Įkraunama...
Įkraunama...

Skydliaukės hiperfunkcija

QUOTE(Roga @ 2016 03 08, 19:31)
Sveikos,
jauciu atkritima. Tyrimu dar laukiu. Si karta darys ir kazkoki antigena. Einu ieskoti i kauno klinikas pas gydytoja registruotis. Pas ka nezinau g.gif
jau rimtai mano kaklas dvigubas o niekas nieko nemato  schmoll.gif

Registruokis pas Musneckienę, labai dėmesinga gydytoja.
Atsakyti
QUOTE(Only1 @ 2016 03 08, 19:33)
Tikėkimės, kad neatkritot.  4u.gif

Kaip jusu akutes?
Atsakyti
Ai žinokit, nieko aš nesuprantu... Lyg rytiniai akių skausmai sumažėjo ir suretėjo, tuo ir džiaugiuosi. Bet būna tik pasidžiaugiu, kad senai akis skaudėjo, o kitą rytą negaliu atplėšt voko - ašaros bėga dvi valandas ir skauda baisiausiai. Akys atrodo truputį geriau, bet tikrai tik truputį. Ryte verkt norisi kai pasižiūriu į save. Dienos bėgy patinimai sumažėja. Jau sulašino 6 iš 12 lašelinių. Dabar jau mažins dozę. Tiesiog laukiu kada pasibaiks šitas etapas - namai - ligoninė - namai - ligoninė. Dar džiaugiuosi, kad bent kolkas pavyko išvengt rimtesnio šalotinio poveikio. Po lašelinės skauda galvą kitą rytą, bet čia tikrai smulkmena palyginus su tuo ko aš prisiskaičiau ir iš kitų prisiklausiau. Dar labai noriu tikėti, kad padės kažkuo visos šitos procedūros. Fotografuoju save kas savaitę, kad kažką suprast. Kita dilema - ką daryt po viso šito. Gydytojai spaus apsispręst dėl jodo arba operacijos. Jodas gali pakenkt akims, o skydliaukę be mazgų pjauti gaila. Bet jei nesioperuosiu tai neaišku kada vėl gali paaštrėt bėdos su akimis, taip? Va ir žinok žmogau ką daryt. verysad.gif O dar toj ligoninėj begulint prisiklausau visokių baisybių kaip kas blogai jaučiasi po operacijos, tai užgesina mano visą drąsą kažką daryt. doh.gif
Atsakyti
QUOTE(Only1 @ 2016 03 09, 00:01)
Ai žinokit, nieko aš nesuprantu... Lyg rytiniai akių skausmai sumažėjo ir suretėjo, tuo ir džiaugiuosi. Bet būna tik pasidžiaugiu, kad senai akis skaudėjo, o kitą rytą negaliu atplėšt voko - ašaros bėga dvi valandas ir skauda baisiausiai. Akys atrodo truputį geriau, bet tikrai tik truputį. Ryte verkt norisi kai pasižiūriu į save. Dienos bėgy patinimai sumažėja. Jau sulašino 6 iš 12 lašelinių. Dabar jau mažins dozę. Tiesiog laukiu kada pasibaiks šitas etapas - namai - ligoninė - namai - ligoninė. Dar džiaugiuosi, kad bent kolkas pavyko išvengt rimtesnio šalotinio poveikio. Po lašelinės skauda galvą kitą rytą, bet čia tikrai smulkmena palyginus su tuo ko aš prisiskaičiau ir iš kitų prisiklausiau. Dar labai noriu tikėti, kad padės kažkuo visos šitos procedūros. Fotografuoju save kas savaitę, kad kažką suprast. Kita dilema - ką daryt po viso šito. Gydytojai spaus apsispręst dėl jodo arba operacijos. Jodas gali pakenkt akims, o skydliaukę be mazgų pjauti gaila. Bet jei nesioperuosiu tai neaišku kada vėl gali paaštrėt bėdos su akimis, taip? Va ir žinok žmogau ką daryt.  verysad.gif O dar toj ligoninėj begulint prisiklausau visokių baisybių kaip kas blogai jaučiasi po operacijos, tai užgesina mano visą drąsą kažką daryt.  doh.gif

Zinot kas keista. Man hipotireoze po operacijos buvo, tai irgi akys uztynusios buvo, traiskanojo baisiai. O kokiu baisybiu pripasakojo? Daug kam operuota. Dar puse gydymo, tikekimes, kad pades.
Papildyta:
QUOTE(maskatukas @ 2016 03 09, 00:31)
Zinot kas keista. Man hipotireoze po operacijos buvo, tai irgi akys uztynusios buvo, traiskanojo baisiai. O kokiu baisybiu pripasakojo? Daug kam operuota. Dar puse gydymo, tikekimes, kad pades.

