kur visos dingusios?
QUOTE(meja82meja @ 2015 12 02, 18:03)
kur visos dingusios?
Nėr, turbūt, ką pasisakyt kitoms.
Aš jau įprastai. Darbas - įtampa - namai. Pastebėjau, tame pačiame darbe, nieko blogo dabar nėra, bet įtampa vis tiek kaip reikiant many.
QUOTE(Night13 @ 2015 11 28, 01:00)
Beje. Ar forume aš jums atrodau kartais keista? Šiaip įdomu. Sakė dar anąkart, kad galiu atrodyt kiek keista žmonėms. Žinoma, kalba ėjo, matyt, ne apie virtualumą, bet...
Man tu neatrodai keista. Niekuo.
O šiaip, man neretai žmonės sako, kad aš nestandartinė. Tik nemanau, kad čia blogąja prasme. Vienas pasakė, kad aš ateivis.

QUOTE(Idem @ 2015 12 02, 23:44)
Man tu neatrodai keista. Niekuo.
O šiaip, man neretai žmonės sako, kad aš nestandartinė.
O šiaip, man neretai žmonės sako, kad aš nestandartinė.
o tau nekeista, kad zmogus uzuodzia lavonu kvapa, ten kur ju nera. arba "girdi" kaip jo plaukai zyla, kartoja sakinius zodziais, kurie prasideda ta pacia raide (net konkreciai kuria), jaucia tai, kas kitiems nesukeltu nei menkiausio akies mirktelejimo. tau atrodo tai nekeista?
o kas tau yra keista? kai spintoj sika i maiselius, o tada vynioja dovanom?
is esmes klausimas yra juokingas. ar as keista/ar as nenormali/ar as ne tokia, kaip visi?
i visus juos, greiciausia norima sulaukti atsakymo "taip". nes niekas nenori buti, "kaip visi". kiekvienas tikisi, kad yra kitoks, unikalus. esminis klausimas ar toks, koks as esu mane tenkina ar trukdo? ar trukdo kitiems?
nes jeigu tu siki i maiselius spintoj ir pakuoji juos kaledoms, bet niekam ju nepadedi, pats neissitepi, del to nesijauti kaltas, tai kodel gi ne? tu laimingiausias kaledu senis. tesk taip ir toliau.
QUOTE(cremaster @ 2015 12 03, 01:07)
nes jeigu tu siki i maiselius spintoj ir pakuoji juos kaledoms, bet niekam ju nepadedi, pats neissitepi, del to nesijauti kaltas, tai kodel gi ne? tu laimingiausias kaledu senis. tesk taip ir toliau.

Kiekvienam kazkas bus keistas, kuris bus skirtingas nuo jo, arba jam nesuprantamas. Ir keisti vienas kitam bus abipusiai. Kartais zmogus ir pats sau keistas, kai nenori saves priimt. Kai kurie tuo keistumu didziuojasi, kiti bijo ir kaip tik nori but "kaip visi".
Pvz, kiek pamenu Night psichologe sake kad ji kitokia nei kiti pacientai, ir net nezinojo kaip gydyt. Tai turbut nes valstybine, pigi, ir atitinkama publika pripratus ten eiti. Kai kurie kieti terapeutai toki atveji nezinotu kaip gydyt nes atrodytu per normalus, priprate prie tokiu filosofiskai sudetingu atveju, kad niekur nieko keisto nemato.
nu nezinau. jeigu manes zmogus klausia, ar jis keistas, as ji lyginu ne (tik) su savim, bet ir su kitais aplinkiniais, ju elgesiu.
QUOTE(cremaster @ 2015 12 03, 02:07)
*o tau nekeista, kad zmogus uzuodzia lavonu kvapa, ten kur ju nera. arba "girdi" kaip jo plaukai zyla, kartoja sakinius zodziais, kurie prasideda ta pacia raide (net konkreciai kuria), jaucia tai, kas kitiems nesukeltu nei menkiausio akies mirktelejimo. tau atrodo tai nekeista?
*o kas tau yra keista? kai spintoj sika i maiselius, o tada vynioja dovanom?
is esmes klausimas yra juokingas. ar as keista/ar as nenormali/ar as ne tokia, kaip visi?
*i visus juos, greiciausia norima sulaukti atsakymo "taip". nes niekas nenori buti, "kaip visi". kiekvienas tikisi, kad yra kitoks, unikalus. esminis klausimas ar toks, koks as esu mane tenkina ar trukdo? ar trukdo kitiems?
*o kas tau yra keista? kai spintoj sika i maiselius, o tada vynioja dovanom?
*i visus juos, greiciausia norima sulaukti atsakymo "taip". nes niekas nenori buti, "kaip visi". kiekvienas tikisi, kad yra kitoks, unikalus. esminis klausimas ar toks, koks as esu mane tenkina ar trukdo? ar trukdo kitiems?
*Paprastai žmogus užuodžia lavonų ar kitų, nesančių dalykų, kvapą, jei turi tam tikrų psichikos sutrikimų. Tokiu atveju, ne, nekeista. Tas pats apie žylančius plaukus ir sakinius, kurių visi žodžiai prasideda ta pačia raide. Juk nekeista, kad žmogus, turintis sociofobija, bijo kalbėti prieš auditoriją. Tai gali būti keista tik žmonėms, kurie nieko nežino apie psichikos sutrikimus.
*Jei šiktų į maišelius ir vyniotų dovanoms, būtų keistoka. Bet ir tam greičiausiai būtų paaiškinimas. Reikėtų gerai pagalvoti, kas man keista. Niekaip negaliu šiuo momentu sugalvoti, nes man dažniau atrodo kvaila, veidmainiška ir pan., bet nekeista.
*Tiesa, kiekvienas norim būti unikalus. Aš iki šiol galvoju ir jaučiuosi, kad esu kitokia. Su tuo man kyla problemų, aplinkiniams irgi kartais nelengva, todėl kitą savaitę eisiu konsultacijai, ne ilgalaikei terapijai, kad man padėtų išspręst vieną, visą gyvenimą besivelkančią iš paskos problemą, kuri man realiai nuodija buvimą.
Papildyta:
QUOTE(kliomba @ 2015 12 03, 03:41)

