Įkraunama...
Įkraunama...

Marokas

QUOTE(VVaiva @ 2018 02 07, 18:30)
Aciu, keistuole4u.gif
Man dar neaiskumu kilo del tarptautiniu teisiu... Is kur jas gauti?  unsure.gif Anksciau niekada neprireike, nes kur ju reikia, auto nesinuomojam, imam taxi ir tiek. Bet Maroke automobilio noretusi...

o jei nuomojantis iš kokių tipo avis ar pan irgi reiktų?
jie ten gi visi laisvai kalba prancūziškai ir angliškai moka, tai negi nesupras mūsiškų teisių hmm.gif
nors žinant tas jų nesąmones oro uostose su dirbtinom eilėm, tai bala žino ką ir su teisėm gali prisigalvoti.

Parašyk kokiai nuomai ir užklausk
Atsakyti
Važinėjom su naujo tipo teisėm visur Maroke ir vargo nematėm.
Papildyta:
Vaiva, mes pernai buvome Maroke-važiavom su paprastom mūsų teisėm (nu atnaujintom, nebe senosiom), gavom net baudą už greitį, policininkai žiūrėjo dokumentus, viskas buvo ok.

QUOTE(VVaiva @ 2018 02 06, 23:06)
Sveiki!  4u.gif
Kas keliavote nuomotu automobiliu, ar nera nepatogumu su parkavimu? Ar parkavimas mokamas?
Apskritai, ar patogu Maroke keliauti nuomotu automobiliu? Marakese turbut chaosas?  biggrin.gif
Nuomojantis turbut reikia tarptautinio vairuotojo pazymejimo? 4u.gif

Atsakyti
Aciu, merginos! mirksiukas.gif As uzklausiau AVIS, tai parase, kad nereikia tarptautiniu, tiks lietuviskos EU galiojancios teises smile.gif Tai viskas liuks turetu but tada biggrin.gif
Atsakyti
Smagu! O į kurią pusę Maroko važiuosit? Vairuojant stenkitės neviršyti greičio-mes ten matėme tiek policininkų, kiek nei vienoje šalyje dar nebuvome matę smile.gif Jie daug stabdė vietinius, bet sako, kad užsieniečius stabdo tik tada, kai kažkoks prasižengimas. Mes iš pradžių tvarkingai važinėjome, bet paskui atsipalaidavome-ten tikrai daug mažų miestukų ir kai nuolat kaitaliojasi ženklai "80", "60", "40" į trečią dieną užsimiršti ir norisi paspausti bent retsykiais smile.gif

QUOTE(VVaiva @ 2018 02 08, 20:52)
Aciu, merginos!  mirksiukas.gif As uzklausiau AVIS, tai parase, kad nereikia tarptautiniu, tiks lietuviskos EU galiojancios teises  smile.gif Tai viskas liuks turetu but tada  biggrin.gif

Atsakyti
Sveiki,
Gegužės mėn .planuojam vykti į Maroką, Agadirą. Viešbutis Labranda Amadil Beach 4* all inclusive, gal kas lanketes, gal turite kokių atsiliepimų. Kad keliauti ir grožėtis Maroku supratau, kad nuostabi vieta, bet kaip su gyvenimu viešbutyje?
Atsakyti
QUOTE(Kristi_na @ 2018 02 09, 11:07)
Smagu! O į kurią pusę Maroko važiuosit? Vairuojant stenkitės neviršyti greičio-mes ten matėme tiek policininkų, kiek nei vienoje šalyje dar nebuvome matę  smile.gif Jie daug stabdė vietinius, bet sako, kad užsieniečius stabdo tik tada, kai kažkoks prasižengimas. Mes iš pradžių tvarkingai važinėjome, bet paskui atsipalaidavome-ten tikrai daug mažų miestukų ir kai nuolat kaitaliojasi ženklai "80", "60", "40" į trečią dieną užsimiršti ir norisi paspausti bent retsykiais smile.gif

Aciu uz patarima! ;) Mes i Agadira skrisim, bet apsistosim Essaouira, pagal rekomendacijas biggrin.gif
Dar galvoju Marakese 1 ar 2 nakvynes uzsakyt. Savaite tik busim, tai toliau kazkur nenuvaziuosim... smile.gif
Atsakyti
QUOTE(VVaiva @ 2018 02 19, 19:13)
Aciu uz patarima! ;) Mes i Agadira skrisim, bet apsistosim Essaouira, pagal rekomendacijas biggrin.gif
Dar galvoju Marakese 1 ar 2 nakvynes uzsakyt. Savaite tik busim, tai toliau kazkur nenuvaziuosim... smile.gif

Man kažkaip pasirodė, kad Marakeše labiau yra ką veikt ne Essaouiroj
aišku, jei būsit su mašina, tai ten po apylinkes galima pavažinėt
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo keistuole: 19 vasario 2018 - 22:48
QUOTE(keistuole @ 2018 02 19, 22:47)
Man kažkaip pasirodė, kad Marakeše labiau yra ką veikt ne Essaouiroj
aišku, jei būsit su mašina, tai ten po apylinkes galima pavažinėt

Tai va, as ir galvoju masina visam laikui imti ir pavazinet kazkur po apylinkes smile.gif
Reikia tada gal pora nakvyniu Marakese imt, nes ir pasipliazint noresis. Geguze skrendam, Marakese jau gali but karstoka...
Atsakyti
QUOTE(VVaiva @ 2018 02 20, 11:17)
Tai va, as ir galvoju masina visam laikui imti ir pavazinet kazkur po apylinkes smile.gif
Reikia tada gal pora nakvyniu Marakese imt, nes ir pasipliazint noresis. Geguze skrendam, Marakese jau gali but karstoka...

