Oi, tie ryžiai. Man tai bene sudėtingiausias patiekalas, reikia stengtis juos išvirti birius.

Šios temos dėka sužinojau, kad būna ir plikytų ryžių, pirmą kartą girdžiu

Kol kas buvau tik atradus
basmati ryžius, kurie be didelių pastangų būna birūs, bet tuo pačiu yra ir brangūs. Kol dietinausi visaip, tai niekaip ir normaliai ryžių negalėjau paruošti, nes visaip riebalų vengiau. Dabar darau taip:
1 stiklinę ryžių perskalauju vandeniu, kol vanduo nuo jų nebebūna drumzlinas, tada užpilu juos verdančiu vandeniu ir palieku pastovėti. Receptuose radau įvairiai nuo 15 min. iki 1 val. (aš taip ilgai niekad nelaikau). Tefloniniame puode ištirpinu šaukštą sviesto (margarinas nesuteiks tokio skonio), sudedu nukoštus ryžius ir kepinu, kol pasidaro birūs. Tada užpilu 2 stiklines vandens, įmetu vištienos sultinio kubelį (galit ir be jo, tik vandenį, nes prieskonius galima pridėti vėliau), užverdu, išmaišau, uždengiu ir ant mažiausios ugnies palieku, kol vanduo visai išgaruoja. Leidžiu pastovėti uždengus, tada indelyje sumaišau pora šaukštų aliejaus ir šaukštą vandens, įberiu prieskonių, tą mišinį užpilu ant ryžių ir išmaišau.