Įkraunama...
Įkraunama...

Marokas

Ką gi, prisijungiu ir aš prie šios temos, nes ketinam pirkti bilietus seniai mano norėtai kelionei į Maroką. Planuojam vykti kovo pirmoje pusėje (draugai nerimauja gal bus per šalta, gal balandį, žinau, kad spalvų gal daugiau balandį, bet Portugalijoje buvome kovo viduryje ir labai gera buvo, o čia dar šilčiau, tai aš juos raminu:)

Mūsų preliminarus planas toks: 5 žmonės nuomojam mašiną, pradedam Marakeše, iš Marakešo į Fesą per kalnus. Fesas-Rabat-casablanca (man atrodo, kad Rabat ir Casablanca aš nedegu noru užsibūti). Tada Essaoira. Grįžtam į Marakešą ir iš jo dar į Quarzazate, į dykumą.

Galvojam maždaug 8-9 dienos, daugiau atostogų negausim. Šiek tiek per daug man miestų atrodo pagal dienų skaičių, nes mėgstu patyrinėti neskubėdama, bet ką daryt..
Mano pirminis noras buvo: Marakešas, Fesas, panakvoti dykumoje ir pabūti Atlaso kalnuose.

Su Maroku man yra taip: nebuvau, bet jaučiu, kad patiks. Ar Maroko mylėtojai skaitėt P. Bowles knygų? Man tai nerealus autorius, nelabai lengvas, lyginant su dabar populiariu Takiru Šachu, bet magiški jo kūriniai. Ypač "Dangaus prieglobstis"
Atsakyti
QUOTE(Kristi_na @ 2016 11 02, 20:58)
Mano pirminis noras buvo: Marakešas, Fesas, panakvoti dykumoje ir pabūti Atlaso kalnuose.

ir mano norai panašūs bigsmile.gif dykumą ir kalnus imsit gidą? gal jau kažką susiradote? o kas įdomaus Fese (mano planuose jo nėra) daugiau visa taip pat planuočiau rolleyes.gif
Atsakyti
Pradėjau žiūrinėti skaitinėti ir kalbinu dabar bendrakeleivius keisti šiek tiek maršrutąsmile.gif
Tiesiog radau tokį fainą blogą' http://100dienu.blog...-po-europa.html

Užsikabinau už jų kelionės per Maroką, už to konkretaus maršruto-važiuoti nuo Marakešo link Ourzazate, pakeliui apžiūrim miestuką Telouet (labai įspūdingas ir rekomenduojamas internetuose).
Pasukus į šoną yra labai įspūdingi uolų tarpekliai Gorges Toudra.
Tada į Zagora. Paskui į M'hamid. Rašo, kad nuo Zagora prasideda kelias per dykumą.
Ir čia jau man nebeaišku-ar ties M'hamid yra jau pakankamai graži dykuma ar verta belstis iki Merzouga (kažkaip supratau, kad ties Merzouga dykumų kopos įspūdingesnės). Gaunasi iki Merzouga geras kelio gabalas. Bet kokiu atveju planuojam nakvoti dykumoje, ne, dar nieko konkrečių kontaktų nežiūrėjau, mačiau ir čia kažkas buvo įdėjęs konkrečių žmonių kontaktus.
Konkrečiau bus kai turėsim bilietus, lapkričio gale.

Tada keliaujam iki Essaouira. Vandenynas.

Su Fesu gaunasi nebeaišku-ar iki jo belstis traukiniu ar iš viso atidėti galimam kitam kartui, žodžiu, dar svarstom.

Dar klausimas iškilo: laikas. Mane gąsdina, kad kovo vidurys (8-15 dienomis maždaug) bus per šaltas. Esu buvusi Portugalijoje tokiu laiku, tai ten pavasaris, su paltuku rytais, bet normaliai, galvoju, gal vis tik Maroke bus šilčiau?smile.gif
Kadangi ten šildymo niekur nėra ir jei planuotume vykti į kalnus, gal tikrai atidėti balandžio viduriui. Iš kitos pusės, nesinori kepti iš karščio dykumoje ir balandžio mėnesį jau man ir Lietuvoje būna visai smagu.
Ar kas nors buvote tokiu laiku Maroke (kovo viduryje?)

Gido į kalnus neplanuojam, o į dykumą, manau, taip.
Paskaitykit tą mano įdėtą blog'ą apie Feso klaidžias gatveles, man tai patiko:) Bet atstumas iki jo didelis nuo Marakešo.
Atsakyti
QUOTE(Kristi_na @ 2016 11 08, 12:39)
Ar kas nors buvote tokiu laiku Maroke (kovo viduryje?)

