QUOTE(jurvite @ 2008 03 24, 11:15)
Mmm, skanus atrodo. Man,kaip varškės ir visko, kas su varške mėgėjai, šis pyragas tikrai

Reikės pabandyti. Tik, kadangi jo pavadinime yra žodis "kakava", tai gal aš daugiau jos dėčiau.
Dėkui ;} O kakavos aš dėjau nemažai, nenorėjau ir kad paskui perdozavus kartumas pasireikštų, puikiai 'suėjo' ir taip
QUOTE(soske @ 2008 03 31, 17:34)
wau kaip skaniai atrodo

gal galima butu receptuka, nes kazi kur cia rasti
Dėkui
O receptą, prašom, išsisaugojus esu:
"
Skanus ir nesudėtingas pyragas su kakava ir varške
Pyrago tešlai reikia 200 sviesto (aišku, kad bent 82 proc.), 2-3 šaukštų kakavos miltelių (priklausomai nuo kakavos kokybės ir nuo kepėjo skonio), 2-3 šaukštų cukraus (vėlgi kiekis reguliuojamas pagal saldumo poreikį), 400 g (ar net truputį mažiau) miltų, 1 arbatinio šaukštelio kepimo miltelių, sumaišytų su šaukšteliu grietinės. Viskas suminkoma ir padalijus į du rutulius, kurie apvoliojami miltais, atšaldoma šaldytuve (ne šaldiklyje!).
Viduriniam sluoksniui reikia 600 g varškės (aišku, ne liesos ir geriau mažiau grūdėtos), 4 kiaušinių, artipilnės stiklinės cukraus. Varškė mediniu šaukštu dubenyje ištrinama su cukrumi ir tryniais. Pabaigoje atsargiai įmaišomi išplakti baltymai. Galima pagardinti vaniliniu cukrumi ir smulkintais migdolais (luptais).
Orkaitė kaitinama iki 180-190 laipsnių. Per tą laiką į kepimo skardą įklojamas kepimo popieriaus lakštas ir ant jo per burokinę tarką (trintuvę) sutarkuojamas vienas tešlos rutulys. Rankomis suformuojamas lygus sluoksnis. Ant jo tepamas varškės kremas. Užtarkuojamas antrasis tešlos rutulys, vėl atsargiai paskirstomi tešlos gabalėliai.
Kepama, kol iškeps, - apie 40-45 minutes. "
Sėkmės