kaip manot, ar galima būtų iš apkepto faršo (su įv priedais, priesk, svogūnais, pomidorų padažu ir pan) + apvirti ryžiai + sūris orkaitėj iškept apkepą, tokį alia separdo pyragą??
wau, atrodo nuostabiai
kaip manot, ar galima būtų iš apkepto faršo (su įv priedais, priesk, svogūnais, pomidorų padažu ir pan) + apvirti ryžiai + sūris orkaitėj iškept apkepą, tokį alia separdo pyragą??
kaip manot, ar galima būtų iš apkepto faršo (su įv priedais, priesk, svogūnais, pomidorų padažu ir pan) + apvirti ryžiai + sūris orkaitėj iškept apkepą, tokį alia separdo pyragą??
QUOTE(Cinside @ 2008 04 19, 19:02)
Šiandien pirmą kartą gyvenime gaminau rissoto. Skonis dieviškas
Ryt darysiu vėl
Receptas: http://www.skaniai.l...ausias-risotto/
Ryt darysiu vėl
Receptas: http://www.skaniai.l...ausias-risotto/
o pvz norint pasigaminti rizota su mesyte, zirneliais ir morkytem tuos ingredientus reikia deti pabaigoj ar pradzioj apkepti kartu su svogunu?
QUOTE(jurgav.. @ 2009 02 07, 20:53)
wau, atrodo nuostabiai
kaip manot, ar galima būtų iš apkepto faršo (su įv priedais, priesk, svogūnais, pomidorų padažu ir pan) + apvirti ryžiai + sūris orkaitėj iškept apkepą, tokį alia separdo pyragą??
kaip manot, ar galima būtų iš apkepto faršo (su įv priedais, priesk, svogūnais, pomidorų padažu ir pan) + apvirti ryžiai + sūris orkaitėj iškept apkepą, tokį alia separdo pyragą??
O kodel gi ne
pats skaniausias patiekalas si ryziu tai PLOVAS, na bent jau man
Rasiau temoj japonu virtuve apie katsudon, isties verta pabandyt
Prašysiu patarimo...
Esu nelabai kokia virėja, bet su baltais ryžiais viskas man aišku: vandens pilu du kartus daugiau, nei ryžių, paverdu, dar šiltai palaikau, ir viskas išbrinksta sausai
Bet va, nusipirkau raudonųjų ryžių. Pilu tom pačiom proporcijom, verdu taip pat, bet ryžiai neišbrinksta, o vandens šiek tiek lieka... ką darau neteisingai? verdu tokį patį laiką (kaip nurodyta ant pakelio, 15min), ir dar palieku pabrinkt...
Beje, gal raudoniesiems ryžiams ir receptų kokių skanių žinot?
Esu nelabai kokia virėja, bet su baltais ryžiais viskas man aišku: vandens pilu du kartus daugiau, nei ryžių, paverdu, dar šiltai palaikau, ir viskas išbrinksta sausai
Bet va, nusipirkau raudonųjų ryžių. Pilu tom pačiom proporcijom, verdu taip pat, bet ryžiai neišbrinksta, o vandens šiek tiek lieka... ką darau neteisingai? verdu tokį patį laiką (kaip nurodyta ant pakelio, 15min), ir dar palieku pabrinkt...
Beje, gal raudoniesiems ryžiams ir receptų kokių skanių žinot?
Kiek is patirties galiu pasakyti- juos reikia virti tikrai ilgiau
.. maziausiai 20 minuciu
Man labai skanu:
isverdi ryzius, keptuvej pakepini didele tarkuota morka, dideli pjaustyta kubeliais svoguna ir sampinjonu tiek kiek nori (kadangi lb juos megstu tai nepagailiu), pabarstai vegeta, pipiriukais ir sumaisai viska su virtais ryziais
dar pomidoru padazo galima uzsimesti.
Na cia vegetariskas variantas, o jei nori su mesyte tai darau taip:
Viskas kaip pirmam variante tik nusiperku kepta vistos ketvirti is pardes, nuimu mesyte, susmulkinu ir viska sumaisau kartu su ryziais ir kitu geriu is keptuves
Lengva ir greita.
Man labai skanu
Man labai skanu:
isverdi ryzius, keptuvej pakepini didele tarkuota morka, dideli pjaustyta kubeliais svoguna ir sampinjonu tiek kiek nori (kadangi lb juos megstu tai nepagailiu), pabarstai vegeta, pipiriukais ir sumaisai viska su virtais ryziais
Na cia vegetariskas variantas, o jei nori su mesyte tai darau taip:
Viskas kaip pirmam variante tik nusiperku kepta vistos ketvirti is pardes, nuimu mesyte, susmulkinu ir viska sumaisau kartu su ryziais ir kitu geriu is keptuves
Lengva ir greita.
Man labai skanu
Oi, tie ryžiai. Man tai bene sudėtingiausias patiekalas, reikia stengtis juos išvirti birius.
