uztenka.
tai kas butu jei pikrciau viska bio pvz arba mesa tik sviezia ta prasme nesaldyciau. tai tikrai dar 200 prisidetu turbut.
aisku jei reiktu labai labai taupyt tai pasispaust galima bet jei pati prasciausia maista valgysi tai paskiau ir ne kazka bus

Man irgi tokia suma dviem atrodo labai didele. Aisku, nezinau, kokia maisto produktu kokybe BE, bet FR ir neperkant bio galima rast neblogos kokybes produktu uz prieinama kaina. Kas FR tikrai brangu, tai suriai, zuvis, visokie riesutai/dziovinti vaisiai. Bazinius produktus tokius kaip: miltai, cukrus, kruopos, pienas imu pigiausius (nematau prasmes permoket), darzoves stengiuos sezonines pirkt. Niekad netaupau ant: alyvuogiu aliejaus, kiausiniu, sviesto.
Atsakyti
QUOTE(grange @ 2016 01 01, 22:13)
+-100 € savaitei tai man atrodo normaliai  g.gif plius dar buvo gi pirkiniai,kuriu ilgiau nei savaitei uztenka.

Na man atrodo daug. Tu pirkiniu "ilgiau nei savaitei" juk kiekviena savaite buna.
ForumDoctissim'e yra Argent tema, ten prancuzaites "taupo". Tai, pvz., Canelle maisto islaidos ten butu vienos is mazesniu kategorijoje "2 suauge ir 1-as vaikas". 2-iems suaugusiems norma yra 150-250. Cia prancuziskomis kainomis, kurios yra aukstesnes nei pas jus. Ir pagal prancuziska gyvenimo buda (valgymas tam tikromis valandomis ir mazai uzkandziavimu tarp valgymu).
Siaip tai tik mano nuomone. Galima nesukti galvos ir gyventi kaip gyvenus. Viskas priklauso nuo priezasties, del ko registruoji islaidas.
Atsakyti
na galu gale ir man pavyko visa menesi tvarkingai rinktis cekiukus ir viska fiksuoti, tai ka galiu pasakyt, labai gerai, kad sitaip padariau ir pamaciau realia situacija, nes tikrai neisivaizdavau, kad tiek isleidziam doh.gif esam 2 valgytojai, gyvenam Italijoj, kad aiskesne situacija butu.

Duona - 11,28
Mesos gaminiai - 14,03
Sviezia mesa - 42,94 (visos nesunaudojom, trecdalis uzsaldyta, tai kita menesi bus maziau islaidu)
Zuvis, juros gerybes - 46,79
Darzoves - 8,48
Konservuotos darzoves - 14,78
Vaisiai - 16,55
Dziovinti vaisiai, riesutai - 9,03
Saldumynai - 7,98
Pienas - 3,15
Jogurtas - 12,92 (isskyriau atskira, nes buvo daug akciju tai neatsispyrem, norejau paziuret, kiek praliurlinom...)
Suris - 37,13 (sita irgi isskyriau, nes perkam daug, vyras negali be jo gyvent)
Kiausiniai - 2,29
Kava, kakava - 37,02
Gazuoti gerimai - 3,95
Sultys - 5,03
Vynas - 30,29
Maistas issinesti, kava, uzkandziai - 32,70
Restoranai - 92 doh.gif

Tai visa gruodi pravalgyta - 430,43 doh.gif doh.gif doh.gif

Sekancio menesio tikslai - eliminuoti arba bent jau beveik visiskai eliminuoti dvi paskutine eilutes g.gif
Atsakyti
Pasiskaiciavau vidutines menesio islaidas maistui 2015-aisiais. Primenu, kad seimoje esam dviese su vyru ir kudikis, kuris jau valgo daugmaz musu maista:

Maistas parduotuvese: 240.4€/men
Maistas, pirktas turguje (mesa ir duona): 53.25€/men
Maistas kavinese: 55.7€/men

Sumoje, visos islaidos maistui sudaro 13.36% visu islaidu. Siu metu didziausias tikslas- sumazinti suma, isleista kavinese.
Atsakyti