Įkraunama...
Įkraunama...

Kuriame virtuvę 26

QUOTE(pupele99 @ 2015 11 28, 13:25)
Na pagrindinis neramumas, ar nereiks 10 kart per diena valyti biggrin.gif šiaip ar taip su vaiku kasdien valomės, bet būtent blizgių plytelių nesu gyvai mačius pas kažką, tai ir atsiliepimų negirdėjau. Mama  dar pagasdino mane, kad labai slidu bus smile.gif bet kiek pavyzdžių esu mačius internete, tai labai gražiai jos atrodo. O kokio pas jus dydžio plyteles? Ir dar: kokios spalvos siūlės? Ar nenusivaiksčiojo, jei šviesios? At nelieka ruožų ant plytelių po grindų plovimo?

As pravalau po stalu po kiekvieno vaiku valgymo, bet maniskiai taip valgo, kad grindu danga kokia bebutu, vistiek reiktu daznai pavalineti. Del slidumo nezinau ka pasakyti, man neslidu, nebent su vilnonem kojnem, cia gal vonioje labiau to reiketu bijoti. Plyteles labai svelniai rudos, tarpeliai tamsiau rudi, dydis lyg 35×35, per 8 metus visko buvo, ir iduzimu yra, nebeatrodo taip pat, bet vis dar neblogai, bet cia manau jau nuo plyteliu kokybes priklauso. Plovimo zymiu nematyti, bet jos pas mane nevienspalves, tokie yra patamsejimai, panasiai kaip marmuro rastas.
Atsakyti
QUOTE(Karvute @ 2015 11 27, 14:52)
pritariu is sito galo nepatogu sedeti schmoll.gif
man neatrodo puosniai stalas pro kuri matosi virtuvinis komplektas. daryciau kaip ir svarstete tumbackos, virs ju stala 4u.gif

Taip, sutinku, is galo sedet nesamone, realiai butu sedima is vienos puses 2, ir is kitos puses 2 kedes. Isties, man patiko jusu siulomos idejos, kaip imontuot mikrobange mirksiukas.gif Jau ir su vyru diskutavom ar butu imanomi tokie pakeitimai. Taciau, jei padarius pilna bara su spintelem arba stalciais, is vidines puses patogiai atsisest jau butu neimanoma. Tik dvi kedes is isores ir viskas.
QUOTE(Juodai @ 2015 11 28, 00:44)
Na, kėdės tikrai nebus, kaip prie normalaus stalo, nes jos per žemos prie 90cm aukščio pusbario. Stalų aukštis yra 75cm, kėdžių statomų prie jų sėdynių aukštis ~44cm. Prie 90cm aukščio statosi pusbario kėdės (sėdynės aukštis ~63cm, kurios yra kiek žemesnės, nei baro (sėdynės aukštis ~74cm). Taigi, kasdieniam valgymui net ir tos pusbario kėdės nebus labai patogu. Paklauskit pas baldininkus, gal išeitų pagaminti tokį varijantą - tą pusbario stalviršį leisti iki stalo aukščio lygio, o tą spintutę, kurios durelės turėjo būti po pusbariu, pasukti taip, kad durelės atsidarytų į svetainės pusę. Tada ten jau ir stalčiai išeitų.
Na, apie frezuotas jau daug prikarksėjus esu. Teisingai kažkas rašė, viena, kai jos yra mažoj spintelėje, kuri atidarinėjama švariom rankom, kita, kai visam virtuviniam, kur bus atidarinėjama visokiom rankom. Tiesa, kažkas labai logišką klausimą uždavė - o kaip su indaplove, dar pridursiu - ir su šaldytuvu? Jie juk sunkiau atidaromi yra, tad frezuotos rankenėlės dar nepatraukliau atrodo unsure.gif ...
Kodel po orkaite planuojate spintelę, o ne stalčius?
Norit pasakyti, kad tuo metu, kai Jūs atidarinėsit orkaitę, būtinai kažkas eis pro šalį? Turiu orkaitę lygiai taip pat prie praėjimo, kaip Jums ir siūlo - jokios karščio angos dar neišvertė nė vieno iš koto  biggrin.gif . Visų pirma, neatidarinėju orkaitės staiga, atidarinėju lėtai, palaipsniui, tad pliūpsnio nebelieka.
Sakot nelabai žiūrisi? Nežinau, man visai gražu pas mane ir kai ji šone. Man labiau nepatinka žengti tą papildomą žingsnelį link šaldytuvo, kai jis būna už orkaitės spintos. Tiesa, pas Jus virtuvė nėra didelė, tai labai baisiai tas žingsnelis neatrodo  biggrin.gif . Iš pradžių ir aš planavausi tokia seka, kaip pas Jus papaišyta dabar, statyti orkaitę ir šaldytuvą (čia lietuviškų virtuvinių baldų nuotraukų poveikis - darytis taip, kaip visur) , bet kai paskaičiavau darbinį trikampį (kaitlentė- plautuvė-šaldytuvas), jis buvo jau per ilgas, nei rekomenduojama, tad net nesvarstydama sukeičiau šaldytuvą ir orkaitės spintą vietomis. Pas Jus tas trikampis turbūt nėra per didelis ir dabar, tad didelės nuodėmės nebus, jei paliksit orkaitę ir šaldytuvą kaip yra ir kaip Jums gražiau 4u.gif
Kuom trukdo spintelė po kriaukle nesuprantu, tačiau jeigu toje vietoje jau yra vandens išvadai, indaplovės ten tikrai neišeis pastatyti.

