Įkraunama...
Įkraunama...

Paleo, primal mityba.

QUOTE(Nidulia @ 2015 10 20, 21:25)
Tik skaitai a ir praktiskai palaikai?smile.gif


Palaikau praktiškai, whole 2 savaitė.
Ta proga patikęs ir sezoninis pusrytinis - desertinis patiekalas.
Moliūgus supjaustyti riekelėm, žievės nelupti. Apibarstyti cinamonu. Kepti ant kokosų aliejaus keptuvėje (riekelės maždaug kaip mažasis pirštas storio) arba orkaitėje (kiek storesnės nei keptuvėj, labiau troškintos gaunasi).
Valgyti su kokosų sviestu, kas laikosi whole arba su plakta grietinėle.
Galima dar užberti cinamono, pašlakstyti citrinos sultimis, užmesti porą džiovintų ar šaldytų vaisių, riešutų. Iš orkaitės susivalgo su visa žievele (aišku nuo moliūgo priklauso).

Atsakyti
Kaip skaniai skamba:) Manau, kad galima mascarpones surio uzsideti ant karstu moliugu, irgi butu skanumelis. Vyras vis zyzia ko nors skanaus, tai as jam siandien mascarpones nupirkau, lai skaninasi:)
Atsakyti
QUOTE(Nidulia @ 2015 10 20, 15:07)
Taip, prekybos centruose padirbtas ir tikrai negrynas alyvuogiu aliejus. ne viena laida apie tai maciau. Rode, kad net pacioje Italijoje ir Graikijoje nesunku uzsirauti ant padirbto/atskiesto pigiais aliejais.
as sita perku.Rūgštingumas 0,45.
https://www.livinn.l...logiskas_750_ml
Yra ir 0.13 rugstingumo, bet kaina kandziojasi:)
https://www.livinn.l...ologiskas-500ml


pati dar nebandžiau, bet mano pažįstama buvo net toje alyvuogių aliejaus fabrikėlyje labai gyrė http://www.gyduolis....a-ispanija.html rūgštingumas 0,12. Pati naudoju kol kas parvežtinį iš Graikijos kurio nėra parduotuvėse, nes parduotuviniai manęs netenkina, ispaniškų dar nesu ragavusi, bet reikės pabandyti.
Atsakyti
Dariau svečių proga Gavosi abai neblogai.
Atsakyti
QUOTE(nomore @ 2015 10 21, 14:30)

Ar grazu sitaip erzinti?smile.gif
Atsakyti
QUOTE(Nidulia @ 2015 10 21, 14:12)
Ar grazu sitaip erzinti?smile.gif

Kuo? g.gif
Atsakyti
Ačiū, atsakiusioms apie aliejus, ieškosiu ir bandysiu 4u.gif


QUOTE(Y2K @ 2015 10 20, 19:50)
Tas aliejus greičiausiai Planeta http://www.vynokluba...dex.php?ids=616. Tik nesu tikra, kad čia būtent žole kvepiančio kaina nurodyta, senokai pirkom jau.
Mes ispaniškoj krautuvėlėj (priešais kongresų rūmus) dar dažnai aliejų perkam, jį pilsto iš didesnių talpų po litrą. Planeta - pasimėgavimui.

Sveikos, skaitau jus beveik nuolat ir jau seniai smile.gif

Atsakyti
QUOTE(nomore @ 2015 10 21, 15:15)

Taip skaniai atrodo, o daryti tai tingiu 4u.gif
Atsakyti
Žinokis, aš irgi tingiu, tik svečiai privertė biggrin.gif Ir ką, galiu sau toliau tingėti, nėra ir nereik, nevilioja biggrin.gif Tau irgi nereik biggrin.gif
Atsakyti
Man tai tikrai nereik, bet namiskiai bais butu patenkinti biggrin.gif Gerai, kad jie nemato tavo nuorodos:D
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Nidulia: 21 spalio 2015 - 18:06
Kad toky deserta pagaminti daug laiko ir nereikia - cia ne tai koky napoleona ar meduty kept ir lipdyt biggrin.gif
Gal kam bus ydomu:

https://www.youtube....h?v=SHN-4ve81TY
Atsakyti

megejoms kepti, ypac pagyvenusioms:)
http://www.ncbi.nlm....les/PMC3704564/
Atsakyti