Įkraunama...
Įkraunama...

Ryžių patiekalai!

Na o aš galiu rekomenduoti ryžius su keptu kopūstu thumbup.gif
300g ryžių
300g pjaustyto kopūsto
1 svogūnas
1 morka
2 šaukštai sviesto ar aliejaus
2 kiaušiniai
300g faršo
*0,25 a.š. cukraus
*0,5 a.š. druskos

Ryžius išverdame pasūdytame vandenyje ir perpilame šaltu vandeniu.
Svogūną supjaustome pusžiedžiais.
Morką nuskutame ir supjaustom riekelėm.
Kiaušinius išplakame.
Keptuvėj išlydom sviestą ir sudedam kopūstą, svogūną ir morką. Kepame apie 7 minutes ant stiprios ugnies. Ir reiktų labai dažnai maišyti. Apkeptas daržoves sudedam ant ryžių ir padedam trumpam į šalį.
Į keptuvę sudedame faršą (jei faršas liesas tai dar šaukštą aliejaus ar sviesto dedam) ir kepame apie 4 minutes. Mėsai apkepus, į keptuvę sudedame kopūstus su ryžiais ir juos užpilame kiaušinių plakiniu, beriame druskos ir cukraus. Šaukštu maišome, kol kiaušinis iškepa ir apylygiai pasiskirsto.
Prie šio patiekalo labai tinka sojų padažas.
Įkėliau nuotrauką, bet čia be mėsytes dariau cool.gif
Skanaus!
Atsakyti
QUOTE(regna @ 2009 09 08, 00:00)
Nežinau,ar jums patiks toks varijantas,bet aš jį atsivežiau,ir visad taip verdu ryžius.
Reikia gero puodo į jį įpilama aliejų {naudoju alyvuogių}įkaitinu supilu  sausus ryžius.
Maišau,maišau,kol gerai pakepa.
Tuomet įpilu{virinto vandens ,tik reikia labai atsargiaitai daryti}
Vandens kiekis turi būti nemažas.
Reikia,žiūrėt,kad nepervirtų.
Gaunasi birūs ryžiai,visad
. 4u.gif


Šiandien kirpėja pasakojo kaip lietuvaitė ištekėjusi už egiptiečio ir gyvenanti ten jau 3 metus mokino kaip reikia išvirti birius ryžius. Tai pateikė lygiai tokį patį variantą kaip jūsų bigsmile.gif . Sakė, kad vandens turi būti dvigubai daugiau nei ryžių. Tik ji dar minėjo kažkokius egzotiškus prieskonius. Jau pabandžiau, gavosi tikrai birūs ryžiai.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Erina: 01 balandžio 2011 - 08:36
Ryžių kotletai su žuvimi ir dziovintais grybais

ryžius išplauname užplikome karštu pienu.Grybus išmirkome,išverdame.

Pakepiname svogūną ant sviesto,suberiae grybus, pakepiname.

Ryžius keletą minučių paverdame,nupilame skystį.

Žuvį{aš naudojau lašisos gabalus skirtas sriubai}

Supilame ryžius įberiame ryžių prieskonių,įmušame kiaušinį, sudedame žuvį,svogūnus su grybais ,iberiame druskos pipirų.

Įberiame pora šaukštų avižinių miltų{galima įvairių}


Viską susmulkiname elektriniu trintuvu.

V.Š.pagalba formuojame kotletukus kepame orkaitėje,kol apskrusta.{ant kepimo popieriaus}

Valgome su įvairiu padažu.







