Įkraunama...
Įkraunama...

Išlaidos maistui

QUOTE(dontstop @ 2016 01 03, 13:11)
Mūsų gruodis - 304 eur  unsure.gif
Prieš pat šventes vyras buvo nulėkęs į Lenkiją, apsipirko būtent maisto už ~165 eur. Tikiuosi bent pusę sausio nevaikščiosim į parduotuves visai, o kameros gėrybių užteks ir vasariui... smile.gif

Metinis vidurkis - 216 eur
Vidurkis nuo liepos (baigėsi darželis, vyresnis vaikas pradėjo valgyti namuose, prisijungė dar viena valgytoja, nuo rugsėjo prisidėjo pietūs mokykloje) 238 eur
Vis dvejoju, ar padeda Lenkija sutaupyti  g.gif Išlados maistui kas mėnesį labai svyruoja, pvz:
liepa 288 (bala žino, dėl ko)
rugpjūtis 144 (pusė mėn buvom išvažiavę atostogaut)
rugsėjis 370 (iš jų 170 išleista Lenkijoje)
spalis 170 (nes tebeturėjom lenkiškų gėrybių)
lapkritis 147.50 (vis dar pabaiginėjom lenkiškus produktus, vyras 2 sav buvo išvažiavęs)
gruodis 309 (vėl 165 užsipirkta "į priekį")...

Su vyru pasitarėm, kad gal jis ir 2016 m maždaug kas antrą mėn važinės į PL  g.gif  Visiems kartu važiuot - na nebent suderint su kokia nors kelione. Labai jau daug laiko ir jėgų atima tas užsipirkimas PL, o labai smarkiai sutaupyt nepadeda  unsure.gif Gal, nežinau  smile.gif

Jei nepaslaptis i kur konkreciai vazinejate Lenkijon? Ruosiames ir mes pradeti vazineti ten apsipirkinet.
Atsakyti
QUOTE(juskirena @ 2016 01 05, 15:21)
Jei nepaslaptis i kur konkreciai vazinejate Lenkijon? Ruosiames ir mes pradeti vazineti ten apsipirkinet.

Jokia paslaptis - į Suwalkus 4u.gif Tesco - Biedronka - Kaufland 4u.gif Jei dar nevažiavot nė karto, siūlau gerai pasiruošti, išstudijuoti kainas, nuolaidas... Kai mes pirmą kartą važiavom lygiai prieš 2 metus, buvau visiškai nusivylus, 12 val prasitampėm, mažai ką nupirkom, nieko aš ten nemačiau gerom kainom, tik nusivariau kaip šuo biggrin.gif ... ilgai po to nevažinėjom, nebent grįžtant per Lenkiją po kelionių ką nors prigriebdavom.
Dabar aš jau žinau, kad pinigus reikia keisti "rožiniam namuke", o jei neiškeisit, tuomet mokėti NE swed banko kortele, jei turit tik Swed, tuomet prašyt, kad nuskaičiuotų zlotais, ne eurais...
Svarbu važiuoti kuo anksčiau ryte, geriausia išvažiuot 6 ryto ar dar anksčiau, popiet akciinių prekių nelabai lieka...Dar geriau važiuot šiokiadienį, tada gal ir laikas nesvarbu.
Mum kelionę atperka sauskelnės biggrin.gif Būtinai važiuojam į Pepco, ten labai pigūs vaikiški rūbai. Vien dėl maisto mum turbūt apskritai neapsimokėtų važiuot g.gif
Na yra daug niuansų, SM yra gera tema apie apsipirkinėjimą PL, karštai rekomenduoju paskaityt, kad nebūtų kaip mum pirmą kartą smile.gif
Atsakyti
QUOTE(dontstop @ 2016 01 05, 14:30)
Jokia paslaptis - į Suwalkus  4u.gif  Tesco - Biedronka - Kaufland  4u.gif Jei dar nevažiavot nė karto, siūlau gerai pasiruošti, išstudijuoti kainas, nuolaidas... Kai mes pirmą kartą važiavom lygiai prieš 2 metus, buvau visiškai nusivylus, 12 val prasitampėm, mažai ką nupirkom, nieko aš ten nemačiau gerom kainom, tik nusivariau kaip šuo  biggrin.gif ... ilgai po to nevažinėjom, nebent grįžtant per Lenkiją po kelionių ką nors prigriebdavom.
Dabar aš jau žinau, kad pinigus reikia keisti "rožiniam namuke", o jei neiškeisit, tuomet mokėti NE swed banko kortele, jei turit tik Swed, tuomet prašyt, kad nuskaičiuotų zlotais, ne eurais...
Svarbu važiuoti kuo anksčiau ryte, geriausia išvažiuot 6 ryto ar dar anksčiau, popiet akciinių prekių nelabai lieka...Dar geriau važiuot šiokiadienį, tada gal ir laikas nesvarbu.
Mum kelionę atperka sauskelnės  biggrin.gif  Būtinai važiuojam į Pepco, ten labai pigūs vaikiški rūbai. Vien dėl maisto mum turbūt apskritai neapsimokėtų važiuot  g.gif
Na yra daug niuansų, SM yra gera tema apie apsipirkinėjimą PL, karštai rekomenduoju paskaityt, kad nebūtų kaip mum pirmą kartą  smile.gif