Šios temos dėka sužinojau, kad būna ir plikytų ryžių, pirmą kartą girdžiu
Kol kas buvau tik atradus basmati ryžius, kurie be didelių pastangų būna birūs, bet tuo pačiu yra ir brangūs. Kol dietinausi visaip, tai niekaip ir normaliai ryžių negalėjau paruošti, nes visaip riebalų vengiau. Dabar darau taip:
1 stiklinę ryžių perskalauju vandeniu, kol vanduo nuo jų nebebūna drumzlinas, tada užpilu juos verdančiu vandeniu ir palieku pastovėti. Receptuose radau įvairiai nuo 15 min. iki 1 val. (aš taip ilgai niekad nelaikau). Tefloniniame puode ištirpinu šaukštą sviesto (margarinas nesuteiks tokio skonio), sudedu nukoštus ryžius ir kepinu, kol pasidaro birūs. Tada užpilu 2 stiklines vandens, įmetu vištienos sultinio kubelį (galit ir be jo, tik vandenį, nes prieskonius galima pridėti vėliau), užverdu, išmaišau, uždengiu ir ant mažiausios ugnies palieku, kol vanduo visai išgaruoja. Leidžiu pastovėti uždengus, tada indelyje sumaišau pora šaukštų aliejaus ir šaukštą vandens, įberiu prieskonių, tą mišinį užpilu ant ryžių ir išmaišau.
1 stiklinę ryžių perskalauju vandeniu, kol vanduo nuo jų nebebūna drumzlinas, tada užpilu juos verdančiu vandeniu ir palieku pastovėti. Receptuose radau įvairiai nuo 15 min. iki 1 val. (aš taip ilgai niekad nelaikau). Tefloniniame puode ištirpinu šaukštą sviesto (margarinas nesuteiks tokio skonio), sudedu nukoštus ryžius ir kepinu, kol pasidaro birūs. Tada užpilu 2 stiklines vandens, įmetu vištienos sultinio kubelį (galit ir be jo, tik vandenį, nes prieskonius galima pridėti vėliau), užverdu, išmaišau, uždengiu ir ant mažiausios ugnies palieku, kol vanduo visai išgaruoja. Leidžiu pastovėti uždengus, tada indelyje sumaišau pora šaukštų aliejaus ir šaukštą vandens, įberiu prieskonių, tą mišinį užpilu ant ryžių ir išmaišau.
QUOTE(-Maria- @ 2009 09 07, 21:38)
Oi, tie ryžiai. Man tai bene sudėtingiausias patiekalas, reikia stengtis juos išvirti birius.
Šios temos dėka sužinojau, kad būna ir plikytų ryžių, pirmą kartą girdžiu
Kol kas buvau tik atradus basmati ryžius, kurie be didelių pastangų būna birūs, bet tuo pačiu yra ir brangūs. Kol dietinausi visaip, tai niekaip ir normaliai ryžių negalėjau paruošti, nes visaip riebalų vengiau. Dabar darau taip:
1 stiklinę ryžių perskalauju vandeniu, kol vanduo nuo jų nebebūna drumzlinas, tada užpilu juos verdančiu vandeniu ir palieku pastovėti. Receptuose radau įvairiai nuo 15 min. iki 1 val. (aš taip ilgai niekad nelaikau). Tefloniniame puode ištirpinu šaukštą sviesto (margarinas nesuteiks tokio skonio), sudedu nukoštus ryžius ir kepinu, kol pasidaro birūs. Tada užpilu 2 stiklines vandens, įmetu vištienos sultinio kubelį (galit ir be jo, tik vandenį, nes prieskonius galima pridėti vėliau), užverdu, išmaišau, uždengiu ir ant mažiausios ugnies palieku, kol vanduo visai išgaruoja. Leidžiu pastovėti uždengus, tada indelyje sumaišau pora šaukštų aliejaus ir šaukštą vandens, įberiu prieskonių, tą mišinį užpilu ant ryžių ir išmaišau.
1 stiklinę ryžių perskalauju vandeniu, kol vanduo nuo jų nebebūna drumzlinas, tada užpilu juos verdančiu vandeniu ir palieku pastovėti. Receptuose radau įvairiai nuo 15 min. iki 1 val. (aš taip ilgai niekad nelaikau). Tefloniniame puode ištirpinu šaukštą sviesto (margarinas nesuteiks tokio skonio), sudedu nukoštus ryžius ir kepinu, kol pasidaro birūs. Tada užpilu 2 stiklines vandens, įmetu vištienos sultinio kubelį (galit ir be jo, tik vandenį, nes prieskonius galima pridėti vėliau), užverdu, išmaišau, uždengiu ir ant mažiausios ugnies palieku, kol vanduo visai išgaruoja. Leidžiu pastovėti uždengus, tada indelyje sumaišau pora šaukštų aliejaus ir šaukštą vandens, įberiu prieskonių, tą mišinį užpilu ant ryžių ir išmaišau.
Jei paprastus ryžius virt, tai verdam paprastus ryžius santykiu 2:1 (2 puodukai vandens - 1 puodukas ryžių), ir visada būna pakankamai birūs išvirę
Nežinau,ar jums patiks toks varijantas,bet aš jį atsivežiau,ir visad taip verdu ryžius.
