Marakeše į Majorelle sodus būtinai reikia nueiti, bet mes kai buvom-didžiuuulė eilė buvo.
Šiaip Marakešas gali priblokšti ir išvarginti, nusiteikit. Mes ieškojom nakvynių, kad būtinai būtų jų riaduose-atidarai jo duris iš gatvės šurmulio ir patenki iš karto į tylą, kur vidury fontaniukas čiurlena, augalai auga, kambariai tie rytietiško stiliaus man labai labai. Ir kad terasa ant stogo būtų ieškokit-man labai patinka iš aukšta viską stebėti, saulytėj sau pusryčiauti. Mums tai buvo labai svarbu ramybės oazę turėti tame šurmulyne..
Sulčių ragauti ten būtinai reikia, jų ir duoda per pusryčius, mes į savaitės pabaigą jau buvom kiek persisotinę tų sulčių

Man patiko Marakeše ir jų gatvėse pardavinėjami blynai bei parduotuvėlėse sausainiai-atrodo labai paprastai, bet skonis kažkoks kitoks, trapūs, su trupučiu prieskonių.
Valgėm ne pačiose pigiausiose kavinėse, bet vis tiek pigiau nei LT. Essaoiroj būtinai nueikit į žuvų turgų-išsirenki žuvį ir ją iškepa.
Man labai patinka jų visokie dirbiniai-lempų gaubtai nelyg ažūriniai tokie, kažką iš odinių išsirinkau, papuošalų keletą. Suvenyrų visiems vežiau tokių kvepiančių gabaliukų-jų būna įvairaus kvapo, labai skaniai kambaryje padėti kvepia ar drabužių spintoje. Arganas jau minėtas ir muilas su juo. Na ir visokios arbatos, prieskoniai-labai gražių arbatų sveriamų turguose, spalvotų, su visokiais žiedais.
Man asmeniškai labai skanūs ir jų tadžinai-tokiuose moliniuose induose ruošiama įvairi mėsa su įvairiomis daržovėmis. Ir mėtų arbatą saldžią su mėtomis pamėgau-jie ją vadina berberų viskiu.
Mašiną būtinai nuomokit visam laikui. Labai gražus kelias nuo Essaouira iki Marakešo. Teks ir per kalnus pavažiuoti, nieko sudėtingo, bet vaizdai kokie...