Aciu uz issamu aprasyma 4u.gif 4u.gif 4u.gif thumbup.gif
Atsakyti
Prisiruošiau suskaičiuoti, taigi mūsų gruodis:
Asmenų skaičius: 2 dirbantys suaugusieji.
Gyvenamoji vieta: Vilnius.

Duonos gaminiai: 6 eur. (realiai duona vyro sumuštiniams);
Mėsos produktai, gaminiai: 15 eur;
Žuvis: 10 eur.;
Pieno produktai: 20 eur.;
Kiaušiniai: 6 eur;
Daržovės: 7 eur.;
Vaisiai: 10 eur;
Saldumynai: 8 eur;
Nealkoholiniai gėrimai: 8 eur.;
Kiti maisto produktai: 25 eur;
Maistas darbe (tortas į darbą ir 2 pietūs): 16 eur.;
Šventės: 35 eur. (realiai maistas naujiems metams, Kalėdas šventėm svečiuose);
Maistas į namus / ne namie: 56 eur. (iš jų 6 picos į namus doh.gif)

Viso 222 eur. mėnuo buvo abiems užimtas, todėl mažai gaminom, ko pasekoje ir išlaidos maistui nelabai netenkina. doh.gif
Atsakyti
2 asm. šventinis gruodis 4u.gif

2 paras praleidom ne namie (Kūčios-Kalėdos), kur maistas nekainavo, Naujametinio vakaro išlaidos - atskirai, į maisto išlaidas neįtrauktos.

maistas 142,30
maistas kavinėse ir užsisakant pietus į darbą 40,23 (vyras pietus į darbą užsisakinėjo 13 x 2,2, įtraukti ir nealkoholiniai gėrimai)
alkoholis 64,04

Iš viso: 246,57 arba 18,6 % pajamų. Praeitą mėnesį buvo 24,1 % thumbup.gif Aišku, tos dvi dienos kažkiek sutaupė, bet papildomai išsileidom kurui ir dovanoms, tai visgi brangus tas gruodis. Maistui kavinėse išlaidos šiek tiek sumažėjo - mažiau ėjau į kavines blush2.gif Šio mėnesio planas - išvis nevalgyti kavinėse, nebent kavos. Jokių picų į namus. Ir kaip ir kažkuri narė parašė, šiemet nebevesiu kavos-arbatos bei alkoholio prie maisto išlaidų, nes tai išties - pramogos, o alkoholis išvis ne maistas, net nežinau, kam jį priskirti. Jei bare, tai pramogos, o jei namie, tai... šlamštas turbūt.

Sausiui turėjom dovanotos lašišos kelis gabalėlius, dar vištos krūtinėlių iš gruodžio, tai turėtų dar kažkiek maisto išlaidos apmažėti. Vyras kol kas užsisakinėja pietus į darbą, bet pasistengsim daugiau pasigaminti namie, kažkaip atrasti to laiko ir noro. Aš kol kas dar visas dienas nešiausi kažką iš namų, nes vis tiek per šalta nosį į lauką kišt buvo.
Atsakyti
Priskiriu visus gėrimus, įskaitant alkoholinius (tiesa, alkoholio seniai nebegeriam, bet kai dar gėrėm...), kaip ir kavines, kebabus ir picas, vaišes į svečius ir šventinį stalą prie maisto išlaidų. Žo, viskas, kas į burną, tas maistas. Manau, suvedimas tokių išlaidų atskirai, yra truputį savęs apgaudinėjimas ax.gif Jei yra noras žinoti, kiek atskirai kainavo ar balius koks, ar pasisėdėjimai kavinėse, ar vien sūreliai, ar vien alus biggrin.gif - galima išskirti atskirą stulpelį išlaidų lentelėje. Bet nepripliusuot prie bendros maisto sumos - na sakau, pagal mane biškį savęs apgaudinėjimas ax.gif
Atsakyti
QUOTE(dontstop @ 2016 01 11, 11:21)
Priskiriu visus gėrimus, įskaitant alkoholinius (tiesa, alkoholio seniai nebegeriam, bet kai dar gėrėm...), kaip ir kavines, kebabus ir picas, vaišes į svečius ir šventinį stalą prie maisto išlaidų. Žo, viskas, kas į burną, tas maistas. Manau, suvedimas tokių išlaidų atskirai, yra truputį savęs apgaudinėjimas  ax.gif Jei yra noras žinoti, kiek atskirai kainavo ar balius koks, ar pasisėdėjimai kavinėse, ar vien sūreliai, ar vien alus  biggrin.gif  - galima išskirti atskirą stulpelį išlaidų lentelėje. Bet nepripliusuot prie bendros maisto sumos - na sakau, pagal mane biškį savęs apgaudinėjimas  ax.gif