Atsakyti
Man dabar pats skaniausias ryžių patiekalas yra Paella. Recepto nerašysiu nes jų labai įvairių yra, o juos rasti galima google, youtube arba supermamų temoj apie ispaniškus patiekalus galima rasi smile.gif
Atsakyti
QUOTE(AkvileZ @ 2011 04 10, 13:42)
Man dabar pats skaniausias ryžių patiekalas yra Paella. Recepto nerašysiu nes jų labai įvairių yra, o juos rasti galima google, youtube arba supermamų temoj apie ispaniškus patiekalus galima rasi smile.gif



Labai noriu pasigaminti Paella,gal galit parasyt recepta,kuri jau esat isbandziusi ax.gif
Atsakyti
QUOTE(Poema @ 2011 04 10, 16:18)
Labai noriu pasigaminti Paella,gal galit parasyt recepta,kuri jau esat isbandziusi ax.gif

Šiaip visų paellų pagrindas yra beveik toks pats, tik produktai skiresi. O čia kaip aš darau (kitoj temoj buvau rašius, tad copy paste):
Sunaudojau:
5 skilteles česnako
ketvirtį svogūno
pora saujų šaldyto jūros gėrybių mišinio (atšildyto)
apie 300 g krevečių (atšildytų)
5 šaukštus ryžių
pora konservuotų pomidorų
aliejus, pipirai, druska, kurkuma, čili pipirai, saldi paprika
pora puodelių sultinio, jį viriau iš dviejų ežero žuvų(mekšrai buvo smile.gif ), pusė svogūno, pusė morkos, druskos, pipirų.

O dabar gamyba, labai lengva ir paprasta smile.gif
Įkaitinau aliejų ir pakepinau svogūna, tada česnaka (viena), kai apkepė sudėjau jūros gėrybes, pabarsčiau prieskoniais, apkepiau po to sudėjau ryžius, kai pasidarė permatomi sudėjau konservuotus pomidorus, palaukiau kol sušilo ir supyliau sultinį įsmeigiau 4 skilteles česnako, uždengiau dangčiu ir patroškinau ant mažo karščio 10 min. po to sudėjau krevetes ir dar apie 10 min patroškinau.

Dar kai darau dedu kokios vištienos, ne vien jūros gėrybes.
Paellava visai nebloga vaizdinė medžiaga, tik aš ryžius truputį pakepinu tik po to sultinį pilu.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo AkvileZ: 10 balandžio 2011 - 17:40
Mano paskutinis gamintas patiekalas su ryžiais buvo šis:

"Daržovių, ryžių ir pievagrybių “rissoto”
2 komentarai
(balsavo 2, reitingas: 4.50 iš 5 galimų, jūs jau balsavote)

Keptuvėje ant nedidelio kiekio aliejaus pakepinau ryžius, kol tapo šviesiai rusvi, sumečiau juos į nepridegantį puodą, užpyliau verdančio vandens, palikau ant mažos ugnies kaisti. Toj pačioj keptuvėj pakepinau pjaustytas (netarkuotas) morkas – irgi į puodą. Tada pakepinau salierus, paskui svogūnus, česnakus, paprikos, pievagrybių. Ir viską – vis į tą puodą. Daržoves partijomis kepinau, nes jei kartu sukrauti keptuvėn, pradėtų troškintis savo sultyse, o čia labiau reikia vos vos apkepti. Tiesa, aliejaus nedaug, tad reikia nuolat maišyti, ant nemažos ugnies kepti greitai greitai … Manau, dar gali ir kokia cukinija ar moliūgas tikti, gal ir dar kas nors- variacijoms yra erdvės. Pabaigai – druskytė, kiti prieskoniai (dėjau net čiobrelių ), jei labai sumažėja vandens – šiek tiek pripilti ir pakaitinti vis pamaišant, kol suminkštėja daržovės, pakankamai išbrinksta ryžiai. Idealus variantas – neperkaitinti, kad standžios liktų visos sudedamosios dalys. Skanu ir be nieko, ir kaip koks nors garnyras prie mėsiško ar žuvies patiekalo…"