Marakeše tikrai yra kąą veikt, poros dienų tikrai reikia. Į el Fna nueikit ne tik dieną bet būtinai vėlai vakare. Į Yv san laureno sodą į mečetę, rūmus, jie įspūdingi į visokias kvepalų kremų ir ttt dirbtuvėles oi kaip įdomu
Essaouira senas portugalų miestelis bohemiškas kiek. Ten banglentininkų rojus. Šiaip ten labai daug nematėm.
Fesas su savo odom.
Siūlyčiau į casablanką nuvaryt. Mum pritrūko laiko. Kas buvo - labai patiko.
Agadyras pats man labai fainas. Ypač makdonaldas su gyva muzika biggrin.gif
Mes buvome spalį. Marakeše dieną buvo +45/+50. Nejautėm to karščio. Sausa ten ir todėl lengviau tą karštį pernešt.
Agadyre būdavo +34. Bet labai užeidavo smėlio audros. Vieną syk vos spėjom parnešt kudašių. Labai dideli potvyniai atoslūgiai. Pradžioj kol nesupratom kas yra manėm nuo to konservų fabriko žuvys dvesia. Paskui prišilo kad atsūlgus vandeniui lieka gyvių biggrin.gif užlipkit į tą kalvą aukštą. Įspūdingas vauzdas agadyro atsiveria.

Mes gyvenom agadyre Kenzi Europa viešbuty. Visai geras buvo.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo JMD: 22 vasario 2018 - 08:28

[/quote]

O kaip vaikai pasidžiaugs radę macdonalds, nu būtinai apsilankysime ten. smile.gif
O sakykit kokia kalba susikalbėti galima. Skaičiau, kad daugumoj prancūzų ten? O kaip su anglu?
Papildyta:
QUOTE(VVaiva @ 2018 02 20, 11:17)

Mes ir gegužę skrendam smile.gif, galvojam ir mašiną nuomotis, nes būsim 10 d.,tai laiko kaip ir bus, reik pamatyti kuo daugiau
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo raimuta: 22 vasario 2018 - 09:51
[quote=raimuta,2018 02 22, 09:49]

[/quote]

O kaip vaikai pasidžiaugs radę macdonalds, nu būtinai apsilankysime ten. smile.gif
O sakykit kokia kalba susikalbėti galima. Skaičiau, kad daugumoj prancūzų ten? O kaip su anglu?
Papildyta:

Mes ir gegužę skrendam smile.gif, galvojam ir mašiną nuomotis, nes būsim 10 d.,tai laiko kaip ir bus, reik pamatyti kuo daugiau
[/quote]
Patikėkit manim, jie tiek pažengę, kad tave ir rusiškai kalbina. Aš buvau 2008 metais, jau tada berberai rusiškai privieeet šaukdavo biggrin.gif puikiai kalbėjo ir angliškai ir vokiškai. Man labai labai labai patiko ta kelionė. Įspūdis didžiulis. Daug kvapų, daug spalvų, vandenyno galybė, senovė, istorija. Žodžiu pasimėgaukit. Tikrai patiks.

Marakeše El Fna pirkom apelsinų sultis po dolerį už didžiulę stiklinę. Pamačiau tas berberų rankas, nupurtė net. Bet žinokit tų sulčių skonis atpirko viską. Tokių nesu gėrus iki to ir po to. Ir nebuvo nei 33 nei dar kažko. Žodž būtinai paragaukit.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo JMD: 22 vasario 2018 - 20:04

Patikėkit manim, jie tiek pažengę, kad tave ir rusiškai kalbina. Aš buvau 2008 metais, jau tada berberai rusiškai privieeet šaukdavo biggrin.gif puikiai kalbėjo ir angliškai ir vokiškai. Man labai labai labai patiko ta kelionė. Įspūdis didžiulis. Daug kvapų, daug spalvų, vandenyno galybė, senovė, istorija. Žodžiu pasimėgaukit. Tikrai patiks.

Marakeše El Fna pirkom apelsinų sultis po dolerį už didžiulę stiklinę. Pamačiau tas berberų rankas, nupurtė net. Bet žinokit tų sulčių skonis atpirko viską. Tokių nesu gėrus iki to ir po to. Ir nebuvo nei 33 nei dar kažko. Žodž būtinai paragaukit.
[/quote]
Nu smagu tada 😊, dar kažkiek dvejojau ar tikrai rinktis Maroką, bet matau, kad tikrai verta. žiūrėjau kad nuo Agadiro iki Marakešo 200 virš km., bet kaip suprantu ten būtinai reik nuvykti jei jau esi Maroke. 😊
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo raimuta: 22 vasario 2018 - 21:26