Sniguriuoja, pas mane 72 l, jokio sh (jokiu chemiju). pripyliau vandens ir ileidau zuvis po keliu minuciu. palaipsniui sodinau augalus (na kai ju gaudavau). po siai diena viskas auga ir bujoja ir zuvys nersia
QUOTE(giekab @ 2015 11 30, 19:56)
Nesenai irgi ta paskaiciau, buvau ipylus ant galo saukstelio druskos, skirtumo nemaciau. Tik man baisoka del kitu zuvu, augalu ir kreveciu kad nepakenktu.
Siandien ryte buvo ka veikt

Ta pati molinezija po 30 dienu

QUOTE(sniguriuoja @ 2015 11 30, 23:14)
Įdomu
Natūraliu būdu rekomenduoja laukti 14 dienų ar net mėnesį, o jūs iškart įleidot . Jei visos žuvys liko gyvos, tai 

Jau labai mazai kur berekomenduojama sitaip..nes visai nelogiska..nieks nevyksta tam akvariume neesant zuvu - nei augalai maisto turi, nei gerosios bakterijos...Gal cia toks mazumele komercinis triukas - reik laukt, o jei nenori laukt, te tau bakteriju

Esme zuvu neprivaryt iskart pilno komplekto, na ir neleist lepiu, megstanciu stabilius parametrus...
Bet jei i ta 54 litru ileisit 2-3 nelepias zuveles pirmai savaitei, tikrai viskas bus gerai

grįžtu po šimto metų
Praktiškai visas žuvis išdalinau, atnaujinau akvariumo dizainą (šiuo metu dar ir atsirado keletas augaliukų, anubių, echinodorusas paslėpti įrangai, daugiau šakų). Tik foto vis nepadarau

Praktiškai visas žuvis išdalinau, atnaujinau akvariumo dizainą (šiuo metu dar ir atsirado keletas augaliukų, anubių, echinodorusas paslėpti įrangai, daugiau šakų). Tik foto vis nepadarau

Sveiki,
turiu 54l 60*30akvariumuka. Isitraukiau is pakampes po poros metu stovejimo ir nusprendziau uzkurti. Seniau turejau didesni-ciklidini,o pries pora metu laikiau papugeles,kurios isnerse ir nuo saldyto maisto mailiui kazkokia zaraza pasigavo ir istorija baigesi liudnai. Akva iskeliavo i sandeliuka.. Siuo metu turiu savo norams labai maza akvuka, bet geriau nei nieko.. Gal kas gali patarti ir paprotinti del barbusu? Ar jie neisgais man naujame akve,lepus jie?
Labai noriu mutantu,man jie nerealus.
turiu 54l 60*30akvariumuka. Isitraukiau is pakampes po poros metu stovejimo ir nusprendziau uzkurti. Seniau turejau didesni-ciklidini,o pries pora metu laikiau papugeles,kurios isnerse ir nuo saldyto maisto mailiui kazkokia zaraza pasigavo ir istorija baigesi liudnai. Akva iskeliavo i sandeliuka.. Siuo metu turiu savo norams labai maza akvuka, bet geriau nei nieko.. Gal kas gali patarti ir paprotinti del barbusu? Ar jie neisgais man naujame akve,lepus jie?

QUOTE(Eri` @ 2015 12 01, 09:21)
Sniguriuoja, pas mane 72 l, jokio sh (jokiu chemiju). pripyliau vandens ir ileidau zuvis po keliu minuciu. palaipsniui sodinau augalus (na kai ju gaudavau). po siai diena viskas auga ir bujoja ir zuvys nersia
Pirmas akvariumas, tai prisiskaiciau visokiu patarimu ir matosi, kad persistengiau

Aciu uz patarimus ir nuraminimus! Vaziuoju zuvu tada pirkt.

