QUOTE(rarity @ 2015 11 18, 12:30)
Klausimas, į kokio gylio stalčius logiška juos dėti.
Gylio? Ar pas Jus stalčiai bus skirtingo gylio? Šiaip daro juos standartinio gylio ~60cm (nors realiai tie stalčiai gaunas apie 47cm - čia toks Blum bėgelių vienas iš standartų, Ikea stalčių bėgelių kitokie gyliai), bet galima turbūt ir mažesnio gylio daryti - sakykim virš šiukšlių stalčiaus po plautuve.
QUOTE(rarity @ 2015 11 18, 12:30)
Kitas klausimas - kokio pločio stalčiai dar yra ne per platūs. Geriau du po 90 ar 3x60? Kaip geažiau atrodo ir kaip funkcionaliau?
Man 90cm stalčiaus plotis yra riba. Platesnių nenorėčiau

. Kas geriau 2x90cm ar 3x60cm - čia tik Jūs galit pasakyt, žinodama ką tuose stalčiuose žadat laikyti. Kaip suprantu, kalba eina apie virtuvinio dalį ties plautuve? 90cm stalčius po plautuve tiktų tuo atveju, jeigu planuojate rūšiuoti šiukšles, tuomet tris didelius kibirus jame galėtumėt laikyti, dar vieną mažesnį buitinėms atilekoms, šalia dar tilptų visokia buitinė chemija, šluostukai ir t.t. Jeigu tiek daug šiukšlių kibirų nenusimato, gal tada geriau daryti 3x60cm.
Rašiau ir anksčiau ne vieną kartą, bet jeigu 90cm pločio stalčių žadat sunkiai prikrauti (aš laikiau tokiam birius produktus stikliniuose induose dviem aukštais, tikrai sunkus gavosi), yra tikimybė, kad su laiku išklers bėgeliai ir nepritrauks normaliai stalčiaus uždarinėjant - sakau tai iš patirties, pas mane blum bėgeliai buvo.
Dabar turiu beveik visus stalčius siauresnius nei 60cm - apie 55cm, tik orkaitės spintoj, po kaitlente ir po plautuve yra 60cm stalčiai - man gerai. Tik noriu akcentuoti, kad man neaktualu buvo maksimalus stalčių talpumas (turiu sandėliuką šalia virtuvės), man labiau rūpėjo bendras virtuvės vaizdas, dėl to tokius ir dariau.
Papildyta:
QUOTE(rarity @ 2015 11 17, 23:39)
Prie plautuvės vyks veiksmas su daržovėmis, kurių mes labai daug naudojame nekaitintų - spaudžiame sultis, darome kokteilius ir pan... reikia nuvalytas, nuplautas daržoves kur nors padėti. Manau, kad padėklo reikia. Norėjau ir antros kriauklytės dar, bet kži ar tilpsim.
Na, jeigu naudotis tokiais patarimais plautuvei ir jos padėklui valyti:
QUOTE(Subjektyvi @ 2015 11 17, 14:26)
Reikia valyti su wc valikliu, geriausia gelinės struktūros, va kokia paslaptis. Bet nereikia jo ten palikti ilgam laikui, o visas procesas turi vykti greitai ir be marinavimo. Viską išvalys.
QUOTE(Karvute @ 2015 11 17, 16:08)
pritariu as naudoju cilit WC, nuima super kalkes, naudoju ji duso kabinos valymui, tiesa kriauklei geriau man tinka ACE pilu i vandens pilna kriaukle, palaikau neilgai, apie 10 minuciu, kartais 30 min, pastebejau ar nakti laikyti ar kelias minutes - rezultatas geras, cia Cilit, bent jau man, nepadeda, mano Franke smelio spalvos.
... tai aš jokiu budu nedėčiau nuplautų daržovių tiesiai ant padėklo

... Neeežinau, gal paranojikė esu, bet tokių agresyvių plovimo/šveitimo priemonių virtuvėje nenaudoju

. Plautuvę praplaunu su Neutral indų plovikliu ir viskas. Matyt man tas Neutral ir nepadėjo nuo kalkių apnašų, kai turėjau tamsią Franke "granito" plautuvę. Dėl to dabar turiu keramikinę plautuvę.
Nematau jokių problemų nuplovus daržoves sudėti jas į didesnį dubenį - kam būtinai ant plautuvės padėklo? Padėklas užimtų Jums taip reikalingą tenai darbastalio vietą.