Įkraunama...
Įkraunama...

Rudeniniai mamukų pašnekesiai

QUOTE(Armante @ 2015 10 27, 17:16)
Ruta.B taip, as pati  4u.gif
As uz fotosesijas, kad ir mini, bet pasimato vaikiukas kita prisme  wub.gif

Nerealios foto, tu saunuole.
Noreciau dukrytei tokiu foto prisiminimui, bet tam tai as jau tikrai neturiu nei gabumu nei fantazijos unsure.gif
Papildyta:
QUOTE(Natalija_V @ 2015 10 26, 19:50)
Galima iš musumazyliai.lt nusipirkti knygelę už 1,5-2 eurus ir panaudoti ten esančius čežalus, barškalus ir pypsalus smile.gif Sėkmės, labai gražus rankdarbis. Ir prisiminimų dėžutei labai tinkamas.  4u.gif

Tu kaip visada genealiu minciu turi, aciu mirksiukas.gif
Papildyta:
QUOTE(Krown @ 2015 10 27, 12:35)
Nerandu savo zinutes kuria rasiau tai kartojuosi  biggrin.gif klausima turiu nuo kada vaikai jsu nebemegsta rengtis?  g.gif nuo kada cia jau ruostis uzkalbet dantis  biggrin.gif

Nuo gimimo doh.gif
Atsakyti
QUOTE(Ruta.B @ 2015 10 27, 21:52)

Delfinukas, o kuo rementis didina vitamino D dozes? Pas ortopeda jau buvot?

gydytoja patikrino padukus, galvytę, dar tas ortopedo išrašas, kad lėtesnis kaulėjimas, negaunam saulės, todėl liepė lašinti dabar po keturis lašiukus. Taip, pas ortopedą buvom.
Atsakyti
lock - as naudoju frisolac comfort, jis tirstesnis yra, bet as maitinu visus maitinimus misriai, t.y pirma mp ir damusam su misiniu tai vistiek skystai gaunas :-D o maitinu galvytes visada biskutuka pakelus 4u.gif
jeigu maitinsi tik misiniu tai tas AR tau turetu padeti 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(Delfinukas @ 2015 10 27, 23:32)
gydytoja patikrino padukus, galvytę, dar tas ortopedo išrašas, kad lėtesnis kaulėjimas, negaunam saulės, todėl liepė lašinti dabar po keturis lašiukus. Taip, pas ortopedą buvom.

kad negaunate saulės neturėtų būti indikacija vitD didinimui. D.C. gimė lapkričio pabaigoje, irgi išrašė vit D po 3 ar 4 lašus, iš pradžių duodavau sąžiningai, paskui po 1-2 lašus ir kada prisimindavau. pavasarį po eilinės rekomendacijos ir toliau duoti vitD (kai jau ~mėn visai nedaviau) paprašiau kraujo tyrimo, kurio dėka sužinojau, kad vitD stipriai viršija normą.
mano nuomone, visus vitaminus reikėtų gerti tik išsityrus, ar jų tikrai reikia. turiu omeny, kraujo ištyrimą. Jums, kai matosi lėtesnis kaulėjimas, turbūt tikrai reikia, bet kai skiria tiesiog pačiupinėję padukus arba "profilaktiškai", tai abejočiau schmoll.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo zuzla: 28 spalio 2015 - 09:19
QUOTE(zuzla @ 2015 10 28, 09:04)
kad negaunate saulės neturėtų būti indikacija vitD didinimui. D.C. gimė lapkričio pabaigoje, irgi išrašė vit D po 3 ar 4 lašus, iš pradžių duodavau sąžiningai, paskui po 1-2 lašus ir kada prisimindavau. pavasarį po eilinės rekomendacijos ir toliau duoti vitD (kai jau ~mėn visai nedaviau) paprašiau kraujo tyrimo, kurio dėka sužinojau, kad vitD stipriai viršija normą.
mano nuomone, visus vitaminus reikėtų gerti tik išsityrus, ar jų tikrai reikia. turiu omeny, kraujo ištyrimą. Jums, kai matosi lėtesnis kaulėjimas, turbūt tikrai reikia, bet kai skiria tiesiog pačiupinėję padukus arba "profilaktiškai", tai abejočiau schmoll.gif

Sutinku. O kada tą kraują tyrimą geriau daryti?
Atsakyti
QUOTE(Delfinukas @ 2015 10 28, 09:43)
Sutinku. O kada tą kraują tyrimą geriau daryti?

kada busi morališkai pasiruošusi... nes reikėtų imti kraują iš venos, nes jis tiksliau parodo. jei sesutė neras venos rankoje, reikės imti iš venos ant galvos.
Atsakyti
labas panelytes wink.gif ziuriu daug snekat apie vitaminda d , as jo is vis neduodu , gauna su misiniu .
Auginu sunkiasvori as , 8,36kg sveria doh.gif biggrin.gif tai yra ka nesiioti smile.gif Snd ateina sesute patikra maziuko biggrin.gif isigas , paskutini kart mate kai buvo 4,6kg biggrin.gif

Armante nuotraukeles labai grazios wub.gif

Einu ir as ismesiku ka naujesnio biggrin.gif

Maniskis jau visa nakty ismiega kartais , o jai ne tai tik vienas kelimasis nakty , dziaugiuosi labai , nesivarto dar , bet va sestis labai nori , rieciasi iki paraudonavimo , ir steni kad neina atsisest biggrin.gif
Atsakyti
pritariu zuzlai... pas mus pasidarius paaiskejo kad virs 300 kai norma virs 100.. butinai reikia darytis krauja , musu irgi sake letesnis kaulejimas apie 3 men. tai tada gavom padidint o pasirodo perdidinom doh.gif

Kaune laso klinikoj is pirsto ima D vitaminui 4u.gif gal ir daugiau kur uztenka is pirsto, reiktu pasiklausti klinikose..
Atsakyti
QUOTE(Edena @ 2015 10 28, 10:36)
pritariu zuzlai... pas mus pasidarius paaiskejo kad virs 300 kai norma virs 100.. butinai reikia  darytis krauja , musu irgi sake letesnis kaulejimas apie 3 men. tai tada gavom padidint o pasirodo perdidinom  doh.gif

Kaune laso klinikoj is pirsto  ima D vitaminui  4u.gif  gal ir daugiau kur uztenka is pirsto, reiktu pasiklausti klinikose..

