Įkraunama...
Įkraunama...

Naminiai pyragai - 3

Nezinau ar skanus sis pyragas, nes pati nesu kepusi. Bet galit isbandyti- receptas is delfi: Obuolių ir moliūgų pyragams reikės (vienam pyragui):

Tešlai –1,5-2 stiklinių miltų, žiupsnelio druskos, 1 valg. šaukšto cukraus, 8 valg. šaukštų šalto sviesto (supjaustyto kubeliais). (arba Smėlinės tešlos)
Moliūgų įdarui- 1 l virto moliūgo minkštimo, 24 vnt. juodųjų džiovintų slyvų be kauliukų, 1 stiklinės kalvadoso arba konjako, vanilinio cukraus, 1 stiklinės cukraus, ¾ stiklinės grietinės, 3 kiaušinių, 1 arbat. šaukštelio cinamono,
citrinų sulčių.
Obuolių įdarui – ketvirtadalio stiklinės cukraus, 3-4 kietų obuolių.
Gaminimas: 1. Miltus persijokite, įberkite druskos, cukraus ir plačiu peiliu maišykite dubenyje su kapotu atšaldytu sviestu, kol susidarys smulkūs trupinėliai. Įpilkite tris šaukštus vandens ir užminkykite tešlą. Jeigu reikės, dar įberkite miltų. Padėkite tešlą į šaldytuvą ir palaikykite ten apie pusvalandį.
2. Supjaustykite moliūgo minkštimą ir patroškinkite garuose. Juodąsias džiovintas slyvas suberkite į nedidelį puodą, užpilkite kalvadosu arba konjaku, įdėkite vanilės lazdelę ir įberkite pusę stiklinės cukraus. Troškinkite tol, kol slyvos suminkštės. Nukelkite nuo viryklės.
3. Rankomis išsklaidykite tešlą pagal kepimo formą, nuimkite tešlos perteklių. Suvyniokite kepimo formą su tešlą į skaidrią maistinę polietileno plėvelę ir padėkite pusvalandžiui į šaldytuvą arba penkiolikai minučių į šaldymo kamerą. Įkaitinkite orkaitę iki 350 laipsnių.

Moliūgų įdarui: sutrinkite šakute moliūgo minkštimą ir sumaišykite su puse stiklinės cukraus, grietine, kiaušiniais, cinamonu ir nedideliu kiekiu citrinų sulčių.
Moliūgų ir slyvų pyragui: išimkite iš šaldytuvo kepimo formą su tešla, išdėliokite juodąsias džiovintas slyvas, apliekite moliūgų mase, pašaukite į orkaitę ir kepkite, kol susiformuos aukso spalvos plutelė, apytiksliai 45 minutes.
Obuolių pyragui: obuolius supjaustykite plonomis skiltelėmis. Apibarstykite tešlą vienu šaukštu cukraus, išdėliokite obuolius spiralės pavidalu, pradėdami nuo išorinio rato. Apibarstykite cukrumi, pašaukite į orkaitę ir kepkite apie 40 minučių.
Patarimas: Prancūziška smėlinė tešla gaminama be kiaušinių – būtent tokį receptą siūlome išbandyti. Tešla tampa labai švelni ir labai trapi, o pyragas iškepa nuostabaus skonio. Gerai atvėsinkite pyragą prieš patiekiant ir atsargiai išdėliokite į lėkšteles su mentele.
Kad obuoliai nepatamsėtų
Supjaustyti obuoliai, reaguodami su oru, akimirksniu tamsėja. Tačiau yra maža gudrybė: į dubenį su paruoštais obuoliais įpilkite labai šalto vandens, išspauskite pusės citrinos sultis ir įdėkite į vandenį pačią išspaustą citriną. Taip obuoliai išsaugos šviežumą ir nesugadins patiekalo išvaizdos.

Ir pyragas su datulemis (jo irgi neisbandziau), receptas kazkurios mamos:
Datulių-graikiškų riešutų pyragas
8 porcijos

90 g sviesto arba margarino kepiniams, 150 g cukraus, 2 kiaušiniai, 1 šaukštas tirpios kavos, 175 g miltų, 1 šaukštelis kepimo miltelių, 175 g džiovintų datulių be kauliukų, stambiai supjaustyti, 90 g graikiškų riešutų, stambiai sukapoti,
175 ml karšto vandens.
Padažas: 125 g sviesto, 175 g cukraus, 6 šaukštai grietinėlės, 60 g graikiškų riešutų, stambiai sukapoti.
18 cm kvadratinė kepimo forma, arba 23 cm apvali kepimo forma
Ištepkite kepimo formą riebalais. Į kombainą sudėkite sviestą, cukrų, kiaušinius, kavos miltelius, miltus ir kepimo miltelius. Gerai išsukite iki vientisos masės. Po to įdėkite datules, riešutus ir karštą vandenį. Išmaišykite šaukštu. Sudėkite paruoštą masę į kepimo formą. Kepkite 180 laipsnių orkaitėje 45-50 min. 10 min iki pyrago iškepimo paruoškite padažą: sviestą tirpinkite su cukrumi ant nedidelės ugnies. Kai cukrus ištirps, įmaišykite grietinėlę ir riešutus ir palaukite kol sušils. Supjaustykite pyragą ir sudėkite į lėkštutes. Ant viršaus pilkite padažo, serviruokite išart.
Atsakyti
Aciu, tik jis man toks jau labai sudetingas psirode, na jei turesiu laiko padarysiu si savaitgali.
4u.gif
Atsakyti
QUOTE(rasike @ 2008 02 10, 17:20)
Siandien kepiau labai paprasta ir greit padaroma pyraga blush2.gif  tereikejo 200 gr. sviesto arba margarino, stiklines cukraus, 3 kiausiniu, 2,5 stiklines miltu, vanilininio cukraus truputuka, 5 saukstu grietines, 1 saukstelio sodos.