Apie pusbario kedes netiksliai parasiau, buvom issirinke reguliuojamas 63-71 cm aukscio, tad taip, jos jau aukstesnes nei prie tradicinio stalo aukscio.
O spintute po pusbariu pasukt i svetaines puse neiseitu, deja. Mat salia jau prasides tv staliukas ir durelem atsidaryt ten jau nebebus vietos. Isvis vietos tiek mazai, kad reikia labai gerai pasukt galvele, kaip viska ergonomiskai isplanuot doh.gif
Ir taip susipainiojau siandein del to pusbario isplanavimo bei ifrezuojamu rankeneliu, kad su vyru net i Ikea vaziavom ir 4 val ten praleidom biggrin.gif Esme tame, kad pries planuojant buto irengima vienareiksmiskai galvojom turet valgomaji stala. Kai jau rimciau pradejom dometis realia erdve bei jos isplanavimu, kartu su dizainere priejom isvados, kad butu protinga turet pusbari, ji pratest nuo stalvirsio. Taciau siandien vel grizom prie pirmuju pamastymu, gal visgi galim atsisakyt to pusbario ir vietoj jo, praktiskai toje pacioje vietoje turet nedideli valgomaji stala 4 asmenims, o reikalui esant, 2 taburetes galima ir is sonu pridet. Beto, stala galima viena puse pasukt, kita pasukt.
Mano izvelgtas minusas - nebetenkam stalvirsio vietos darbui virtuveje. Pliusas - turim normalu stala, kur patogiai gali susest zmones pavalgyt ir atejus sventems susest 6 asmenys. Kokia jusu nuomone? Esu visai pasimetus unsure.gif
Planas svetaines kartu su virtuve (i svetaines isplanavima nekreipkit demesio, ten tik marketinginis pardaveju planas, kuris neatitinka realybes, o ir ventiliacijos sienele susiaureja per puse, nei pav.):
user posted image
Dizaineres svetaine+virtuve vizualizacija:
user posted image

Del ifrezuojamu rankeneliu. Siandien Ikejoj isbandem, problemu visai nekyla atidarinejant stalcius ir spinteles, isskyrus indaplove. Reikia jegos, norint atidaryti ja. Nbent ifrezavimas butu gilesnis ir tas tarpelis paemimui platesnis, tada ok. Saldytuva atidaryt labai patogu, nes ifrezavimas yra is virsaus ir taip dar patogiau atidaryti. Taciau visvien abejoniu kyla ar rinktis toki sprendima g.gif Nors ir kaip graziai ir skandinaviskai tokios rankeneles atrodo. Priedo, gyvai pamateme ir isbandeme dar kelis rankeneliu tipus, kurie mums tiktu. Stai foto:
user posted image
sis ne daug issikisa.
Antrasis variantas labai patogus thumbup.gif Isikisa pirstai ir lengvai atidarai spintele/stalciu
user posted image
Klausim baldininku ar daro tokias, kaip antroj foto.
O kam nors is jusu teko susidurt su tokiomis rankenlemis is siu 2 variantu?

Po orkaite dar nesam galutinai apsiprende daryt stalcius ar spintele. Gali but is isvaizdos ir kaip spintele, taciau viduje du istraukiami stalciai. Kaip butu patogiau?
Del saldytuvo sukeitimo vietomis su orkaite dar pagalvosim, kaip geriau.
O del spinteles ar stalciu po kriaukle jau yra padaryti vandens ivadai.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo SmtmsCrazy: 28 lapkričio 2015 - 22:58
QUOTE(SmtmsCrazy @ 2015 11 28, 23:39)
Klausim baldininku ar daro tokias, kaip antroj foto.
O kam nors is jusu teko susidurt su tokiomis rankenlemis is siu 2 variantu?

