QUOTE(Karvute @ 2015 11 27, 14:52)
pritariu is sito galo nepatogu sedeti
man neatrodo puosniai stalas pro kuri matosi virtuvinis komplektas. daryciau kaip ir svarstete tumbackos, virs ju stala
Taip, sutinku, is galo sedet nesamone, realiai butu sedima is vienos puses 2, ir is kitos puses 2 kedes. Isties, man patiko jusu siulomos idejos, kaip imontuot mikrobange

Jau ir su vyru diskutavom ar butu imanomi tokie pakeitimai. Taciau, jei padarius pilna bara su spintelem arba stalciais, is vidines puses patogiai atsisest jau butu neimanoma. Tik dvi kedes is isores ir viskas.
QUOTE(Juodai @ 2015 11 28, 00:44)
Na, kėdės tikrai nebus, kaip prie normalaus stalo, nes jos per žemos prie 90cm aukščio pusbario. Stalų aukštis yra 75cm, kėdžių statomų prie jų sėdynių aukštis ~44cm. Prie 90cm aukščio statosi pusbario kėdės (sėdynės aukštis ~63cm, kurios yra kiek žemesnės, nei baro (sėdynės aukštis ~74cm). Taigi, kasdieniam valgymui net ir tos pusbario kėdės nebus labai patogu. Paklauskit pas baldininkus, gal išeitų pagaminti tokį varijantą - tą pusbario stalviršį leisti iki stalo aukščio lygio, o tą spintutę, kurios durelės turėjo būti po pusbariu, pasukti taip, kad durelės atsidarytų į svetainės pusę. Tada ten jau ir stalčiai išeitų.
Na, apie frezuotas jau daug prikarksėjus esu. Teisingai kažkas rašė, viena, kai jos yra mažoj spintelėje, kuri atidarinėjama švariom rankom, kita, kai visam virtuviniam, kur bus atidarinėjama visokiom rankom. Tiesa, kažkas labai logišką klausimą uždavė - o kaip su indaplove, dar pridursiu - ir su šaldytuvu? Jie juk sunkiau atidaromi yra, tad frezuotos rankenėlės dar nepatraukliau atrodo

...
Kodel po orkaite planuojate spintelę, o ne stalčius?
Norit pasakyti, kad tuo metu, kai Jūs atidarinėsit orkaitę, būtinai kažkas eis pro šalį? Turiu orkaitę lygiai taip pat prie praėjimo, kaip Jums ir siūlo - jokios karščio angos dar neišvertė nė vieno iš koto

. Visų pirma, neatidarinėju orkaitės staiga, atidarinėju lėtai, palaipsniui, tad pliūpsnio nebelieka.
Sakot nelabai žiūrisi? Nežinau, man visai gražu pas mane ir kai ji šone. Man labiau nepatinka žengti tą papildomą žingsnelį link šaldytuvo, kai jis būna už orkaitės spintos. Tiesa, pas Jus virtuvė nėra didelė, tai labai baisiai tas žingsnelis neatrodo

. Iš pradžių ir aš planavausi tokia seka, kaip pas Jus papaišyta dabar, statyti orkaitę ir šaldytuvą (čia lietuviškų virtuvinių baldų nuotraukų poveikis - darytis taip, kaip visur) , bet kai paskaičiavau darbinį trikampį (kaitlentė- plautuvė-šaldytuvas), jis buvo jau per ilgas, nei rekomenduojama, tad net nesvarstydama sukeičiau šaldytuvą ir orkaitės spintą vietomis. Pas Jus tas trikampis turbūt nėra per didelis ir dabar, tad didelės nuodėmės nebus, jei paliksit orkaitę ir šaldytuvą kaip yra ir kaip Jums gražiau
Kuom trukdo spintelė po kriaukle nesuprantu, tačiau jeigu toje vietoje jau yra vandens išvadai, indaplovės ten tikrai neišeis pastatyti.
Apie pusbario kedes netiksliai parasiau, buvom issirinke reguliuojamas 63-71 cm aukscio, tad taip, jos jau aukstesnes nei prie tradicinio stalo aukscio.
O spintute po pusbariu pasukt i svetaines puse neiseitu, deja. Mat salia jau prasides tv staliukas ir durelem atsidaryt ten jau nebebus vietos. Isvis vietos tiek mazai, kad reikia labai gerai pasukt galvele, kaip viska ergonomiskai isplanuot
Ir taip susipainiojau siandein del to pusbario isplanavimo bei ifrezuojamu rankeneliu, kad su vyru net i Ikea vaziavom ir 4 val ten praleidom

Esme tame, kad pries planuojant buto irengima vienareiksmiskai galvojom turet valgomaji stala. Kai jau rimciau pradejom dometis realia erdve bei jos isplanavimu, kartu su dizainere priejom isvados, kad butu protinga turet pusbari, ji pratest nuo stalvirsio. Taciau siandien vel grizom prie pirmuju pamastymu, gal visgi galim atsisakyt to pusbario ir vietoj jo, praktiskai toje pacioje vietoje turet nedideli valgomaji stala 4 asmenims, o reikalui esant, 2 taburetes galima ir is sonu pridet. Beto, stala galima viena puse pasukt, kita pasukt.
Mano izvelgtas minusas - nebetenkam stalvirsio vietos darbui virtuveje. Pliusas - turim normalu stala, kur patogiai gali susest zmones pavalgyt ir atejus sventems susest 6 asmenys. Kokia jusu nuomone? Esu visai pasimetus
Planas svetaines kartu su virtuve (i svetaines isplanavima nekreipkit demesio, ten tik marketinginis pardaveju planas, kuris neatitinka realybes, o ir ventiliacijos sienele susiaureja per puse, nei pav.):

Dizaineres svetaine+virtuve vizualizacija:
Del ifrezuojamu rankeneliu. Siandien Ikejoj isbandem, problemu visai nekyla atidarinejant stalcius ir spinteles, isskyrus indaplove. Reikia jegos, norint atidaryti ja. Nbent ifrezavimas butu gilesnis ir tas tarpelis paemimui platesnis, tada ok. Saldytuva atidaryt labai patogu, nes ifrezavimas yra is virsaus ir taip dar patogiau atidaryti. Taciau visvien abejoniu kyla ar rinktis toki sprendima

Nors ir kaip graziai ir skandinaviskai tokios rankeneles atrodo. Priedo, gyvai pamateme ir isbandeme dar kelis rankeneliu tipus, kurie mums tiktu. Stai foto:

sis ne daug issikisa.
Antrasis variantas labai patogus

Isikisa pirstai ir lengvai atidarai spintele/stalciu

Klausim baldininku ar daro tokias, kaip antroj foto.
O kam nors is jusu teko susidurt su tokiomis rankenlemis is siu 2 variantu?
Po orkaite dar nesam galutinai apsiprende daryt stalcius ar spintele. Gali but is isvaizdos ir kaip spintele, taciau viduje du istraukiami stalciai. Kaip butu patogiau?
Del saldytuvo sukeitimo vietomis su orkaite dar pagalvosim, kaip geriau.
O del spinteles ar stalciu po kriaukle jau yra padaryti vandens ivadai.