Įkraunama...
Įkraunama...

Receptai pietums

kalakutienos file su grybu ir surio padazu
(4 porcijoms)reikia:
400 g kalakuto filė,
100 g fermentinio sūrio,
300 g pievagrybių (arba kitokių grybų),
druskos ir pipirų pagal skonį,
2 valg. šaukšt. aliejaus.

Padažui:

50 g sviesto,
1 valg. šaukšt. miltų,
100 ml balto sauso vyno,
100 g grietinėlės,
50 ml mėsos sultinio,
2 kiaušinių tryniai,
2 valg. šaukšt. citrinos sulčių.



Filė perpjaukite į 4 dalis, kad kiekvienas gabalėlis būtų maždaug 1 cm pločio. Mėsą išmuškite, pabarstykite druska ir pipirais. Keptuvėje gerai įkaitinkite aliejų ir apkepkite kalakutienos gabalėlius iš abiejų pusių, kol gražiai pagels.



Padažui miltus pakepinkite svieste, paskui plona srovele supilkite vyną, pastoviai maišydami, paskui grietinėlę ir mėsos sultinį. Įdėkite į verdančio vandens vonelę ir pastoviai maišant kaitinkite 10-15 min. Pabaigoje įmuškite kiaušinių trynius ir supilkite citrinos sultis.



Apkeptą kalakutienos filė sudėkite į karščiui atsparią kepimo skardą, ant viršaus uždėkite supjaustytus grybus, užpilkite viską padažu it apibarstykite tarkuotu sūriu.



Dėkite į įkaitintą orkaitę ir kepkite maždaug 10-15 min. uždengus folija, paskui 10 min – be folijos. Kai tik gražiai apskrus sūris, išimkite iš orkaitės. Patiekti geriausia su šviežiomis arba virtomis daržovėmis ir baltu sausu vynu.

skanaus!

Atsakyti
O gal kas nors galite patarti kazka greito, skanaus ir maistingo? Tokiems atvejams, kai grizti is darbo septinta, o seimyna alkana ir nori valgyti DABAR, o jegu gaminti jau beveik nera ir pries tai tris vakarus valgem koses ir blynus, todel i bet koki su miltais susijusi maista ziureti nebesinori...
Atsakyti
Pas mane panaši istorija...Parsirandam visi namo maždaug 18 val...Ir aišku visi labai alkani >:( Kas iš darbo...kas iš mokyklos, o kas ir iš darželio alkanas pareina.Laiko gaminimui nera beveik, todel kad prades stverti viska iš šaldytuvo [smiley=bird.gif]
Aš tiesiog vakare ruošiu maistą kitam vakarui..Na o kĄ padarysi. Darau tokius pusfabrikačius, viska paruošiu, sudedu į šaldytuvą o atejusi greitai paruošiu.Dar, jei darau koldūnus - darau daug, užšaldau, labai patogu.Na karoče prisigalvoju ko nors.. [smiley=blah.gif]
Atsakyti
QUOTE
O gal kas nors galite patarti kazka greito, skanaus ir maistingo? Tokiems atvejams, kai grizti is darbo septinta, o seimyna alkana ir nori valgyti DABAR, o jegu gaminti jau beveik nera ir pries tai tris vakarus valgem koses ir blynus, todel i bet koki su miltais susijusi maista ziureti nebesinori...



bulviniai blynai
Atsakyti
Virtu darzoviu misraine wink.gif Darzoves isverdamos is vakaro, o gryzus alkaniems namo tereikia megstamu padaziuku (kas majonezu kas naturaliu jogurtu) pasigardinti! Ir sviezia ir skanu ir greita. O jei dar kokia desrele salia to tongue.gif
Atsakyti
farsiruotos cukinijos

reikia:
2 neperaugusių cukinijų.

Įdarui:

3-4 valg. šaukšt. ryžių,
1 svogūno galvos,
petražolių pundelio,
krapų pundelio,
250 g mėsos faršo,
druskos ir pipirų pagal skonį,
2 stiklinių daržovių sultinio.



Nuplautas cukinijas perpjaukite pusiau išilgai ir skersai, kad iš vienos cukinijos išeitų 4 dalys. Išskobkite vidų, paliekant kraštelius, kad išeitų tarsi “laiveliai”. Cukinijų “laivelius” įdėkite į verdantį daržovių sultinį, sumažinkite ugnį ir pavirkite keletą minučių. Cukinijos turi suminkštėti, bet neištižti.