Po orkaite dar nesam galutinai apsiprende daryt stalcius ar spintele. Gali but is isvaizdos ir kaip spintele, taciau viduje du istraukiami stalciai. Kaip butu patogiau?

Įdomiai tos antroje foto atrodo rankenėlės, tačiau abejoju ar aš norėčiau pas save tokių skylių fasaduose unsure.gif .
Jeigu po orkaite darysit du vidinius stalčius, o fasadas atsidarinės kaip spintelė, nemanau, kad taip bus patogiau, negu tiesiog dviejų stalčių blokas. Kodėl? Todėl, kad norint atidaryti tą vidinį stalčių, turėsit iki galo 90° kampu atidaryti fasadines dureles. Tai užims erdvę. Kam taip apsisunkinti? Net negalvočiau toje vietoje, daryčiau stalčius ir psio. Kodėl Jūs dėl jų ten abejojate?
Papildyta:
O spintute po pusbariu pasukt i svetaines puse neiseitu, deja. Mat salia jau prasides tv staliukas ir durelem atsidaryt ten jau nebebus vietos.

Spintutei gal ir nebus, o stalčiams gal ir užtektų wink.gif.
Atsakyti
QUOTE(Juodai @ 2015 11 28, 21:56)
Įdomiai tos antroje foto atrodo rankenėlės, tačiau abejoju ar aš norėčiau pas save tokių skylių fasaduose unsure.gif .
Jeigu po orkaite darysit du vidinius stalčius, o fasadas atsidarinės kaip spintelė, nemanau, kad taip bus patogiau, negu tiesiog dviejų stalčių blokas. Kodėl? Todėl,  kad norint atidaryti tą vidinį stalčių, turėsit iki galo 90° kampu atidaryti fasadines dureles.  Tai užims erdvę. Kam taip apsisunkinti? Net negalvočiau toje vietoje,  daryčiau stalčius ir psio. Kodėl Jūs dėl jų ten abejojate?

O mums tiktu toks rankeneliu variantas, nes norim kuo maziau issikisimu ir kuo lygesnio fasado. Kodel negalim turet normaliu rankeneliu? Ogi nei indaplove atsidarys, nei siaura spintele neissitrauks salia kaitlentes.
Del stalciu po orkaite neabejojam, tai puikus variantas, pradzioj taip ir planavom, vizualizacijoj taip yra, tai manau taip ir darysim drinks_cheers.gif
Atsakyti
QUOTE(SmtmsCrazy @ 2015 11 29, 00:03)
O mums tiktu toks rankeneliu variantas, nes norim kuo maziau issikisimu ir kuo lygesnio fasado.

Net kompą įsijungiau, kad išsamiau Jūms atsakyčau lotuliukas.gif ...
Kaip manot, kaip tuomet turėtų atrodyti tos skylės ant šaldytuvo ir ant indaplovės?
QUOTE(SmtmsCrazy @ 2015 11 29, 00:03)
Kodel negalim turet normaliu rankeneliu? Ogi nei indaplove atsidarys, nei siaura spintele neissitrauks salia kaitlentes.

Atsidarys viskas normaliai, nes tiek indaplovės, tiek siauros spintelės fasadai neprasidės nuo pat kampo, jos bus atitrauktos. Kampe bus toks L formos ~5cmx5cm fasado gabaliukas sulipdytas, kad nesibrūžintų ir nesitrankytų vienos durelės į kitas. Tuo paieškosiu pavyzdžių, kad suprastumėt apie ką kalbu.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Juodai: 28 lapkričio 2015 - 23:28
QUOTE(Juodai @ 2015 11 28, 22:21)
Kaip manot, kaip tuomet turėtų atrodyti tos skylės ant šaldytuvo ir ant indaplovės?

