Druskoms ? kad jos susikauptų žemės paviršiuje reikia laiko, gal jūs turite omeny vandens ph (rūgštingumą), kuo vanduo GH (kietesnis) tuo didesnis jo ph, matyt todėl Enikejevas naudoja pusiau distiliuotą vandenį, išeina jo selekcijos strepsai blogai auga-kaprizijasi laistomi būtent kietu vandeniu
Akvariume daug viskas paprasčiau, kad sumažėtų vandens ph kuris tiesiogiai priklauso nuo kh ( karbonatinis kietumas) užtenka atitaikyti co2, mūsų augalų laistymui-į vandenį dėti durpių maišelį ir palaikyti per naktį , perpus naudoti užšaldytą vandenį arba distiluotą
Aš jau anksčiau prasitariau , kad man vienodai auga tiek Enikejevo tiek kitų selekcininkų strepsai, matyt todėl kad laistau tik akvos vandeniu kuris yra minkštas, ant fitilio augantiems taip pat daug dažniau dapildavau akvos vandens, nei trąšų tirpalo,
Ir kaip jums šiltnamis žiemą šildomas tokiu būdu ? Dėl grožio nediskutuojam, mes įsirengtume jį daug simpatiškiau, bet šie žmonės gyvena Sibire, kaime jiems ne iki grožio . Taip apšildomą šiltnamį jei gyvenčiau ne mieste tikrai įkalbėčiau vyrą įrengti, pvz ant putpelyno stogo, turėčiau nuostabų strepsyną, aš rūpinčiaus gėlėm , vyras-putpelėm , juo labiau kad jomis jis vis daugiau domisi