Įkraunama...
Įkraunama...

Paleo, primal mityba.

QUOTE(Snake @ 2015 10 27, 11:46)
Apie mesa

Matete? ax.gif
ir čia rašo ne tik apie dešras ar dešreles, bet aplamai apie termiškai apdorotą mėsą...

Kitas klausimas: ar valgote  chija sėklas?
Kurios valgo varškę, ar valgote panyrą?
Ir dar - kiek skaičiau apie Paleo, daug kas valgo ir knygose aprašyti patiekalai su ilgiau virta, troškinta mėsa, įvairūs troškiniai (jautienos kulninės ir pan.). Ar jūs pačios stengiatės mesą apdoroti kuo mažiau, ar kažkur yra tokios Paleo rekomendacijos?  blush2.gif

chia valgau labai retai(turiu, bet galiu ant vienos rankos pirstu suskaiciuot kiek kartu valgiau)

panyro nevalgau

mesa stengiuos labai mazai apdoroti, paskutiniu metu valgiau pusiau zalia jautiena.arba visai zalia. patiko. siaip jautiena baisiai brangi, pati ruosti nemoku- tad ja valgau arba restorane pusiau zalia, arba va taip va visai zalia retkarciais valgysiu.

Atsakyti
Pas mane keistas atvejis. Kol valgiau varske, kartas nuo karto iskildavo koks spuogas. Nustojus valgyti varske - nei vieno spuogelio. Bet grietine tai as valgau. Kaip cia suprasti? Vaisiu as nevalgau, tai jau cukraus niekaip negaliu apkaltinti.
Atsakyti
QUOTE(Nidulia @ 2015 10 28, 15:29)
Pas mane keistas atvejis. Kol valgiau varske, kartas nuo karto iskildavo koks spuogas. Nustojus valgyti varske - nei vieno spuogelio. Bet grietine tai as valgau. Kaip cia suprasti? Vaisiu as nevalgau, tai jau cukraus niekaip negaliu apkaltinti.

Bandei kada naminės varškės pati pasidaryt? Įdomu, kas tada būtų g.gif
Atsakyti

Man irgi nuo varskes darosi ant ranku, virs alkuniu ''zasies oda''. Visa gyvenima tokia buvo, maniau, kad tiesiog tokia jau yra, bet po mazdaug 1,5 metu paleo dingo, o suvalgius varskies keleta vienetu visada atsiranda.
Atsakyti

Siaip tai esu nemazai skaiciusi, kad pieno produktu imti kaip uz viena neteisinga, net ir raugintu pieno produktu neimti uz vieneta. Reiskias kiekviena vertinam atskirai. Kaip ir kokia mesa, neretai vertinti tenka atskirai - raudona, sviesi, riebi, neriebi, organai ir pan., skirtingai "veikia".
O as irgi reaguoju i varske. Renkuosi riebiausia, zinoma be jokiu priedu, atrodo nedidelis kiekis i burna, bet vistiek man pilve "veiksmas" vyksta, nu vat netinka, bet patinka biggrin.gif O grietine galiu ir as saukstais kabint.
Ir su spuogais pas mane tie patys reikalai doh.gif
Atsakyti
QUOTE(nomore @ 2015 10 28, 17:04)
Bandei kada naminės varškės pati pasidaryt? Įdomu, kas tada būtų  g.gif

Kai nebeturiu naminio pieno saltinio, tai ir seniai nebedarau namines.

QUOTE(MamaMamaMama @ 2015 10 28, 17:58)
Siaip tai esu nemazai skaiciusi, kad pieno produktu imti kaip uz viena neteisinga,

Man tai logiskiausias paaiskinimas, nes kitu paaiskinimu nerandu. Reiskia I grietine organizmas reaguoja gerai, o su varske - nedraugauju.
Aciu, merginai uz paaiskinimus:)
Atsakyti
Bet tai smagu, vis geriau nevalgyt varškės, bet valgyt grietine, nei išvis jokių pieniškų smile.gif Gyveni ir mokaisi smile.gif
Atsakyti
atsakas į PSO ataskaitą. Manau, kad ne paskutinis, kurios sulauksim smile.gif
Atsakyti

atskleisk paslapti, kaip tu gali nevalgyti vaisiu?... as niekaip negaliu sad.gif
siaip pastebejau kad nevalgant cukraus mano nuotaika visada tokia so so.. jei uzvalgau sokolado- ziauriai pagereja... energijos daugiau ir pan.
tai vaisiai man tas cukraus saltinis, kuris butinas... unsure.gif
Papildyta:
QUOTE(ivetacom @ 2015 10 28, 16:18)
Man irgi nuo varskes darosi ant ranku, virs alkuniu ''zasies oda''. Visa gyvenima tokia buvo, maniau, kad tiesiog tokia jau yra, bet po mazdaug 1,5 metu paleo dingo, o suvalgius varskies keleta vienetu visada atsiranda.

sakai nuo varskes? pas mane irgi ant slaunu yra ir as visada galvojau akd jau yra kaip yra...
varske valgau retai, ypac saltuoju metu, bet va varskes suri kaip megstu....
jei tik padetu- atsisakyciau jos! blush2.gif
Atsakyti
Ačiū už atsakymus, man irgi nuo grietinės nieko, o nuo grietinėlės pilvas pyksta iškart...
Dėl naminės varškės - man skaniau panyras, ir ji vėliau patiekaluose panaudoti galima įvairiai, ir jo skonis man labiau patinka, nes jis neturi varškės rūgštumo.

O nuotaikų svyravimai ir man labai būdingi, priklauso nuo n veiksnių - saulės, hormonų, ciklo, mitybos ir dar daugiau skaičiuot galima smile.gif Be to gaunant angliavandenius tik iš daržovių matyt ne tokiais dideliais kiekiais gaminasi serotoninas smegenyse, kaip kad tarkim iš šokolado, kuris labai greit "suveikia".
Atsakyti
Sveikos merginos, gal kas kartu Whole30 norėtų laikytis???? jaučiu kad viena suklupsiu kur pusiaukelėj (:
Atsakyti
QUOTE(jaicy @ 2015 10 28, 19:52)
atskleisk paslapti, kaip tu gali nevalgyti vaisiu?... as niekaip negaliu sad.gif

Kazkaip as ju tiesiog nenoriu. obuoliu pas mane siais metais nera, tai ir pirktiniu vaisiu nevalgau. Ir sokolado jau net nepamenu kada esu ragavusi.

kimy, kam tau reikia to bandos jausmo?smile.gif
Atsakyti