Įkraunama...
Įkraunama...

Skydliaukės hiperfunkcija

QUOTE(Only1 @ 2016 02 09, 00:17)
Pradinis planas - 12 savaitgalių. Jei gerai seksis, gal anksčiau nutrauks.  Mokėjau. Lašelinės mokamos. Jei nori nemokamai - tada gydymas tabletėmis, bet iškart įspėjo, kad susigadinsiu skrandį, tad sveikatos sąskaita netaupiau.  doh.gif

Kaip suprasti?
Atsakyti
QUOTE(Only1 @ 2016 02 09, 00:17)
Pradinis planas - 12 savaitgalių. Jei gerai seksis, gal anksčiau nutrauks.  Mokėjau. Lašelinės mokamos. Jei nori nemokamai - tada gydymas tabletėmis, bet iškart įspėjo, kad susigadinsiu skrandį, tad sveikatos sąskaita netaupiau.  doh.gif

Vienodas tas prednizolonas ir lasinamas ir geriamas. Tik stipriau veikia lasinamas, o tab leciau pradeda veikti. Ale medikai ir pasako- griuk negyvas. Pirkot pacia lasine kiek supratau, o vaistai ligonines.
Atsakyti
QUOTE(maskatukas @ 2016 02 09, 10:26)
Vienodas tas prednizolonas ir lasinamas ir geriamas. Tik stipriau veikia lasinamas, o tab leciau pradeda veikti. Ale medikai ir pasako- griuk negyvas. Pirkot pacia lasine kiek supratau, o vaistai ligonines.

drinks_cheers.gif drinks_cheers.gif

O kad kasą ėda lašinamas prednizolonas neperspėjo? tik tabletės skrandį? įdomu kurie vaistai skandžiui naudingi g.gif

Atsakyti
O kokį pasirinkimą turiu? Matome savo temoj pavyzdį, kad laiku nepaskyrus rimto gydymo gali labai staigiai pradėt dvejintis akyse ir gydytojai sakė, kad čia dar toli gražu ne blogiausias variantas. Gi galima ir išvis apakti. Skrandžiui taip ar taip liepė omeprozolio nusipirkti. Pirkti reikia ne lašelinę, o tirpalą lašelinei - Solu-Medrol ir lašina po lašelinę kartą per savaitę 12 savaitgalių arba mažiau. Aš irgi daug dvejojau, nes tikrai tokio bjauraus vaisto nenorėjau naudoti, tačiau gydytojai negali pažadėti, kad man nepablogės jei nesigydysiu Prednizolonu, jie net negali pažadėt, kad pagerės jei gydysiuos, jie tik tikisi, kad man pagerės ar kad bent pristabdys akių lipimą lauk. Tpu tpu, šalutinių poveikių kolkas nejaučiu ir tikiuosi nepajusiu, o akys lyg ir kažkiek mažėja. Tai gal viskas bus gerai. smile.gif Tablečių būtų reikėję kažkur po 20 kasdien gert pusę metų po truputį mažinant dozę.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Only1: 09 vasario 2016 - 12:05
QUOTE(Only1 @ 2016 02 09, 13:04)
O kokį pasirinkimą turiu? Matome savo temoj pavyzdį, kad laiku nepaskyrus rimto gydymo gali labai staigiai pradėt dvejintis akyse ir gydytojai sakė, kad čia dar toli gražu ne blogiausias variantas. Gi galima ir išvis apakti. Skrandžiui taip ar taip liepė omeprozolio nusipirkti. Pirkti reikia ne lašelinę, o tirpalą lašelinei - Solu-Medrol ir lašina po lašelinę kartą per savaitę 12 savaitgalių arba mažiau. Aš irgi daug dvejojau, nes tikrai tokio bjauraus vaisto nenorėjau naudoti, tačiau gydytojai negali pažadėti, kad man nepablogės jei nesigydysiu Prednizolonu, jie net negali pažadėt, kad pagerės jei gydysiuos, jie tik tikisi, kad man pagerės ar kad bent pristabdys akių lipimą lauk. Tpu tpu, šalutinių poveikių kolkas nejaučiu ir tikiuosi nepajusiu, o akys lyg ir kažkiek mažėja. Tai gal viskas bus gerai.  smile.gif Tablečių būtų reikėję kažkur po 20 kasdien gert pusę metų po truputį mažinant dozę.

Du kartus turėjau paūmėjimą, abu kartus atsisakiau prednizolono, nors viena gydytoja labai aktyviai jį siūlė. Kiekvienas turi teisę rinktis.
Atsakyti
QUOTE(Only1 @ 2016 02 09, 13:04)
O kokį pasirinkimą turiu? Matome savo temoj pavyzdį, kad laiku nepaskyrus rimto gydymo gali labai staigiai pradėt dvejintis akyse ir gydytojai sakė, kad čia dar toli gražu ne blogiausias variantas. Gi galima ir išvis apakti. Skrandžiui taip ar taip liepė omeprozolio nusipirkti. Pirkti reikia ne lašelinę, o tirpalą lašelinei - Solu-Medrol ir lašina po lašelinę kartą per savaitę 12 savaitgalių arba mažiau. Aš irgi daug dvejojau, nes tikrai tokio bjauraus vaisto nenorėjau naudoti, tačiau gydytojai negali pažadėti, kad man nepablogės jei nesigydysiu Prednizolonu, jie net negali pažadėt, kad pagerės jei gydysiuos, jie tik tikisi, kad man pagerės ar kad bent pristabdys akių lipimą lauk. Tpu tpu, šalutinių poveikių kolkas nejaučiu ir tikiuosi nepajusiu, o akys lyg ir kažkiek mažėja. Tai gal viskas bus gerai.  smile.gif Tablečių būtų reikėję kažkur po 20 kasdien gert pusę metų po truputį mažinant dozę.

