Aš turiu pusę kibiro juodųjų serbentų, statysiu kaip želė, o dalį sutrinus su cukrum šaldysiu, truputį ir cielas uogas pašaldysiu.
Aš turiu pusę kibiro juodųjų serbentų, statysiu kaip želė, o dalį sutrinus su cukrum šaldysiu, truputį ir cielas uogas pašaldysiu.
QUOTE(Lolija @ 2007 07 18, 15:49)
aš pernai juoduosius serbentus tryniau su cukrum, tai 3 litrams serbentų- 2 kg cukraus. tai vyras per kelias savaites ir sukirto juos su bulka ir arbata. šiemet vėl tryniau, bet cukraus dėjau mažiau- gal 1,3kg. uogas ploviau, nes visokių ir šapaliukų ir vabaliukų buvo 
Cukraus dedu iš akies,bet ne tiek daug.Juk šaldiklyje bus,tai kam tiek cukraus?
JUODŲJŲ SERBENTŲ KOMPOTASApril 25 2009 Recepto kategorija: Konservai nėra komentarų
Jums prireiks:
1 kg juodų serbentų uogų, 1 l vandens, 350-370 g cukraus
Veiksmai:
Iš vandens ir 250 g cukraus išverdame sirupą. Juo užpilame uogas ir užviriname. Puodą nukeliame nuo ugnies, pridengiame marle ir paliekame nakčiai. Rytojaus dieną sirupą nupilame, uogas suberiame į paruoštus stiklainius. Į sirupą suberiame likusį cukrų ir paverdame, kol cukrus ištirps. Verdantį sirupą užpilame ant uogų, stiklainius sandariai uždarome.
Jums prireiks:
1 kg juodų serbentų uogų, 1 l vandens, 350-370 g cukraus
Veiksmai:
Iš vandens ir 250 g cukraus išverdame sirupą. Juo užpilame uogas ir užviriname. Puodą nukeliame nuo ugnies, pridengiame marle ir paliekame nakčiai. Rytojaus dieną sirupą nupilame, uogas suberiame į paruoštus stiklainius. Į sirupą suberiame likusį cukrų ir paverdame, kol cukrus ištirps. Verdantį sirupą užpilame ant uogų, stiklainius sandariai uždarome.
QUOTE(*GREISI* @ 2009 07 06, 09:55)
Cukraus dedu iš akies,bet ne tiek daug.Juk šaldiklyje bus,tai kam tiek cukraus?
Saldiklyje uogos gauna daug rugsties, tai jau geriau idet daugiau cukraus nei maziau
QUOTE(hilin @ 2009 07 02, 12:55)
o kaip tu juos padarysi, kad butu kaip zele??? as toki puoda turiu nuo senu laiku....
labai noreciau juodu serbentu drebuciu recepto
QUOTE(mamyte# @ 2009 07 07, 16:33)
Nu blem dariau siandien ir nesigauna man jokie drebuciai 
Papildyta:
beje dar turiu klausimeli, o kaip jus iskaitinate stiklainius uogienems?
nepykit uz klausima, as sioj srity naujoke... 
Papildyta:
beje dar turiu klausimeli, o kaip jus iskaitinate stiklainius uogienems?
Aš stiklainius išplaunu ir į orkaitę dedu aukštyn kojom, pastatau 100laipsnių temperatūrą ir kaitinu kol jie pasidaro sausi. O ankščiau kaitinau juos ant garų, tai jau tokia ilga terlionė, o čia vienu metu daug stiklainių prisiruošiu. O prieš užsukant dangtelius išplautus į puodą su vandeniu ir verdu, traukiu juos kai reikia iš verdančio vandens ir užsuku iškart. Sėkmės darbuojantis
QUOTE(hilin @ 2009 07 08, 15:35)
Aš stiklainius išplaunu ir į orkaitę dedu aukštyn kojom, pastatau 100laipsnių temperatūrą ir kaitinu kol jie pasidaro sausi. O ankščiau kaitinau juos ant garų, tai jau tokia ilga terlionė, o čia vienu metu daug stiklainių prisiruošiu. O prieš užsukant dangtelius išplautus į puodą su vandeniu ir verdu, traukiu juos kai reikia iš verdančio vandens ir užsuku iškart. Sėkmės darbuojantis
Aciu uz patarimus
QUOTE(hilin @ 2009 07 09, 10:35)
Aciukas
o kaip išvirti juodųjų serbentų uogienę