Ačiū Edena 4u.gif
Ir po kiek dabar tu savo mažuliui lašiukų duodi?
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Delfinukas: 28 spalio 2015 - 11:41
Sveikos,
aš irgi paskaitau, bet jau rašyt laiko vis mažiau - gaudau mažiukes, duodu vyrui maksimaliai padirbt (namie prie kompo), tai doh.gif
QUOTE(burbuliacija @ 2015 10 27, 21:15)
O pas mus naujove- vaikai pradejo balsu juoktis  bigsmile.gif  nu nepakartojamas dalykas thumbup.gif  muzika ausim ir akim ir sirdziai  wub.gif  wub.gif

aha, labai smagu. mano viena beveik visą dieną kvatoja iš smulkmenų thumbup.gif tik kita vis klykauja - įvairovės nori mat gyvenime.

QUOTE(Edena @ 2015 10 27, 21:31)
Tik dar gal pasikartosiu, nu bet tas pieno traukimas tai eina kaku tikrai, su drauge buvom savaitgali jos maziuke pora men. mazesne tai ji kai tiesiai maitina tai nepalyginamai daugiau laiko turi , o as zaidziu zaidziu nu jopimat... o kiek toliau idomu, vyresniu vaikuciu mamos,  pieno dozes,kai rimtesnis primaitinimas prasideda, kiek mazdaug ml per diena reikia ? Nes dabar maziausiai 800 reikia tai ir daug traukt tenka, jei tik 500 jau reikes veliau tai dar puse velnio bus( cia jau paguodos ieskau kad tuoj traukt gal galesiu reciau  biggrin.gif )

ir aš prisidedu prie tų keiksmų dėl traukimo - jau kaip nusibodo doh.gif nors traukiu jau tik 4 kartus per parą, bet ir tai užkniso. aš po košių dar duodu pieno, nors viena pažįstama mane išdurnino, kad jau duočiau vandenį ar arbatą. tas tai taip, bet kai normalią košės porciją suvalgo, tai tada galima ir vandenį duot, o dabar kai dar tik pusę porcijos ( iki 80ml) tesuvalgo, tai aš likusią dalį duodu pienu. tik kai jau per pietus gauna mėsos su daržovėm, tai pieno neduodu. tai daktarei rodžiau, kad per parą gaunasi 400-500ml pieno, tai sakė, kad gerai. o čia šią savaitę pagaliau pradėjo ženkliai mažėt pieno (tik po 100ml iš vieno pritraukiu, tai per parą gaunasi apie 800ml), tai didinsiu košių porcijas ir vėl mažinsiu pieną, nors gerai, kai atsargos iš kameros pradėjo mažėt biggrin.gif tik jau man traukt ir pritraukt mažiau nei 100ml tai atrodo laiko švaistymas, galvoju, kada ir kaip čia pereit prie 3 traukimų per parą g.gif

QUOTE(Delfinukas @ 2015 10 27, 21:50)
Gal merginos galit rekomenduoti nešioklę? ir nuo kada ją galima pradėti naudoti?

nešiokles galima nuo gimimo, kaip rašo, bet mes pradėjom nuo 3 mėnesių ir iki 9kg tinka. aš turiu vieną paprastą, bet neblogą. galėčiau perleist už simbolinę kainą, nes naudojom tai vos kelis kartus ir jau nebenaudosim.

mamos, o gal žinot gerų knygų apie vaikų auklėjimą? sugalvojau nusipirkt kažką tokio. keletą išsirinkau, bet norėčiau dar vienos. apie dvynių auklėjimą ir auginimą tai lietuviškų turbūt nerasiu nė su žiburiu verysad.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Tino: 28 spalio 2015 - 12:14
QUOTE(*KaraLinda* @ 2015 10 28, 10:26)
labas panelytes wink.gif ziuriu daug snekat apie vitaminda d , as jo is vis neduodu , gauna su misiniu .
Auginu sunkiasvori as , 8,36kg  sveria  doh.gif  biggrin.gif  tai yra ka nesiioti smile.gif Snd ateina sesute patikra maziuko biggrin.gif isigas , paskutini kart mate kai buvo 4,6kg biggrin.gif

Karalinda, o kuo tu maitini savo berniuką? Bet koks didelis svoris, kitų tiek sveria 6 mėn.
Atsakyti
Delfinuk sake dabar kas antra diena po 1 lasa bet as dar reciau duodu.. ir lauke ant saulytes geriau daugiau laikau.. nezinau man tik duodu ir uzprakaituoja jis..gal sutapimas

Tino kokia mesa duodi mergicoms..? na kad sava pienuka duodi tai cia lb svarbu , nezinau kas ten tave isdurnino, jis reikalingas dabar pagal PSO berods iki 3 metu ?! smile.gif Bet as tiek nezadu traukti, iki maximumo kiek kantrybes bus..
Atsakyti