Įkraunama...
Įkraunama...

Paleo, primal mityba.

Sveikos, gal ne į temą, bet apie maistą (bandau perkąsti naudojimo si multifunkine ypatumus rolleyes.gif )-ką reiškia marrow ? Recepte rašo-300g. marrow, o verčia kaip čiulpai g.gif Ir...kas yra oosobuco? 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(Hippie @ 2015 09 29, 18:46)
Sveikos, gal ne į temą, bet apie maistą (bandau perkąsti naudojimo si multifunkine ypatumus  rolleyes.gif )-ką reiškia marrow ? Recepte rašo-300g. marrow, o verčia kaip čiulpai  g.gif Ir...kas yra oosobuco? 4u.gif

Gali but agurotis su zalia skura ir baltu kunu :-) sorry uz vertima. jeigu apie mesa tai sultinga ir naudinga bei riebi. sakyciau kremzles ir aplink.
antro, tai nezinau.

labas

Atsakyti
Marrow gali buti ir kaulu ciulpai, ir tokia cukinija su sviesiai zalia tamsiai zaliai plemuota skura. Cia anglu ismislas tas cukinijas taip vadinti, kitur nesu sutikus sito pavadinimo.
O tas antras tai nzn biggrin.gif Vikipedija sako, kad kazkokia versienos kulnine su darzovem.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo nomore: 30 rugsėjo 2015 - 06:06
QUOTE(snickers @ 2015 09 29, 16:38)
Ačiū už atsakymą.
Ai tai šimtas gramų yra labai nedaug. Tai keli šimtai gramų mėsos maždaug?  g.gif (numetus riebalus)
Pikčiausia, kad aš bandelių/tortų/saldymynų niekada nebuvau mėgėja. Man jų gali ir nebūti. Bet užtai valgydavau juodą duoną ir košes. Tas ir kalė matyt.
Niekaip negaliu atsisakyti kavos: geriu perpus silpnesnę, be cukraus ir priedų. Ir tik ryte.

Gal kas galit rekomenduot kokią tinkamą arbatą, veikiančią raminančiai? Nenoriu jokių tablietkų, net homeopatinių žirnelių.
man irgi darosi per mažą smile.gif jau šaltyn, norisi daugiau valgyti, valgau tris kartus, ir per visus valgymus galiu valgyti mėsą biggrin.gif ką daryt g.gif

labas rytas 4u.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Silvaja: 30 rugsėjo 2015 - 07:19
100 gr vistienos turi apie 25gr baltymo, o kiaulienos ir antienos tik 15gr, aviena is vis tik 12gr, vat cia ir galima laviruoti. Jei nera sotumo, reiskia riebaliuku mazai.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo ivetacom: 30 rugsėjo 2015 - 09:00
QUOTE(Hippie @ 2015 09 30, 00:46)
Sveikos, gal ne į temą, bet apie maistą (bandau perkąsti naudojimo si multifunkine ypatumus  rolleyes.gif )-ką reiškia marrow ? Recepte rašo-300g. marrow, o verčia kaip čiulpai  g.gif Ir...kas yra oosobuco? 4u.gif

marrow siame kontekste turbut turi mintyje kaulu ciulpus, kada zinot parduoda mesa su kaulu, ir kaulo viduje matosi tokia koreta mase, o oosobuco yra versienos pjausnys kartu su kaulu, kurio viduje irgi matosi koreta ta mase:).
Atsakyti
QUOTE(Hippie @ 2015 09 30, 01:46)