Net nežinau kodėl čia taip, bet kaip patiko, pirštus laižiau biggrin.gif Galbūt dėl to pakepinimo viskas taip skanu smile.gif
Atsakyti
paella (recepta gavau is ispanes)
su tuo dalyku kur vaikuciam koses trinam,toks kaip mikseris reik sutrint puse raudonos paprikos,1 didelis pomidoras,cesnako kokios2-3 skilteles,truputi petrazoliu,puse svoguno.i keptuve skirta paella“i ipilam aliejaus,beriam supjaustyta gabaliukais kita puse paprikos ir svoguno,pakepinam,sudedam pjaustyta sepija arba kalmara ir kubeliais pjaustyta vistiena ar triusiena,jei turit krabu mesos det galima irgi tinka,kepam,kai apkepe supilam ta mase kur reikejo sutrint,pakepinam kol truputi isgaruos skystis,kitoj kokioj keptuvej ipilam truputi aliejaus,kai ikais keptuve supilam ryzius(viena sauja ryziu-porcija vienam zmogui,taip ispanai sako),pakepinam,pamatysit jie po truputi pakeis spalva,tik nesudeginkit,apkeltus ryzius supilam i apkeptas darzoves,ismaisom,siek tiek druskos,pipiriuku maltu ir vos vos azafrano(atleiskit nezinau kaip vadienasi lietuviskai) cia tokie prieskoniai,zolytes raudonos jei neklystu,pilam zuvies sultini per pusantro pirsto nuo ryziu,ismaisom sudedam juros gerybes.ir jau viskas,daugiau nemaisykit ryziu,jei norit paciam gale visa paella idekit i orkaite kad apskrustu virsus.
SULTINYS: krevetes,kurias desit i paella nulupkit,kiautus sudekit i vandeni,pora gabaliuku zuvies,dekit visokias juros gerybes kokias tik turit,nu aisku ne visas,pvz as dedu kreveciu kiautus,pora almechu(kriaukles),pora midiju,pora nedickiu krabiuku,cesnako gava nelupta petrazoliu sakele.


RYZIAI SU KIAULIENOS SONKAULIUKAIS
i puoda pilam alieju pakepinam gabaliukais pjaustuta paprika ir svoguna,sumetam sonkauliukus,pakepinam,uzpilam tokia pacia trinta mase kaip paellai kad reikejo(paprika,cesnas,pomodoras,svogunas,petrazoles)pakepinas pora min,uzpilam mesos sultiniu,troskinas apie gera valanda,po val.suberiam ryzius,vienam zmogui pilkit 2 saujas ryziu.druskos pipiru.virti kol bus isvire ryziai.nepervirti.

ispanai paellai deda vienam zmogui viena sauja ryziu nes pries paella visada valgo pora patiekalu dar,tai kokias salotas,krevetes su padazu ar dar ka,taip kad galit idet ir daugiau ryziu mirksiukas.gif
tikiuosi patiks thumbup.gif

Atsakyti
Ar kas nors bandėt daryti ryžius, kaip nuorodj rašo, indiškai? ryžiai nebuvo ištižę ar per kieti?
Ir dar.. gal kas galit pasidalinti kokiunors ypatingai skaniu plovo receptu? ax.gif Niekad nesu gaminus blush2.gif
Atsakyti
skanu ir paprasta: isvirti ryzius, ipilti sojos, o ant virsaus keptas - skystas kiausinis. issimaisom, ir vuole biggrin.gif
beje, kad ryziai butu birus, juos verdame 11min, isjungiam ir leidziam pastoveti dar 5min.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo mabi: 31 sausio 2014 - 11:44
QUOTE(mabi @ 2014 01 31, 11:42)
skanu ir paprasta: isvirti ryzius, ipilti sojos, o ant virsaus keptas - skystas kiausinis. issimaisom, ir vuole  biggrin.gif
beje, kad ryziai butu birus, juos verdame 11min, isjungiam ir leidziam pastoveti dar 5min.

Cia ryziai kinietiskai gaunasi. Galima dar keptu darzoviu prideti.
Atsakyti
2 porcijos

Ryžiai (~100-150g)
Tunas savo sultyse, nesmulkintas (indelis)
Prieskonių mišinys sriubai
Tamsus sojų padažas
Česnakas


Ryžius išvirti vandenyje su prieskoniais, aišku, galima ir be jų. Tada supilti juos į gerai įkaitintą aliejum keptuvę, apkepti. Sudėti tuną, įspausti česnaką, dar pakepti keletą minučių ir supilti sojų padažą.

Skanus karštas ir šaltas.
Atsakyti