Įkraunama...
Įkraunama...

Marokas

[quote=raimuta,2018 02 22, 21:26]
Patikėkit manim, jie tiek pažengę, kad tave ir rusiškai kalbina. Aš buvau 2008 metais, jau tada berberai rusiškai privieeet šaukdavo biggrin.gif puikiai kalbėjo ir angliškai ir vokiškai. Man labai labai labai patiko ta kelionė. Įspūdis didžiulis. Daug kvapų, daug spalvų, vandenyno galybė, senovė, istorija. Žodžiu pasimėgaukit. Tikrai patiks.

Marakeše El Fna pirkom apelsinų sultis po dolerį už didžiulę stiklinę. Pamačiau tas berberų rankas, nupurtė net. Bet žinokit tų sulčių skonis atpirko viską. Tokių nesu gėrus iki to ir po to. Ir nebuvo nei 33 nei dar kažko. Žodž būtinai paragaukit.
[/quote]
Nu smagu tada 😊, dar kažkiek dvejojau ar tikrai rinktis Maroką, bet matau, kad tikrai verta. žiūrėjau kad nuo Agadiro iki Marakešo 200 virš km., bet kaip suprantu ten būtinai reik nuvykti jei jau esi Maroke. 😊
[/quote]
Žiauriai gražus kelias. Važiuosit šalią kalnų. Keisis spalvos ir landšaftas. Būtinai sustokit mėtų arbatos. Žodž. Man tas Marokas toks užburiantis. Net nžn kodėl biggrin.gif tik elkitės mečetėse kyr įleis pagarbiai. Jie labai tikintys ir tokie kartais agresyvoki tuo klausimu. Tai nefotkinkit jų ir pan. Nes mes perlenkėm šiek tiek lazdą teko bėgt biggrin.gif
Atsakyti
Aš vienam hostely Essaouiroj nesusikalbėjau angliškai, nes personalas buvo labai vietinis ir kalbėjo tik prancūziškai, bet daugiau niekur jokių problemų nebuvo. Ir parduotuvėse ir taksi ir kavinėse ir lankomuose objektuose visur kalbėjo angliškai
Rusiškai mūsų kažkaip nieks nekalbino smile.gif

O dėl jemaa el fna aikštės tai tikra tiesa. Mes gyvenom prie pat jos, tai visą diena kelis kart pro ją praėjom ir jau atrodė, kad viskas su ja aišku ir kažkaip vakare ėjom visai kitur, o kitą vakarą susitarėm su draugu ten susitikt, tai buvo naujas atradimas smile.gif
Sultys kainavo po 0,40 Eur. Be galo nuostabios. Ragavom įvairių, tai kai kurias kitas, jie tiesiog įmaišo į tuos pačius apelsinus, tai nieko gero, geriau jau grynos apelsinų.
Dar granatų patiko, tik tos brangesnės

Prie tų Mažorelio sodų, kai mes buvom, buvo baisinga eilė, tai kažkaip kas planuosit eit reikėtų pasiplanuot ankstesnį laiką
Atsakyti
[/quote]
Žiauriai gražus kelias. Važiuosit šalią kalnų. Keisis spalvos ir landšaftas. Būtinai sustokit mėtų arbatos. Žodž. Man tas Marokas toks užburiantis. Net nžn kodėl biggrin.gif tik elkitės mečetėse kyr įleis pagarbiai. Jie labai tikintys ir tokie kartais agresyvoki tuo klausimu. Tai nefotkinkit jų ir pan. Nes mes perlenkėm šiek tiek lazdą teko bėgt biggrin.gif
[/quote]

Tą kelią turit mintį važiuojant nuo Agadiro iki Marakešo taip? Jūs mašina nuomavotes iš kart keliom parom ar kaip?
Papildyta:
QUOTE(keistuole @ 2018 02 23, 10:17)
Prie tų Mažorelio sodų, kai mes buvom, buvo baisinga eilė, tai kažkaip kas planuosit eit reikėtų pasiplanuot ankstesnį laiką

O tie sodai tai pat Marakeše? 😊
Atsakyti
[quote=raimuta,2018 02 23, 11:01]
[/quote]
[/quote]