na kodel gi...
tarkim as neskaiciuoju alko, nes maistas 4, o alko 2(bet kuriuo atveju ne vaikams) biggrin.gif
beto, as isskiriu sventes, nes jei ju nebutu, tai tiesiog tu produktu isvis nepirkciau, todel noriu zinoti kiek papildomai man kainavo kazkokia svente smile.gif bet gi ir nurodom- xx eur maistui, + yy eur dar gimtadieniams.
Atsakyti
QUOTE(milaaaa @ 2016 01 11, 12:40)
na kodel gi...
tarkim as neskaiciuoju alko, nes maistas 4, o alko 2(bet kuriuo atveju ne vaikams) biggrin.gif
beto, as isskiriu sventes, nes jei ju nebutu, tai tiesiog tu produktu isvis nepirkciau, todel noriu zinoti kiek papildomai man kainavo kazkokia svente smile.gif bet gi ir nurodom- xx eur maistui, + yy eur dar gimtadieniams.

Pilnai suprantu, kad yra noras paskaičiuot, kiek atsiėjo tarkim šventinis stalas, bet nesuprantu, kodėl tos išlaidos nėra pripliusuojamos prie maisto unsure.gif Juk į burną keliavo viskas biggrin.gif
Jei išlaidos pateikiamos tokiu formatu, tai ok, aš viską supliusuoju, norėdama tarkim palyginti su mūsų šeimos išlaidomis smile.gif Kaip kam patogu, taip lai ir rašo, turiu omeny forume. Bet klausimas, kaip toliau tos išlaidos traktuojamos namų "buhalterijoje", tarkim skaičiuojant metinį vidurkį g.gif

Pas mus irgi yra maisto, kurį valgo tik 1 kuris nors šeimos narys. Na toks gali būtų pvz - kūdikių maistelis (mes neperkam, bet sakykim pirkom pirmam vaikui kažkada). Irgi tokia dviprasmybė, kaip skaičiuot, prie maisto, prie vaiko išlaidų, išvis atskirai? Aš skaičiuočiau prie maisto, kad matyčiau statistikoje, kaip kūdikis įtakoja bendras šeimos maisto išlaidas, kiek jos padidėjo, pradėjus pirkti kūdikių maistelį...

Arba tas maistas kavinėse, kuris neva ne maistas, o laisvalaikio pramoga. Tai galima pramogauti su namine pica prie TV, galima su užsakyta į namus pica, galima nuvažiuoti į piceriją. Kodėl pica suvalgyta už namų ribų jau nebe maistas? biggrin.gif

Be abejo čia tik mano subjektyvi nuomonė, kiekviena šeima skaičiuoja, kaip kas nori, kaip kam patogu 4u.gif Žiūrint dar koks skaičiavimo tikslas 4u.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo dontstop: 11 sausio 2016 - 11:05
QUOTE(dontstop @ 2016 01 11, 11:58)
Pilnai suprantu, kad yra noras paskaičiuot, kiek atsiėjo tarkim šventinis stalas, bet nesuprantu, kodėl tos išlaidos nėra pripliusuojamos prie maisto  unsure.gif Juk į burną keliavo viskas  biggrin.gif
Jei išlaidos pateikiamos tokiu formatu, tai ok, aš viską supliusuoju, norėdama tarkim palyginti su mūsų šeimos išlaidomis  smile.gif Kaip kam patogu, taip lai ir rašo, turiu omeny forume. Bet klausimas, kaip toliau tos išlaidos traktuojamos namų "buhalterijoje", tarkim skaičiuojant metinį vidurkį  g.gif