Reikia gero puodo į jį įpilama aliejų {naudoju alyvuogių}įkaitinu supilu sausus ryžius.
Maišau,maišau,kol gerai pakepa.
Tuomet įpilu{virinto vandens ,tik reikia labai atsargiaitai daryti}
Vandens kiekis turi būti nemažas.
Reikia,žiūrėt,kad nepervirtų.
Gaunasi birūs ryžiai,visad
.
Reikia gero puodo į jį įpilama aliejų {naudoju alyvuogių}įkaitinu supilu sausus ryžius.
Maišau,maišau,kol gerai pakepa.
Tuomet įpilu{virinto vandens ,tik reikia labai atsargiaitai daryti}
Vandens kiekis turi būti nemažas.
Reikia,žiūrėt,kad nepervirtų.
Gaunasi birūs ryžiai,visad
.
O as pasidalinsiu labai paprastu, greitai ir lengvai paruosiamu zuvies risotto receptuku
REIKES:
1 VALG. SAUKSTAS ALIEJAUS
1 SVOGUNAS, PLONAI PJAUSTYTAS
1 RAUDONA SALDZIOJI PAPRIKA, PLONAI PJAUSTYTA SIAUDELIAIS
1 ARBAT. SAUKSTELIS KARIO PRIESKONIU
200 G APVALIAGRUDZIU RYZIU
500 ML VANDENS
2 POMIDORAI, SMULKIAI SUPJAUSTYTI
500 G ZUVIES FILE, STAMBIAI SUPJAUSTYTOS
2 VALGOMI SAUKSTAI SMULKINTU PETRAZOLIU
O DAROM TAIP:
PILAME ALIEJU I PUODA, KURIAME DARYSIME RISOTTO, IKAITINAM IR DEDAME SVOGUNUS, SALDZIAJA PAPRIKA. KEPINAME MAISANT, KOL DARZOVES SUMINKSTEJA. TADA DEDAM KARIO MILTELIUS IR RYZIUS. MAISOME TAIP, KAD RYZIAI APSIVOLIOTU ALIEJUJE. TADA IPILAME VANDENI IR POMIDORUS, ISMAISOME. UZVERDAME. UGNI SUMAZINAME IR VERDAME APIE 10 MINUCIU ANT LABAI SILPNOS UGNIES UZDENGUS DANGCIU VIS PAMAISANT. KAI VISAS SKYSTIS SUSIGERIA IR JO PUODE PRAKTISKAI NEBELIEKA, IDEDAME ZUVIES GABALELIUS IR DAR VERDAME APIE 10 MIN. ANT LABAI SILPNOS UGNIES. PARAGAUJAME KAD RYZIAI BUTU MINKSTI IR PABARSTE SMULKINTOM PETRAZOLEM DEDAME I LEKSTES IR VALGOME.
MUMS LABAI PATIKO
UZTENKA 4 ASMENIMS
REIKES:
1 VALG. SAUKSTAS ALIEJAUS
1 SVOGUNAS, PLONAI PJAUSTYTAS
1 RAUDONA SALDZIOJI PAPRIKA, PLONAI PJAUSTYTA SIAUDELIAIS
1 ARBAT. SAUKSTELIS KARIO PRIESKONIU
200 G APVALIAGRUDZIU RYZIU
500 ML VANDENS
2 POMIDORAI, SMULKIAI SUPJAUSTYTI
500 G ZUVIES FILE, STAMBIAI SUPJAUSTYTOS
2 VALGOMI SAUKSTAI SMULKINTU PETRAZOLIU
O DAROM TAIP:
PILAME ALIEJU I PUODA, KURIAME DARYSIME RISOTTO, IKAITINAM IR DEDAME SVOGUNUS, SALDZIAJA PAPRIKA. KEPINAME MAISANT, KOL DARZOVES SUMINKSTEJA. TADA DEDAM KARIO MILTELIUS IR RYZIUS. MAISOME TAIP, KAD RYZIAI APSIVOLIOTU ALIEJUJE. TADA IPILAME VANDENI IR POMIDORUS, ISMAISOME. UZVERDAME. UGNI SUMAZINAME IR VERDAME APIE 10 MINUCIU ANT LABAI SILPNOS UGNIES UZDENGUS DANGCIU VIS PAMAISANT. KAI VISAS SKYSTIS SUSIGERIA IR JO PUODE PRAKTISKAI NEBELIEKA, IDEDAME ZUVIES GABALELIUS IR DAR VERDAME APIE 10 MIN. ANT LABAI SILPNOS UGNIES. PARAGAUJAME KAD RYZIAI BUTU MINKSTI IR PABARSTE SMULKINTOM PETRAZOLEM DEDAME I LEKSTES IR VALGOME.
MUMS LABAI PATIKO
Sveikutes
gal kuri zinot,kaip issivirti tokai ryziu kosyte ,kaip buna pirkti labas rytas,su pienu ir ivairiais idarais
butu aciu labai
gal kuri zinot,kaip issivirti tokai ryziu kosyte ,kaip buna pirkti labas rytas,su pienu ir ivairiais idarais
butu aciu labai