Tą kelią turit mintį važiuojant nuo Agadiro iki Marakešo taip? Jūs mašina nuomavotes iš kart keliom parom ar kaip?
Papildyta:
O tie sodai tai pat Marakeše? 😊
[/quote]
Musu buvo burelis zmoniu ir mes turejom nuostabu lietuvi gida. Tai jis mums visa ta grozi ir parode. Ir po visus uzkaborius isvedziojo. Mazorelio soduose eiliu nematem. Ejome ryte, darbkazkiek ten lukterejom, del to, kad veliau buvo didZiulis karstis. Mes po tos kelines istinusiom galvombuvom, nes tiek gavom informacijos, bet taip ziauriai viskas buvo idomu biggrin.gif as iki Maroko nebuvau buvusi jokiame arabiskame kraste, gal todel man tas ispudis toks. Bet kad veliau as apsilankiau tuose kituose krastuose, man tokio ispudzio nepaliko.
Tas kelias taip, nuo Agadyro iki Marakeso. Dalis kelio palei vandenyna, kur kitoje puseje is kartonkiu kalvose barakai, bet kiekvienas kartoninis barakas su satelitine antena biggrin.gif toliau prasides Atlaso kalnu gubriai. Jie raudoni,jie didingi, jie fantastiski.
Paimkit ir mane kartu biggrin.gif biggrin.gif biggrin.gif

Atsakyti

Musu buvo burelis zmoniu ir mes turejom nuostabu lietuvi gida. Tai jis mums visa ta grozi ir parode. Ir po visus uzkaborius isvedziojo. Mazorelio soduose eiliu nematem. Ejome ryte, darbkazkiek ten lukterejom, del to, kad veliau buvo didZiulis karstis. Mes po tos kelines istinusiom galvombuvom, nes tiek gavom informacijos, bet taip ziauriai viskas buvo idomu biggrin.gif as iki Maroko nebuvau buvusi jokiame arabiskame kraste, gal todel man tas ispudis toks. Bet kad veliau as apsilankiau tuose kituose krastuose, man tokio ispudzio nepaliko.
Tas kelias taip, nuo Agadyro iki Marakeso. Dalis kelio palei vandenyna, kur kitoje puseje is kartonkiu kalvose barakai, bet kiekvienas kartoninis barakas su satelitine antena biggrin.gif toliau prasides Atlaso kalnu gubriai. Jie raudoni,jie didingi, jie fantastiski.
[/quote]

Aš jau nekantrauju visa tai pamatyti 😍Ačiū Jums labai už info. Mielai paimčiau kaip už gide jus 😁. Dar skaičiau apie krokodilų parką netoliese, tai ir ten reiks vaikus nuvešt 😊.
Atsakyti
[quote=raimuta,2018 02 23, 19:28]
[/quote]

Aš jau nekantrauju visa tai pamatyti 😍Ačiū Jums labai už info. Mielai paimčiau kaip už gide jus 😁. Dar skaičiau apie krokodilų parką netoliese, tai ir ten reiks vaikus nuvešt 😊.
[/quote]

Pakelese matysite begalybinius kiekius plastikiniu maiseliu. Nezinau ar jie kiek nors tuo klausimu susitvarke, bet tada buvo kosmaras. Arganmedziai aplipe tais maiseliais, i tuos medzius isikorusios laukines ozkos rasko tuos riesutus, kita ziaumoja ir ta maisa. Zodziu egzotika biggrin.gif nusipirkit aliejaus. Ten jis tikras. Taip pat prie mazoreliu sodo pirkome agavu silko drabuzius. Jus neisivaizduojat kokios kokybes audinys. Sakes. Tie visi kiti silkai slepiasi pavesy. Jis sunkus, vesinantis. Butinai paieskokit.
Atsakyti
Būtinai reiks tada nusipirkt kažką šilkinio. O kaip ten apskritai kainos? Brangu, pigu? O derėtis kqip turkijoj reikia? 😁
Ragavot gal agavo ledú? Skaičiau ten yra jų užpatentuoti.
P.S. Jūs taip viską su azartu pasakojat, kad tų klausymų begalė man kyla 😁
Atsakyti
QUOTE(raimuta @ 2018 02 23, 20:34)
Būtinai reiks tada nusipirkt kažką šilkinio. O kaip ten apskritai kainos? Brangu, pigu? O derėtis kqip turkijoj reikia? 😁