O dabar nesiule jodo ar operacijos?
Atsakyti
Paskutinė palatos kaimynė labai skundėsi bloga savijauta. Na bet viskas turbūt dėl to, kad jai išpjovė ir prieskydines liaukas, taigi jos organizmas nebegamina kalcio. Tai ji griežtai sakė nesioperuot. Giminaitė po operacijos taip pat jaučiasi labai blogai. Na bet tas ir yra, kad komplikacijos pasitaiko vienetams, bet niekada nežinai ar jos nepasitaikys būtent tau. Pas jus matosi randas? Pas palatos kaimynę matėsi žiauriai. Šiaip neramina dar tai, kad aš įpratus gyventi taip, kad valgau ką noriu ir nestorėju. Su hipotiroze taip jau neišeis turbūt. biggrin.gif Beje, pastebėjau, kad ypač pagyvenusių moterų, kurios serga hipotiroze, akys ir paakiai taip pat atrodo nekaip. verysad.gif
Atsakyti
QUOTE(Only1 @ 2016 03 09, 00:53)
Paskutinė palatos kaimynė labai skundėsi bloga savijauta. Na bet viskas turbūt dėl to, kad jai išpjovė ir prieskydines liaukas, taigi jos organizmas nebegamina kalcio. Tai ji griežtai sakė nesioperuot. Giminaitė po operacijos taip pat jaučiasi labai blogai. Na bet tas ir yra, kad komplikacijos pasitaiko vienetams, bet niekada nežinai ar jos nepasitaikys būtent tau. Pas jus matosi randas? Pas palatos kaimynę matėsi žiauriai. Šiaip neramina dar tai, kad aš įpratus gyventi taip, kad valgau ką noriu ir nestorėju. Su hipotiroze taip jau neišeis turbūt. biggrin.gif Beje, pastebėjau, kad ypač pagyvenusių moterų, kurios serga hipotiroze, akys ir paakiai taip pat atrodo nekaip.  verysad.gif

Rando nematyti. Vilniuje zaizda klijuoja spec klijais, tikrai gerai sugyja. Gal ta moteris deginosi jei metu nepraejus po operacijos. As su salikeliu visa vasara pravaiksciojau. Aisku as nenoriu jusu gazdinti, bet regejimas tikrai svarbu. Kreipkites dar i kita gyd. Kad ir kitame mieste. Nu del akiu nenoreciau sutikti. Jei iki operacijos viskas su akim buvo gerai, tai po operacijos irgi niekas neblogeja. Sulaukim gydymo pabaigos ir tikekim kad akys susitvarkys. Metizoli geriate dar?
Atsakyti
Sveikos 4u.gif
Ar kas nors cia yra su hipertiroze ir nestumu?
Ar buvo gal kas seniau ir pasidalintu savo patirtimi. Ka snekejo gydytojei, kaip sekesi leliu isnesioti? Ar vaistus reikejo vartoti, nuo kada ir pan?

Aciu 4u.gif 4u.gif 4u.gif 4u.gif 4u.gif
Atsakyti
Laba, o man atsitiko stai taip. Po keliu menesiu gydymo hipertirozes sumazino metizolio doze nuo 6 tableciu per diena iki 2. Tada dar po menesiuko vaistus visai nutrauke, nes rezultatai rode. kad skydliaukes veikla vaistai visai sustabde ir viskas persiverte i kita puse - pagal rez dabar daugiau jau hipo.. pora savaiciu liepe negert jokiu vaistu, ziures, kas vyksta.. kas labai nepatinka, pradejo augti svoris, nors apetitas netgi sumazejes sakyciau doh.gif o daktare patare su sportu nepersistengt..
Atsakyti
Sveikutes, noriu pasikonsultuoti. Jau 4men kankina prasta savijauta, pastovus silpnumas, vis padreba rankos ir viso kuno vidini drebuliuka jauciu sad.gif tiesiog varo is proto.
Pasidariau skydliaukes hormonus, tai rezultaiai tth 0,503; F3 14,8, f4 5,3, Atpo <28.
Dar pas endokrinologa po poros savaiciu. Ar gali tokie rodikliai itakoti tokia savijauta?
Atsakyti
QUOTE(V&A @ 2016 03 12, 19:48)
Sveikutes, noriu pasikonsultuoti. Jau 4men kankina prasta savijauta, pastovus silpnumas, vis padreba rankos ir viso kuno vidini drebuliuka jauciu sad.gif tiesiog varo is proto.
Pasidariau skydliaukes hormonus, tai rezultaiai tth 0,503; F3 14,8, f4 5,3, Atpo <28.
Dar pas endokrinologa po poros savaiciu. Ar gali tokie rodikliai itakoti tokia savijauta?

Žiūrėkit šalia rezultatų turi būti ribos.
Atsakyti
QUOTE(Agnyte_1987 @ 2016 03 09, 11:46)
Sveikos  4u.gif
Ar kas nors cia yra su hipertiroze ir nestumu?
Ar buvo gal kas seniau ir pasidalintu savo patirtimi. Ka snekejo gydytojei, kaip sekesi leliu isnesioti? Ar vaistus reikejo vartoti, nuo kada ir pan?

Aciu  4u.gif  4u.gif  4u.gif  4u.gif  4u.gif

O Jums paskyrė vaistus? Ar sirgote iki nėštumo? Kokie hormonų rezultatai dabar? Visaip būna smile.gif Aš gėriau Propycil pirmo trimestro metu, o nuo antro trimestro Metizolį. Kitos nėštumo metu pasveiksta ir išvis nėštumo metu nereikia gerti vaistų. 4u.gif

Maskatukas, taip, dar geriu Metizolį po tabletę ir manau dar teks pagert. Šįkart ilgai viskas užtruko, nes nesisekė dozės pataikyt.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Only1: 14 kovo 2016 - 22:43
QUOTE(Only1 @ 2016 03 14, 23:38)
O Jums paskyrė vaistus? Ar sirgote iki nėštumo? Kokie hormonų rezultatai dabar? Visaip būna smile.gif Aš gėriau Propycil pirmo trimestro metu, o nuo antro trimestro Metizolį. Kitos nėštumo metu pasveiksta ir išvis nėštumo metu nereikia gerti vaistų.  4u.gif

Maskatukas, taip, dar geriu Metizolį po tabletę ir manau dar teks pagert. Šįkart ilgai viskas užtruko, nes nesisekė dozės pataikyt.

Laikykis. 4u.gif. Mano drauge geria 1tab jau ilgokai, bet tyrimai normoje. Ji dar sake, kad jai lb padeda magnio preparatai. Nuima ranku drebejima. Ji vartoja magnio diasporal.
Atsakyti