As buvau siemet vasario gale-kovo pradzioje. Na nesusalom bet ir neitin pasidziaugem siltu oru. Bet mes papuolem ant kazkokios saltos oro bangos. Kelias diena su striukytem buvom su kuriom atvaziavom. Viena diena is vis i liuti papuolem kai vaziavom i Azilal prie krioklio. Vienu zodziu zvenge visi is musu kai grizom. Tipo buvot Afrikoj o fotkese beveik visur su sriukem biggrin.gif
Atsakyti
Irėne, ačiū už info 4u.gif
Na, reik tikėtis, kad kovo 8-15 tikimybė jau yra pavasariui bent Afrikoje..
Atsakyti
Gal kas i Maroka kartu?

https://www.swoodoo....7-03-01/2adults
Atsakyti
Ara kas nors buvote tokiu laiku Maroke (kovo viduryje?)

Mes buvom gruodžio 24-30, dieną su trumpom rankovėm, nes buvo 20 laipsnių. Vakarai ir rytai vėsoki apie 10 laipsnių. Manau, kad kovas labai tinkamas ir tikrai nebus šalta. Kambariuose šildymo jie neturi, todėl pakankamai vėsu, bet pas mus buvo radiatorius smile.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo ežiukai: 14 sausio 2017 - 21:53
Su Fesu gaunasi nebeaišku-ar iki jo belstis traukiniu ar iš viso atidėti galimam kitam kartui, žodžiu, dar svarstom.

Fezą patogiausia pasiekti būtent naktiniu traukiniu, su mašina nerekomenduoju (kalnai ir ilgai užtruksite).
Feze turbūt lankomiausia būtų medina (senamiestis). Tai daugiau kaip 10 tūkstančių gatvių labirintas, pilnas akligatvių, ilgakaklių minaretų, vandens čiurlenimo, staklių audimo skambesio, negyvų gyvulių smarvės, įtartinų žvilgsnių, stačių laiptų... Būtent čia smagiausia atrakcija - Pasiklysti ir nerasti išėjimo.
Dar įdomu apžiūrėti odų raugyklas.
Atsakyti
Sveiki,
o kas planuojate vykti i dykumą? Koks patogiausias susisiekimas Maroke, mes vykstame dviese, tai auto nelabai norime nuomoti, o gal verta? hmm.gif
Atsakyti
Spiegel, mes planuojame vykti į dykumą. Iš Essaouira nuomota mašina per kalnus iki M'hamid. Kažkaip susidariau nuomonę, kad Merzouga kopos smėlio gal įspūdingesnės, bet mums lankas gautųsi.
Mums irgi aktualu būtų kokie kontaktai M'hamid kad galėtų padėti kupriais pajoti ir panakvoti dykumoje, dar nesitarėm su savo kompanija kaip tą padarysim, galvoju, rasim ir vietoje.
Atsakyti
mes neapsisprendžiam ar važiuot i Mhamid, ar i Merzouga hmm.gif Gal kas gali patarti, ar per 4 dienas spėsim ,,apsisukti,, dykumoje smile.gif
Atsakyti
Nu ką, mūsų kelionės planas jau sudėliotas, liko tik neaiškumas-Zagora ar M'hamid ir nakvynė dykumoje. Man atrodo, kad ten vietoje rasime pasiūlymų, bet ieškau informacijos. Kadangi laiko nedaug, tai dykumai pusdienis ir nakvynė.

Viešbučius užsakėme visus (išskyrus tą dykumoje), kai kuriuos per booking, kai kuriuos susiradau internete ir rašiau tiesiogiai. Vieni paprašė 30 proc pervesti iš anksto, bet kai parašiau, jog labai brangus pervedimas sutiko pasitikėti ir šiaip.
Bandėm taupyti, bet šiek tiek nugalėjo meilė gražiems riad'ams:) Kainos dviviečių mūsų pasirinktų varijuoja 25-70 eur už naktį. 70 tik Essaouiroje-su vaizdu į vandenyną, kažkurios čia paminėtas kaip labai nuostabus Riad Mimouna.
Žodžiu, viskas čia nepigiai gaunasi, tikiu, kad būtume radę ir vietoje, bet bendrakeleiviai norėjo iš anksto užsisakyti.

Kai susidėlioji, supranti kiek mažai kiekvienam objektui laiko skirta..bet man vis tiek atrodo, kad aš į Maroką dar grįšiu:)

Planas toks:

1-2 dienos. Atskrendam į Essaouira. 1,5 dienos ten.

3 diena. Vykstam į Ait Benhaddou. 400 km, per kalnus, nusimatėm vienos dienos kelionę. Nakvojam, apžiūrim Ait Benhaddou.

4 diena. Vykstam į Agdz (apie 100mk). Nakvynė ten, kalnai.

5 diena. Agdz-Zagora-(M'hamid?). Nakvynė kažkur dykumoje.

6 diena. (M'hamid ?)- Zagora - Tinghir. Gorges Toudra. Nakvynė.

7 diena. Tinghir-Marakech. 366 km.

8-9 dienos. Marakešas.
Atsakyti