Įkraunama...
Įkraunama...

Orchidėjų priežiūros XXII tema

O kur galima nusipirkti nedideli kieki tu spec. drozliu ju persodinimui?

aš Depo pirkau, bet yra Seniuose, Ermitaže

Atsakyti
Specialaus vazono orchideju persodinimui nereikia?
Atsakyti

Visgi ar tikrai phalenopsiai megsta gyventi suspaustom saknim: pora persodinau i didziuosius orchideju vazonus - nu laaaabai joms patiko. Sutapimas? Ar imt visas persodinet i didesnius?? :yu:

Atsakyti
QUOTE(cocog @ 2017 10 19, 14:08)
Specialaus vazono orchideju persodinimui nereikia?

Permatomo kad matytum saknu bukle
Atsakyti

Specialaus vazono orchideju persodinimui nereikia?

kad matytųsi šaknys, tai reiktų permatomo.

 

Pas mane permatomuose kaip parduotuvėje, esu įstačius į keramikinį ir porą į plastikinius dekoratyvius vazonus. Tai keramikiniam įstatytų ant šaknų ilgiau drėgmė laikosi, keramikiniam greičiau išgaruoja.

Atsakyti
QUOTE(Apelsina @ 2017 10 20, 10:49)
<p>Visgi ar tikrai phalenopsiai megsta gyventi suspaustom saknim: pora persodinau i didziuosius orchideju vazonus - nu laaaabai joms patiko. Sutapimas? Ar imt visas persodinet i didesnius?? yu.gif
</p>

Patinka. Jei gerai priziūrimi - tie standartiniai vazonėliai greit uzsipildo šaknim. Po to, kai nebėra vietos, susipaudzia, mazai oro, greit pasiduoda visokiems apipuvimams. Tik kad plastikiniių vazonų ir keramikinių vazonų gamintojai į tai menkai reaguoja - man neuztenka siūlomų dydzių. Čia gal dėl to, kad orchidėjos labiau kaip vienkartinės gėlės yra einamos. Perzydėjo - daug kas išmeta.
Atsakyti

Aciu Emila: kolkas standartiniu XL dydzio mano phalenopsiams pakaks :)

Atsakyti

Sveiki:) Mano falenopsis žydi be pertraukos jau kelerius metus. visada turi vieną žiedynkotį. Dabar dar nebaigus žydėti vienam ji jau išleido naują, kuris pradėjo krauti pumpurus, bet jie iškart pagelsta ir nukrenta :( Tręšiu, laistau, prižiūriu ir myliu. ką daryti, kad ji sėkmingai pražydintų ir kito stiebo žiedus? ačiū.

Atsakyti
QUOTE(Goda86 @ 2017 11 14, 13:18)
<p>Sveiki:) Mano falenopsis žydi be pertraukos jau kelerius metus. visada turi vieną žiedynkotį. Dabar dar nebaigus žydėti vienam ji jau išleido naują, kuris pradėjo krauti pumpurus, bet jie iškart pagelsta ir nukrenta verysad.gif Tręšiu, laistau, prižiūriu ir myliu. ką daryti, kad ji sėkmingai pražydintų ir kito stiebo žiedus? ačiū.
</p>


Labas. Pradėkim gal nuo nuotraukos? smile.gif Sunku ką ir pasakyti noriu pažiūrėt į pačią gelę kaip jinai atrodo ir pasakyti ką galvoju kas jai gali būti.
Atsakyti

Peržiūrėjau http://www.youtube.c...feature=related ir tolesnius failus apie orchidėjų dauginimą. Noriu paklausti, ar, dauginant falenopsius žiedynstiebių keikais stiklinėse siaurėjančiose kolbose su kiminais, žiedynstiebiai imami peržydėję, ar dar nekrovę žiedų? Gal kas turi patirties?

Atsakyti
QUOTE(Athenarin @ 2017 11 21, 16:09)
<p>Peržiūrėjau <span><span><span><a data-ipb='nomediaparse' href='http://www.youtube.com/watch?v=DFKygvoUx-s...feature=related' title="Išorinė nuoroda">http://www.youtube.c...feature=related</a> ir tolesnius failus apie orchidėjų dauginimą. Noriu paklausti, ar, dauginant falenopsius žiedynstiebių keikais stiklinėse siaurėjančiose kolbose su kiminais, žiedynstiebiai imami peržydėję, ar dar nekrovę žiedų? Gal kas turi patirties?</span></span></span></p>


Sveiki tame video kur davėte manau jei neklystu Dendrobium nobile hibridas. Neauginu jų, bet tik mano spėjimas dėl to kas tame video biggrin.gif Nes Vanda negali būti ir negali būti Katlėja. Stiklinėse kolbose nemanau ar kas nors daugina jau užsimezgusius keikius ant phalaenopsio žiedynstiebio. Tačiau sėklas tai žinau, kad daigina specialiose laboratorijose ten augina ant specialaus grybo (Mikorizės) jei neklystu. Aš siūlyčiau palikti taip kaip yra iki kol šaknys paaugs bent iki 5 cm. O tada bus galima nukirpti ir sodinti į substratą (Be durpių). Štai pateikiu video kaip atskirti phalaenopsio keikį: https://www.youtube....h?v=Ps2PzjzJrfQ Jei klystu prašau pataisykit ir labai nesmerkit už gramatines klaidas ir jei kur nors dar suklydau smile.gif
Atsakyti
Sveiki,
Nusprendžiau keisti trąšas savo phalaenopsiams ir vienas nusižiūrėjau Schultz tąšos orchidėjoms ar jos geros? Kiek žiūrėjau gamintojas: Vokietija. Turėjau irgi ankščiau kažkokias vokiškas trąšas tokias: Floraline Orchideen dunger. Per jas mano gelės augo kai pasiutę gaila, bet tos trąšos išimtos iš prekybos mano mieste, bent jų nėra. Teko man kitas ganytis tai va: Schultz nusižiūrėjau gal kas bandėt? Norėčiau atsiliepimų apie jas smile.gif Nes niekur neradau verysad.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo LEXUS14: 26 lapkričio 2017 - 11:32