Įkraunama...
Įkraunama...

Streptokarpai ir kiti gesnerijiniai (24)

QUOTE(Vidam @ 2016 03 06, 12:19)
* Na pagaliau pradėjo pumpuriuotis strepsiai

** Achimenės ne visos sudygo

* thumbup.gif thumbup.gif
** - būna ir vėlyvesnių, turėtų sudygti. Mano smitiantos apskritai jokių dygimo požymių nerodo schmoll.gif , o achimenių ir to paties puodo vienos rizomos su daigais, kitos ne. Matyt, bando mūsų kantrybę.
Atsakyti
Paėmiau ir išsiverčiau...gyvos visos smile.gif Aurora Charm nusileidusios žemyn rizomos, viena išleidusi ūgliuką kokio cm ilgio baltutėlį. Pakėliau abi į viršų. Yellow English Rose išleidusios šakneles, rizomos paaugusios, matosi iš spalvos, viršūnės tokios paburkusios thumbup.gif Matyt dar ne laikas, gerai įmygusios buvo biggrin.gif
Kolerijos irgi jau išlindo keturi auginukai, o galvojau kad nieko nebus, nes jau tokios plonos, suvytusios "kirmėliukės" buvo smile.gif
Atsakyti
Pas mane tai achimenes nykštukai turbūt sėja - sodinau kruopščiai po vieną, kai kur sudygo po 2 lotuliukas.gif Norėjau pažiūrėti kas būna, kai perlauži rizomą - nes pas vieną augintoją radau parašyta, kad parduodu cielom rizomas, didelių nelaužau lotuliukas.gif - išdygo ir iš sulaužytos.

Klivija, norėsiu Almandin. Kantri aš, bandysiu dar kartą. Gal jūsų lapai geresni ir laimingesni lotuliukas.gif
Atsakyti
QUOTE(rusma @ 2016 03 06, 15:22)
Klivija, norėsiu Almandin. Kantri aš, bandysiu dar kartą. Gal jūsų lapai geresni ir laimingesni  lotuliukas.gif

B8tinai paliksiu, turiu kelis atliekamus DS-950 indelius su prie fragmento pradygusiais vaikais, galvoju kad bus teisingi smile.gif
Man nesisekė tik su DS-902 kiek vaikų turėjau visi iki vieno sportas, oi kaip budavo apmaudu verysad.gif lauki lauki ir vėl sportas doh.gif bet strepsis patiko kad ir be fantazy , žydėjo gražiai ir ilgai, neišmečiau prieš žiemą įsisodinau net kelis fragmentus , jau apsivaikavo--tegu būna kol atbus ūpas bandyti įsigyti per naują, va taip pražysdavo eilinis vaikas unsure.gif
user posted image
Atsakyti
QUOTE(klivija2 @ 2016 03 06, 21:49)
neišmečiau

DS-ų sportai daugumoj tikrai visai gražūs, tai ne taip jau skaudu būna, kad ir sportas. Ne tai, kad paprastas rūžavas ar violetinis blynas - ir su forma, ir su spalva... Bet vis tiek, sportas yra sportas, lauki gi fantazy...

Kartais negali suprast kaip ten būna su tais sportais, kai visi iki vieno sportai, gal koks lapas susportavęs papuola, ar kas. Aš jau net pradedu galvoti, kad gal dauginimo sąlygos įtakos turi... Nes rašo, kad sanpaulijos gali susportuoti dėl agrotechnikos ir aplinkos sąlygų... Yra man buvę jau ne vieną kartą, kad visi iki vieno vaikai sportai, o lapai iš patikimų augintojų doh.gif
Atsakyti
Pasiguoskit Jenikevui ir paklauskit kaip ten kas mirksiukas.gif Gal ką patars 4u.gif
Atsakyti
ka ten jis patars,pirkit nauja sakys biggrin.gif
Atsakyti
QUOTE(Vidam @ 2016 03 07, 09:16)
Pasiguoskit Jenikevui ir paklauskit kaip ten kas  mirksiukas.gif  Gal ką patars 4u.gif

Aha, pasakys, kad jeigu jo - tai pakeis, o jeigu ne jo - tai sėkmės ir toliau pirkinėt iš belekur lotuliukas.gif
Atsakyti
Na bet kaip jis užaugina jei šimtu procentu sportai ?

Buvau jau parašiusi ar turi kokių paslapčių ir gali pasidalinti biggrin.gif paskui pagalvojau o jei paprašys nuotraukų kaip pražydo, tai ką aš parodysiu lotuliukas.gif Ištryniau...vis tiek nesiruošiu dauginti, tai ko čia man smalsauti ir sukti galvą irnesakyk.gif
Atsakyti
QUOTE(Vidam @ 2016 03 07, 16:29)
Na bet kaip jis užaugina jei šimtu procentu sportai ?

Manau, kad 100 proc. sportai būna padauginus iš sporto lapo. Arba gal prie kažkokių sąlygų - kokių - nežinau - spėju, kad gal karščio įtaka gali būti. Bet čia tik mano pamąstymai. Būna augalas normaliai žydi fantazy ir kažkokia viena atšaka nueina sportniais žiedais, Tai va tokį pasodinus, tikrai bus sportai. Žodžiu, garantijos, kad pavyks pasidauginti iš lapo irgi nėra... Kita vertus - na neišdirbtos tos veislės iki galo - seni fantazeinikai nesportuoja, o jeigu susportuoja, tai būna panašus įvykis kaip kad prisnigo gegužį smile.gif. Dabar dar pažiūrėsiu, kas iš jo rulečių bus - Plitvickie Oziora, Flirt... Kokio dydžio maišą reikia planuotis šiukšlėm išnešt lotuliukas.gif
Papildyta:
QUOTE(Vidam @ 2016 03 07, 16:29)

Buvau jau parašiusi ar turi kokių paslapčių ir gali pasidalinti biggrin.gif

Būna sportų ir pas jį patį - man siūlė naują veislę nežydėjusią - maždaug jeigu kas - paskui pakeisiu. Pagalvojau, kad ai gal tiek jau to... Neturiu aš laimės ant tų fantazeinikų, tai jau geriau palauksiu ir tegu pas jį išsisportuoja.
Atsakyti
user posted image

Su gražia pavasario švente 4u.gif Čia ne tulpė, paplyšęs Apis žiedelis.

Jau ir pas mane prasideda žydėjimas.

Aš DS Women išfragmentavau, ir dar skrotelę padalinau.Jei niekas nežydės teisingai, bus liūdna, nes veislė labi patiko.
Atsakyti
grazus apis wub.gif ir as maziuka turiu,gal uzaugs,pernai numire mazas,tik spejau fragmenta isodint. unsure.gif
Atsakyti