Įkraunama...
Įkraunama...

Streptokarpai ir kiti gesnerijiniai (24)

Taip pat buvau truputį šokiruota blink.gif jei aš savo mažiesiems strepsiukams taip trečią-ketvirtą aplaistyčiau (neparenku kito žodžio) lapus nesaugodama skrotelės centro kur akivaizdžiai susikaupia vanduo, jiems greitu laiku būtų kaput verysad.gif
Pas juos ne tik elektra ,bet ir dujos viskas pigiau, šildymo sezonu atidarytos pastoviai visos orlaidės ( langai paprasti, ne plastikiniai). Gal dabar , kai neramumai, viskas pasikeitę rolleyes.gif

Osmosinio vandens nepripirksi jei gėlių daug--labai jausis per kišenę ,vanduo nepigus, anksčiau žaidžiau su akva-krevetynu smile.gif iš anksto turi tartis su parduotuve, kad tau paliktų reikiamą kiekį vandens. rolleyes.gif Geriausia namuose turėti sistemą, bet mano strepsių kiekiui per brangus malonumas,neatsimenu kiek tiksliai,vienu metu buvo ūpas įsigyti-paskaičiavau per brangu , lygtai kad pagaminti 1 litrą osmosinio suvartojama 3 l paprasto vandens, ar 3l paprasto gauni 1,5 l osmosinio, dabar neatsimenu smile.gif

Atsakyti
užtikau google,šis strepsius man wub.gif wub.gif wub.gif

selekcininkas Dmitryj Demčenko
Dem--čiornyj Lebed

user posted image

user posted image
Atsakyti
Sveika pasirodžiusi, Klivija 4u.gif
Strepsas tai tikrai labai įspūdingas thumbup.gif , o ir selekcininkas dar negirdėtas. Reiks pasiieškoti kas čia toks.
Osmosinio vandens strepsams neieškosiu, negaminsiu.Tegul geria lietaus, sniego tirpsmo . o vasarą iš balos kur daug daug karosų gyvena. Bus strepsams vanduo kaip iš akvariumo.irnesakyk.gif

O Enikejevo šiltnamiai tai tikrai jėga.Bet gal pas juos ten žiemomis šilčiau?Jei mygtelėtų kokie -28ar -30, toks apšildymas tikrai nepadėtų.
Laistymas man seniai mįslė.Aš namie pomidorų taip nelaistau, o čia strepsams pila bile kaip.Ir seniai man eretiška mintis kirba , na nepasako Pavels kažko iki galo.Čia matyt kaip gera virėja, duos receptuką, o va vieną kokį mažmožį ir nutylės g.gif
Atsakyti
Oho koks gražuolis thumbup.gif

QUOTE(Lisitėja2 @ 2016 01 12, 18:24)

Bet gal pas juos ten žiemomis šilčiau?

Jenikejevas yra rašęs, kad pas juos Dnepropetrovske retai būna šalčiau nei 10 šalčio. Ukraina gi didelė, tai kitur būna ir šalčiau.
Atsakyti
stepsas tai nerealus,bet kur toki gausi,tik paziopsot,idomu ar kapriznas,gal atsiras nauju selekcininku bigsmile.gif labai nebesinori kapriznu,kad ir kokie grazus butu schmoll.gif
Atsakyti
QUOTE(silvija72 @ 2016 01 12, 20:41)
stepsas tai nerealus,bet kur toki gausi,tik paziopsot,idomu ar kapriznas,gal atsiras nauju selekcininku bigsmile.gif labai nebesinori kapriznu,kad ir kokie grazus butu schmoll.gif

greičiausiai bus ką nors Jenikejevo sukryžminęs, nes jaunasis selekcininkas iš to paties Dnepropetrovsko. Ir labai jau Jenikejevo veislėms būdingos garbanos. Ir aišku tikėtinos visos aikštingosios savybės

Va va gyvenimiška išmintis kaip ateina. Myliu Bristoliukus, Thompsoniukus ir Paramonoviukus. Už tai, kad jie be ožių.
Atsakyti
Rusma, 100 balų doh.gif .Man jis tikrai pasirodė panašus į DS Riušelje.Galvojau, kad klystu. Ne taip greitai kuriasi naujos veislės, ne kiekvienam pakartoti Jenikejevo sėmę.
Atsakyti
Sveika pasirodžiusi, Klivija  4u.gif