Sviesta arba margarina islydyti, paskui supilti cukru ir gerai issukti, imusti po viena kiausinius ir plakti, kol nebesijaus cukraus. Soda deti i gritine, ismaisyti ir sukresti i tela, iberti vanilininio cukraus, ismaisyti. Pabaigoje supilti miltus ir ismaisyti. Sukresti i formele...as naudoju silikonines ax.gif  tada neprilimpa prie sonu ax.gif  ir kepti apie 30-40 minuciu ax.gif


aciu uz sita rceptuka,siandien isbandziau,toks paprastas,beeeet mano vyro ivertinimas- TIRPSTA BURNOJE.As dar i vidu apelsinu idejau,tokio lengvo kartumo duoda thumbup.gif 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(bolesiukas @ 2008 04 07, 22:04)
aciu uz sita rceptuka,siandien isbandziau,toks paprastas,beeeet mano vyro ivertinimas- TIRPSTA BURNOJE.As dar i vidu apelsinu idejau,tokio lengvo kartumo duoda thumbup.gif  4u.gif



aš irgi kepiau, nieko pyragėlis. Tik man kažko trūksta g.gif , na, sausokas truputį. Kitąsyk reiks įdėt kokių razinų
Atsakyti
cia mano zebras
user posted image

biski per daug buvo sokoladines mases,sekanti karta desiu ne puse,o trecdali,tada graziau atrodys ax.gif .... bet labai labai skanus keksas
user posted image
Atsakyti
Sveikos. Kepsiu ir as siandien Zebras 2 4u.gif
Atsakyti
Sveikos

gal galit ka pasiulyt koki pyragiuka su konservuotais persikais ir ananasais ax.gif

kepiau sluoksniuotos teslos pyragelius , tai liko biski vaisiu, reikia kazkaip isnaikint rolleyes.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Gintaria: 13 gegužės 2008 - 15:05
QUOTE(Gintaria @ 2008 05 13, 16:05)
Sveikos

gal galit ka pasiulyt koki pyragiuka su konservuotais persikais ir ananasais  ax.gif

kepiau sluoksniuotos teslos pyragelius , tai liko biski vaisiu, reikia kazkaip isnaikint  rolleyes.gif



Aš kepiau pyragą su konservuotais abrikosais, bet manau, jis gautųsi ir su konservuotais persikais, o galbūt ir su ananasais.
Reikės:
Dėžutės konservuotų susmulkintų persikų(ar kitokių konservuotų vaisių)
200 g miltų
200 g cukraus
2 kiaušinių
1 šaukštelio kepimo sodos
1 šaukštelio vanilinio cukraus
Šiek tiek manų kruopų

Elektriniu maišytuvu išsukti kiaušinius ir cukrų. Abrikosus supilti į sietą, kad nuvarvėtų sirupas (per daug nenusausinti) ir sudėti juos į kiaušinių masę. Truputį pasukti ir sudėti miltus, druską, sodą bei vanilinį cukrų. Išmaišyti. Skardą patepti riebalais, pabarstyti manų kruopomis ir sukrėsti į ją paruoštą masę. Kepti į kaitintoje orkaitėje apie 40 minučių.

Gavosi laaabai skanus pyragas smile.gif
Atsakyti
gal kas turi tikra amerikietisko surio pyrago recepta ax.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Aristokratė: 15 gegužės 2008 - 12:01
QUOTE(Aristokratė @ 2008 05 15, 12:57)
gal kas turi tikra amerikietisko surio pyrago recepta  ax.gif

Siandien kaip tik aptikau 4u.gif http://gaminkimekart...io-pyragas.html
Atsakyti
Vienas mylimiausiu mano pyragu wub.gif
Be to Super lengvas mirksiukas.gif


Citrininis pyragas
Reikes:
200g. sausainiu(paprastu pvz. gaidelis ir pan.)
3 citrinu
2 saukstu sviesti
indelio kondencuoto saldinto sutirstinto pieno
4 kiausiniai
150g. cukraus pudros

Sutrupinkite sausainius ir sumausykite su saukstu minksto sviesto, sudekite i riebalais aptepta skarda ir kepkite 7min. 180 laipsniu orkaitej. kol sausainiai kepa padarykite krema: Nutarkuokite 2 citrinu zieveles ir visas citrinas isspauskite (turi gautis apie 125ml. sulciu), atskirkite kiausinio trynius nuobaltymu ir trynius plakite kol siektiek pabals. Tada i juos supilkite citrinu zieveles, sultis, visa kondencuota piena ir plakite kol pasidarys tirstas kremas. Tada ji supilkite ant jau ataususiu sausainiu. Kad pyragas butu grazesnis isplakite baltymus, o i jau isplaktus suberkita cukraus pudra ir dar kiek paplakite (turi gautis panasi tesla kaip morengu) ir uzdekite ant pyrago. Liko tik dar pusvalandi pakepti orkaiteje ir viskas. lotuliukas.gif

Butinai pabandykit thumbup.gif Greita + skanu + paprasta thumbup.gif
Atsakyti
QUOTE(Mintibutė @ 2008 04 09, 16:00)
cia mano zebras


biski per daug buvo sokoladines mases,sekanti karta desiu ne puse,o trecdali,tada graziau atrodys ax.gif .... bet labai labai skanus keksas
user posted image

papasakokit man mergaites detaliau, kaip jus ta "zebriskuma" toki padarot?
labai grazu... thumbup.gif
Atsakyti