Įdarui ryžius virkite pasūdytame vandenyje maždaug 15 min. Vandenį nupilkite. Svogūną, petražoles ir krapus susmulkinkite ir suberkite į ryžius. Mėsos faršą pakepinkite keptuvėje, pagardinkite pipirais bei druska ir sumaišykite su ryžiais.



Gautu įdaru užpildykite cukinijų vidų ir sudėkite jas į riebalais išteptą kepimo formą. Skardą dėkite į įkaitintą orkaitę ir kepkite cukinijas 15-20 min. maždaug 200° temperatūroje. Jeigu reikia, į skardą įpilkite truputį daržovių sultinio, kuriame virė cukinijos. Jeigu norite, baigiant kepti galite ant cukinijų viršaus užbarstyti tarkuoto sūrio.


Atsakyti
 

Vištienos sriuba su paprikomis(arba salierais)

4 asmenims reiks:
300g vištienos
2 nemažų morkų
2 vidutinių bulvių(arba mazos saujelės ryžių)
1 paprikos(arba 2 stiebelius saliero)
1 svogūno(dar geriau poro)
prieskonių(lapelių,česnako,petrazolių,gelsvės,pipirų,druskos)


vistą nuimame nuo kaulo,nuimame odą ir dedame į verdantį vandenį. Kartu įmetame lapelius,pjaustyta česnaką,druską,pipirus. Po to dedame kubeliais pjaustytas bulves,tarkuotas morkas. Kol verda,pakepame paprikas smulkiai pjaustytas(arba salierus) kartu su pjaustytais svogūnais. Baigiant kepti, kartu pakepiname ir prieskonines žoleles. Viską dedame į jau baigiančią virti sriubą. Išvirusią gardiname grietine ir SKANAUS                              
Atsakyti
BALANDĖLIŲ TROŠKINYS
Aš kai labai noriu balandėlių ir tingiu arba neturiu tinkamo tam kopūsto, darau taip. Faršą paruošiu kaip balandėliams su ryžiais ir įmušti reikia kiaušinių, kad nepairtų mėsa kepant. O kopūstą supjaustau juostelėm. Iškepu kotletus ir dedu sluoksniais į puodą: kotletus, žalius kopūstus, tarkuotas morkas.Ir verdu kaip balandėlius.
Skanaus.
Atsakyti
QUOTE
BALANDĖLIŲ TROŠKINYS
Aš kai labai noriu balandėlių ir tingiu arba neturiu tinkamo tam kopūsto, darau taip. Faršą paruošiu kaip balandėliams su ryžiais ir įmušti reikia kiaušinių, kad nepairtų mėsa kepant. O kopūstą supjaustau juostelėm. Iškepu kotletus ir dedu sluoksniais į puodą: kotletus, žalius kopūstus, tarkuotas morkas.Ir verdu kaip balandėlius.
Skanaus.

;D ;D ;D Jie taip ir vadinasi - tinginio balandeliai!
Niam niam - labai skanu!
Atsakyti
Giedrulka čia tai gerai pavadinai. Tikrai kad tinginio balandėliai ;D ;D ;D tongue.gif
Atsakyti
Tikrai neesu kazin kokia vireja, kuiciuosi virtuveje tik kai uzeina didelis upas tongue.gif. Na bet parasysiu ir as savo 'firminiu'' frikadeliu recepta. Reikes:
500gr farso (as gaminu is jautienos arba vistienos);
puses batono minkstimo (ismirkyto piene ar vandenyje);
vienos vidutinio dydzio cukinijos;
vieno didesnio pomidoro;
vieno svoguno;
prieskoniu.

Cukinija, pomidora ir svoguna smulkiai supjaustau ir truputi pakepinu ant alyvuogiu aliejaus. Po to visa sita mase, piene ismirkyta gerai nugrezta batona ir prieskonius sudedu i farsa, ismaisau. Darau dvieju kasniu frikadeles (galkutes) ir kepu apie valanda orkaiteje (galima ir ant kepuves kaip kotletukus). Na, o garnyrui isverdu ryzius kartu su svieziais (saldytais) zirneliais ir patarkuotomis morkomis.

Atsakyti
Pagelbekit visiskai ne kulinarei kaip yra gaminami kotletai. Mano vyras kotletu uzsimane, o as nemoku ju daryti. Tiesa sakant viena karta dariau, bet jau tokie
wacko.gif gavosi.
Seimininkes, kulinares, pagailekit mano vyro ir pasidalinkit patirtim unsure.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo krika: 09 sausio 2004 - 19:38