Lisitėja , malonu kai tave prisimena, ačiū 4u.gif

na nepasako Pavels kažko iki galo.Čia matyt kaip gera virėja, duos receptuką, o va vieną kokį mažmožį ir nutylės g.gif

matyt , kad taip ir bus , kažko ne pasako arba pasako taip neakcentuodamas, mes praleidžiam pro ausis neįsigilindami ,kad tai svarbu + kaip Rusma pastebėjo Dneprepetrovske tikrai kitoks klimatas ,šiltos žiemos, peržiūrėjau orus ,daugiau -10-11 šalčio žiemomis nebūna , net ir iki tiek nusileidžia retai,pagrinde -3-6 šalčio

D.Demčenko sekasi auginti strepsius, jo nuotraukos pažymėtos ""yzambara.gom.ua""

Atsakyti
QUOTE(klivija2 @ 2016 01 13, 14:19)

matyt , kad taip ir bus , kažko ne pasako

tai kad nėra ką sakyti - tai akivaizdu. ŠVIESA. Natūralus apšvietimas vasarą, žiemą tik papildomai apšviečia, bet vis tiek natūralus. Į kambarį tiek šviesos nepatenka. Pomidorus kambary užauginkit tokius, kaip šiltnamį užauga - nu pačios gi suprantat, kad tokie neužaugs.

Atsakyti
Turėjau mintyje Pavelo veisles, sklinda apie jas šlovė kad jos auginime kaprizingos, gal Pavelas kur nors yra pasisakęs prie kokių būtinų sąlygų jos auginime problemų nekels, bet mes to nežinome ar neatkreipiame dėmesio rolleyes.gif

Kas taip tai taip-- šiltnamis šviesa, erdve, drėgme negali lygintis su kambariu smile.gif

Va dar vienas toks natūraliai apšildomas šiltnamis Sibire thumbup.gif Tik aš be strepsių , katinų ir šunų nieko daugiau nemoku auginti biggrin.gif
https://www.youtube....h?v=8XflQvYRYV0
Atsakyti
Daug Pavelo strepsų yra jautrūs druskoms. Bet šito jis tikrai neslepia.
Atsakyti
Druskoms ? kad jos susikauptų žemės paviršiuje reikia laiko, gal jūs turite omeny vandens ph (rūgštingumą), kuo vanduo GH (kietesnis) tuo didesnis jo ph, matyt todėl Enikejevas naudoja pusiau distiliuotą vandenį, išeina jo selekcijos strepsai blogai auga-kaprizijasi laistomi būtent kietu vandeniu rolleyes.gif
Akvariume daug viskas paprasčiau, kad sumažėtų vandens ph kuris tiesiogiai priklauso nuo kh ( karbonatinis kietumas) užtenka atitaikyti co2, mūsų augalų laistymui-į vandenį dėti durpių maišelį ir palaikyti per naktį , perpus naudoti užšaldytą vandenį arba distiluotą smile.gif
Aš jau anksčiau prasitariau , kad man vienodai auga tiek Enikejevo tiek kitų selekcininkų strepsai, matyt todėl kad laistau tik akvos vandeniu kuris yra minkštas, ant fitilio augantiems taip pat daug dažniau dapildavau akvos vandens, nei trąšų tirpalo, rolleyes.gif

Ir kaip jums šiltnamis žiemą šildomas tokiu būdu ? Dėl grožio nediskutuojam, mes įsirengtume jį daug simpatiškiau, bet šie žmonės gyvena Sibire, kaime jiems ne iki grožio . Taip apšildomą šiltnamį jei gyvenčiau ne mieste tikrai įkalbėčiau vyrą įrengti, pvz ant putpelyno stogo, turėčiau nuostabų strepsyną, aš rūpinčiaus gėlėm , vyras-putpelėm , juo labiau kad jomis jis vis daugiau domisi mirksiukas.gif
Atsakyti