Kažkaip neteko tų ledų ten valgyt. O gal valgėm jau tik bnebepamenu.... visgi 10 metų praėjo. Bet labai labai noriu dar kartą. Paaugs mano vakkis būtinai skrisim. Dabar gos 6 skrydžio valandos būtų žiauri kančia. Ten laikas -3 h. Tai kai išskrendi iš čia, tai skrenfi 6 h, bet nusileidi lyg po 3 h. O iš ten kai varai namo, tai jei išskrendi 12 h jų laiku tai namie būni 21 h mūsų laiku. Man tas skirtumas pradžioj buvo žiaurus. 3 ryto imamas pradėdavo giedot ir labas rytas. Užtat vos 8 vakaro sulaukdavau. Paskui čia blūdijau. Rodos 3 h nedaug, bet bais jautės.
Beje Agadyre tuo metu buvi rengiamas turčių rajonas. Keliavau daug tikrai. Po visus brangius kraštus ir puritonišką europą. Bet tokių prabangiu limuzinų kaip tokiam mūsų supratimu lyg turėtų būti nusususiam Maroke palygint, aš nemačiau. Tie arabai gražūs man buvo kaip dievai. Ilgom tom savo sukniom baltom. Siuvinėtom auksu. Mmmm. Pasaka. Mes buvom per ramadaną. Tai dieną ramu. O vakare visi išsipuošę eidavo pasivaikščiot promenada. Žodžiu. Gražių jum įspūdžių.
Kainos ten nėra mažos. Beje aš pirkau sidabrinius papuošalus. Jie ten labai gražūs ir daug jų. Ir kadangi renku lėkštutes pirkau lėkštę puoštą sidabru ir kupranugario kaulais. Na tokių visokių egzotikų. Ai dar agavų degtinę. Daugiau lyg nieko. Odų daug. Bet ten ne mano stilius. Ai dar daug kažkokio augalo šaknies dirbinių. Gėda nrprisimenu kas per augalas. Tai pirkau kauliukus suvenyri ius. Kvepia jie labai tokiu medžiu. Pamayysit jų ten labai daug. Kilimų dar daug smile.gif na kaip pas visus arabus smile.gif
Atsakyti
QUOTE(raimuta @ 2018 02 23, 21:34)

parsiveškit argano aliejaus, jis ten pigus ir superinis reikalas
Atsakyti
QUOTE(keistuole @ 2018 02 24, 17:27)
parsiveškit argano aliejaus, jis ten pigus ir superinis reikalas

ooo....šito gėrio tai jau būtinai 😊
Atsakyti
Marakeše į Majorelle sodus būtinai reikia nueiti, bet mes kai buvom-didžiuuulė eilė buvo.
Šiaip Marakešas gali priblokšti ir išvarginti, nusiteikit. Mes ieškojom nakvynių, kad būtinai būtų jų riaduose-atidarai jo duris iš gatvės šurmulio ir patenki iš karto į tylą, kur vidury fontaniukas čiurlena, augalai auga, kambariai tie rytietiško stiliaus man labai labai. Ir kad terasa ant stogo būtų ieškokit-man labai patinka iš aukšta viską stebėti, saulytėj sau pusryčiauti. Mums tai buvo labai svarbu ramybės oazę turėti tame šurmulyne..
Sulčių ragauti ten būtinai reikia, jų ir duoda per pusryčius, mes į savaitės pabaigą jau buvom kiek persisotinę tų sulčių smile.gif Man patiko Marakeše ir jų gatvėse pardavinėjami blynai bei parduotuvėlėse sausainiai-atrodo labai paprastai, bet skonis kažkoks kitoks, trapūs, su trupučiu prieskonių.
Valgėm ne pačiose pigiausiose kavinėse, bet vis tiek pigiau nei LT. Essaoiroj būtinai nueikit į žuvų turgų-išsirenki žuvį ir ją iškepa.
Man labai patinka jų visokie dirbiniai-lempų gaubtai nelyg ažūriniai tokie, kažką iš odinių išsirinkau, papuošalų keletą. Suvenyrų visiems vežiau tokių kvepiančių gabaliukų-jų būna įvairaus kvapo, labai skaniai kambaryje padėti kvepia ar drabužių spintoje. Arganas jau minėtas ir muilas su juo. Na ir visokios arbatos, prieskoniai-labai gražių arbatų sveriamų turguose, spalvotų, su visokiais žiedais.
Man asmeniškai labai skanūs ir jų tadžinai-tokiuose moliniuose induose ruošiama įvairi mėsa su įvairiomis daržovėmis. Ir mėtų arbatą saldžią su mėtomis pamėgau-jie ją vadina berberų viskiu.

Mašiną būtinai nuomokit visam laikui. Labai gražus kelias nuo Essaouira iki Marakešo. Teks ir per kalnus pavažiuoti, nieko sudėtingo, bet vaizdai kokie...
Atsakyti
QUOTE(Kristi_na @ 2018 02 26, 11:41)
Mašiną būtinai nuomokit visam laikui. Labai gražus kelias nuo Essaouira iki Marakešo. Teks ir per kalnus pavažiuoti, nieko sudėtingo, bet vaizdai kokie...

mes tai nevažiavom per kalnus, važiavom visiška autostrada (mokama)
ir praktiškai jokio transporto beveik ir nematėm visam kely
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo keistuole: 26 vasario 2018 - 11:36