Be abejo čia tik mano subjektyvi nuomonė, kiekviena šeima skaičiuoja, kaip kas nori, kaip kam patogu  4u.gif Taip tik pastebėjau, nes man maistas susidaro iš šiaip maisto, šiaip gėrimų, alkoholio, balių, lauktuvių ir tt ir pan  smile.gif

na, bet jeigu as pripliusuosiu tarkim alko islaidas prie maisto ir isdalinus ant 4, nebus labai daug, o tie kurie pateikia 2 asmenu ir padalins taippat, tai islaidos zmogui pas juos atrodys didesnes, nors realiai taip nebus g.gif
lauktuves man isvis nesuprantama, kodel prie savo maisto reik pliusuot? as lauktuves atiduodu/padovanoju ir is ju ''nieko'' neturiu, tai kam man jas prie savo maisto skaiciuot?

sventinis stalas? na, man irgi logiska, tarkim buvo x sveciu, del kuriu ir buvo islaidos, nebutu svenciu, nebutu sveciu, nebutu islaidu. as butent todel jas isskiriu, nes noriu zinoti, kiek mums tai atsiejo, aisku labai ir nesismulkinu, ka imu is turimu dalyku jau nebeisminusuoju biggrin.gif
Atsakyti
Aš šiaip nieko nebūčiau net rašius, visad praleisdavau pro akis, jei kas skaičiuoja tarkim alko atskirai...ar kavines atskirai. Bet Deraramos poste nustebino 2 dalykai:
kad Naujametinės nakties išlaidos apskritai nebuvo skaičiuojamos prie maisto (nei prie alkoholio, nei prie kavinių, tiesiog nebuvo skaičiuojamos, nebent ko nesupratau)
kad žada kavą ir arbatą nepliusuot prie maisto, nes "tai pramogos"

Šitie du dalykai taip užkabino, kad nesusilaikiau nepakomentavusi blush2.gif Man persiskaitė taip, kad labai norima pamatyti mažesnius skaičiukus ne visai "sąžiningais" būdais - nepripliusuojant kai ko prie maisto, kas visai būtų maistas mano akim. Na dar kartą pabrėšiu, kad man tai tas pats, kas kaip skaičiuoja, ir atsiprašau Deraramos, kad taip prikibau 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(dontstop @ 2016 01 11, 11:42)
Aš šiaip nieko nebūčiau net rašius, visad praleisdavau pro akis, jei kas skaičiuoja tarkim alko atskirai...ar kavines atskirai. Bet Deraramos poste nustebino 2 dalykai:
kad Naujametinės nakties išlaidos apskritai nebuvo skaičiuojamos prie maisto (nei prie alkoholio, nei prie kavinių, tiesiog nebuvo skaičiuojamos, nebent ko nesupratau)
kad žada kavą ir arbatą nepliusuot prie maisto, nes "tai pramogos"

Šitie du dalykai taip užkabino, kad nesusilaikiau nepakomentavusi  blush2.gif  Man persiskaitė taip, kad labai norima pamatyti mažesnius skaičiukus ne visai "sąžiningais" būdais - nepripliusuojant kai ko prie maisto, kas visai būtų maistas mano akim. Na dar kartą pabrėšiu, kad man tai tas pats, kas kaip skaičiuoja, ir atsiprašau Deraramos, kad taip prikibau  4u.gif

drinks_cheers.gif
na tai ir mesa ar zuvi galima irgi prie pramogu priskirti tuomet smile.gif gi be jos irgi galima isgyventi, nenumirtume jei tik duona ar kruopas valgytume biggrin.gif
as skaiciuoju ir itraukiu absoliuciai viska, kas dedama i burna - tiek alkoholi, tiek saldumynus, tiek islaidas restoranuose, tik tuomet bus matyti aiskus objektyvus vaizdas ir bus aisku kur reikia arklius pristabdyti ateity, o tie nurasymai "pramogas" tai man kaip begimas nuo realybes.
aisku, cia tik mano nuomone, kiekviena skaiciuojam kaip kam patogiau
Atsakyti
Pas mus irgi, maisto islaidos: viskas kas valgoma, nuo vaiku pietu mokykloje (nors gali ir navelgyti kuria diena) iki alko, kaviniu, vaisiu pas draugus...

milaaa, maniau viska skaiciuojate, ir maniau kaip taip valgydami viska, tiek teisleidziate... 4u.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Meger: 11 sausio 2016 - 12:13