Įkraunama...
Įkraunama...

Streptokarpai ir kiti gesnerijiniai (24)

QUOTE(ausrazs @ 2016 03 09, 13:35)
O žiedų tai tikrai bus, tik gal nedaug, nes vazone kupstas tankokas...

Jenikejevas yra rašęs, kad jeigu dengia lapai vieni kitus, spektre būna per daug žalios šviesos ir prastai žydi. Aš nieko nedalinu - pasiimu mažą sveiką skrotelę, o visus aplėpausius von į kompostą rudenį, tai jeigu norint visą šitą žalumą išsaugoti gyvą - aš ne patarėjas, nes pas mane iki tokių niekad neprisieina...
Atsakyti
QUOTE(rusma @ 2016 03 09, 15:55)
Aš nieko nedalinu - pasiimu mažą sveiką skrotelę, o visus aplėpausius von į kompostą rudenį

Tai gerai kad kitos aplėpausiai lotuliukas.gif O jeigu kaip pas nute2 tokios gražios sveikos skrotelės, tai nekyla ranka išmesti. Aišku jei nesidalina, tai ką jau darysi, be šaknų tai nesodinu. Nes būna kad kai kurios auga prisikabinusios beveik be šaknų, tai lieka tik nupjauti ir išmesti. Pas mane dabar nėra tokių krūmų. Nes kai matau kad auga neatskirai, o iš lapo, tai mažytę nukrapštau. Šiemet gal porą senių palikau po dvi skroteles, žiūrėsiu kaip joms seksis, jei kas perskirsiu irnesakyk.gif
Atsakyti
QUOTE(Vidam @ 2016 03 09, 17:28)
gražios sveikos skrotelės, tai nekyla ranka išmesti

na kad ir gražios, kad ir sveikos, bet kur jas dėti? gerai, jeigu vietos marios, o strepsiai 5. Pirkti dielionkių daugiausiai nenori žmonės, aš ir pati jų neperku ir kitiems nesiūlau, tai ir telieka atjauninti taip, kad augalas liktų tikrai jaunas ir liekanas paversti trąša. Toks jau tas augalų gyvenimas - žydėti ir supūti smile.gif Galima jiems Jesenino eiles dedikuoti smile.gif
Будь же ты вовек благословенно,
Что пришло процвесть и умереть.
Сергей Есенин
Atsakyti
Jei strepsas turi kokias dvi skroteles, tai pjaunu ir aš, nė nepajaučia. Kartais būna, kad viena skrotelė, kaip ir vida rašė, lyg ir ore kabo, tai aš ją nupjovus merkiu ir visada išleidžia šaknis, bet šitam vazone gal kokios penkios skrotelės, lapų galybė ir visi gražūs žali kaip agurkėliai. Gaila pjaustyt ir mest. Paliksiu, gal tik į didesnį vazoniką pasodinsiu, nes žemių beveik nėra, vien šaknys. Vistiek žydės.
Atsakyti
QUOTE(rusma @ 2016 03 09, 18:10)
na kad ir gražios, kad ir sveikos, bet kur jas dėti?

Pas mane tokios problemos nėra lotuliukas.gif Mano draugės tik ir laukia...nors ir numiršta pas jas, bet vieną sezoną atžydi. Vaikų nelabai nori, nes sunku užsiauginti, o čia iškart beveik žydintis, tai pats tas mirksiukas.gif
Atsakyti
user posted image Naujienėlė Polka dot Purple. Linksmas, marga žiedukas.Mėgstu tokius kaimiškus margius .

Aš tokiu atveju dalinu skrotelę, pasilieku sau mažesnę, gražiau nuaugusią.Pasilieku lapo fragmentą išvaikavimui, visą kitą metu lauk.Kompostinę turiu didelę. blush2.gif Seniai laikydavau tokius didelius augalus, ir stebėdavausi, ko kitos laiko mažus.Viena karšta vasara išmokino nelaikyti tokių krūmų. lotuliukas.gif
Atsakyti
J. Skliarova augino tokius dičkius ( viena iš veislių Moonlit Velvet), vis permesdama į didesnį indą, rašė kad per 5 metus pasiekė 20cm tūrio vazoniką smile.gif

Aš taip kaip ir Lisitėja, pasilieku skrotele, apsidraudžiu įsodindama 2-3 fragmentus, o visą kitą žalią masę lauk ; bet jei yra galimybė- vietos auginti didesnį augalą --tai man labai gražu kupeta žiedų, pas mane strepsio dydį '' reguliuoja-karpo "kiekybė, nuo to kenčia grožis-kokybė, strepsiai patys iš savęs nemaži augalai, čia tik mes juos vis brukam į ''rėmus"' rolleyes.gif

Graži POLKA wub.gif , kažkuo neša į Rondul's Kristin, gal žiedkočiai trumpesni nei Kristin ?
Atsakyti
QUOTE(klivija2 @ 2016 03 09, 21:55)
strepsiai patys iš savęs nemaži augalai, čia tik mes juos vis brukam į ''rėmus"'  rolleyes.gif

Pritariu šimtu procentu 4u.gif
Atsakyti
Man irgi dideli labiau patinka ir vargo su jais mažiau - rečiau laistyt reikia.
Lisitėja2, gražus naujokas. Ar ir Polka-Dot Red turit?
Atsakyti
Polkos dot Red neturiu.
Sprendžiant iš dabartinio žiedo, žiedynai tikrai nebus kaip meškerykočiai.Nes Ronundul's Kristin graži ir nelepi, bet jau žiedynai,kaip žirafa. doh.gif
Atsakyti
Gal kuriai reikia Jenikejevo knygos? AŽ.
Atsakyti
kudie tep tyle unsure.gif mano pirmi ziedai pavasario DS-782

user posted image
Atsakyti