Įkraunama...
Įkraunama...

Streptokarpai ir kiti gesnerijiniai (24)

QUOTE(rusma @ 2016 02 28, 06:55)

aha, naują Visagino katalogą pažiūrėk, kiek sanpaulijų veislių  doh.gif

Žiūrėjau, žiūrėjau biggrin.gif , bet kažkodėl nostalgiją jaučiu jau turėtoms veislėms wub.gif
Aij, bet daug gerų ir taip turiu lotuliukas.gif

Fotki man gaila, kartais galvoju susimokėt, bet dar nelabai raukiu ką ten siūlo... tai taip ir liks irnesakyk.gif

Kad visai nepasimest turėjimuose, mano gėlynėliai tokiu formatu biggrin.gif
http://auginugeles.blogspot.lt/
Atsakyti
Sveikos streptokarpų auginimo profesionalės smile.gif Patarkit, prašau, kur ir kokį substratą perkate savo lepūnėlėms? Žinau, kad anksčiau buvo kalbėta, kiek turėjau galimybių žvalgiausi po senas temas. Shetelig parduotuvė Kekkilos druskai jautriems neturi, bent Vilniuje. Greenwood neradau, kai kuriuos augaliukus pasodinau į Durpetos pomidorams. Iš anksto ačiū už patarimus smile.gif
Atsakyti
Tinka ir pomidorinis.Tik žiūrėkit, kas labai trąšus nebūtų.O ar geriau pomodorų daigams kai būna, jis irgi mažamaistis. Aš saviškius sodindavau į substratą prieskoniams auginti.Irgi netrąšus ir lengvas.Visada reikia dėti puriklių(perlito ar agroperlito). Kiminų nededu.

Priminkit, kaip actarą skiesti nuo šakninių amarų, reikia profilaktikai užpilti.Kažkur nukišau savo užrašus blush2.gif .
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Lisitėja2: 28 vasario 2016 - 19:06
QUOTE(Lisitėja2 @ 2016 02 28, 19:48)

Priminkit, kaip actarą skiesti nuo šakninių amarų, reikia profilaktikai užpilti.Kažkur nukišau savo užrašus  blush2.gif .

aktarą purkšti - 0.1-0.2 g/l, laistoma - 1 g/l. Bet čia substratui, ne keramzitui, nes substratas dalį sugeria. Į keramzitą aš tokio stipraus nepilčiau.
Atsakyti
Dėkoju 4u.gif
Atsakyti
Mergaitės, pasidalinkit, kaip jūs skabote (formuojate) achimenes. Skaičiau, kad reikia nugnybti virš trečios lapų poros - čia pagrindinį ūgliuką. O paskui, kai pradeda šakotis - tai vėl gnybti tuos naujus ūglius? Ir kiek kartų tai daryti? Iki šiol retai kada formuodavau, dažniausiai augdavo, kaip pačios sumąstydavo rolleyes.gif
Atsakyti
QUOTE(ausrazs @ 2016 03 01, 10:58)

Aš vieną kart gnybiu. Tokios kaip Firefly visai nereikia rolleyes.gif
Atsakyti
QUOTE(dzūkė @ 2016 03 01, 12:04)
Aš vieną kart gnybiu. Tokios kaip Firefly visai nereikia rolleyes.gif

o tu turi dar tokių kaip Firefly? Čia vienintelė achimenė. kuri man patinka. Nusipirkčiau visas likusias, jeigu tokių dar yra lotuliukas.gif

Gnybiau ir aš pernai kai kurias. Sakyčiau, kad reikia žinoti kaip augalas pats formuojasi, kad atsakyti į tą klausimą. Kai kurias kai prignaibiau, tai taip ir nebepražydo doh.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo rusma: 01 kovo 2016 - 12:00
QUOTE(rusma @ 2016 03 01, 12:00)
o tu turi dar tokių kaip Firefly? Čia vienintelė achimenė. kuri man patinka. Nusipirkčiau visas likusias, jeigu tokių dar yra  lotuliukas.gif

Atrodo, kad dar turėsiu biggrin.gif Viena iš tų, kurios buvo gražiausios rizomos, nors ir su juodom šiknukėm buvę dygsta irnesakyk.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo dzūkė: 01 kovo 2016 - 12:16
QUOTE(dzūkė @ 2016 03 01, 13:04)

čia aš ta prasme, kad augalas kaip Firefly. Man daugiau tokių kompaktiškų, ankstyvų, gausių, mažučių - dailučių, idealiai proporcingai besiformuojančių be jokios pagalbos - nepasitaikė. Jeigu kas žinot veislę, kur augalas panašus į Firefly, gali žydėti bet kaip - pasakykit ir man biggrin.gif
Atsakyti
QUOTE(rusma @ 2016 03 01, 13:16)
čia aš ta prasme, kad augalas kaip Firefly.

Aaa, alia tikrai blush2.gif biggrin.gif

Red Elfe biggrin.gif (nors gal nugnybiau, bet kad kompaktiška tai tikrai) Dar Sora Theresa, White Glory, Tropocal Dusk, Stans Delidht - buvo po vieną augalą ir bent jau praeitais metais augo kompakiškai.
Atsakyti
Reiks ir man nugnaibyt, gal tada neišaugins ilgų lazdų biggrin.gif Bet tokios plonos stiebiasi dabar g.gif mažai saulės...nežinau kaip jos sustorės, ko gero reiks rišti.

Susinešiau visų aprašymus, nuotraukas, tai yra labai panašių spalviniu atžvilgiu. Matysiu, gal žiedų dydis skirsis ar pats krūmelis, o gal ir spalvos, nes foto juk nevienodai rodo.
Na kur ta saulė...taip reikia šviesos gėliukams biggrin.gif
Atsakyti