Kiekvienam kazkas bus keistas, kuris bus skirtingas nuo jo, arba jam nesuprantamas. Ir keisti vienas kitam bus abipusiai. Kartais zmogus ir pats sau keistas, kai nenori saves priimt. Kai kurie tuo keistumu didziuojasi, kiti bijo ir kaip tik nori but "kaip visi".
Pvz, kiek pamenu Night psichologe sake kad ji kitokia nei kiti pacientai, ir net nezinojo kaip gydyt. Tai turbut nes valstybine, pigi, ir atitinkama publika pripratus ten eiti. Kai kurie kieti terapeutai toki atveji nezinotu kaip gydyt nes atrodytu per normalus, priprate prie tokiu filosofiskai sudetingu atveju, kad niekur nieko keisto nemato.
Man ne keista, o įdomi.
Ką reiškia: kitokia, nei kiti pacientai? Juk net psichiatrai iš tiesų nežino, kas yra psichikos ligos. Neatitiko standartinių testų ir jau viskas? Neatpažintas objektas?
QUOTE(Idem @ 2015 12 03, 11:26)
Reikėtų gerai pagalvoti, kas man keista.
keista yra tiesiog tai, kas unfamiliar.
jeigu niekas nekeista, tai mazai kas stebina. o jeigu nestebina, tai labai greitai pasidaro nuobodu.
ir joks zmogus pats sau nera keistas. kitu atveju tai jau asmenybes skilimas.
QUOTE(cremaster @ 2015 12 03, 12:58)
keista yra tiesiog tai, kas unfamiliar.
jeigu niekas nekeista, tai mazai kas stebina. o jeigu nestebina, tai labai greitai pasidaro nuobodu.
Gerai pagalvojau, visgi yra keistų žmonių. Tokių kaip Gražulis. Kurie net neraudonuoja meluodami. Dabar dirbu su pora tokių. Geriau jau jie šiktų į maišelį.
O stebina daug kas. žmogus man vienas iš įdomiausių tyrinėjimo objektų, ypač domina įvairios patologijos. O ir be žmonių yra keistų, stebinančių dalykų.
Aš sau kartais būnu keista. Bet asmenybės skilimo nejaučiu. Tik kiti man kartais atrodo tokie normalūs normalūs, nors nežinia, kas tose jų galvose darosi.
Sveikos,mergaites,kadaise cia lankiausi,galvoju uzeisiu pasisveikinti.

QUOTE(kliomba @ 2015 12 03, 03:41)
Čia jau nuo savęs pridėjai, kaip iš agentūros VBS. Net susimąsčiau, ar psichologas gydo. Bet tai, turbūt, neesmė. Jei lygintų atvirai su kitais pacientais, tai psichologė būtų keista. Kad neišriša ko neišriša, nesusiję su jokiais keistumais lyg ir - tai ir rašiau gerokai anksčiau, nei apie keistumus. O kad galiu kitiems atrodyt keista, pasikartosiu, kad komentavo po testo. Tai nžn., kuo čia pigumas ar brangumas dėtas.
O klausinėjau čia dėl to, ar kitiems netrukdo. Man pačiai tikrai netrukdo (net nžn., kas čia turėtų trukdyt). Bet kuo didžiuotis mano atveju irgi nėr, nes, kiek supratau, tas vadinamas keistumas nėr žavintis kitus, greičiau blogai keistas. Jei gerai supratau. Nemanau, kad keistumas psichikoj teigiamas reiškinys. Ten šyzos skalė virš vadinamo sveikumo ribų.
Anyway, aš pati tą išryškinau čia, bet ir pagal tą patį testą ne šyzos/keistumai mano didžiausia bėda.
Keistumas ar geras ar blogas, sunku atskirt kur kuris. Velgi kiekvienam atrodys skirtingai. Man tas keista nesiskaido i gerus blogus, tiesiog keista ir tiek:) siaip tai pats zodis, man rodos, gan skirtingai suprantamas visu cia pasisakiusiuju.
Man patiko, kai buvo paskaita, kuria skaite lektore serganti sizofrenija. Gal kas ir matet. Jos vis bande uzklaust paprasti zmones, kaip gi pasireiskia ta sizofrenija, ar psichoze, ir ji niekaip negalejo tiksliai atsakyt, atrode kad zmogus pats nesuvokia kad ar kai jame kas nors keisto darosi.
Man patiko, kai buvo paskaita, kuria skaite lektore serganti sizofrenija. Gal kas ir matet. Jos vis bande uzklaust paprasti zmones, kaip gi pasireiskia ta sizofrenija, ar psichoze, ir ji niekaip negalejo tiksliai atsakyt, atrode kad zmogus pats nesuvokia kad ar kai jame kas nors keisto darosi.