Osobuco va toks pjausnys
https://www.google.i.....kKaLNypBZHKo=
versiuko ar jaucio. Su kaulo gabaliuku.
Atsakyti
QUOTE(jaicy @ 2015 09 29, 15:14)
beje, cia rekomendavau as ta vilkakoje.. ir bijau kad nebuciau jos perdozavus.. parasyta gerti po 1/4 3 k I diena.. as geriau po puses puodelio. arba puodeli I diena kai stresavau- labia gerai padejo. buvau rami kaip belgas. bet po kurio laiko kai nustojau- man taip pradejo spausti(skaudeti) galva... jau savaite- pirmom dienom  galvojau kad tai mano migrena(ta kuri nebaisi), kuri praeina po solpadeino isgerimo.. isgeriau , biski pagerejo bet nepraejo.
ir kita diena skaudejo - suspaudzia tokiu lanku galva ir spaudzia smilkini, ypac jei galva zemyn, tarkim plaunat galva... galvojau spaudimas soktelejo ir man taip bloga- ne- idealus.
geriau ta solpaeidna- nepadeda..nuejau pas gyd- ji kazkokia dura- sako na.... nu... pagerkit B vitamin.. nu palaukim dar... o kai isgirdo kad man migrena buna - sako nu...mol ko noret?
prasiau pas neurologa siuntima- nedave. sako palaukim. tai jau antra savaite(siaip zymiai geriau jau), bet vis tiek....
kazkaip neramu. ar gali tai but jei padauginau vaisiu?..(cukrus I vse takoje)..

dar vakar nakti pradejo skaudet skrandi..po to  - galva..pragulejau puse dienos..sakes kazkokia as visai paskutines savaites. MB sako ves mane I NORMALIA klinika kai gris. nes jam neramu... ne nu, dabar kasdien man kazka skauda.(ko jau nebuvo virs metu!) unsure.gif

Nemanau, kad cia vilkakoje kalta, Talalakinas autoimunininkams rekomenduoja ja gerti ilga laika ir tik prie skydliaukes hipofunkcijos tik kokia savaite, sako, dabar ja dar drasiau naudoja.
O gal tave taip kokie vaisiai itakoja, kaip paskutiniu metu valgai, ar nepadaugini angliavandeniu? Ar bandei nuo galvos skausmu kviepavimo sulaikyma, man labai padeda, jei tik prasideda, keleta kartu uzlaikau ir praeina viskas. Spaudimas greiciausiai i mazesne puse buna, o atsistojant krenta, ar pakyla?
Atsakyti
Kaip pasiilgau raugintu kopustu ir visokiu misrainiu su jais... Rauginti kopustai, tarkuoti virti burokeliaia, kubeliais pjustytos virtos morkos, svogunas ir alyvuogiu aliejus.
Atsakyti
QUOTE(Nidulia @ 2015 09 30, 23:39)
Kaip pasiilgau raugintu kopustu ir visokiu misrainiu su jais... Rauginti kopustai, tarkuoti virti burokeliaia, kubeliais pjustytos virtos morkos, svogunas ir alyvuogiu aliejus.

O ačiū už receptą. Susimakaluosiu šiandien
Atsakyti
QUOTE(Nidulia @ 2015 10 01, 00:39)

o zaliu/nevirtu burokeliu nevalgot?
Atsakyti
QUOTE(ivetacom @ 2015 09 30, 09:53)

O gal tave taip kokie vaisiai itakoja, kaip paskutiniu metu valgai, ar nepadaugini angliavandeniu? Ar bandei nuo galvos skausmu kviepavimo sulaikyma, man labai padeda, jei tik prasideda, keleta kartu uzlaikau ir praeina viskas. Spaudimas greiciausiai i mazesne puse buna, o atsistojant krenta, ar pakyla?

kadangi neturiu matavimo aparato, bet kiek tikrinausi- idealus buvo g.gif

siuo atveju nebandziau kvepavimo susilaikyma. bandziau kazkada prie migrenos- nepadejo. reikes pabandyt dabar.
o dabar tas skausmas toks- jis ne pastoviai. o kelis kartus prabega taip per diena. lyg nieko, paskui kaip paima- suspaudzia (suduria) smilkinius, ar viena..
kokiai minutei, paksui vel nieko.. labai keistas toks jausmas, anksciau niekada neturejus tokio

na gal, as ir sokolada pavartodavau... unsure.gif
Papildyta:
QUOTE(Nidulia @ 2015 09 30, 22:39)

kaip as irgi pasiilgau!
o mama nuliudino, kad siemet raugintu agurku NEBUS! nes agurku NEBER.
verysad.gif verysad.gif
Atsakyti