Ant indaploves fasado atrodys lygiai taip pat kaip ir ant kitu spinteliu bei stalciu. Ant saldytuvo butu galima taikyt naujove, apie kuria dar nieko nezinau, tik baldininkas sake, kad yra imanoma ant saldytuvo fasado uzdet specialu elektronini pirsta, kuris atidarines dureles nuo paspaudimo. Kaip supratau tai ne tas pats kaip tip-on dureles. Taciau apie tai suzinosiu tik susitikus su baldininkais.
Kitas rankeneliu variantas - tos metalines vos issikisancios rankeneles.
Papildyta:
QUOTE(Juodai @ 2015 11 28, 22:21)
Atsidarys viskas normaliai, nes tiek indaplovės, tiek siauros spintelės fasadai neprasidės nuo pat kampo, jos bus atitrauktos. Kampe bus toks L formos ~5cmx5cm fasado gabaliukas sulipdytas, kad nesibrūžintų ir nesitrankytų vienos durelės į kitas. Tuo paieškosiu pavyzdžių, kad suprastumėt apie ką kalbu.

Suprantu apie ka kalbat, ta kampuka esu daug kur maciusi. Stai foto, gal ne taip ryskiai matosi, bet esme ta turejot omeny?
user posted image
Atsakyti
QUOTE(SmtmsCrazy @ 2015 11 29, 00:30)
Ant indaploves fasado atrodys lygiai taip pat kaip ir ant kitu spinteliu bei stalciu. Ant saldytuvo butu galima taikyt naujove, apie kuria dar nieko nezinau, tik baldininkas sake, kad yra imanoma ant saldytuvo fasado uzdet specialu elektronini pirsta, kuris atidarines dureles nuo paspaudimo. Kaip supratau tai ne tas pats kaip tip-on dureles. Taciau apie tai suzinosiu tik susitikus su baldininkais.
Kitas rankeneliu variantas - tos metalines vos issikisancios rankeneles.

Bet juk neužkišit pirštų tada už indaplovės rankenėlės funkciją atliekančios skylės, ir be to, matysis pačios indaplovės durelės, kai tuo tarpu kituose fasaduose bus tamsios skylės.
Va apie ką aš kalbėjau prieš tai, apvedžiau tą L kampą raudonai. Pati turėjau virtuvę L formos ir prie kampo buvo plautuvės stalčius. Rankenėlės buvo panašios į šias - nekilo jokių problemų su durelių, esančių prie kampo, atidarinėjimu.
Dėl tos naujovės šaldytuvui... Įdomu, kiek ta naujovė kainuos, ir ar ji pasiteisins? Kai aš buvau užsisvaigus darytis visų stalčių atidarinėjimą nuo paspaudimo, baldininkas mane labai greitai nuleido ant žemės. Sako, tie stalčiai bus nuolat atidaryti, nes vaikai juk duodasi aplinkui, o stalčiai nuo bet kokio paspaudimo atsidarinėja doh.gif . Sako, stumdys mums vaikus beatsidarinėdami stalčiai biggrin.gif . Taigi, kad nebūtų kažkas panašaus su Jūsų šaldytuvu unsure.gif .
Papildyta:
QUOTE(SmtmsCrazy @ 2015 11 29, 00:44)
Suprantu apie ka kalbat, ta kampuka esu daug kur maciusi. Stai foto, gal ne taip ryskiai matosi, bet esme ta turejot omeny?

Taip. 4u.gif
Papildyta:
QUOTE(Juodai @ 2015 11 29, 00:47)
Bet juk neužkišit pirštų tada už indaplovės rankenėlės funkciją atliekančios skylės, ir be to, matysis pačios indaplovės durelės, kai tuo tarpu kituose fasaduose bus tamsios skylės.

Dabar kompiuretyje atidžiau apžiūrėjau tą antrąjį Jūsų pateiktų rankenėlių varijantą - tai ten ne kiaurymės? Ten kažkaip su fasadu sužaista? Tai gai tuomet ir šaldytuvui su indaplove tiks unsure.gif .
Ar visgi kiaurymės?
Atsakyti
….
O spintute po pusbariu pasukt i svetaines puse neiseitu, deja. Mat salia jau prasides tv staliukas ir durelem atsidaryt ten jau nebebus vietos. Isvis vietos tiek mazai, kad reikia labai gerai pasukt galvele, kaip viska ergonomiskai isplanuot  doh.gif
Ir taip susipainiojau siandein del to pusbario isplanavimo bei ifrezuojamu rankeneliu, kad su vyru net i Ikea vaziavom ir 4 val ten praleidom  biggrin.gif  Esme tame, kad pries planuojant buto irengima vienareiksmiskai galvojom turet valgomaji stala. Kai jau rimciau pradejom dometis realia erdve bei jos isplanavimu, kartu su dizainere priejom isvados, kad butu protinga turet pusbari, ji pratest  nuo stalvirsio. Taciau siandien vel grizom prie pirmuju pamastymu, gal visgi galim atsisakyt to pusbario ir vietoj jo, praktiskai toje pacioje vietoje turet nedideli valgomaji stala 4 asmenims, o reikalui esant, 2 taburetes galima ir is sonu pridet. Beto, stala galima viena puse pasukt, kita pasukt.
Mano izvelgtas minusas - nebetenkam stalvirsio vietos darbui virtuveje. Pliusas - turim normalu stala, kur patogiai gali susest zmones pavalgyt ir atejus sventems susest 6 asmenys. Kokia jusu nuomone?