Lb suprantu. Man irgi skyre medroli, pasaliniai pozymiai islindo po menesio. Sutikau zmoniu kurie metai is metu vartoja ir nieko. Kiekvienas organizmas reaguoja skirtingai. Stiprybes jums ir tikekites kad akytes pageres.
Atsakyti
Atsipašau, gal kažkaip piktai nuskambėjo. 4u.gif Aišku, kad stresuoju. Juolab, kad sekmadienį gliukozę matavo ir ji buvo pakilus šiek tiek. Gliukozė tik 0,1 viršija normą, bet vistiek neramu. Per 4 metus gydantis teko sutikti ir šundaktarių, bet dėl prednizolono sprendimą priėmė konsiuliumas Santariškėse ir po 3 mėnesių jau atsigulus jie dar kartą surengė konsiliumą ir patvirtino prieš tai išsakytą nuomonę. Būtų labai liūdna galvoti, kad viena iš geriausių Lietuvos gydytojų komandų (kita tik Kaune??) priėmė kvailą sprendimą. Maskatukai, Jums temperatūra buvo nukritusi iki 35 ar kažką maišau? smile.gif
Atsakyti
QUOTE(Only1 @ 2016 02 10, 16:55)
Atsipašau, gal kažkaip piktai nuskambėjo.  4u.gif Aišku, kad stresuoju. Juolab, kad sekmadienį gliukozę matavo ir ji buvo pakilus šiek tiek. Gliukozė tik 0,1 viršija normą, bet vistiek neramu. Per 4 metus gydantis teko sutikti ir šundaktarių, bet dėl prednizolono sprendimą priėmė konsiuliumas Santariškėse ir po 3 mėnesių jau atsigulus jie dar kartą surengė konsiliumą ir patvirtino prieš tai išsakytą nuomonę. Būtų labai liūdna galvoti, kad viena iš  geriausių Lietuvos gydytojų komandų (kita tik Kaune??) priėmė kvailą sprendimą. Maskatukai, Jums temperatūra buvo nukritusi iki 35 ar kažką maišau? smile.gif

Taip man temp krito iki 35, pulsas buvo 40 ir maziau. Medikai netikejo kad taip gali buti nuo medrolio. Geriau po 4 tab tai 20mg. Pozymiai isryskejo po kokio men , dar jausdavau vidini karsti, lyg degiau, o temp va kokia zema buvo. Viskas gerai. O kad nervai nelaiko, suprantu. Gydykites ir kai jau tikrai matysit kad salutinis poveikis stiprus , atsisakysite. O cukrus nera pastovus dydis. Man beje visi kraujo ir biocheminiai tyrimai buvo normoje. Drauge gere po 11 tab i diena ir po keliu metu vaikuti pasigimde. Mes visi skirtingi, o medrolis tik vienas:).
Papildyta:
QUOTE(Only1 @ 2016 02 10, 16:55)
Atsipašau, gal kažkaip piktai nuskambėjo.  4u.gif Aišku, kad stresuoju. Juolab, kad sekmadienį gliukozę matavo ir ji buvo pakilus šiek tiek. Gliukozė tik 0,1 viršija normą, bet vistiek neramu. Per 4 metus gydantis teko sutikti ir šundaktarių, bet dėl prednizolono sprendimą priėmė konsiuliumas Santariškėse ir po 3 mėnesių jau atsigulus jie dar kartą surengė konsiliumą ir patvirtino prieš tai išsakytą nuomonę. Būtų labai liūdna galvoti, kad viena iš  geriausių Lietuvos gydytojų komandų (kita tik Kaune??) priėmė kvailą sprendimą. Maskatukai, Jums temperatūra buvo nukritusi iki 35 ar kažką maišau? smile.gif

Kokie medikai buvo konsiliume? Atrodo Grigonis tai nulis. Nieko man nepatare. Senas jau. Dunauskas gal buvo?
Atsakyti
Ten pilnas pulkas buvo smile.gif Ir Dunauskas ir Grigonis ir dar bent 10 kitų. Grigonis abu kartus ypatingai pasisakė už Prednizoloną ir sakė, kad man tikrai reikia. smile.gif Jetau, sunku net įsivaizduoti, kad pulsas gali būti mažiau nei 40 ir temperatūra tokia maža.
Atsakyti
QUOTE(Only1 @ 2016 02 10, 23:30)
Ten pilnas pulkas buvo smile.gif Ir Dunauskas ir Grigonis ir dar bent 10 kitų. Grigonis abu kartus ypatingai pasisakė už Prednizoloną ir sakė, kad man tikrai reikia.  smile.gif Jetau, sunku net įsivaizduoti, kad pulsas gali būti mažiau nei 40 ir temperatūra tokia maža.

Dunauskas normalus. Grigonis pasenes ir nieko naujovisko pasiulyti negali. Tame pulke puse studentu:), patikek.
Atsakyti
Sveikos,
jauciu atkritima. Tyrimu dar laukiu. Si karta darys ir kazkoki antigena. Einu ieskoti i kauno klinikas pas gydytoja registruotis. Pas ka nezinau g.gif
jau rimtai mano kaklas dvigubas o niekas nieko nemato schmoll.gif
Atsakyti
Tikėkimės, kad neatkritot. 4u.gif
Atsakyti