QUOTE(sniguriuoja @ 2015 11 30, 22:14)
Įdomu
Natūraliu būdu rekomenduoja laukti 14 dienų ar net mėnesį, o jūs iškart įleidot . Jei visos žuvys liko gyvos, tai
Beje, o kokio dydžio jūsų akvariumas? Mano sakyčiau nei labai mažas, nei didelis - 54 litrai 

Mano akvariumas 120 litru.
Pries paleisdama akvariuma (kadangi tai mano pirmas akvariumas ir buvau visai zalia zalia) perskaiciau daug informacijos. Kaip ir yra dvi nuomones. Viena - kad pilti bakterijas ir visokius pagerintojus, bet tada akvariumas nenaturaliai isivaziuoja ir biski kas, vis teks pilti kazkokia chemija. Antra nuomone, kad leisti isivaziuoti naturaliai ir tada akvariumas pats turetu tvarkytis.
As pasirinkau antra varianta (nuleme siame forume grieztas Arvydo pasisakymas pries chemija) - leisti isivaziuoti naturaliai - ir manau, kad tai pasiteisino. Su dumbliais beveik problemu neturejau. Pradzioje leidau stiklinius samus ir neonus. Neonai gaiso. As tik veliau radau informacijos, kad jie nemegsta sviezio akvariumo. Stikliniai samai, kaip ir lepesnes zuvys, bet gyvi sveiki.
Dar butu patarimas vandeni pilti per auksciau pakelta duso galvute (isgaruoja, kas nereikia).
ir mano pirmosios zuvys buvo neonai. svieziame akve. Po siai dienai gyvena jie.. tai galima irgi gincytis del to kad jie megsta sviezia vandeni.
QUOTE(Eri` @ 2015 12 02, 10:14)
ir mano pirmosios zuvys buvo neonai. svieziame akve. Po siai dienai gyvena jie.. tai galima irgi gincytis del to kad jie megsta sviezia vandeni.
Dekui Eri,po paskutines nesekmes dusia skaudejo ir dabar suabejojau.
Akmenys isplauti,saka mirksta,supilsiu vandeni ir paleisiu siandien,o ryt ar poryt kokias tris zuvis pradziai nupirksiu.
Kiek zinau barbusai gali pakapoti augalus. Gal galit patarti ka galeciau sodinti. Paimsiu pora anubiu,o ka dar? Labai noreciau kokios zemauges zoles-ale pievos. Viena kampa apsodinti, bet lempa pas mane 54l tik gamykline 15w. Speju,kad mazai ar ne? Pries tai anubis ir valisnerija augo kaip ant mieliu,bet del pieveles nezinau ar rizikuoti ir ar barbusai neispesios?
QUOTE(einareja @ 2015 12 02, 14:32)
Paimsiu pora anubiu,o ka dar? Labai noreciau kokios zemauges zoles-ale pievos. Viena kampa apsodinti, bet lempa pas mane 54l tik gamykline 15w. Speju,kad mazai ar ne? Pries tai anubis ir valisnerija augo kaip ant mieliu,bet del pieveles nezinau ar rizikuoti ir ar barbusai neispesios?
Anubis, kripta, valisnerija..dar viena kita neinoringa zolyte pakes 15 w sviesa...del pieveles didziai abejoju...nebent galima bandyt sagitaria subulata - ji zemauge ir primena pievele...Pirmam menesiui dar labai rekomenduociau pundeli ragalapio isigyt nitratu sugaudymui

Dekui uz patarimus
. Pievele tada kiek veliau akvariumui isibegejus,bet tuo paciu tada ir lempa papildoma pasirupinsiu ko gero. Ragalapi buvau pamirsusi,tad dekui-butinai paimsiu.

QUOTE(einareja @ 2015 12 02, 14:32)
Kiek zinau barbusai gali pakapoti augalus.
Ne tik paskabo, bet ir paravet moka, jei augalai neseniai susodinti...ypatingai kai nersia ir visur malasi kaip isproteje.