Galima dar stumdomas dureles daryti.

O jei galvoti apie pasiaukstinantį ir pasiplatinantį kavos staliuką? Nors šiek tiek griozdiški jie paprastai. Kurie dailesni ir lengviau valdomi, tie kainuoja bezbozhnai.
Iš patirties, jei stalas nepatogioj vietoj, o netoliese ir dar prieš TV kavos stalelis (nebent būtų visai mažutis), tai šeimyna numigruoja su visom lėkštėm prie jo.

Jei truksta stalviršio, galima galvoti apie papildomą ištraukiamą, tik mechanizmai brangūs http://www.furnitana...transformeriai/ ir prarandamas vienas stalčius.

Atsakyti
QUOTE(knopke* @ 2015 11 28, 14:11)
as noreciau rasti tokias plyteles kaip laminatas bus, kad butu labai artima , tuomet deciau plyteles virtuveje, hole, o jau kambariuose laminata, esu maciusi pas draugus, bet parduotuvese nerandu , kad taip suderetu tarpusavyje

mačiau, kad čia yra:grindų plytelės
o kaip pas jūsų draugus sujungi as tarp plytelių ir laminato padarytas? mąstau ir aš apie šį variantą, bet matomo sujungimo nenoriu.
Atsakyti
antrose durelese ne kiaurymes, o ispjovimai, bet is galo dar fasadas eina. jos tikrai patogios darinejimui, tik as nemaciau pas baldininkus tokio varianto, tik Ikejoje. + vis galvojau kaip dulkes is ten valyti, nes viduje tokia lyg ertme gaunasi.
Atsakyti
QUOTE(Murčikas @ 2015 11 29, 13:08)
+ vis galvojau kaip dulkes is ten valyti, nes viduje tokia lyg ertme gaunasi.

Supratau... Telefone neįžiūrėjau ... Gal dulkės taip nesimato jose?...
Atsakyti
QUOTE(Juodai @ 2015 11 28, 22:55)
Dabar kompiuretyje atidžiau apžiūrėjau tą antrąjį Jūsų pateiktų rankenėlių varijantą - tai ten ne kiaurymės? Ten kažkaip su fasadu sužaista? Tai gai tuomet ir šaldytuvui su indaplove tiks unsure.gif Ar visgi kiaurymės?

Ne ne, butent, kad ten ne kiaurymes mirksiukas.gif Ten norima fasada toj vadinamojoj skylej zmogus gali isidet. Tad jei ir rinktumemes toki varianta, butu baltas vidus smile.gif

QUOTE(Y2K @ 2015 11 28, 23:10)
Jei truksta stalviršio, galima galvoti apie papildomą ištraukiamą, tik mechanizmai brangūs http://www.furnitana...transformeriai/ ir prarandamas vienas stalčius.

Jusu patarimas ir sios transformeriu idejos mus pribloske blink.gif thumbup.gif Nebuvom mate tokiu istraukiamu stalu idejos. Taip, kainos dideles, bet viska gerai apsvarscius: kokybe, inovacija, vietos trukuma, nori prasiplatini iki maximumo, nori sustumi visai i stalciu ir nieko net nesuprasi, kad ten gali but stalas. Jau su vyru issirinkom, ko tikrai norim, va printscreenas is sio katalogo:
user posted image
Aciu jums labai uz ideja smile.gif

Papildyta:
QUOTE(Murčikas @ 2015 11 29, 11:08)
+ vis galvojau kaip dulkes is ten valyti, nes viduje tokia lyg ertme gaunasi.

QUOTE(Juodai @ 2015 11 29, 11:18)
Supratau...  Telefone neįžiūrėjau ... Gal dulkės taip nesimato jose?...

Butent jos is Ikejos, tik mes apziurejom Norvegijoje. O del dulkiu neturetu sukelti nepatogumu, ten nemazai vietos, uzkisi sluoste ir isvalai mirksiukas.gif
Atsakyti